Friday, May 29, 2009

Masa ngan anak anak

Last Saturday bawak Isk gie mandi kolam . Asyik mandi kolam yg kena pam tew je kat umah . So me n sutan pun bwak la ...sian plak Isk kan . Dari malam dah excited dah dia tew ..tak sabar sangat nak mandi kolam . Sampai kat sana mmg teruja habih la Isk .
Siap mandi kat kolam org besar agi ngan daddy . Nasib ada floater kat lengan nih . Memula cam payah gaks dia nak balance kan diri ...pas lama tew ..lepas je dia akan gerak kan kaki n tangan dia sendiwi .See...happy je muke dia ...sambil duk panggil Yaya suh mandi skali . Tapi Yaya tak beberapa sihat so Yaya jadi assistant mummy je jadi pemerhati ...haha

Dah siap salin baju semer ..harus la lepaks dolu biar dia org main main dolu . I liookee this pic veli veli much . Nampak sweet je dia org nih .
krg kiter masuk gambo bnw plak . mummy tgh demam gambo bnw ..cam classic sangat kalau kaler cenggini . .
Si anak teruna kuw yg skrg suka nak posing posing . Lepas dah amik gambo misti dia cepat2 datang nak tgk . Pastuh tanya " handsome tak gambo Isk " Halloooooo sangat very the prasan la u nih Isk .

Adu ...tgk je la gaya nya nih ha ...sebenar nya kalau tgk gambo kat kamera nih lagi banyak kat tiang tew saja bermacam gaya dah si awang nih ..kalau tak sebelum nih punyer la payah nak amik gambo dia . Nampak je kamera terjerit2 n menyorok ...nih dah habis la musim camera shy nih

This pic mmg akan menghiasi dinding umah . Ya allah isk meriah nye kening kamuk . Now my Isk dah besar dah . Pegi kencing sendiri ...tengah malam pun akan bangun masuk toilet , buang air n flush then pakai suar balik n sambung tido . Ada satu malam terkejut tol moon tetiba nampak kelibat budak dalam kesamaran malam ..rupanya Isk pegang ibu jari kaki moon ...kejut bagitau dia nak kencing . Dah la malam tew lampu tido tak pasang then dia plak tido tak mo pakai baju plus plak ngan kepala dia ala botak tew...lenyapppp jantung kew .

Kadang buang air besar pun dia cuba basuh sendiri . Penat pesan kalau dah siap panggil mummy . Sebab dia mmg suh kuar punyer .." mummy duk kat luar , Isk berak busuk la ..tutup pintu " . Tetiba terdengar bunyi air dah ...adeh isk wooo kang tak cuci karang .

Tapi yg tak ley nak kurang lagi nih kalau part nanges , adu banyak suka nanges la ini budak . Kalau sehari tak nanges mmg tak sah laaaa . Ha nak tanya ada mommies tahu tak proses bawak anak ke dentist ? Gigi geraham dia dah berlubang dah . Dalam duk jaga gigi dia ada jugers ...so ingat nak bwak gie tampal . Kalau ada experience plz let me know kay


Wednesday, May 27, 2009

Chomel Craft giveaway



Sangat sweet kan clip clip rambut nih kan n yang penting ianya handmade ..sesiapa berminat boley terus order di CHOMELCRAFT ada banyak sangat choice kat sana . Just order n penghantaran nya amat pantas . Moon ada order 2 utk Yaya ...yg bunga pink beso masa ke zoo ari tew ..Ianya sangat sweet n clip nya tak menyakit kan ...sebab kalau bebudak niih tahu je la mmg kejap je atas kepala pastu ditariknya ...tapi pakai clip nih rambut tak kan tersangkut punya . Hasil buatan nya pun kemas . Kalau sesapa ada anak pompuan ley la order ada macam macam design ...kalau mak mak nak order handmade brooch pun vley

Tuesday, May 26, 2009

Reference Bandung


Lv 7 - Parking paling atas
Lv 6 Food court
Lv 5 Saloon kedai handphone
Lv4 Pusat kelengkapan haji / jubah
Lv3 Kelengkapan Bayi & Anak
Lv2 Tekstil
Lv1 Tektil , telekong , carpet ( harus pegi lvl 1 hokey )
D2 Hanbag n etc

tetiba windu nasik timbel ...benda alah nih la aku duk makan masa duk kat sana . Nampak cam ntah apa apa kering je sebab tak der kuah tapi bila makan mmg agak serasi je ....nampak cam ley wat sendiri je kan ...kowang terliur tak tengok? Ayam goweng , tauhu goweng , Tauhu goweng , nasik n sambal pedas nak mam....


Sila klik pada peta utk rujukan . Please take note start from Hotel Utari up to Hotel Royal dago ...along the road ada banyak sangat FO ...ada Grande , Jetset , Blossom , Glamour , Heritage , Victoria n banyak lagi ...so selamat bersoppingggg

Ini la teh botol yg merata rata di jual kat Bandung nih . Sutan suka lak ...for me its
like jasmin tea . Bila aku minum aku rasa cam aku telan air yg di campor ngan bedak wangi . Mebi tekak aku tak ley terima tapi teh lain yg berperisa sangat dap dap tapi teh botol nih aku ngak suka

Sambungan cerita Bandung Trip

Patutla org kata kalau nak menulis tew biar la masa tengah semer memori masih segar akakak tinggal lama lama dah donno where to start dah .

Lepas balik dari Pasar Baru tew kami stay kat Hotel Samudera plak kat Jalan Chihampelas ....sangat la dekat dengan Rumah Mode ...walking distance dalam 15 - 20 minutes . Yehaaa kami kat sini mmh cargas hokey berjalan je berpimpin tangan mengendong anak akakkakakak . Yer la cuaca nya nyaman deh . Banyak juga angkutan yang hon suh naik tapi we prefer to walk ...sambil tgk permandangan gitew .
Yaya yang tengah bermanja dengan daddy nyer ...pandai ek amik hati ...terlentok2 pelok cium semer .Skrg nih asyik nak berkepit je kamana pegi nangeh pun banyak jugers ..tghe best part is bila dengar Isk pujuk adik dia kalau adik dia nangis ...Dah habih semer FO sepanjang jalan Dago tew kami masuk ..ari nih destinasi ke Rumah Mode pulaks...waduh cantek bangat sih . Orang pun ramai . Tgk Yaya tew terlentok akakakk cam tew la dia tido ...nasib la dia tak nangis langsung . Janji bila celik mata kasik je dia pegang makanan ...hahahha kena rasuah la kan . Hiks

Best giler i repeat best giler hokey Rumah Mode nih ...suasana nyer cantek shopping area dia pun selesa ...aiii likeeeeeeeeeeee . Banyak gaks aku merembat ...yg tak best nya tak ley amik gambo dalam nih ...kalau tak harus la aii mengklik klik sebab nya anak ada pada sutan hahhahaha .
Ada juger the one n only gambo kami ber3 . Ternampak ada anak anak teruna Idonesia yg bergaya persis Peterpan duk amik amik gambo ...semer nikon tergantung kat leher ...apa lagi terus suh dia amik kan gambo kita org ...adalah kenangan kan . Tapi lepas tgk balik gambo nih nak tergelak je apa kes aku ngan sutan duk sebuk petang paperbag rumah mode tew cam la nak lari paper bag tew akakkaka
Sebijik cam minah indon hokey yang tengah jual roti akakakkakaka ni kita org rehat jap minum minum makan roti kat area bakery dalam rumah mode nih . Wah cantek terasa seperti persis org kaya je kekdah nyer ..kaya la tew jutawan rupiah walaupun hakikatnya non adoooo
Yaya bila dah duduk cam nih mana nak dikendong lagi . Harus la nak turun berjalan jalan ...satu kerja plak nak follow blakang dia ....yaya, i folllowwwwwwwwwww . Mak je yg excited nak bergambo hahahha
Wallet pak sutan yg makin menipis ari tew kemain tebal lagi ek wallet nya akakkakakak . Tak pa la dady bukan selalu pun ...cepat jual baki saham tew ley la mummy booking flight ke bali plak ...akakkaka
Waduh buk moon ..ke bibik moon ...waaaaaaaaaa tapi seyes selesa pakai tudung nih . Takyah aku nak wisau Yaya nak tarik ke nak kemek kan tudong aku n paling penting tak yah iron n depan nya besar so bisa aja kalau nak BF di public sebab ley cover .Kalau kat Mesia aku pakai bwak plak Yaya yg putih tew misti org ingat aku nih maid hahahhaha
Yang pasti nya mmg kena la beli menan utk mek Yaya nih nak kasik dia duk diam ...dapat la habuan dia 2 3 toys
Harus la nak bergambo depan nih kan walaupun Yaya duk sebuk nak tengok ikan kat blakang tew . Bila tanya Sutan awak tak mo ke bergamba kat sini ...tak der de dia nak layan .Ha ha ke pompuan je duk sebuk nak bergambo akakakkaka . Malam nih kena la tido awal besok kena bangun awal . Teksi datang amik kat hotel at 5am so kol 4am kena bangun la kan .
Nih adalah keadaan pada pukul 6.00am . Sudah cerah cam kol 8 pagi kan




Nampak cam kapas je ..mau je terjun akakakka .
Kota Bandung dari udara
Dalam kapal torbang ..tak der la besar sangat kapal terbang Air Asia nih ..ok la ngan harga dia . Janji selamat pergi n selamat sampai
Di airport ....makan Mc D . Yaya wat muker sedeh ....nak pergi Bandung lagi ek dik ekekekekke

Thursday, May 21, 2009

Im so bz

Im in Brickfield right now . Masih pending update pasal Bandung , pasal photoshoot , pasal giveaway for followers

Followers . Will randomly pick the winner . Ada lah sket adiah just a small gift
1 [Lenny]
2 [WaHiDa]
3 [++eden|essey++]
4 [hOtMaMa]
5 [fazilzura]
6 [Raja Radiah]
7 [Mimie Ishak]
8 [ibu 2AZ]
9 [Mama Lyna]
10 [rubbysuzy_86]
11 [sitinoraslina khamis]
12 [nur umairah qarirah]
13 [AzeemAdzmi]
14 [fadeltoha]
15 [shuzana]
16 [gudau mengudau]
17 [iesma]
18 [yuyee cap limau]
19 [e-caR NazRin aka ibuEiymann]
20 [sheila]
21 [shafahanz-iman]
22 [azdra-azdra]
23 [adeq]
24 [Eliza Dianna]
25 [Akma M.Rudy]
26 [Mama Hakimi]
27 [Ida Rahayu Yahya]
28 [virusatu]
29 [pEarL wHiTe]
30 [mimie]
31 [Rafizah Nordin]
32 [love always]
33 [*MaMa HeRdA*]
34 [Mak Ammar]
35 [mamazahra]
36 [mama tisya]
37 [mahandanz kidz]
38 [hanum dan eddy]
39 [ienaadifisa]
40 [atty's]
41 [notti netti]
42 [mrsopee]
43 [Sofuriah @ Sofu @ Sufei]
44 [mama_alifsarah]
45 [...$weE+ 666...]
46 [Mrs.Nury]
47 [shiemz]
48 [Ann GreenStrawberry]
49 [IrinaSairah]
50 [yantz-yeem]
51 [mil kassim]
52 [Diana@Mama Adam Mukhriz]
53 [Azie N Arif]
54 [genny da bomb]
55 [suterabatik]

so sorry ...i will be very bz untill 26 hb May . Lepas internal audit nih free la sikit ...sikit je la sebab pastuh kena ready utk real SIRIM audit plak ...

Monday, May 18, 2009

Udah balik dari Bandung



Yer saya udah ada di malaysia ...waduh capek sih ...kaki nya perlu di pijat2 ...mana ngak nya . Gue sama pak sutan bisa jalan kaki duh ...jauh banget ...di kendong nya Yaya lagi sih ...nanti gue ceritakan sama lu' ya cerita cerita dari bandung .

Dari FO FO yg bikin poket ku kempis di Jalan Dago hinggalah beg beg n kasut kasut kulit di Cibaduyut ...kain kain di Pasar Baru hinggalah jeans n banyak lagi deh di Cihempelas...waduh no shopping utk 1 tahun ..skrg gue udah jadi jutawan fakir . Gambar ngak banyak kay kerna tangan penuh deh ngan anak ngan barang ngan bag bagai kan ...so sikit2 ada laaaa

Berita sepenuh nya ...( utk yg ngak ada supir )

Tukar duit rate RM 1 000 000 = RM 344 ( 12 May 2009)
utk senang ingat n convert moon wat cam ni je . Walaupun banyak form
ula org ajar ..aku nih kan lembabs sket bab nombor neh . Sebab duitnya ada 2 jenis ..RP 100 000 (merah) n RP 50 000 ( biru)

RP 100 000 = RM 34.50
RP 50 000 = RM 17.50
RP 10 000 = RM 3.45

so kalau nampak suar harger RP 54 000 pandai2 la agak kan . Dalam RM 18 ++ ha cam tew . Kalau suar jeans harger RM 130 000 = RM 44 hengget


Malam pertama
Kami naik kapal terbang petang sampai ke sana kol 9 malam . Terus ke kaunter teksi
amik kupon . Dari airport ke hotel Royal Dago2 RP 40,000 ( RM 13 .80 ) teksi akan terus bawa ke hotel . Kami sampai ke royal dago ..hotel nya udeh penuh ..terus teksi nya bawak ke hotel lain . Kami tinggal di hotel Utari . 1 malam harge nya RP 3600.00 ( RM 117 ) waduh agak lumayan deh bayaran nya . Tapi ngak ngapa bisa 1 malam ya ..besok nya bisa di tukarin bilik lain ya ..Masuk bilik simpan brg terus pegi makan ...makan di sebelah otel aja . Makan piza ....wah cantek bangat gadis2 nya . Persis model2 ...tinggi dan cantek . Balik bilik tido .


Hari pertama

Bangun awal dow . Subuh nya kol 4 lebey ...kol 7 udah sarapan ..hotel sediakan . Mandi2 siap kan Yaya ...wah gigih nih nak berjalan . Kuar dari bilik kol 8 30 am . Sebelum tew harus la sarapan dolu Bilik di hotel Utari , besar n selesa bangat
Bekfas nasik goreng bodow je sebab tak de ayam tak der daging tak de sayo

Harus la bergambar dolu ...Yaya masa nih lom mandi lagi ekekek. Moon pakai tudung ini aje amat senang n cepat nak bersiap tak yah sebuk2 nak iron tudung bagai

Jalan terus je ke FO sepanjang jalan dago ...jauh hokeyyyyyy tapi kira excersise gitew kol 9am sampai ke Jetset . Angkut pun banyak sepanjang jalan Dago harge nyer RP 1000,00 seorang ( RM 0.40) . FO bukak je terus masuk ...ha jakun nyer haku ...terjah terus . Start dari Jetset ke Blossom ke Episode n banyak lagi asal aku lupa nih ...dalam 6 - 8 FO masuk ...wahhhh cam org kaya cary banyak paper bag . Nih baru sebelah jalan lom lagi ke FO seberang jalan .
Jalan kaki balik ke hotel ...simpan barang ke Simpang Raya utk makan ..depan hotel je pun . Hotel Utari sangat srategik sebab sepanjang jalan dago ...ibarat hotel di Sogo so anda buley jalan sepanjang Jalan TAR .... Masuk kedai makan di hidang 15 pinggan lauk . Giler per tapi bayar utk yg di usik aje . Kena RP 130,000 ( RM 44) giler mewah makan . Rupanya makan di simpang raya agak mahal kerna tempat makan ini utk golongan kaya wah gitew baru aku tahu .Tapi kalau makan ramai ramai pasti berbaloi kerna bisa di share kos makan nya

Ini la angkutan
Permandangan jalan Dago dari hotel Utari
Luckily she is so well behave ..tak meragam . Duk diam je ..sonok dikendong barangkali ...tenkiu ya Yaya sebab melabur di awal pagi sebelum kuar n melabur lagi setibanya di hotel ...nasib baik la kalau tak jenuh mummy nak mencari tempat nak menyalin . Time nyusu mummy bwak adik masuk tmpat test baju aja hhahahhaha nasib tak yah nak bancuh susu .

Balik bilik ingat nak tuka otel ...skalik sambung 1 malam lagi di sini ...tempat nya best blakang hotel pun ada outlet DSE ...wah ...so lepas makan balik bilik rehat then kuar lagi ...berjalan utk FO di seberang jalan sana plaks . Sesungguh nya mmg acara berjalan aje ...aku bantai pakai sipar je hokey ...janji selesa . Malam nyer makan KFC aje hahahhahah kan senang . Sebab pegi masuk supermarket jap beli buah biskut n etc . Kesimpulan nya kat Jalan Dago nih semer ada ..

Pukul 5 lebey dah nak gelap . Pukul 6 udah azan maghrib ...tapi amat nyaman deh cuaca di sini . Ngak panas ..balik bilik tido ngan jaya nya ...kaki udah denyut nyut ..akakakka

Hari Kedua
Lepas bekfast kami jalan jalan sepanjang jalan Dago lagi ke arah hotel Karmila . Ingat mau tukar bilik tapip udah penuh sih ..tahan teksi then ingat nak carik hotel . So berjaya dapat di jalan Cihampelas iaitu hotel samudera .Skalik driver tew bilang kalau mau ke pasar baru jangan hari sabtu atau ahad ...macet bangat ...teruk skalik jam nya . So we decided to terus ke Pasar baru ...terus sewa teksi tew sampai malam . Pak Gandi tew pun baik ..banyak kasik tips yg berguna n dia cerita macam macam ...
Wah nasib ngak ramai org deh ..pasar baru nih selesa ...beraircond. Ada 7 tingkat semua nya . Bahagian kain tudung nih semer di Lvl1 . Foodcourt lvl 6 .
Sila lihat ya kenkawan ...aku nengok pun cukup kagums ...banyak giler nih baru berenti 1 tempat ...barisan atas semua RP300,000 ke atas yg tengah RP 200,ooo kebawah ...and bawah dalam RP 100 000++ vley dapat . Kesimpulan nya below 50 pun dah buley dapat lawo gilers . Sutan duk sebuk nanya boley ke wat smayang kaler2 nih ..asal plak tak ley kan , then he said dia ada dgr dari ceramah la tujuan kenapa kain semayang warna putih , adalah bagi menunjukkan semua sama taraf nya . Jikalau tidak kalau org kaya pakai yg bunga2 cantek yg miskin pakai yg kosong . But for me kalau niat kiter ke semayang berjemaah nak pakai lawa lawa dgn niat nak menunjuk pasti berdosa bukan . Tapi apa apa pun semer atas nawaitu kiter . Wallahualam ..ok back to da telekong ....lawa hokey . Moon amik 2 1 yg putih kerawang nyer cantek bangat then 1 kerawang cekelat ...tenkiu daddy ...nipis poket pak sutan jap jap kuar duit RP 100 000 ...ekekke
Aku yg sebuk duk menawar harge then duk convert harge lagi ...rasa lagi puas kalau tahu harge dalam RM hahahha kerna bagi ku bwah 50 tew la target nya akakkakakak . I bought 1 nice telekung utk Talib . Bisa di gunakan utk hantaran kawen nya nanti ...very sweet with small pink flower . Utk di kasik pada bakal isteri harus la yg lawa kan ..
Malangnya tudung kain bawaal langsung tak der ...semer tudung nih je . Harge pun lebey kurang tapi bezanya di sini banyak choice , nak bunga menempel kat kepala ...nak manik manik semer ada . tapi banyak yg pelik2 la ...di mata ku mebi di mata org lain nampak lawa . Bought few for mama since mama nak yg besar tutup dada ...di mesia yg kecik2 banyak la kan ...

Ya saya la ibu kanggaro yg berjaya pada hari itew ...2 trip gie antar barang ke teksi ...then sambung jalan lagi ...sampai otak kata jalan lagi tapi kaki kata tak mo dah jalan akakkakakakka . 4 jam duk dalam nih lvl1 n 2 sahaja . Then gie makan kat lvl 6 ..kat sitew ada banyak handbag lelong RP 50 000 aje = RM 17.50 ...tapi since the driver kata nak bawak kami Cibaduyut so simpan aja ..moon pun bukan kaki handbag sangat ..tapi kalau ada org bawakkan ke sana apa salah nya .

Sampai ke Cibaduyut tempat nya bukan besar sangat ...macam jalan masjid india aje kiri kanan kedai kulit . kalau sesiapa minatk kasut kulit n jacket kulit memang sesuai dtg sini . I bought sikit for me n mama . Tak der la best sangat kat sini plus badan dah penat berjalan kan ..yaya pun tuka baju dalam kereta aje . Then balik kami gie makan ...sampai bilik dkt kol 10 terus tido penat dow.

* tgh mengapdet
Hotel


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...