Friday, January 30, 2009

Im 29 today

Happy birthday to me ..birthday yang ke 19 + 10 hua hua ...
Thanks for the birthday wishes . thanks for the sms
tetiba cam tak suspen kan ...kerana my phone pagi pagi dah bunyi alert ...
tgk tgk " ITs my birthday "
hua hua poyo ...mark birthday sendiwi kat phone hua hua
kat phone sutan pun i set alarm jugers tau hi hi hi

sila la tinggal kan DOB anda kat comment ley moon mark kat phone
senang ...kadang asyik lupa kan ..bila ada alert pasti ngak lupa

Thursday, January 29, 2009

Bila Isk kata isk takut hantu


Bawak Isk pegi tgk umah ..

me : Isk kiter nak gie tgk umah isk
Isk : umah baru isk ke ..
me : ha ha umah Isk la ..
Isk : yey

ha masa nih ok la kan dia teruja je ...duk kat depan sebelah sutan ..pakai seat belt ...blakon bwak kereta ...dah sampai kat sana masuk2 umah ...ajak la dia naik atas ...boleh dia kata ..isk tak mo naik ...isk takot hantu . Motip nyer sebab umah tew kan kosong misti la bila bercakap bergema je kan....then boleh plak dia jerit2 ...haloooooooooooo haloooooooooooo . pastu mula la takot ....hish isk nih .

last last dia duk main kat luar nih ....sebab nya nampak pasir ....adehhhhhhhh

Now mummy tgh nak servey nerseri utk Isk ngan Yaya plak ...mummy suka sangat nurseri Isk skrg ...sangat tip top . Nanti moon wat entry nursery plak kay .

kedai lampu murah

Thanks to Mas sebab rekemen kan kedai lampu neh kat aku ...mmg tersangat la murah hokey murah giler . Moon dah gie dalam 10 kedai ++ semer yg kat puchong den pegi . Mana yg murah Moon beli la kan . Aku mana nak beli benda yg mahal mahal nih kan . Yer la kalau boley dapat 1 brg tew RM 100 buat apa nak bayar RM 2oo utk benda yg sama. Tang nak membeli nih kena la menjadi pembeli yg bijak yer puan puan . Kerana at the end bila u total kan semer bill bill u tu ...u pasti akan tersentappp melihat amount nyer ...1 + 1 ...2 ...dan bla bla bla

ok back to da story . Mas ada bagitau pasal 1 shop kat Puchong nih . Moon pun ada sembang with my bos n dia kata mmg benar kedai nih sangat murah ....so mak mmg mengeletiks bila dgr perkataan MURAH nih ...so pegi la ngan pak sutan ..Nama dia HOUSE LIGHTING SDN BHD ...kowang aku promot neh ..nanti aku pegi beli kipas sila bagi discount ek ..tambah nak beli energy saving bulb 14 bijik ...sila jgn charge mahal mahal

Kedai nih sederet ngan kedai kedai perabot jati kat puchong . Sederet ngan Ipoh Station ...masuk kedai nyer terkesima aiii u .....melangot la nko tgk lampu pelbagai rupa ....nak nangeh pun ada . sebab ada 1 lampu tew i beli harge RM 80 kat kedai dia RM 49 ajeeeeeeeeeeeeeee tekanannnnnnnnnnn. Tak pe la kan tak der rezeki aiiii la tew .Yup mmg banyakkkkk macam macam ada n penting very affordable . Nko nak kerawwang , nak klasik , nak moden , nak simple ? u name it ....semer ada

Bila dah banyak cam nih baru la kowang boley tawaf 21 kali kat dalam nih ...bukan setakat 7 kali hokey ...tgk la sampai juling bijik mata hahahhahah akak suka masuk kedai neh . hua hua hua sampai 3 4 kali tukar hahahha penin en sutan melayan ...ampun tuanku ...
Cuba tgk lampu neh RM 190 ...kat lain semer moon tgk RM 250++ ...ha cam mana tew ..comey kan yg nih ...ala romatik gitew. Tujuan utama dtg nih kita org nak cari lampu seksi utk bilik kita org hua hua getiks kay ....yer la tuan umah misti la nak lepak sampil tgk siling tgk lampu yg cantek ...baru la tenang jiwa raga kan kan kan ...tapi aiii tak a mik yg nih . Kalau kowang berkenan pegi la sambar skrg .
Ha yang nih cam dalam secret recipe tew kan ..kalau kat kedai RM 5 rat kan ...sini 2 rat je hokeyyyy alamaks harger berpusing plak . sowi la aii pakai kamera phone je sangat senang nak wat sindeket mencuri curi amik gambo . Kang bawak slr ingat aiii nih reporter plaks Ha yang comey nih beharga RM 69 aje u ollsss ...mantop . Simple je . Yang mana aiii beli ...tak ley la bagi tau tunggu la nanti aiii tayang la kat sini ...hua hua hua

Tapi kalau lampu lampu MEMANG MURAH ...area Puchong tak der lagi kedai yg ley lawan harge kedai nih ....even deretan kedai lampu kat Tesco puchong pun lagi mahal ....

Kowang pegi la House of Lighting nih ..memang tak nyesal ...tapi kalau ada kedai lagi bagus , sila la share ek

PASAL KEDAI NIH LAGI DI SINI

Lain entry yg ada cerita progress umah
- Proses pemasangan lampu
-proses kitchen cabinet ( harge tintet tew salah ya ..tew utk dpn sahaja)
-gambar kitchen cabinet before n after
- kain langsir murah kat nilai square
- Gambar kitchen cabinet ( it cost me near 9K + grill 1 umah)

Tutorial Action ( photoshop CS2)

Ini adalah menjawab pertanyaan seorang kawan . Pee , harap this help . This is my version of creating signature ...mebi ada cara lain ...tapi ini la yg kiter slalu pakai . Pilla nko dah pandai kan benda alah action nih kan . Nko ingat agi tak yg aku ajar ?

Mula mula masuk adobe photoshop . Patuh carik Action .Windows > Action or tekan Alt+F9 .Tekan segitiga kecik belah kanan atas n go to New Set . ini utk mengasingkan ia dari action yg lain Berikan ia nama apa apa yg senang anda faham . In this example , moon nama kan ia sample watermark
Anda sudah nampak sample-watermark di situ . Sekarang tekan segitiga tew lagi skali n go to New Action
Moon nama kan ia Action-Sample . Then klik record . Ia akan merekod kan semer yg anda buat .
Buka gambar yg ingin di watermark kan . Pergi ke Text Tool n klik atas gambar . Type la apa yg nak di tulis

Moon type " ini adalah contoh " . Action akan merecordkan apa yg kiter tulis . Untuk stop tekan butang stop . Cam kiter record pilem la . Skrg action kiter sudah tahu apa yang dia perlu buat .

Utk test , bukak gambar lain then pergi ke action sample tew n tekan butang Play . Dia akan automatik retype balik watermark tew . Gunakan Move tool untuk gerakkan ke posisi yg sesuai .

Go to Layer > Flaten image
Save

Siap


Friday, January 23, 2009

grill dah pasang

tadi pegi tgk umah ...grill tgh pasang . Moon pasang yg paling simple je . Nak krawang krawang bagai ngak mampu oooooo 6 - 7 k ...sangat kopaks kay . I like this one ..sangat simple n sweet
Dari pandangan belakang Dari pandangan depan
Dapur baru pasang konkrit . Yg buat nih misti sebuk nak raya
Yg ni lom pasang lagi .

Sangat bising la ...cam nak tercabut anak telinga anak tekak semer ...sangat bising hokey ...eiii hangen je tadi org pasang grill tew telah mengotorkan dinding2 eiiiiii tak soka . Sutan kata biasa la tew dah dia org nak wat kije kan ...nanti kiter cat la balik . Adeh ...

Tagging game n award


1. Copy Badge “
2008 Cute’s Blogger Award” untuk diletakkan di blog anda


2. Link atau ceritakan kembali siapa yg memberikan award ini kepada anda

Yantz mama Aqil

3. Setiap blogger hendaklah menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum pemenang seterusnya


  • Moon suka tgk blog n FP org
  • Saya nih sangat soft hearted n kadang org kata soft spoken . Ye ke skalik aku jadi ibu tiri baru kowang tau
  • Saya suka amik gambo n suka gambar nya di ambil . So kawang kalau jumpa ngan aku jgn plak sorok kamera kalau nak mengediks depan kamera tew sila la offer aku utk join skalik
  • saya nih cepat bersedih hati n cepat terkecik hati . Harap badan je besor
  • Saya kalau dah kawan mmg kawan betul betul ...org berbudi kiter berbahasa kan kan kan .
  • Saya suka wat makan makan n jamu org makan . so sapa nak makan nasik dagang hahahha harus la jaja signiture dish kan ...hua hua hua
  • Saya sangat cerewet ..kadang benda susun tak betul pun saya mengeletiks nak gie betulkan akakkaka
  • Menurut profile analysis....org spesis saya nih akan sangat cekap buat kerja bila di presure ....ye ke . Aku rasa aku lagi glabah ada lah
  • Aku masa kecik2 sangat comot n sangat hitam . Bila dah besar nih putih sket . Mebi sebab aku bertambah mok mok mebi kulit mengembang kots
  • Aku kalau tak pakai eyeliner nampak cam sakit je . Terus mata cam ikan lolong hua hua blurp blurp ....tak pakai make up pun tak pa janji eye liner mau kena ada . Kang tak pasal pasal org tanya ...moon nko tak sehat ke ...
  • Aku kalau nak tido kena tido dlm bilik ...jrg la aku terlena depan tibi
  • Balik kije aku mmg kena mandi ...kalau tak alamatnya tak lelap la mata aku nak tido
  • Aku tokleh org tarik rambut kasar ke hapa ....sakit dow . Rambut aku dah sikit kalau di cabut cabut ...apa la yang akan tinggal atas kepala aku neh ...kasihan la kat aku . Kalau gie cuci rambut pun aku akan pesan kat org cuci tew ...buat pelan2 ya saya ngak tahan
  • Aku tak geli kalau org main cuit2 tew ...hahahhaha ketiak ke , pinggang ke tapak kaki ke ...tang mana aku geli hanya pak sutan la tahu kan . mana ley aku bagitau kang karang nko geletek aku plak ...terkenceng karang
  • Aku tak suka nauuu la org paksa paksa ...paksa suh beli ke paksa wat apa apa ke ...akak rimas ok . Gie me sedikit ruang hokey ....jgn la nak paksa paksa ....tak soka . Sebab tew akak tak suka salesman ...hampun ya kalau ada salesman yg baca
  • Aku tido tak pakai slimut ...anak anak moon pun . Baik isk atau pun yaya . Memula je selimut pastuh selimut tercampak ke mana .
  • Aku kalau balik terengganu kenkawan misti gelakkan aku sebab dia kata aku cakap terengganu cam org terengganu celup ...terok ngoh ar mungggggggggg
ok la kan dah terlebih sudah kerana ia pun menjawab tagging yg Apit dan Lenny kasik ...16 pasal diri anda ...hahahhaha mana leh bagitau banyak kang org tau la kelemahan aiiiii

So dengan ini saya memberikan award ini kepada:
N kepada pembaca semer ...

Wednesday, January 21, 2009

Kalau nak carik umah area sepang

Ramai gaks yg tanya pasal umah umah kat area sepang nih . Moon pun tak beberapa tahu sangat ..tapi pemaju yg sama buat umah moon tew ada bukak lagi umah utk di jual . Ari tew masa gie amik kunci nampak umah2 ini utk di jual . Kalau kowang berminat ley la call pemaju tew sendiwi ..tapi ini 4 blk . Design cam umah kita org yg 5 bilik tew dengar2 cam akan ada phase III tapi tak tahu ar betul ke idak .Yang nih 20 X 70 . Harge dia 203k kalu tak silap . Taman MawarYg nih 1 tingkat . Lupa dah harge dia ..tgh duk buat betul2 depan sek men/Keb KLIA

Pemaju nih ok la walaupun dia tak der la sebesar SIME UEP ke atau yg lain lain . Tapi umah2 dia org mmg cepat siap ...suppose moon masuk umah on jun 09 . tapi nih Jan dah dpt kunci ..bln 7 / 8 ari tew dah siap dah umah .



Bila siling toilet berlubang


Gamaknya aman tak korang nak wat "bisnes" kalau siling tew melopong je cam nih ....adeh sangat mengganggu konsentrasi ...asek asek nak pandang je atas ...yer la mana tahu ada org mengendap ke kakakkakak walau pun atas tew hanya tanki air ...aku tetap wisauuuu

yup ini dlm toilet akakkakakak . tetiba aku raser terok je amik gambo hahhaha misti kowang kutuk aku neh tgh uk uk pun sempat snap ..hi hi hi ..yo la bowink ma meriba tangan je ..akakkaka

bila org kunyer dah siap



Lawo kan kabinet dia ...ini bukan saya punye . Saya kunyer masih dalam pembikinan ...hahahha bila dah siap baru moon letak kat sini hokey ....rasanya nanti kena bagitau la tuan umah nih hhahahhah encik saya slalu masuk umah encik masa tgh pasang cabinet nih hahahhaha. Ater nya kuar pintu blakang terus jln sket masuk umah dia . Dijadikan sumber inspirasi

Si Tauke tew duk sibuk suh tgk grill umah nih ...aduuuu grill 1 umah harger dia RM 6k utk wrought iron cam nih. Pandai la nko kempen suh aku amik cam nih jugak ...sapa nak bayar
itew 6 ribu? akak tak derrrrrrr . Tapi ok gakskita org nyer grill tak der la lawo cam nih ...simple jo hahhahah hok muroh n paling simple . Kata la apa pun ...senang org nak mencurik ke hapa ...org kalau nak mencuri nih tebal mana pun besi nya mencuri jugers ...tawakal je la n amik la langkah2 berjaga jaga ...hi hi
Proses mengecat ..cam canting batik pun ada gak gaya mamat nih mengecat . Misti dia cat ngan tekun sebab dia ingat aku neh tuan umah neh hahahhah padahal jiran joooo . Sepul nko kata nak gambo grill kan ...nih khas aku snap utk nko .

Nanti bila KC n grill dah siap moon letok gambo nye kay

Thursday, January 15, 2009

KOwang misti nak tgk kan ..

Kan i dah bagitau aiii pegi jumpa itew tauke kan ini hari ....kerana ini laaaaaa
Dating dengan uncle neh . Alang wat grill ngan dia wat KC skalik . Sonang kijo , dpt discount . Agaknya kalau bagitau moon letak gambo dia kat blog ley dapat kurang lagi tak gamaknya akakakaka. KC nih baru 3 hari umornya ....cepats gak dia buat . Yup moon wat batu terus . Biarla org kata saya old fashion ..ada mak kesah ? Saya nih memasak heavy duty ..mmg kena yang lasak2 ..keras cam batu . Baru la nak letak periuk panas ke apa ..tak la terkilan sangat akakakkakak .
Ini bukan kami punya hokey ini umah blakang punya ...tapi kami akan buat sejebon cam ni . Yup i will buat all black ...counter top itam ...pintu pun itam ....semer itam la . Kata nya dalam masa 1 minggu boley siap ...wah banyak cargas ini org .
Umah nih sangat meriah ubah suai nya siap plaster siling bagai wahhhhhh banyak nyer duit diaaaaaa...so kami masuk je umah org nih ...ampun ya tuan umah ...uncle tew yg bwak ...hahahhah so sangat senang decide sebab ley tgk terus ...terus ha wat cam nih ha cam nih ....tadik pilih kayu ajo . so settle . Order senang je kan ...habih tew resit nih sapa nak bayar ...waaaaaaaaaaaaa

Wednesday, January 14, 2009

Melawat Baby Ila

Congratulation my dear friend ....
Hafiz is so cute ....best nyer dapat pegang baby . Ila pun nampak sihat .

Kami pegi melawat Ila on Sunday . Kami gerak lambat sket sebab bapaknya penat kerana malam tadi tgk bola ngan bebudak opis . Kasik chan la dia bangun lambat sket. Pas siap kan budak2 kami pun bergeraks . Gerak gerak gerak khas ....on the way atas MRR2 tew tetiba lapar plak ...so singgah la makan dolu . Aternya dah tghari kan . Msg Mai bagitau kami lambat sket ...sampai kat umah Ila nampak Mai dah nak baliks . Sempat sembang kejap ngan Mai sambil membelek2 awek baru Pak Jaimy ....Isk tak sabar2 nak gie jumpa Syahmi . Ternampak plak kertas Mc D tew ...semer dia nak . " Nanti mummy beli ini ini ini untuk Isk yer " wah ingat ini drive thru je main order

Sila pastikan anak anda memakai seat belt ya . Kang tak pasal pasal kena saman . Luckily dia nak bekerjasama . Memula dia tanya gaks asal dia kena pakai ...then kita org cakap la nanti polis tangkap ( ayat mengugut ni) then tgk daddy pakai ...mummy pun pakai . Jadi isk kena la pakai . Nanti kalau daddy break tak der la Isk terjatuh or tercampak ( i know ayat nye cam kasar ) . Then dia pakai je ...gud boy . Mummy tahu Isk dah besar ....Lepas makan , duduk je dalam kereta terus suruh Moon pakai kan dia seat belt ..bagus bagussssss . Maaf la ya gambo kureng sket sebab Isk marah amik gambar dia . Nih pun curi2 konon nak sms .

Thanks Ila ...sonok sembang ngan awak . Baby Hafiz baik je ...dia titun . Sonok dengar pengalaman Ila bersalin ....wah sonok ka ...kalau dengar cerita org mmg sonok ma ...cuba kalau sendiwi ..hahhahahhaIni la baby Hafiz . Comey kan ...

Yg di tunggu sudah dapat

Sudah dapat 3 gugusan kunci ..wah sangat banyak anak kunci
hu hu

Grill akan di pasang on saturday
, nasib harge besi dah turun .
Kitchen Cabinet , will dating ngan kontractor besok
Lampu , baru beli sket ( ni mak meroyan tgk ..banyak nye lampu ) yang tambah meroyan ..tgk harger pun buley tahan . akakkakakk kopaksssss. Ada 17 lampu nak kena beli . Atleast 2 - 3 ketol yang special sket la kan .
Sinki , lom beli agi
Dapur , pun lom beli agi
berkenan kat lampu nih very modern . Masuk dlm list dolu

Lampu nih nampak cam sotong kurita kan ...kan kan kan ada banyak agi dalam phone neh ..tapi kemalasan melanda kan . Kalau org kedai tew bayar utk promote tak pa jugers kan hahahh wa sangat mata duitan .

tak der ke tetiba duit nak jatuh ke ...tersepak 1 beg berisi duit ke ...
tak der makner nyeeeeeeeeee

beli la dolu mana yang termampu . Yang lain lain tew ley dtg kemudian . Tunggu la dapat vitamin B

Thursday, January 08, 2009

Saya bukan berenti saya cuti aje

Jangan salah faham

buat masa skrg my CPU proses sangat high
Saya perlu di reboot
all my servises kena restart balik
saya kena di scan untuk sebarang virus

yup saya kena di defrag.

skrg saya sangat blank ..
so kena amik angin baru sket

tp y y y bila i ckp nak coti banyak plak yg call nak hire on march ...
kowang saja tauuuuuuuuuuuuuu dengki ngan akak tauuuu
hahahhah

ari nih upload gambo dalam phone .Banyoks goks gambo . Layan je la ek

my lil clark kent ...ke clark kentut ...nampak cam cerdik pandai je anak mummy . Bila dia sebut " mummy , Isk sayanggg mummy " sejuk ati , hulu hati , hempedu , usus kecik n besar semer tau .


dia pun dah makin pandai cakap ...kadang bercampo jugaks bahasa german nya . Tapi dia udah mula banyak cakap . Mummy wat apa , mummy apa nih , mummy kenapa ....and it goes on n on n on

bila nak kuar pagi pagi moon aka dukong Yaya . Dia pun nak berdokong ...daddy la kena dokong . Nih dah 3 hari mintak di dokong
Tetiba je aku terperanjat nengok gambo neh . Apa kes aku amik gambo mata sendiwi . Beso nya mata kew ahahhahaha . Baru tingat ...nak benda yang baru pas di trim ..cermin tak de kan akakkakakakka

Wednesday, January 07, 2009

Saya nak cuti la sebulan

Rasa cam penats sangat . Boley tak saya nak rehat kejap dari mengambil gambo
hahhahahha . Nak apply kat sapa ek hua hua . Dgn ini saya mendeclare kan saya cuti bln 3 .

Agaknya boleh ke cik Moon neh tahan godaan mengambil gambo . I want to spend more time with my kids . Sebulan pun cukop la . Kalau tak asyik sabtu ahad je mummy n daddy ada job . Siang kije . malam hari lak ngedit gambo ...bila anak kaco mula la dia kena marah then suh dia tido cepat cepat . Sangat kesian ok . If ur a mother then u know how its feel . I wish i could spend more time with Isk n Yaya . Of koz la Yaya kicik agi ...cukup makan minum tido la dia . But Isk ..he needs me more . Saya rasa sangat bersalah bila everytime moon mengadap pc ...nampak dia tgk tv n main sorang sorang ...lepas tew jenguk lagi skalik tgk dia dah tido . Rasa sangat tak best tauuu .

I can carik duit as much as i want but i wont be able to buy the time with my kids . My kids need me more than anything in this world .

Hari hari saya sangat pack . Kalau i ada maid lain citer la kan . Semer wat sendiwi oooo . I work monday to Friday then sabtu ahad kije lagi amik gambo . Lom masuk agi kije kije umah n jaga anak anak , 2 org hokey . Lom masuk agi kije editing n etc .Kalau i open position nih mmg tak der sorang pun sanggup apply tau hahhahaha . Penat mmg penat . Enjoy mmg enjoy . I get all the help that i can get from Sutan but saya sangat cerewet so at the end i prefer to do everything sendiwi .

So dengan ini Moon tak akan amik job on March . Any pertanyaan n urusan ley deal direct ngan Pak Jaimy . Cyberphotog berjalan seperti biasa . Cuma moon je yg mengexcuse kan diri . On April moon cargas balik hokey .

Filla , nko nak follow tak pak jaimy ?

Kasik la chance saya cuti sebulan ........

psst : lagi pun saya nak enjoy duk kat umah baru ngan anak anak ..hik hik hik . Apa guna beli kalau tak menikmati nya ?

Pasal kije

Korang dah berapa kali tukar bos ?

Moon memula dolu kije kat Great Eastern . Masa nih bos lelaki , ingat agi nama dia Jimdy Kwan . Sangat bagus ..Teringat agi tragedy aku siap nangeh nangeh agi hahhaha . Apa kes kan nak nangeh ? Masa tew my 1st job . Walaupun contract , tetap ku rembat . Kije Call center ...mau meraung tetiap ari kena angkat 300 call . Alhamdulillah i manage to achieve . Masalahnya bukan tensen ngan customer tapi tensen ngan my supervisor . Sangat hover n sangat pshyco . Untill 1 day i komplen ke my bos . Then boleh plak minah nih datang soal siasat aku asal aku tak puas hati ngan dia . Sangat tensen hokeyyyyyy .

My 2nd job , sebagai secretary hahahha hebats kan org comp science tetiba jadi sercretary pada GM wahhh . Semalam berenti kije ..ari nih interbiu ...besok start kije . Nih kije sambilan aje sebab ganti secretary tgh cuti bersalin . Sangat sonok kije nih kerana bos asyik kuar meeting je ...hahahhaha .Cukup 2 bln ..habih la contract . Saya sangat enjoy kije kat sini kerana bos nyer pompuan ...n sangat sporting . Saya suker bos pompuan . Walaupun ra
mai yg kata bos pompuan kerek . Nama bos Puan Zainab Hashim

My 3rd job , sama jugak last day kije sebagai secretary . Moon pegi interbiu kat menara Maxis , hari nih
interbiu terus besok start kije ...alhamdulillah senang dpt kije .. . Wah sangat gah kan bangunan nye . Dah lama den bercita2 nak kije kat bangunan tinggi tinggi nih tambahan plak bersebelahan ngan KLCC . Sangat tinggi kos nyer ...phewww . Masa nih mak mmg melaram . Masa nih Sutan kije kat Maxis TPM . Sangat kuat jodoh kita org kije pun sama hik hik hik . Kije kat Maxis nih , sangat jrg cakap melayu kerana semer opis mate chinese n indian so speaking london je kije nyer . My Bi sangat bagus time nih . Ater nyer semer mail in BI cakap pun bersembur2 in English . My bos is Adrina Sharmini Hagreaves (pompuan ) . Sangat bagus , walaupun dia India dia sangat prihatin ..and sangat suka belanja makan . I like her la ...my bos is my best buddy . Tapi ini kije contract ...asyik renew contract je . Saya berenti sebab dpt better ofer darik tm net . Kenangan masa fire drill la wa ngak boley lupa ..turun tangga wo ...mau nak tercabut lutut

My 4th job is kat tmnet neh . Pun saya suka walaupun memula rasa cam kena buang daerah sebab jauh di Cyberjaya . Yup masa neh en sutan pun kije kat tempat yg sama . Mmg bertambah kuat la jodoh kita org ...Ini baru kije berkaitan ngan Computing . Kena jaga server . Masa nih la blajar wat kije lasak ..bukan asyik nak berhias dandan ok . Kije lelaki pun semer buat . Bos i pon pompuan . Kak wani sangat baik tau ..the best boss ever . Kira nya cam bos yg berjiwa rakyat . The best working enviroment the best opis mate ...mmg selesa sangat kat sini . I hope akan stay kat sini ..thats my bos < ---- kalau ada better offer ...mana tahu kan , but overall saya berpuas ati ngan boss boss yg pernah saya dapat hahahh ayat cam bagus . Alhamdullillah semer nyer sangat baik n prihatin . Bukan bos yg tetiba nak carik pasal je kan . Timer kasih bos bos semer . ada kah ini sounds membodek .....nahhhhh im just sharing . hik hik

Gambar sengal kew




walaupun tak beberapa nak sengal ...hahahahh bukan senang tau korank nak tgk aku wat bodow2 cam nih
bak kata buk pilla takkan nak asyik letak gambo lawo je kan ..hik hik hik...Sangat burok cam nak sekeh2 je hahhahahah.Thanks to Pak Jaimy sebab amik kan gambo neh . Gambo nih di amik masa malam cosplay nite ari tew . Nih still kat opis , maklum la dekat je cyberview lodge tew kan .

Tak sedap pewut la

asyik tak sedap pewut ar
dah 2 3 ari asyik memulas je
waaaaaaaaaa

my gastric asyik menyerang ar
yup saya yg besar gaban nih gastric akkakaka

then suddenly my mood tunggang langgang
jap cam happy semacam
pastuh tetiba moody
pastuh tetiba sedey ..
apa masalah nyer

PMS ? No ..Suffiya is 9 months
and peyed saya lom dtg agi .
Masa Isk dolu setahun baru dtg

ermmm

Tuesday, January 06, 2009

Entry masa cuti kismas ari tew

Kami pegi picnic ngan mama n adik adik sutan di atas bukit kkakakakkaka . Saja lepak2 makan nasik minyak yg mama masak wahhhhhhh sangat dap dap kay . Siap bawak basikal Isk ...Isk punya sonok dapat main layang layang ...kayuh basikal ...lari lari ....wah mmg hari yg menenjoy kan n memenatkan utk Isk ..ini adalah my mil n my sil . Skrg dah bukak sekolah ..umi dah balik ke mrsm pengkalan hulu ini konon nye jadi power ranger ok ...Yaya buat muka terkejut ...cam anak burung nak terbang la dik


Cik Yaya ngan Auntie nyer . Yaya ingat lipstik tew cekelet ...dia jilat jugoks la

Tgk Isk noti kaco Auntie dia ..cute sangat dia duk kat bwah tew ...so mummy snap la 1 gambo dia yg nih ...cheeky kan . Gambo nih ley kira sebagai framing ka ...hahahhaha framing celah kaki akakak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...