Wednesday, December 31, 2008

wah manyak happy

"Kami dah pos surat yg mengatakan CF dah dpt n berapa nak kena bayar , puan tak dpt ke surat tew "

alamaks tak dapat

" kami pos ke alamat no * putra heights 18 hb ari tew "

aramaksssssssss sangat bagus la me n sutan sebab tak inform pertukaran alamats. Rasa nak sekeh2 kepala sendiwi . Tak ley sekeh kepala suami ye hahahha

this is the best part

" 2nd week of Jan dtg opis amik ......................"

ha ha ha amik apa u olllssssssssssssss . It makes me sengeh sampai ke leher hahhaahh bukan sampai ke telinga ajork yaaaaaaaaa


tak sabar nyaaaaaaaaaaaaaaa koz its gonna be the best birthday pwesen ever

Come n join


Calling all Mummy , Mama , Ibu , Ummi , Mak , Bonda ....mari mari .

Wanna become a Photomummy , Photomama , Photoibu , Photoummi , Photobonda ?

yes u can . Come n join the only one community in Malaysia , where all mother can take beutiful pic of their baby n kids n family too ...WHAT ? boley ke ? Jawapan nya BOLEH

Challenge urself ..in this community there will be otai2/ expert that can guide u

Kenapa tunggu lagi ..come n join us . Launch 1st Jan 2009

come my fellow momma..lets get laudddddddddd

Saiful Nang wrote :

No one can afford to hire a professional photographer everyday. So what most of the moms do is taking the photo by themselves. Most of them have camera, some good and some just nice one. But most of them doesn't really know how to utilize whatever camera they have in hand. Some keep on changing their camera and still frustrated with the result they got from the camera.

It's not the camera, but the eyes, the idea and a little technical knowledge about your camera. It's pretty simple. By average, mothers in Malaysia hiring a professional photographer once in 5 years. Well, that still a bad percentage. But in KL, the ratio become higher jsut because of the awareness. It doesn't mean once u know about taking good picture of your baby, you can escape from hiring a Professional. A good barber still need another barber to cut his hair right? But, as a mother, you should know how to photograph your children well. If u only hire a professional 1 day out of 1 year. That's mean, you have to shoot your children development on your own for the remaining days.

That's why, Photomama gather enthusiast moms in photography. So, we can share and develop our skill and photograph our children professionally.


Join the FORUM here . official opening ceremony is tomorrow

Tuesday, December 30, 2008

daddy nih kenapa?

Daddy nih kenapa ada masalah ke ....cuba bagitau mummy hahhahahahhahah
Anyway u look so cute la ...hua hua hua

minggu2 yg sangat full

Itew bukan Pak Sutan n Isk yer . Nih ntah sapa sapa hhahahh Moon main snap je

This pic was taken masa ke pantai Bagan Lalang last week . Ada job kawen kat sana . Moon ngan Sutan cam jakun je hahah sebab nya kita org tak pernah dtg sini . Naseb baik la pak jaimy bwak kita org makan seafood . Elok bebeno, pas penat bekerja kiter lepas tepi pantai makan seafood ...sgt syiok .

Thanks Shida sebab percaya kan Moon . Walaupun kiter tak pernah jumpa sekali pun . Tapi bila dah ketemu rasa cam udah lama kenal kan . Selamat pengantin baru .

Hari tew panas yang amats la ...sampai Moon pun main cak cak balik pokok . Pokok nih pun jadi la . Kalau Moon nih pun dah panas yg amats ...cam na la pengantin tew harus lagi double panas nyer

Kejap je masa berlalu . Lagi beberapa hari agi dah tahun 2009 ...and nanti umor jadi 29 laks hahahha udah tua , anak anak pun dah duk membesar . Tetiba je aku ckp cam org umor 40 tahun hahahahhah . Apa yg dah capai 2008 ?

-*- alhamdulillah , kami berjaya beli umah . Cukup la untuk 1 family dan jugak untuk ahli keluarga yg lain .
-*- berjaya tambah seorang agi family member , Ameera Suffiya lahir on 30th March 2008
-*- di murahkan rezeki oleh nya . Ada aja sumber2 yg mendatangkan hasil . Alhamdulillah berkat daya usaha kami laki bini , rezeki tew bertambah murah .

-*- dikurniakan kesihatan , alhamdulillah
-*- dan banyak lagi ...i realy thankfull for that


Moga tahun 2009 nih lagi bermakna and lebih baik dari 2008 . I hope i can become a better person , a better wife n mum to my hubby n my kids and to my family . Pasti nya akan berusaha lebih kuat agi tahun 2009 nih ...chaiiiyoookYer itew adalah tangan kew yg montok2 . Goreng pon sodap

Monday, December 22, 2008

Annual Dinner - Cosplay Nite

TM Net Annual Dinner - Cosplay Nite
Cyberview Lodge , Cyberjaya
21 Dec 2008

Payah wo nak pakai bulu mata sendiri ..yo la tak pernah kan , Naik juling bijik mata
Payah wo sutan nak kena pakai jaket tebal , sumbat bantal nak kasik bolat cam pooh


More pic at my FP

Friday, December 19, 2008

L U C K Y


p/s pandai tol mamat nih main piano

yup i feel so lucky sebab i fall in love with my best fwen ..
thanks sutan
muahs

Do you hear me,
Talking to you
Across the water across the deep blue ocean
Under the open sky, oh my, baby I'm trying

Boy I hear you in my dreams
I feel your whisper across the sea
I keep you with me in my heart
You make it easier when life gets hard

Lucky I'm in love with my best friend

Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Ooohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh

They don't know how long it takes
Waiting for a love like this
Every time we say goodbye
I wish we had one more kiss
I'll wait for you I promise you, I will

[ Find more Lyrics at www.mp3lyrics.org/tzps ]
Lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Lucky we're in love in every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

And so I'm sailing through the sea
To an island where we'll meet
You'll hear the music fill the air
I'll put a flower in your hair

Though the breezes through trees
Move so pretty you're all I see
As the world keeps spinning round
You hold me right here right now

Lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Lucky we're in love in every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

Ooohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh
Ooooh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh





Thursday, December 18, 2008

Makanan cik yaya

Hasil nya ...sangat halus . This is nasi + ayam + carrot + ginger n garlic
skrg moon tak der la blend lumat sangat ..sb dia pun dah 8 months
Ini la rupa blade nyer

Iklan :aknya kalau nampak mata spotlight budak nih dalam gelap ..takut tak . Ha ha suka benor dia jegil ( utara) /cerlong ( trg ) / buntangkan mata dia cenggitu . Pernah 1 malam tew moon terkejut ..celik2 mata nampak dia duk tgk moon ..nampak mata je nko . Yaya jgn wat cam tew lagi ..kurus semangat mummy ....semangat je kurus ya u olss mummy ingat ada burung antu la dlm bilik ekekek


Bila abg perasan dia kecik lagi...

Ini la yang berlaku apabila si abg tetiba tingin nak jadi baby balik ...sian abg ek nak bermanja ...layan je la kan . Sekali sekala layan anak apa salah nya . Bila di sebut olo olo Isk ...baby nak tido ke ..terus dia wat muker nyenyeh hahahahha cam nak kenyet kenyet je budak nih .
Nih konon baby ngantuks nak tido ..

Memula nak lipat kain dia dtg kaco hangen gaks kan . Org dah la nak cepat ...tapi bila tgk dia cam tgh enjoy je takkan nak spoilkan mood dia kan ...layan je la ..utk ari nih je len kali tak ley main cenggini.Nak jugak dia menyumbat kan dirinya dalam bakul tew . Tido dalam bakul tew je la Isk malam nih ...nak?

Lenny dah bersalin ...


" lenny has given birth 2 a healthy baby boy ( 2.4kg ) at 10.13 am today "

rasa seronok sangat baca message nih . Tahniah Lenny n Yang ....and Kak Alya tooooo
nanti moon n co gie lawat Len kay . Rehat ya dear

Isk dah potong rambut

Berjaya jugak memujuk Isk utk memotong rambut hahahhaha
Berjaya jugak Moon ngan Sutan berlakon kononnya kepala dia ada ulat
hahhahahahhahah beria ia kita org berlakon ...terus dia setuju
Kat kedai diam je ...hahhah sedey ke Isk rambut Ben 10 dah tak ada hahhaha
Bukan mummy dengki tau tgk rambut Isk ...tapi skrg kan lagi handsome n kemas
tak der la berpeloh2

Wednesday, December 17, 2008

Ameera Suffiya 8 bulan



My notti noti n very high demand anak dara ...waaaaaaaa skrg banyak pandai woooo nak kiter ada kat dia je . Kalau bangun kejap ..maka akan dengar la sora dia tew . She is now 8 months . Baru tumbuh gigi . Ari tew sampai demam ...adeh tak tido mlm woooo. Nih dah ok dah . Skrg tak banyak duduk dah . Duk asyik berdiri je ...tapi kena pegang something la

Muka Isk yg comot ...tak mo mandi ..tak mo potong rambut ..bila suh paotong rambut dia kata tak nak ...
" nanti Isk botak "
rasanya dia nak wat rambut ala ben 10 la ...Isk tak handsome la cenggini ...mummy tak suka la tengok cam sabut atas kepala dah tew

Monday, December 15, 2008

Bila si abg seksi meksi

Hahaha amik nko banyak entry ari nih ...maklum la last week kan banyak cuti ...bila upload gambo ke lappy ...mak aiii banyak nye gambo ...so ada banyak citer yg nak di share ...

anak anak dara sila tutup mata ek ...Isk tgh seksi neh...i love this pics so much ..nampak dia heppi je . Mummy pun heppi je snap gambo Isk ...bila yg last tew dia gelak besar sebab dia kata ISK MALUUUUUUU

Surat pertama........

wah udah ada surat dlm peti surat ...jeng jeng jeng . Surat nih menyatakan yg nama Pak Sutan dah di daftar kan utk Indah Water n utk bekalan aiy ..yey yey yey yey

Ila kat hosp ampang puteri

Uiks kami baru sampai dah ada paparazi amik gambar ...

Kami sampai kat Ampang Puteri dkt kol 2 . Ila nampak ceria je ..terok tau kowang tak bagitau I . Moon tahu Ila masuk spital pun on Friday . Sebab Azie ada workshop skalik kat CBJ2 neh ...so ingat nak
ajak la melepak di petang Jemaat . Call buk pilla ...then masa tew baru tahu Ila ada kat hosp ..

So kami pegi melawat buk Ila . Ila kata dia dah rasa contraction . Contraction nyer agak kuat n jalan dah bukak 1 cm ..n she is 33 weeks . Doc tahan sebab nak monitor . Tak pa Ila , saya tahu awak bowink ..dah la wifi slow kan ekekekkeke . Sabar ek janji u n baby sihat ...sempat la kami wat acara melenggang perut Ila hahhaha. Syahmi kata adik dia nama Hafiz Rifain ....hahhahahah
Azie n anak anak pun ada. Gelak besar nko Azie ..nasib gigi nko cantek
Malu malu plak anak anak dara Azie nih . Misti sebab segan Syahmi yg handsome tew ada
Sebelum balik , harus la bergambar ngan tuan umah dolu ...Acara wajib ...acara melenggang perot ila ...Aku ngan Azie duk jampi perut Ila nih suh baby tunggu dolu jgn kuar agi . Tunggu lagi beberapa minggu ya baby .

Kami 1999

sangat klaka la tgk gambar nih . Moon duk kemas kemas ...skalik terjumpa frame nih . I sangat kuwus ...n Sutan pun sangat kuwus n handsome ...hahahha

Moon tanya isk

me : Isk nih sapa nih ( pointing at sutan )
Isk : Nih daddy Isk
me : nih sapa plak ( pointing at me )
Isk : Nih kakak ...

me : Nih mummy la Isk ...

Isk : Bukan ...nih kakak la .


adeh beza sangat ke sayang oooi hahhahahah...mmg beza pom...harg harg harg harg
. Masa nih Sutan kata moon sangat kuwus kering then dia suka kutuk kening i masa nih ...terok tauuuuuu ...kutuk kutuk pun skrg jadi bini gaks ekekekkekeke...tak sangka kan dah 10 tahun kiter kenal ...rasa cam baru je kenal awak ...hahahhah ayat yg sangat gediks n perasan muder ... tak suka nyer nengok rambut tew ...nasib la skrg dah rebonding akakkaka

Wednesday, December 10, 2008

Sangat suka buat hal tau

Budak nih sangat sangat banyak songeh . Minggu nih aje berapa kali dah kena marah ngan mummy n daddy . Saja je tau ...nanti ada la benda yg dia nak kiter marah kat dia . Sepah kan toys ..tumpah kan air ..eeiii kalau duk kat umah nani dia lagi banyak cekadak tau .

Siang dia ada tgh citer Monter Inc kat tv so ok la kan ...dia punya sonok tgk ...sampai la citer habih . Then malam dia nangeh2 nak tgk citer monster ...adu mana nak carik ..darik channel 611 - 615 mmg tak der ...dia ingat main order je ke nak tgk apa . So menangeh punya lama cam kena pukul . Kang tak pasal pasal kang mummy kasik bonus cubitan kangggggg. Nangeh sampai la tertido ...lega semer org . Ok masa tew kol 10 ..

Aiiik kol 11 lebey terjaga plak ...sambung nangeh...semer serba tak kena ar ..bila tanya nak apa kata nak
-- tgk citer monster

wwwwwwwwwwwwwwwwwaaa meraung lagi

-- nak suar hijau
wwwaaaa meraung lagi . dah kasik suar hijau pun tak mo .
-- then dia kencing atas tilam tew ..
nih mmg mak hangen la neh ..rela menangeh tapi tak mo bangun gie kencing ..ok angkat masuk toilet ..cuci2 semer ..and he is still crying ...nak tgk citer monster
-- then nak susu

sutan gie buatkan ...kasik kat dia
-- then ...tak nakkkkkkkkkkk ..isk nak mummy wat .
ok moon bangun pegi buat ..
-- then ...isk nak letak susu banyakkkkk mummy bubuh susu banyak

masa nih asap dah kuar berkepol2 dah dari telinga moon . Nasib la nani a
wak ada Isk kalau tak mmg nanya la kena ngan mummy .
-- then yaya plak nangeh ...sebab abg menangeh punya kuat kan -- then meraung nak suar hijau ...last skalik dia pakai suar biru hokey --then nak suh pasang cadar , tak ley tak ada kelepet kelepet ..


lama sangat tau menangeh tak tahu hujung pangkal nye ...sangat menguji kesabaran ....30 minit menangih ...

lepas tew terus ok ..n sambung tido . Nih mengigau ke apa ...ke sengaja nak menguji kesa
baran mummy n daddy . Ni la kot pengorbanan kita org ...payah juga nak besar kan anak anak nihkalau tgk masa nih cam ok kan ...cuba menangis tak tentu pasal ...ishhhh mmg make my blodd go upstair u know

Yaya plak seperti biasa kalau abg dia menangih ...dia akan wat muker blur hahahahah . Apa la abg Isk yaya nih kan ...asyik2 nangeh .

raya haji kita org

plan nak balik Terengganu but my sis pun tak bagi balik ...bukan i tak nak balik tau . Sebab sana kan asyik hujan . Kang tak pasal pasal terkandas ngan bebudak kang payah . So raya kat Kajang aje .

Auntie Sutan yg duk kat Subang pun dtg beraya ngan kita org . Tak der apa sgt yg menarik memandang kan hujan darik pagi sampai la ke petang . Tempat kowang hujan daks? Kemain plan nak ajak bergambar ka putrajaya ...last last tak buat apa pun akakkakak

menu nye lontong + sambal udang + tempe n bilis pedas , i cook nasik minyak , mama masakan kuah kacang n gulai daging. Simple je ....tahun nih ramai warga penjara balik kampung so tak ramai tetamu.

kami ngan anak beranak n saudara mara aje
duk layan 2 anak dara nih ...nak bergambo . Nak letak dlm friendster la tew layan je la kan dia org neh . Malam lepas semer org balik , kita org plak yg beraya hahahahha makan la apa lagi ...besok kije . Malas nye la ...moon tak coti wo . Yer la cuti dah abih ..

kasik linie tgk


Cute kan Alya ..Alya sayang sangat kat Yong .Siap nangeh nangeh sebab dia ingat Yong kawen .

Lini since u tak ley tgk FP , akak letak kat sini ek ...sikit utk tgk2 .




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...