Thursday, July 30, 2009

Brooch for sale

comey kannnnnnnnnnnn ...moon dah berjaya dah merembat 8 biji hok kecik nih and 1 yang beso ...nanti moon upload gambo yg moon dah rembat kay ....tgk lady bug tew uuuuuuuuu menawan sungguh ....bukan ai yg jual kay ....zaimi n mai yg jual ...for more info sila ke BLOG MAI

120 colour pallete

hahhahah ..ini mata saya kay . Atas permintaan Genie ..moon tepek la sket ek gambo mata sendiwi ...Adu malu nye aii . Sila jangan kutuk kay sebab mata ai tak der la selawa mata mat sat salleh tew . Rasanya kalau pakai bulu mata palsu pun lagi cantek . Bulu mata palsu ada tapi gam nyer dah kewing wooooo so tak ley la pakai . Ermmm kalau la bulu mata ai selebat bulu mata sutan n Isk ...
rasa cam dah banyak gile sapu ..tgk kat cermin pun cam terang giler . Tapi bila amik gambo tak der la nampak terang sangat pun . Gambar nih di amik kot cermin kay .ok la nih ..baru blajar ma ...nanti malam try kaler lain plak . Nih combination silver n hitam ...mati la pasnih misti pak sutan tensen ..jap jap moon duk tanya dia ok tak nih ...ha ok tak cam nih akkakakak . Org duk sebuk layan laptopHa ini la color pallete nya . Ini 120 kaler . Dia ada 88 kaler n ada apa 1 agi dah lupa . Tapi hok paling banyak is 120 ar . Prasan tak lopong2 tew . Itew pecah kay ...masa dapat parcel klaler tew dah pecah . Call the seller tapi yer la dia org tak bertanggung jawab . Lagi pun dia dah balut elok siap ada span bagai ...dah nak pecah nak wat cam na kan ...nasib ar . Part kelabu tew moon tekan balik ngan duit syiling 5 sen . Kaler dia sangat terang ...pakai sikit pun dah cukup .
Tgk kaler kelabu tu ....aduuuuuuuuuuuuuu . Tapi sapa yg duk kl seller nih let COD kat area KLCC . Since ai jauh kan so ai suh dia poskan je .
Yang nih bukan berkulat ke sopak ke apa ...mmg yg nih dia dah gabung kaler .
Ini plak berus yang membantu ..tapi aku pakai gaks jari neh hahhahahah . Tapi pas nih kena cari 1 agi brush cam Mac 224 . Ia membantu utk bentukkan mata ...tenyeh je kat tulang anak mata tew ...n ia membantu smoothkan n blending ...tapi tew nanti ar .
Ha yang cinonet nih plak sangat bagus nak wat line ke shading ke ....aiiii likeeeeeeeee
Kesemua brush nih di beli ngan harge RM 150 n sila buang 0 kat blakang amount tew kay hhahhahah . Tak koser mak nak beli mahal mahal ..silap tak reti pakai buang aje ..hahahhaha . Yer nih bukan MAC ori ...ekekkek . Kontot2 je ..senang nak sumbat dalam beg makeup yg dah rupa pencil case tew . Beli kat mana ? Yer saya beli kat streetmall Cyberjaya nih je ...
Ha ha saya edit sket skin tew ..kalau tak nampak tak smooth langsung . Malas nak berfaundation n berbedak bagai ...dah malam wei ...nak mandi nak tido dah hahahhaha . Motip nak main conteng mata kan ...hahahha . Penat control mata nih . Bak Tyra bank kata la kan ....smile with ur eye...ha cam na tew . Kena blajar ngan dia n tgk banyak banyak america next top model .
Ha frame nih akan duduk kat bilik ai kot atas kepala katil ...ke nak letak bawah ...adeh tak decide agi ..nih saja letak dolu ....ada 3 / 4 benda nih pasti cun kan kan kan ...
Penutup harus la gambar budak 2 org nih ( pagi tadik ) . Sila abaikan background yg tak elok tew . Napa la dia org suka kaler kan pintu kaler gelap2 napa la tak kalerkan putih je ...kan smart ...jaga nko pintu pintu skalian akan ku salin kulit kowang semer . Prasan tak ada cat separu tew ...yer tew kije iskandar . Masa kita org cat bilik ...asal nak cat sekeping je ..elok elok dia duk cat di dinding yg betol skalik dia panggil tanya ..." mummy , daddy ...cantek tak ? " ...adeh dia dah tersasar ke sana ...thanks isk ...so kita org pun kaler la sket cam tew hahhahahha . Bila nak kaler penuh ? Tunggu la dolu hahhahah . Yer la nak mengecat , menukang bagai kena tunggu malam hari ma ...siang kije weekend kije . Bila ada free nye .

Wednesday, July 29, 2009

mater kaler kaler

semenjak ada 120 color pallete nih cam cam kaler hahahhahahah . Tapi kalau gie opis takkan ar nak kaler kaler cam nih ...hahhaha kalau aku nih kije jenis wat lawa je duk jumpa client ke kije kije sopan tak pa la kan n kije yg memerlukan aku sentiasa bergrooming ...nih kije kat server server nih ...hahhahahah . so gie kije lite lite je ar ..kalau nak terang2 cam contoh mata kat bawah nih ...kat umah ok ar ...hiksssssss. Baru terkezut pak sutan sebelah kaler hijo sebelah kaler cekelat akakkakaka . Nak test punya pasal kan . Tak pa niat nya nak kasik hubby tgk kannnnn.. janji nampak lawa di mata somi jadi la ....auw tergediks plaks
nanti balik ai amik gambo color pallete tew . ..kay . mmg worth it . Aku rasa sampai Yaya anak dara pun eyeshadow aku tew tak habih ...ari tew kuar gie kedai ngan Isk , boley dia tanya ..mummy asal tak pakai kaler2 kat mata ...adeh .

ha baru ar meriah ...hua hua hua ...kaler perpel tew moon dah torai and im loving it . jangan wisau kalau tak tahu cam na nak wat cam tew ..just search je kat u tube ..macam macam adaaaaa

ps: tew bukan mata ai yer ...nih amik kat google . ley la dijadikan sumber inspirasi . Nak beli color pigment by MAC banyak2 ngak mampu ...yg nih je la mak ley beli nokss.

My DIY wall decor

selepas entry NI . Ai mmg berkobar2 nak wat benda alah nih DIY sebab umah ku mmg togel tanpa apa pun hiasan dinding agi . Nak gie tempah cermin n frame tak terbuat agi pun ...so smalam berjaya la laki bini nih menghasilkan frame kain nih utk umah sendiwi ...tgk depan je la ek ..blakang nyer tak elok hahahhahahBought this fabric kat kedai kain di Nilai 3 . Nama kedai kain tew Nafisa di Textile Walk Nilai 3 . Harge kain nih kalau tak silap RM30 semeter ..so moon beli dalam 1 meter suku , utk size frame besar cam kat atas tew ngan kain yg ada buley dapat 4 keping . So nanti ley la susun kat dinding . Tapi malam tadi sempat buat 1 aje ..ye la nak mengergaji n memaku bagai di tengah2 malam mmg tak sesuai hahahhaha

Tuesday, July 28, 2009

my 1st crocs


sian kan aku ...org dah lama dah ada croc. Aku baru la teracon nak mempunyai sepasang crocs sendiwi . Lepas moon tgk ke cun nan kasut Ila masa dia dtg umah wahhhh terus den teruja nak sambar satu ....so moon beli nih dari Gee . Moon amik kaler nih ...Gee kalau ada hitam let me know kay ...alamaks nak beli lagi ke hua hua huaaaaaaa . Tetiba terus aku terasa lonjong semacam , sebab pakai tinggi je nih
Bought this at just RM 80 . So kalau sesapa berminat nak beli kasut crocs ( yg jauh lebey murah dari kedai ) ley la ke blog2 ini ya :

Gee Jai
Ayien

Monday, July 27, 2009

Muke awek bagun tido

Kan Yaya dah janji nak jumpa pagi besok kan thats mean pagi nih la kan , alahai malu ar Yaya ...muker sembab lagi hahahha ...mummy nih saja tauuuuuuu..ha amik dulu gambar samar samar sementara Yaya cuba segarkan muker ..Yaya dah ready depan pintu . Yaya nak gie nerseri ..mummy kata nasib la Yaya ngan Abg Isk senang bangun pagi kalau tak bertambah la stress mummy tetiap pagi akakakkaka . Kalau tak daddy payah tau nak bangun ...kadang yaya gie geget pun dia mengeliat mengeliat je pastuh sambung tido balik ..habih la kalau daddy baca nih ...sorry daddy yer nanti balik yaya cium daddy kay .
Ha nih better la kan ...dah cuci muka dah buang taik mata segala bagai ...rambut pun tak mengerbang ..ok fwen ..Yaya dah nak pegi school...tataaaaaaa

bergambo free

bukan slalu dia org nih ley follow moon bila moon gie amik gambar . Since mama balik Penang , maka kena la angkut dia org skalik akakkaka . Dapat la nak amik gambar 2 badik nih. Bukan senang ..tapi kali nih both sangat bekerjasama ...hahahhah yang paling hover sapa lagi kalau bukan Isk ...gambar di atas sudah slamat dah moon print kan beso besor . Smalam amik gambo nih hari nih jugers pegi printkan hahahah
Smalam kita org amik gambo kat taman Botani ..lepas nampak Naufal bergambo kat sitew ..moon pun tingin gaks nak amik gambo dia org atas tangga bata nih . Nampak so sweet kalau tipu kata amik gambo nih masa kat UK agak nya org percaya taks hahahhahah .
Sutan bawak dia org ronda ronda taman botani tew . Suppose pastuh kita org take turn jaga bebudak , skalik sutan ntah kemana ntah dia merayap...sian dia ingat ada jalan ley kuar skalik kena patah balik hahahhahah ...sian daddy kena jalan jauh dah la phone abih bateri . Mummy nyer plak cam sedikit weng ngan kepala pusing2 ..pandai ek daddy ngelat lari kan diri ek . Terus mummy jadi cam org yg tamak mengantung 2 kamera di leher .

Balik tew ke area tasik nih kejap sebab mummy nih pun gatal kan nak bergambo hahahhah padahal tak sedor , tak bawok pun tripod ke hapa ..layan jers . Sambil tew ley la servey port port baru yg boleh bergambo .
Hari pun dah senja ...perut pun lapa ....badan pun melekit ...adeh panas sungguh . So apa lagi ..terus balik umah ar . Since mummy pun dah penat kan ...cam malas je nak masak ...skalik pak sutan ajak makan burger kat Kota Warisan ...so terus ke kedai burger ami .
























Sangat dap dap kay ...burger special ...pergh mmg special tol ..sapa pergi ke Kota Warisan mmg patut singgah kedai burger nih ...sangat besh ..yang penting bahan kat dalam tew tak kedekut ..cukup semer . Dari sos ke mayo ke sayo ....ooo ya lupa by the way kedai nya sederet ngan 7 eleven . Di hadapan kedai masakan panas ...lupa da apa nama kedai akak tew .
Ha ini la tauke nyer ...kalau nak berkenalan ley la tepon dia sendiwiye kerana tauke nih masih bujang n baik org nye ...hahahh kalau nak burger free mintak sendiwi la ek hahha .Lepak jap kat sitew sambil minum2 jap ...sambil Isk sempat mengepau pak sutan 2 kali masuk ke 7 11 ...and selepas dia memaksa mummy dia bawak dia ke tandas utk yak yak (iye anak teruna ku ini kalau ke mana mana utk mkn mmg dia akan nak berak ..nih pak sutan lemah nih terus suh Isk bagitau mummy ) pass semer kenyang ..kami pun balik umah . Penat nya ...bila kena panas nih terus rasa fenin fenin lalat ..
Tapi tak ley rehat lagi ...masih ada 2 org budak yang nak kena di mandi kan di beri tido ....ada kain baju yg perlu di angkat ...di lipat n di susun ...and ada kain baju yg perlu di basuh ...adeh terasa penat sungguh . Bila badan tak nenerapa sehat semer kerja rasa cam berat je ..kan kan kan

Ha benda nih la yang buat si Isk terjerit jerit ...ha ha bila adik sebuk nak cium dia ...hhahhahah si Yaya lagi Isk gelak lagi dia nak cium n yang pasti nyer ciuman itew bukan kosong ya ...ia beserta ngan air liur yang agak lumayan dehhhhh ....tataaaaaaaaa
Ok semer ...yaya nak mandi nak tido ...nanti besok jumpa lagi ...bye bye nowwwwwwwww...so long ...farewell ...its time to say gud nite ( sounds of music )

Friday, July 24, 2009

Pasal anak plaks

Nampak tak saya cam chubby sket hahahha kalau saya kuwus kering mummy saya wisau . Walaupun saya nye kechubbian lom menepati citarasanya namun saya dah start berselera balik makan . Mummy ada tunjuk kat kinik ari tew ada gambar tengkorak...mummy kata kalau saya asyik tak mo makan nanti saya akan jadi kering cam tengkorak tuh ...betol ke ? tak pun mummy jeles tgk saya slim hu hu ...Besok mummy kena go to work ..jarang Isk kena duk kata nerseri on Saturday . Biasa balik Kajang tapi since Nani Isk balik Penang so esok Isk ngan adik akan duk kat nerseri sampai kol 2 . Then mummy amik kita org n akan ke umah Syahmi . Tak sabar nak jumpa Syahmi ...Isk suka kalau Syahmi dtg umah Isk . Hari tew kita org main sonok sangat ....Isk nak teropong Syahmi...tak pun "tepokong" Kasih ...Auntie Filla dtg tau bawak Kasih , Auntie Mai pun bawak Syasya kay .Pastuh ari tew ada awek dtg umah Isk ...awek tempatan hokey . Walaupun muker dia cam mat salleh n rambutnya blonde ..mak pak dia org melayu ...hi hi ...Yaya masa nih segan2 plak ..so Isk selaku tuan umah yg berhemah Isk main la ngan Emily . Auntie Emi kalau senang2 datang ar umah Isk lagi kay ..jgn lupa bawak Emily skalik .
Hai alll ...windu kat Yaya tak ...mummy kata saya dah makin noti makin manja n makin demand . Gigi saya pun makin banyak ..tapi saya tak pandai cakap sangat . Daddy pun Yaya panggil Dada ....tapi ari tew masa daddy tgk bola n gol yaya ikut daddy sebut gollllllllllllllllll ha baru terkejut mummy n daddy ...

opssssssssss tak sempat nak habihkan entry ni dah nak balik ....entry nih akan bersambung

Thursday, July 23, 2009

rab ne bana di jodi

Ha ha ..thanks daddy sebab ajak mummy tgk citer nih hahahha bukan tgk kat wayang ke mana pun ...tgk kat umah je ..best jugers citer nih ...n yg penting shah rukh khan yg blakon . Ari tew last movie yg moon tgk adalah om shanti om ...layan je laaaaaaaaa
Kisah dia mamat nih dia kawen ngan minah nih . Tapi masing2 tak kenal . So walaupun duk 1 umah tapi tak bercakap sangat ..tgk je la muka SRK ..skema gilers . Then one day wife dia ada nampak ada pertandingan tarian so wife dia nak join , kerana nak pikat hati wife dia nih dia telah ubah penampilan tanpa pengetahuan bini dia . Terus dari skema jadi stylo giler .
Dia org nih pun jadi la dancing partner ...si wife nih pun tak tahu tew hubby dia ...
Ada banyak juger tarian kat dalam nih . Mmg menarik ...plus tarian dia yg best tambah plak ngan lagu lagu yg mengasyik kan ...hahahhah . Moon layan je hindustan nih janji citer + lagu dia sedap ...blasah jeeeeeeeeeeeeee .

so sesapa nak tgk citer nih ...nak intai intai ley la ke official website dia org ....rab ne bana di jodi n boley dengar sedutan lagu lagu n sedutan pilem ....layanssssssssss
kalau nak tgk sedutan lagu nih sila layan video bawah kay ........mana tahu ter racon nak tgk citer nih



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...