Tuesday, March 28, 2006

Anne nak beranak dah ke?

Ingatkan Anne dah nak beranak la last Friday ...tapi baby lom ready nak kuar lagi . Tengok Anne cam sakit sangat ...megeriut riut (ayat apa ni) muka Anne . Kata nya perut cam mengeras pastuh sakit pinggang , Ha cam bunyi cam nak beranak kan ...Moon pun tak berapa tahu sgt nih hahahah sebab masa Moon dulu lain .
Memandangkan Anne sakit , takkan nak biar dia bawak kereta kan . So I hantar dia kat hubby/babby dia kat Myloca ...so Sutan tlg drive kan Gen 2 oren dia org . Masa tuh aku plak yg over 2 seronok cam Anne dah nak beranak time tuh jugak ..

Sampai kat Myloca , Senul cepat 2 turun , mesti cuak gak Senul hahahhaha. Aku sempat la amik gambar Anne . Jangan marah ya Anne aku nak dokumentarikan saat 2 sebelum dan selepas nko beranak muahahahhah kenangan tuh ...kenangan ku ...di samping mu , sewaktu engkau ....eh apa menyanyi plak nih .

Ini la gambar 2 yang sempat dirakam kan di tempat kejadian

Anne tengah sakit tapi masih mampu tersenyum

Alamak bini aku dah nak beranak ke?

Kita tunggu bila Anne beranak ...jeng jeng jeng

Thursday, March 23, 2006

Hari Rabu yg mendung

Today 22nd ..tomorrow birthday Kak E ..I buy her a card few days back but i forgot to pos la ..nampak gayanyer tak sempat la Kak E dapat card on 23/3 . Hari nih mesti jugak kena poskan kad nih

Kat opis semer org tak der...org pegi tarining ..pegi meeting yg tinggal pun berapa kerat jer...so suasana duri palas aka malas mula la melanda...ermm Anne pun tak der...Anne pegi medical checkup kat Putrajaya ..lambatnya baby kuar . Moon plak yang tak sabar 2 nak tunggu anak buah kuar . Hari nih rasa cam tak produktif aje banyak membrowsekan diri , tgk movie ...lepak 2 ..arghhh ngantuk ...lapar pun ada .

Cam lama plak tak nampak sutan ( hik hik padahal 1 opis) i mean kat umah . Daddy Isk nih asyik duk kat opis ajer ...banyak kijer..sian daddy . Jangan lupa balik umah yer daddy oooiii sian mummynyer nih ha duk kat umah ngan Isk aje.Susah pagi pagi nak bersiap pun payah asyik anak awak nih nangis nak suruh dukung . Kalau daddy ada buleh gak gilir2 . Walau bagaimana pun daddy nyer kena ganti balik ..kena bawak mummy ngan Isk jalan jalan ..u promise kan .

Iskandar dah masuk 7 bulan . Makin cerewet dalam bab makan ..kalau kasik nestum tuh di buwekk buwekk nyer kalau nasik+kentang or ayam tuh laju jer makan ..lom sempat ceduk dah nganga..kalau lambat suap sikit mula la buat bunyi bunyian . Tambah tuh kalau nak minum susu nak sambil tgk tv pastuh kaki dia goyang goyang cam org kaya jer gaya anak mummy nih .

Sekarang dah kenal org n buleh pilih ngan sapa dia nak . Ari tuh balik Kajang semer yg org pakai tudung dia hulurkan tangan ...mesti dia ingat cam mummy dia kots. Everytime nak kuar pakai tudung so perasan org nak bawak dia pegi jalan-jalan la kots . Sampaikan adik Sutan si Talib nih pun pakai tudung sama semata mata nak dukung klakau betul ...muahahahha.


Dulu dia akan nyanyi time dah separa nak tido ..semalam dia nyanyikan utk Anne ..masa tuh Anne ada kat umah Moon sebab akak dia masih lom balik kijer...sian Anne nasib baik Isk ada untuk menghiburkan Anne ...so Anne buleh lah kasik markah kat nyanyian Isk nih .

Found out yang Azie mengandung ...congrat Azie lepas nih buleh la cuba utk baby boy plak ...hi hi hi dapat sepasang . Kali nih Azie kena cari geng ngandung kat sana la sebab ari tuh geng ngan Moon kali nih Azie jalan dulu la ...nanti miera akan menyusul hahahha bila tuh ...nanti tahun depan buleh la nak kasik Isk adik sorang agi ...kalau sekarang nih insufficient fund ar ...nak kena hantar 2 org kat nursery ...aduiii 250 X 2 = 500 utk anak saje..lom masuk diapers+susu+etc...tapi anak tuh rezeki , kalau ada terima dengan seadanya . To Azie rehat banyak 2 ...kalau tak larat kasik baby minum susu botol kalau Azie nak BF bila larat la yer ...one more time congrat congrat ..

Tuesday, March 21, 2006

Demam forum melanda

Hola...muchachas...sekarang demam forum melanda ruang udara aircond cbj2 ..semer duk memforumkan diri . Sonok gak melibatkan diri dlm aktiviti 2 cam gini leh share share pendapat ..so Moon tlg mempromote kan forum kita org

http://forum.narakka.org

Isk dah 7 months ...will upload his picture later . La ni duk sibuk manjang ....so bila free baru leh update fotopages, blog ...so dont wait for me argentina......chauusssss

Wednesday, March 15, 2006

Anak teruna sakit mata daaa


Poor Isk terkena sakit mata hari sabtu hari tuh ...So mummy ngan daddy terpaksa lah mengilirkan diri meng EL kan diri menjaga Isk , since nursery tuh tak jaga kalau sakit mata atau kena chicken pox.

Firstly mummy salute kat daddy Isk sebab berjaya jaga Isk ..alone...for the 1st time . Memula tuh cam risau gaks tapi well thumbs up for daddy . Tak senang duduk mummy kat opis terkenang kenang kat Isk ..kot kot dia meragam sebab sakit mata tuh ..tapi alhamdulillah dia kewl jer ...mummy sampai umah tgk Isk duk nyenyak tido atas bahu daddy dia ...sian hubby tak sempat mandi muahahhahah jaga anak punyer pasal. Ha macam tuh la kalau mummy kat umah + ngan nak kena masak +ngemas +laundry

Hari nih pegi hantar Isk ..and guesse what most of the baby kat sana demam and sakit mata ...aduiii kemain mummy ngan daddy mengkuarantin kan Isk ..harap Isk tak kena balik la..so moral of the story ...hahhaha buleh la mummy ngan daddy spend time ngan Isk . Walaupun Isk bangun banyak kali tgh malam , duk merengek ..mummy tetap bangun mengenangkan Isk tak sehat ..hari nih dtg kijer memang laloq la mummy hahahha sebab semalam buat OT ngan Isk.

Tuesday, March 07, 2006

Ila dah bersalin.....

6 March 2006

Anne : Miera , Ila dah bukak 3 cm . Mai bagitau
Miera : Eh ye ker (keterujaan terserlah )

we were so happy to hear that Ila is at the hopital aledi ..thats mean baby is coming ...yeh yeh yeh . Me and Anne cam countdown plak ...main kira agaknyer dah berapa cm ..hahahha pastuh duk teka hari nih ke besok Ila nih beranak ...

At 5 pm Anne dtg bagitau Moon yg Ila dah selamat bersalin ...alhamdulillah syukur . Masa tuh Moon duk makan lunch kul 5 ...hahah buleh cam gitu . So kita org apa agi berpiket piket kan diri untuk sama sama pegi melawat Ila n baby kat hospital ....so masa nye dah set lepas maghrib kita bertolak ...

Arrive at the hospital kul 8 lebeh masa tuh Anne, Senul, Mai n Iqwan dah sampai ..there she was sitting on the bed looking so happy ...finally insan yg ditunggu 2 dah keluar . Ila nampak relax jer ..rasa gembira tuh menghilangkan rasa penat bersalin kan ..Handsome boy Rizq Syahmi tgh syok tido ..kita org punya la bising cam buat kenduri dalam tuh ..tapi dia tido jer ..gud boy . Agaknya penat lagi kot cuba mengeluarkan diri dari perut mama dia petang tadik ..cant wait to see that lovely face ..my mama ..and papa that always play with me and calling my name ..i can hear them very clearly ...so here i am ..but masa sekarang tido dulu lah .... kata rizq , ha ha ha

The baby was borned at 4 59 pm 6 March 2006 .@ 6306 weight 2.88kg . After this kiter tunggu baby Anne
plak..early April . Then baby Mai middle of April ..more baby coming ..anak dara lagi gitu . So Isk ngan Rizq leh ngorat ar ...muehehhehehe . Sembang 2 pengalaman bersalin Ila ...hhahhahah citer 2 tuh cam kasik gerun kat Anne ngan Mai . Dunt worry pengalaman bersalin tuh walaupun sakit tapi tuh la pengalaman paling best sekalik , eh paling best masa kawen hahahha kira yg kedua paling best ar . Tuhan dah tentukan sakit bersalin tuh ..tapi bila tgk baby kuar rasa cam besarnya kuasa tuhan . Ada satu lagi nyawa baru that come out from our tummy ..time tuh la hilang semer rasa sakit ..Maybe ada betulnya jugak bila org kata anak tuh permata hati . Yerlah kadang duk tengok dia jer pun hilang semer penat . Rasa sejuk je mata memandang ...So to Anne ngan Mai ...cant wait la to c ur baby ...anak buah . ..yeh yeh pas nih buleh ar buat picnic bawak anak anak then bila besar sket buleh buat sukaneka ...hahahhahah

Sekali lagi Congrat to Ila n Poek ..nanti kita org pegi lawat Ila kat umah plak ek ..semalam dtg tangan kosong ar ..

C u ..muah muah . Geram ar tgk baby kecik 2 nih ....








5 March 2006

Minggu nih balik Kajang ..dah dekat 2 minggu tak balik jumpa Mama , Isk pun tak jumpa Grandma , teringat plak kata 2 my MIL " Korang kena bawak Isk balik jumpa Mama selalu tau , nanti kalau hangpa jarang bawak dia balik nanti dia tak mau ngan kami, nanti kami rindu kat Isk " sian plak kat Mama ...Sori ek Mama bukan tak nak balik tapi Mahmood selalu kijer on weekend. So we decided to blk Kajang biar Mama main puas puas ngan Isk ..sapa tak rindu cucu kan . I try to imagine if i were at her place mesti cam gitu jugak . Bila anak anak dah besar mesti rasa sunyi kan kan kan .

So bila balik sana Isk la yang paling syok ...di layan cam tengku muda..hahahha sutan katakan :P . This is his grandma ...so most of the time Grandma ngan Auntie n Bapak layan Isk ..dapat la Mummy lepak 2 sket . So Mummy dapat Isk bila time nak nyusu , makan and time dia yot yot ...hahahahh time yot yot semer tak nak sebab Isk mengeluarkan bauan yang bersamaan ngan tanki septik hahahhaha haruman semerbak 1 rumah , so mummy have to do all the dirty work . Nasib baik anak ...hahhahahaha . Hubby selalu cakap , kalau I plak nanti dah tua ker sakit sanggup tak Miera basuhkan yot yot kiter . Kesitu plak daddy Isk nih ..sayang mesti la Miera sanggup ..ur my hubby kan . U r my other half.. i will take care of u

4 March 2006

I love to play ..i alway play with my book . I love to hear mummy read me a story ..eventhough i dun understant but i love to hear her sweet voice ( kembang kejap mummy ) sometimes i will fall asleep and sometimes i will reach out for the book ....and put it inside my mouth then mummy will marah me ..she said nanti koyak laaaa....

My daddy just come back from work ..poor daddy he is to tired..kijer malam wooo . Mummy let me play while waiting for daddy ..mummy said let daddy sleep for a while then we will go back to kajang to c grandma..I dunt know what got into mummy , she let me play with the book ..i know why ..koz she want to snap my picture . Normally she wont let me play with that book...never..She love to take my picture ..hantu bergambar la mummy nih ..well i love bergambar too...i inherit it from her la ...hah ahahahhahah

Since now i can sit mummy will always be nearby ..koz she fear that i might dive my nose first , sometime she will put me on the comforter with pillow every where ..she dunt want me to get hurt ..love u mummy .. but im a curious type ..i will crawl every where ..but i still cant manage to crawl under the dinning table..Mummy will pull my leg ..cam tahu tahu jer my intention nak merangkak ke sana ..huhh

C my hair ...ha ha since its getting longger ..my mummy have to comb my hair ala ala skema type gitu ..this is me after mandi . My hair is still wet ...belah tepi tuh ....sometimes when i woke up from sleep my hair will looks like San Goku in Dragon boy ..well my father call me MAJISTRET ..hhahhaha sometimes my hair will looks a bit curly ..well i dun care what u want to call me koz i feel gud about my self...hahahha perasan la .

There was this awek at the nursery ...he he i always play with her . Finally my mummy know about this ...when Kak Ani my baby sitter told her ..i was so shy ...ha ha hahahha she told my mommy that i will always smile to that girl ..that girl and i were same age . But she's very bulat ..and chubier that me . Well i have no choice la mummy since there were only 4 baby at the nursery . Im a good boy ..i dont cry at the nursery ...i have so many friend there .

Daddy said i look like a baby dinosour that just come out from d egg ..suker 2 jer . I learn new thing today that is ..how to suck my lower lip..every time i do this they will say i buat muker ulat bulu ( book worm kartoon ) ada ka ..hahahha . so enough for now ..keep on touchin . Roger n out ...zasssssss

Thursday, March 02, 2006

Hanya di radio..

Pagi pagi memang syok mendengar radio ....layan habih . Lebeh 2 lagi kalau pagi di Era . Dia org nih memang sempoi n lawak bersahaja . One thing that i like most about Era is that dia org punya penyampai ..tak cam typical nyer DJ yg kena cakap cam tiun pembaca berita RTM . Now Apek pun on air so kita org pun keep on touching ar ...hi hi memandangkan kita org tak sempat nak dgr yg 7 30 am ..kita org layan yg 8 30 am . Lawak Apek memang best , membuatkan me n hubby tersengeh sorang 2 hahhah terlebeh layan la tuh .

Hari nih Apek ada kat studio sampai kul 10 ..moon sampai kat opis terus pakai earphone ..semalam nyer dvr player memang sengaja di biarkan on . K rell ngan Kiran pun asyik gelak jer layan Saiful Apek..kita org kat opis pun sama ..

Dulu seingat moon ar , krell ngan halim yg handle. Memula tuh cam best gaks Halim tapi lama lama cam boring ...sebab dia cakap cam tak nak bukak mulut . Suka ati jer kutuk Halim ...sorry ek Halim bukan kutuk tapi pendapat pendengar nih ..well K rell plak still sempoi . Bila dah digandingkan ngan Kiran yg fasih berbahasa Melayu nih memang kira buku bertemu ruas la...masuk apek plak cam buku bertemu ruas bertemu penumbuk hahahha.

Well hubby plak still ngan Time Highway radio ...hanya waktu malam ..sebab nak layan Hindi Power..kalau Andy Hakim yg jadi dj lagi syok . Moon memula kawan ngan Sutan mmg tak berapa nak layan sgt lagu 2 hindustan nih ..tapi bila kuar waktu mlm dia duk tune time highway jer ..dgn moon sekali sangkut ...bole churiyaaaaaa sekarang siang Moon dgr Era ..mlm dia dengar THR ..well fair enough la kan ..ni bila K&K bersama dia pun turut minat sama ...

Ermmm terkenang2 lawak apek ..so stay tiun n keep on touching ...dont touch me or i will touch u ..wabilllah hik taufik wal hidayah ..jgn hisap pit jgn buat jenayah....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...