Thursday, July 30, 2009

120 colour pallete

hahhahah ..ini mata saya kay . Atas permintaan Genie ..moon tepek la sket ek gambo mata sendiwi ...Adu malu nye aii . Sila jangan kutuk kay sebab mata ai tak der la selawa mata mat sat salleh tew . Rasanya kalau pakai bulu mata palsu pun lagi cantek . Bulu mata palsu ada tapi gam nyer dah kewing wooooo so tak ley la pakai . Ermmm kalau la bulu mata ai selebat bulu mata sutan n Isk ...
rasa cam dah banyak gile sapu ..tgk kat cermin pun cam terang giler . Tapi bila amik gambo tak der la nampak terang sangat pun . Gambar nih di amik kot cermin kay .ok la nih ..baru blajar ma ...nanti malam try kaler lain plak . Nih combination silver n hitam ...mati la pasnih misti pak sutan tensen ..jap jap moon duk tanya dia ok tak nih ...ha ok tak cam nih akkakakak . Org duk sebuk layan laptopHa ini la color pallete nya . Ini 120 kaler . Dia ada 88 kaler n ada apa 1 agi dah lupa . Tapi hok paling banyak is 120 ar . Prasan tak lopong2 tew . Itew pecah kay ...masa dapat parcel klaler tew dah pecah . Call the seller tapi yer la dia org tak bertanggung jawab . Lagi pun dia dah balut elok siap ada span bagai ...dah nak pecah nak wat cam na kan ...nasib ar . Part kelabu tew moon tekan balik ngan duit syiling 5 sen . Kaler dia sangat terang ...pakai sikit pun dah cukup .
Tgk kaler kelabu tu ....aduuuuuuuuuuuuuu . Tapi sapa yg duk kl seller nih let COD kat area KLCC . Since ai jauh kan so ai suh dia poskan je .
Yang nih bukan berkulat ke sopak ke apa ...mmg yg nih dia dah gabung kaler .
Ini plak berus yang membantu ..tapi aku pakai gaks jari neh hahhahahah . Tapi pas nih kena cari 1 agi brush cam Mac 224 . Ia membantu utk bentukkan mata ...tenyeh je kat tulang anak mata tew ...n ia membantu smoothkan n blending ...tapi tew nanti ar .
Ha yang cinonet nih plak sangat bagus nak wat line ke shading ke ....aiiii likeeeeeeeee
Kesemua brush nih di beli ngan harge RM 150 n sila buang 0 kat blakang amount tew kay hhahhahah . Tak koser mak nak beli mahal mahal ..silap tak reti pakai buang aje ..hahahhaha . Yer nih bukan MAC ori ...ekekkek . Kontot2 je ..senang nak sumbat dalam beg makeup yg dah rupa pencil case tew . Beli kat mana ? Yer saya beli kat streetmall Cyberjaya nih je ...
Ha ha saya edit sket skin tew ..kalau tak nampak tak smooth langsung . Malas nak berfaundation n berbedak bagai ...dah malam wei ...nak mandi nak tido dah hahahhaha . Motip nak main conteng mata kan ...hahahha . Penat control mata nih . Bak Tyra bank kata la kan ....smile with ur eye...ha cam na tew . Kena blajar ngan dia n tgk banyak banyak america next top model .
Ha frame nih akan duduk kat bilik ai kot atas kepala katil ...ke nak letak bawah ...adeh tak decide agi ..nih saja letak dolu ....ada 3 / 4 benda nih pasti cun kan kan kan ...
Penutup harus la gambar budak 2 org nih ( pagi tadik ) . Sila abaikan background yg tak elok tew . Napa la dia org suka kaler kan pintu kaler gelap2 napa la tak kalerkan putih je ...kan smart ...jaga nko pintu pintu skalian akan ku salin kulit kowang semer . Prasan tak ada cat separu tew ...yer tew kije iskandar . Masa kita org cat bilik ...asal nak cat sekeping je ..elok elok dia duk cat di dinding yg betol skalik dia panggil tanya ..." mummy , daddy ...cantek tak ? " ...adeh dia dah tersasar ke sana ...thanks isk ...so kita org pun kaler la sket cam tew hahhahahha . Bila nak kaler penuh ? Tunggu la dolu hahhahah . Yer la nak mengecat , menukang bagai kena tunggu malam hari ma ...siang kije weekend kije . Bila ada free nye .

24 comments:

genny da bomb said...

huiyoo...cantekkk..pasnih leh jadi mak andam merangkap photog le plak moon..hahah!harus kebizian berganda2..mana nk mekap..mana nk amik gambo...mata moon bulat le..cantik mekap2 mata gini..cam hindustan gitew hehehhe

fazilzura said...

FUYOHHH lawa la moon ..

** mana beli platte colour tu ? aritu zura order, tp lum ado stok huhuhuhuhu ..

Ann GreenStrawberry said...

santeeekkkkkkkkkkkkk...
nak jugak2..nak jugak..
kak moon...sila bg email beliau..?
bape hengget tuh??

eLYies said...

wow...sungguh ayu matamu itu hehehhe..i likeeeeeeeeeeeeeeeeeee

MrsSluRp said...

kagumm! sgt cantikk itu mata! meletopss...teror dah moon nih...pasni leh offer makeup skali ngn ps session...confirm gambo cuns..;p

reen said...

moon
aii like your eyes...gojess

Miss Moon said...

HARGA color pallete :

88 color : RM 59
120 color : RM 69

the email : missha80@gmail.com

Miss Moon said...

reen ...itew gamba udah di posto kan . Besok u akan dapat

Ann GreenStrawberry said...

hissssh..
amat lar murah...
nak2...

☆ lieya latif ☆ said...

erkk..tekejut aku, ko dah nak jadi mak andam plak ke moon....wah hebat...mak andam + photog...takleh cari makan org lain ...hik hik hik

eh siyes!! pandai gak ko makeup mate...aku suke ...cantik mate ko moon....aku suke kening ko...cantik terbentuk.... mane ko beli pallete ni...baper harganya...cam berminat jugak le....

☆ lieya latif ☆ said...

eh dah bace kat komen ....aku try le email org tuh
hihihihih....

Miss Moon said...

lieya , moon suker2 ...makeup utk sendiwi sendiwi je utk tatapan somi hua hua hua tak ley tahan statement tew .

dah lama tingin ada cam nih cuma tak tahu nak beli mana . Nih dah jumpa harus la ai mewar warkan di belog...70 sangat murah kan ...itew termasuk penghantaran ...auuuw aku suka benda yg murah n n cantek hahahha ..

utk personal ley ar ..nak makeup org tak pandai ar moon .

Miss Moon said...

kening tew moon wat sendiwi selepas pernah di tegur oley pak sutan hahahhah kerana cam ulat bulu kat mata ...hahahhahahh so ai pun gigih wat sendiwi ...siap guna pembaris semer hokey ...pastuh sampai skrg cuma cabut je mana yg nak tumbuh

Filla ~ Kasih Aleeya said...

moonnnnnn...cantekkkkkkkk...waaa menganga2 haku tgk ko makeup mata ko mcm tu... terror giler okeh..aku byk kali cobaan nak wat smoky2 eyes mcm tu.. tp sbb mata mak sepet.. so mcm susah tul nak berjaya..kalo ler mata aku mcm aisywarya rai... eh tak yah..mcm mata ko pon dah cantek... oh kene bersyukur okeh..tak baik..hahha.. moon murahnyer eyeshadow tu.. cun plak tu... ko wat part time mak andam.. eh kalo ko nak model utk testing makeup..ko kol aku yer....huahahahhaha..aku nak makeover freeeeeeeee!!!!

Miss Moon said...

filla , aku baru nak suh nko make up kan aku ....aku tak pandai wey nih pun test test selepas duk tgk dalam youtube ...tapi dia org lagi pandai .....sangat jeles kay ...

tapi aku cam segan plops bila pakai cenggitu nampak cam beria benor hahhahahah bodoh kan ...tapi pak sutan tew sukerrrrrrrrrrr jeeee...hahahahhahahah. Akan den test lagiiiiiiiiiiii .

busyuksayang said...

cantiknya...i suka :D

::It's Me:: said...

perghh moon...lawa ler mata....cam pro dah mekapnyer...konpom pak sutan tak cari org lain dah nie...hehehe

Zanna_MamaBatrice said...

cantik arr moon
pandai ko kaler mata ko erk...
dah cun ler tu...

harus aku pun gi email tuan kedai lepas nie..berbaloi seh....

pasnie ko buat tutorial camne nak kaler mata cam ko tu erk....

psst : yelah...kalau pakai false eyelash sure lagi meletup moon

Miss Moon said...

Zanna , tutorial ada di dini ...tapi not by me ...by someone yg lagi handal

http://mizzchievouz.blogspot.com/

moon suka tgk video dia sebab dia pun banyak pakai 120 pallete nih n penerangan dia senang utk di fahami

Jaja said...

moon, cantiknya mata muu..terguda nih...serius!
kening pun cantek jua...buat sendiri eh?? rajinnnnn =)
klu kita nak trim kening, tadah muka kat saluga je..huhu

anese said...

moon...cantek la u buat mata...pandai sesgt okehhh!!!!!!!!

My color pallette masih lom digunakan tahap max..tak reti la..
sy dulu pun beli secara COD juga..risau sbb beli dua set takut pecah..beli ngan misscha. Jumpa dia kat TIme Square.

Lenny said...

cantiknyer pallete tuh moon... tergoda... mata moon pon... feewwwiiiittt... tayang2 kat Yang pallette tuh.. pastuh boleh dier kata... nanti tgk2 alya yg main... takyah laaa..:P

sabo je lah...

tapi moon mmg terer... cantik lah... and kalau guna fake eyelash.. pon gempak... nangis pak sutan nanti tgk moon ...ada harapan tak kasik kuar umah dahhh.. ahahhahahahha

Miss Moon said...

HARGA color pallete :

88 color : RM 59
120 color : RM 69

the email : missha80@gmail.com

u ley contact seller nih terus ek . Just tell her yg u dapat email nih from blog moon ek .

Miss Moon said...

lenny , aku kena blaja ngan nko len ...sebab make up mata nko sangat tantekkk laaaaaaaaaaaa