Friday, September 29, 2006

Gud news

A year ago my FIL undergo a major operation . Where he had to remove 90% of his large intestine due to colon cancer . Kita org memang terkzut sangat , to know that there's another polyp tgh membesar dlm usus dia yg hanya sepanjang 10 cm . According to doc , jangka masa 1 tahun tuh memang cepat . Sekarang polyp tuh dah sebesar 5cm ..agak besar juga. Doc kata supposed buleh cut out the polyp melalui pintu blakang but since benda tuh dah besar ...doc cadangkan utk operation . Tapi kena ker hosp slayang dulu utk check ..kot kot hosp sana buleh buatkan .

Ada nurse comey lote temankan papa dlm ambulan

So me n hubby amik cuti bwak mama n papa pegi sana . Risau pun ada..bila tgk mama ngan Sutan duk bersedey lagi la Moon jadi sayu . Bila papa sebut ' ntah sempat tak bapak tgk Isk membesar ' sayu giler hati Moon . Kami doakan papa ok...alhamdulillah berkat doa semer org polyp papa dapat di potong ...tapi papa kena buat med checkup every 6 months sebab dia nyer polyps very active ..alhamdulillah , semer selamat .

Kita org tunggu kat hospital dari pagi sampai la petang tuh tak kesah lagi ...tapi si Iskandar nih siap mandi kat hospital ..lepas mandi dia ronda2 tempat menunggu tuh pastuh yak yak lagi pastuh mengamuk terpaksala bwak dia ronda2 1 hospital tuh ...masa dia main kat playground siap ada budak tolak dia lagi ...sian Isk ..bedebup jatuh ..budak tuh dah besar dah pun cam darjah 3 ..nasib baik auntie tak angin . Habih 1 hospital kita org round sementara nak tunggu papa siap .


Habih je dengar berita papa , hubby plak bagitau Anne call ckp my name were also in the list . Mmg tak sangka betul . Walaupun lom la conform dapat ke tak tapi ...im very thankfull.....baru jer last 2 weeks dapat semer berita buruk ....bermacam dugaan dpt . Tapi alhamdulillah diberiNya kegembiraan pada kami semer . Dapat tak dapat tuh bergantung pada rezeki . Kita dah usaha ...kalau dpt alhamdulillah , kalau tak ...tahun depan ada lagi...wink wink

Tuesday, September 19, 2006

My Kodak CX7310

Thanks to this camera, Moon dpt amik banyak gambar . Mula kita org beli masa nak kawen ari tuh ...tapi masa ngandung beberapa bulan kamera tuh kena curi sebab ada org pecah masuk umah ...waa sedey sesangat . Nak wat cam na. Kebetulan masa hari kejadian Moon tertinggal kamera tuh . Biasa dibawa jer kemana mana. Im so sad...since tu lah kamera digital yg pertama . Walaupun tak la hebat sangat , tapi banyak dah gambar kita org amik pakai kamera tuh ..

Sebelum Moon beranak , mmg nekad . Kena jugak beli kamera nih sebab nanti baby
kuar nak amik gambar . Saat tuh bukannya leh di ulang . Kenangan kekal selama lamanyer he he he he .Kita org beli camera yg sama jugak . So sampai la sekarang kita org pakai kamera nih . Walaupun ada limitation dalam certain matters but sekarang kan dah ada adobe photoshop , apa yg kurang leh di cantik kan ...so to u kodak cx7310 ...many thanks .

What most important is that the person behind the camera ...sebab kita yg snap gambar , cari angle ..not the camera .Kamera tuh ikut je...walaupun kamera lagi hebat berada dlm 'wish list ' ku namun jasa mu tetap ku kenang
Picture taken using this camera .Isk 6 months

masa kat cameron - isk 4 months

Thursday, September 14, 2006

Kaki bergambar betul la hi hi

selepas blk lunch kita org pegi amik gambar kat tempat ala ala oversea over river gitu . Memang ternyata hasilnya sangat lawa bila dlm gambar ...sian En Rizal terpaksa ikut kita org sama hehehheh penat dia melarikan diri

Hubby la kena jadi tukang amik gambar ...me n Anne duk posing jer hehheheh sesekali para ibu nak melaram ..thanks yer daddy layan jugak permintaan mummy untuk amik gambar. Dulu pernah amik gambar jugak ngan Azie kat sini . Masa tuh Azie lom kawen lagi ...ada lagi gambar ngan Azie tuh Moon tampal kat tempat duduk . Gambar nih Sutan amik sendiri n many thanks to Rizal sebab kasik pinjam kamera dia yg power ranger tuh ...memang best la .

Daddy i love u so much muah muah muah

Pasal Iskandar plak

Iskandar nih ibarat jam loceng Mummy ..pagi pagi mesti dia bangun ..kadang handphone bunyi pun dia yg dengar dulu . Tapi yg tak syioknye kalau hari minggu pun dia bangun awal ...dah la malam tido lambat ...pagi kul 6.30 dah bangun ...kul 7 mata dia dah cerah dah ajak turun bwah ..mesti dia ingat nak pegi nursery ...kadang kalau dia terjaga dan buat bising dlm playpen dia , kita baru ingat weekend nak bangun lambat .

Bila dah kuarkan dia dari playpen mula la nyibuk nak bukak almari , tarik laci ..pegi kat rak brg brg ...sonok tgk dia main sorang2..last last dia main ring reinforcement tuh ...di kemek kan kotak nya ...mummy pun tampal la kat muka dia ...eh sonok plak dia...bila dia tgk org gelak dia pun gelak sama .

- blog cam problem jer , nanti elok Moon update ar -


Tuesday, September 05, 2006

Malas nyer nak update


sejak blog nih jadi cam bengong cket malas nyer nak update blog nih ...otak dah tepu tak tahu nak nulis apa ....nih la gambar terbaru Iskandar ...mummy suka la tgk Isk pakai t shirt putih nih ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...