Friday, July 25, 2008

apa yg saya slalu tgk

Rancangan kegemaran ermmm mcam macam sebenarnya . Kalau di list kan mmg sah sah semer darik channel 733 . Dolu masa Astro perkenalkan rancangan nih tetiap ari tgk hinggalah satu hari dah kena bayar adeh tak ley tgk rancangan org branak, rancangan org buat plastic surgery , rancangan masak2 ...sgt la sedey . So masa dlm pantang moon tamb

ah je channel tew kena tambah RM 14 ...ha ha sangat sonok. Ibarat kalau laki kiter dapat remote astro terus bukak sport ...ha moon pun sama la dpt je remote terus 733. Ni sebab napa moon suka tgk




Perfect Housewife
Sangat la best . Semer housewife nih ada umah yg cantik tapi messy giler . Ingat kat umah aku je yang sepah umah dia org lagi teroks tahap cipan longkong . Anthea nih sangat la perfect ...kalau dia sampai umah aku harus fail dalam white glove test . Sangat suka tgk cara dia kemas ...ada cara tersendiri . How to iron ur cloth , simpan brg semer . Lepas tgk rancangan nih terus bersemangat kemas umah . Pastuh hero moon tlg sepah kan adehh. Sutan pun suka tgk hahahhah sangat la best .
Sangat banyak usefull tips kat rancangan nih .


Licence to grill
Ni pun best cam senang je dia masak . Campak2 then masuk peti then straight to da grill. Nampak cam best je siot je TV nih bagi org terliur ...ngan kaler dia semer la menyelerakan .
Mamat yg tengah sengeh nih la yg suka grill tew . Dia itam bukan sebab dia asyik duk depan grilll hokey . Asal kuar kilang mmg dah cenggitu . Jgn salah kan mak apak dia . Tgk skrg dah masuk TV

Jamie Oliver

Ha mamat pelat nih ..cakap ala ala sembur je air liur atas dishes tew semer . Ha ha jgn mara ya Jamie walaupun u cakap cenggitu i tetap minat kat u . Dia nih kadang main masak cam tak basuh pun kan ...slamba je atas meja tew semer dia potong hahahha pastuh main campak campak . Buley la nko kawan ngan chef wan main campak campak . Tapi campak2 pun menjadi je semer . Kalau moon campak lom tentu jadi cenggitu yer dak last last campak dlm tong sampah ...dushhh

apa yg saya slalu tgk

ill

Katanya nak beli topi anak

Me : Daddy nanti masa semayang Jemaat Mummy ingat nak gie JJ ar beli topi anak
Tan : Topi Yaya ek .Ok la . JJ Equine ke?
Me : he he he ( ngan senyuman manja suam suam kuku ) tak la JJ IOI
Tan : pegi la
Me : Betul nih ...mummy dah bayar semer bil ..kutu semer dah settle . Keter tak bayar ( yer la bln lepas kan dah terbayar 2 kali .)

Hoorayyyy sangat sonok ok ..pukul 1 terus cabut . Jauh gaks dari Cyberjaya ke IOI mall . Buat kije betul . Kebas montut duk lama lama dlm keter . Sampai JJ ada sale wah sangat sonok ....beli topi beli topi beli topi . Tapi lalu kat bahagian baby semer sale . Last2 i endded up ngan 1 bakul penuh . HUarggggg sangat terok hokey . Saya nyer menteri kewangan tak ikut sama sebab tew terlalu mengikut nafsu . Tapi ok lah saya angkut semer yang 50 % Discount ...ha ok la tewwwwwww.

Aku ngan jaya nyer membelanja kan wang yg sepatutnya bayar kereta hahahh sangat tidak sedar diri ...sebelum sempat aku habih kan semer rm tew tgk jam dah kul 3 lebey . Sangat melampau ...mampui aku ....terus cabottttttt

kesimpulannya jgn jalan sensorang ketika poket tgh penuh n pada hari gaji . pompuan mmg pompuan ...hanya akan beringat bila tgh nak kering ...abg ampun . Jangan marah ya saya angkat 2 baju kije utk awak .


Sayang daddy . Ini tiru tektik isk . Bila setiap kali kiter marah cepat2 dia dtg peluk sayang mummy ...sayang mummy aduiiii cair hati nih ...terus tak jadi marah terus cakap elok elok ngan dia kalau tak mmg akan kena bebel la ...ini sapa yang ajar nih ...sangat berkesan .

sangat tak sabar nak naik genting ....so nanti entry pasnih pasal genting la yer . Saya nih agak jakun jarang pegi genting ...baru skali je pegi ...pegi lalu hahahha

Monday, July 21, 2008

Susu Ibu

Saya sangat motivated utk produce banyak susu ...so ngan nasihat dan tips darik Ija , Mama Mia n Nadra ...Moon pun pegi carik longan kering . Berjaya jumpa kat kedai ubat cina . 1 paket harger dia dlm RM 6.50 . So longan nih di rebus , letak la halwa kundur sket ..nak kasik manis kalau tak tawar je kan ..kalau tak der halwa kundur letak gula pun ok ...sangat dap dap ok .
ni close up ..dia cam kecut je kan ..tapi lepas di rebus dia akan jadi bulat cam laici .

Balik umah terus rebus ...sedap sungguh air nya ...bila offer kat Isk nak tak rasa air nih dia kata tak nak . Air ubat mummy katanya . Tapi bila nampak longan tew dia sebut nak laici nak laici . Hik hik ...Ija , Moon dah cuba n hasil nye susu cepat top up balik . Hasil pam pun banyak hik hik hik gambo nyer nanti Moon letak kay .



Ini la hasil tuaian setiap hari . Ok la walaupun tak der la meriah sangat janji lepas Yaya minum 3 4 kali kat nursery . Kalau tak mana nak tahan bila banyak susu cam nak meletop je .

Comey tak botol pink tew. Moon beli kat momslittleones masa Isk dolu . Skrg pun masih ley pakai . Botol nih comey sangat setiap ml tew ada gambo baby kalau 60ml gambo baby nangis sebab Hungry ...bila full 140 ml akan ada gambo baby smilling and say thank u mom , 120 ml gambo baby burp. So sebagai pembakar semangat gaks tew kan . Nampak tak gambo tew ? This bottle ada 6 n harge dia RM 29 90 ari tew la . Skrg tak tahu brapa dah .

ZZ , komen nko mengancam tol . mau nyer nak letak gambo t*t*k ...nanti fenriz teruja laks kui kui

Lepas tgk susu Ija penuh 1 peti ...Moon pun sangat berkobar kobar nak buat cenggitu . Tapi Moon tak sempat nak wat cenggitu sb masa pantang bagi je . Kalau tahu masa pantang agi dah start kumpul stok . Tak pa nanti anak ke 3 wat gitew ...ha ha lambat agi .

ni blog mama Mia ..sila kagum ngan hasil susu nyer yer ...murah rezeki Dhia Nadra --> http://anizaamir.blogspot.com/

O ya Moon pakai pam Pureen ajer . Tak mampu den nak beli yg mahal mahal kopaks poket mak . So future mom n mom to be tak kesah pakai apa pun janji kiter ada niat nak nyusu kan anak kiter . Insyaallah ..mesti ada . Kalau tak der nak wat cam na . Tapi kalau ada bagi je kat anak , bukan rugi pun kan . Skrg ramai ibu dah sedar ttg kebaikan breast feeding . Fully breastfeed ke campur ke tak pe janji kalau ada jugak bagi anak minum susu kiter . Susu nih kan bergantung pada teori supply n demand kan . Lagi tinggi demand lagi banyak supply .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...