Friday, June 30, 2006

White room di CBJ?

Wah ada white room ker....acctually what we have is only a white wall / white slide ..muahahahha in a white meeting room . So we still can consider it as a white studio without a white floor ...cam lawak jer ...Lepas amik gambar , the output memang best nampak cam betul jer...yer lah cant afford to pay Saiful Nang utk candid syndrome nyer white studio ..I think lepas ni memang kita org akan amik lagi so kalau siapa yang bertandang kat opis buleh la masuk white room kita org hahahah giler kuasa betul . Bawak anak pun bleh gak kan tapi lepas office hour la ...So Anne ar u with me? lepas nih kita masuk studio lagi muahahahh buleh buat amik gambar pasport nih ekekekek. Nampak cam cun la plak kita org muahahahhah Mun tak habeh sengeh lagi nih ...Tapi sayang slide tuh tak panjang ..so kena cari studio baru ..yo yo or jer

Tuesday, June 27, 2006

Sutan Iskandar 10 Months

This boy is aledi 10 months ..its been 10 months since i become a mother . I really enjoy every minute of it ..Iskandar sekarang dah buleh main sorang diri ..singing his own song using his own language . Sometimes i can watched him play ..tak yah tgk TV pun tak per. ..He loves that purple dinosour , Si Barney so much ...lepas tguh dia gelak la sorang2 ..skrg nih baru start minat tgk Teletubbies.

Gigi pun dah nak masuk 4 btg ..sian dia gatal gusi ..mula la habih benda dia pie gigit kadang jari sendiri pun dia gigit . Mummy ngan Daddy lagi kerap kena..Kalau tido plak ..punya la lasak . Kadang dlm playpen dia tuh berpusing2 kalau tido ngan kita org haaa mula la kaki dia tendang sana tendang sini . I really love his face when he woke up every morning ..hahhah cam mamai mamai gitu .

Makan pun dah banyak ..sampai akak kat nursery mintak tambahkan bekalan makanan . Tapi badan still jugak cenggitu ..pipi jer yang memontel . His 1st word plak ammmaa mamamam mom..abababbb bab bab ...dan yg paling selalu buat brbbbrbrrr sambil sembur air liur . Kalau buat style AF yang kena brrr brrr brr brr ha siap la dapat air liur free la .

Mommy tak der idea sangat la hari nih . Cam tak tahu nak nulis apa ..cam cepat sgt masa berjalan . PAgi pegi kijer ..balik umah ..mandi ,bagi makan Isk..main main ngan dia . Masak jap (kalau rajin ar ) lipat2 baju dah kul 11 lebey ..mata pun dah start ngantuk . Kalau ada hari si kecik tuh nak tido awal ok la..kalau di buatnyer nak main ..dgn mummy sekalik la kena merangkak sama. Sebab dia nih bila dah berdiri suka lepas tangan ...pastuh mula la dpt cium lantai.

Kalau kiter ada Idea lagi kiter tulis lagi ek

Thursday, June 22, 2006

My Wasiat

Jom kita tagging sesama kiter ..sau dari Ila nyer blog .

My Baby
I want my hubby to take care of Iskandar ..kalau hubby nak kawen lain make sure she can accept Iskandar and layan dia cam anak sendiri kalau tak ..i will kacau dia ..hik hik hik and hubby pun kena ingat kalau ada rezeki dpt anak lain . Please jgn beza kan kasih sayang antara dia org k .

My Car
I dont have my own car . Keter tuh pun share bayar . Hubby can decide what he want to do with that car ..

My house
Kalau sempat la beli umah . I want hubby to stay in that house even kalau dia remarry . I want my children to live in that house . The same house that i raised them . Atleast buleh gak hubby kenang2 kan mummy . All those sentimental values..

My Insurance / Saving
I will give it all to my children and hubby . 10% to my lil brother . Saving pun tak banyak ..my kwsp that day i wariskan all to hubby . Please use it wisely kay . Use some of it for my kenduri or tahlil .

Jewelery
Pun tak banyak . Just cincin n rantai yg hubby hadiahkan .Sama la cam Ila i want my menantu to have it . Kalau sempat dpt anak pompuan ..i would like her to have it ..atleast something from her mom ...

Baju nikah
I want hubby to frame it ..hahhahah cam lawak jer ..mesti penuh satu ruang kalau gantungkan . kalau buleh I want him to think about me ...kalau ur new wife tak suker atleast kasik la to our children . Kalau mereput buang ajer la .

Baju +etc
Kalau that time fesyen tuh leh diterima pakai lagi I want my doughter to have it . Kalau dia muat ar takut terbesar je , kalau tak pun sedekah kan jer kat anak yatim .

Photo
All my album yg banyak kat umah tuh simpan la elok2. Kalau anak anak merindu leh la tgk gambar mak dia . Like my arwah mak , tak banyak gambar dia ....susah nak tatap dikala merindu ..al fatihah je disedekahkan bila teringat kat dia . Dulu tak cam sekarang ..gambar punya lah banyak dah beribu dlm pc...so I want my children to keep it and hubby too.

Im Tagging
Anne, Mai,Filla..hahha habih aku borong

Tuesday, June 20, 2006

Weekend



Weekend adalah hari mengemas dan hari memasak sedunia . Kalau hari biasa memang la tak menang tangan nak siapkan semer kijer, tuh pun try gak tak nak basuh baju tiap2 hari ..lepas seminggu lain plak jadi nyer ...hahahha menimbun baju kotor hik hik ..so solution nyer back to normal la..tiap 2 hari kena clearkan bakul baju kotor..Finally dapat la mommy buat jugak tat telur ..punya la dah lama spare kan butter n susu cair memang utk buat tat ....daddy nyer permintaan nak makan kek , nanti mommy usahakan pulak next week kui kui kui ..so ini la hasilnyer tat telur yg baru kuar dari oven ..harum semerbak 1 umah ..nasib baik tak der budak datang ketuk pintu umah 'acik , mak suruh beli tat 2 ringgit ' nanya ...perasan lebey la nih.

Moon memang suka baking2 nih tapi bila dah ada anak nih tak sempat la nak berkampung kat dapur lama lama , kalau terasa nak makan kek ke muffin ke beli kat kedai jer. Sebut pasal muffin , if anoyone yang berminat nak buat muffin , kat Kajang 1 satu kedai ..alamak lupa la plak nama dia . This shop sell all kind of baking stuff . .Dia org ada jual ready mix nyer tepung for muffin n sponge kek , So what u have to do is only add in melted butter and egg..andd tarra ..ready for baking .

Iskandar
Tommorow Isk akan masuk 10 bulan ...cepatnyer my baby membesar ...dari baby dah jadi todler dah ..nanti in a few month dah jadi
setahun
. Cam cepat jer budak sekarang membesar ..now Isk lebeh suka standi
ng rather than sit and play ..habih semer tempat jadi tempat dia practise ..tapi sekarang nih lagi kuat mengigit ngan menyembur air liur ..kalau kiter duk baring tgk tv ..ha tunggu la dia dtg habih dia gigit muka. I think he want to kiss kiss kot cam selalu kita org buat ...skrg kalau mood dia bagus dia akan kiss la kita kalau kita mintak ..nih gambar dia, bukan senang nak snap action nih . Handsome jugak anak mommy nih hik hik hik cayang Iskandar .

Sonok nyer main kertas, mintak pedang ngan mommy , mummy tak kasik

Hello pren (Isk cepat kiss dia)

Muahs

Friday, June 16, 2006

Happy 1st Father Day ..


Though new at fatherhood, you're surely not
A novice at the art of giving love.
With quiet tact you find the perfect spot
Among the needs of those whose hearts you move.
I never feel you slight me, even though
At times your time for me of need is slight.
Though working long and hard, you seem to know
Just how to make our son feel loved each night.
These gifts you give I know cannot come easy,
Although they seem to flow so easily.
You have a lovely air that's light and breezy,
That says: I get from you more than you see.
And so I am in awe of what you do;
You love so well that I love you well, too.

Happy Father's Day Dear ...from Miera n Isk

Tuesday, June 13, 2006

Musim org kawen


Bila tiber musim cuti sekolah maka banyak la terima kad kawen ...bak kata one of my pren ...acara laga pusat ..hampeh betui . Tapi bila teringat ayat tuh cam lawak gak kan ..and ada betul nyer muahahhahah . One of my school mate kawen on 7/6/2006..so sorry Noor asal nko kawen ari Rabu ..kat Terengganu plak tuh . Kebetulan that day Moon training plak . She is my best pren kita org kawan dari darjah 2 lagi . I still can remember that I always lepak at her home sebab nyer mak dia terrer buat nasik dagang . So kalau pegi umah dia pagi pagi ajak saing pegi sekolah dapat lah makan nasik dagang ...ermmm shedapnyer...so kita org jadik la geng sampai la form 5 ..tapi bila form 4 tuh dia masuk kelas science while me..kelas commerce . To cikgu Noor tahniah la and selamat pengantin baru . Nanti aku pegi lawt nko ek ..mahap banyok arrr.

Kenduri kawen yg kedua kat Sentul ...Sutan nyer cousin kawen ..meriah betul ..dan warna tema nyer Oren ...lets clik . Nasib baik tak b ukak booth Tm Net kat situ kalau tak laku gak 10 streamyx ke hahhaha. She looks so beutiful ..n hubby dia pun very good lookinng . memang secocok la. Masa nih semer sedara mara Sutan belah Papa ada ..thats mean ore Klate ..so semer duk kec'ek klate la ..kawe pung buleh nok ke'cek sikit sikit ..tapi tokleh lawan sutan ar ...dia kecek klate bule, cakap terengganu bule ..cakap penang , nogri pun bleh . Tuh yang memula kawan ngan dia ingat dia nih org Terengganu ...tertipu guek.

Next weeding adalah wedding En Epul kiter ..penyanyi kat opis. Nih sebab dia nih memang suka nyanyi ..setiap benda yang berlaku memang ada lagu tema. Epul nih pernah jadik bos Moon nih pun before di di export ker Labuan . He is very nice n sporting habih . Kira exec yang paling berjiwa TA . Masa dia kat Labuan , selalu gak moon ngan azie sembang buat ketupat rendang jadik kira cam papparazi ar jap he he he . Tak sangka Epul dah kawen yeh yeh ...we are so happy for u Epul .Lepas nih leh nyanyi untuk bini plak . Wife Epul comel ..patutla Epul terpikat . Moon teringat that day Epul ada kata ..' dia comel moon , cam tak padan pulok ngan aku ' well Epul sapa kata tak padan, merendah kan diri yang tinggi tuh plak . Sebab tuhan dah ciptakan kiter berpasang pasangan . Pasangan kiter tuh la yang paling terbaik untuk diri kiter . Its like ur other half la ..she completes u and u completes her . So to Aniza welkom to the clan ...clan apa nih ingat WAR ke ..hehehehhe . Asyik WAR je kat opis nih ...asyik asyik WAR..main game lain ar ..

Kita org pegi sekalik ngan Rizal, Ija n Mia ...konvoi pegi Temerloh . Janji nak jumpa kat Genting Sempah tapi kita org terlajak plak ..so tunggu la Rizal kat Petronas..sempat la minum n makan dulu ...alas perut . Dalam sejam lebeh kita org sampai kat umah Epul . Memula takut gaks salah umah ..kang pegi makan tiba tiba salah umah daaaa...so Sutan kena pegi check dulu . Sah memang Epul ngan bini dia ada duk salam ngan org ..kita org pegi makan makan ...masa tuh panas bleh tahan ar ...cuaca pun cerah .. Bila tiber time potong kek ..Moon ngan Sutan pun apa lagi amik la gambar Epul ..he he he ..buleh tahan gak la nko berpeluh yer Epul . Seronok tgk member kawen niih ...cam kenduri familiy members gak . So sapa nak tgk gambar kawen Epul ..sila la ker fotopage ek . Epul sempat promot fotopage Moon agi tuh ...hahhah Pul gambar yang aku amik bukan nyer lawa sangat pun ...bukan pakai SLR ker apa kamera kodak 3.2MP jerk...tapi aku puas hati dpt amik gambar korang .So selamat bebahagia ..hingga selamanyer ...selamat jadi weekend husband. this is few of my fav shots


Thursday, June 01, 2006

Pergi melawat Anne

Im not feeling very well ...ermmm rasa nak muntah pun ader ..fenin ada malas pun ada dah la duk sakit hati kat klinik tuh .Semalam pegi buleh dia tak nak kasik mc ..kata nyer sebab dah malam kalau Moon dtg pagi pagi tak per..dah la nak kena tunggu Sutan balik baru dpt pegi klinik nih last last terpaksalah isi form cuti plak ....

Next week Moon tak der , pegi training muahahhah syiok tuh seminggu . Dan yg paling best training ngan cik abang sekalik . Mesti korang rindu nanti kan hik hik hik . Oleh itu tgk la gambar nih puas puas...ermmm apa nih . Next week lagi agenda penuh ngan kenduri kenduri ...wah best nyer nasik minyak org kawen ..

Last Monday pegi tgk Anne with my bos..kita org sampai kat umah Anne around 3 lebey . Duk kat umah Anne tunggu Sutan dtg amik . Sebab ari ni ada plan hahhaha. Anne nampak kurus sangat ..wah memang Anne memantang kan diri betul2 la nih , guek jugak yang ngak kurus2 muahahahha. Aleeya plak duk jegil mata tgk bulat mata dia ..ha mesti dia duk tgk sapa la yg dtg nih ..jgn mare mata cekelat tuh cam pakai contact lens la anak Senul ngan Anne nih . Then Sutan sampai ngan hero ..so sempat la Isk ajak Aleeya mandi kat swimming pool muahhahahahah tak der ar . So anne see u next next week ...cepat 2 dtg kijer ada org windu wooooo....


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...