Thursday, October 29, 2009

My D40 for sell

Rasa cam nak jual D40 nih utk upgrade ..........
but tangan nak lepaskan ..hati tak kasik ...ha cam ner

agaknya kalau ai nak jual my baby nih ada org nak tak ?
dah banyak giler berjasa nihhhhhhhhh

ermsssssssssssssssssssssssr

what if kalau ai lepaskan nanti ai nyesal
what if kalau ai windu giler kat dia ...ha cam nerrrr

yup ai mmg seorang yg takut nak bertukar n berubah
kalau ai rasa comfy di sitew kat sitew la aku melepak .,,
yup mmg tak mencabar kan ...but ai akan observe lama lama ...
nak wat keputusan pun pikir lama gile akakkakak ..then tiba tiba ai bertukar
bukan jadi power ranger pink or kuning ya ....

but kalau di pikir2 sampai bila nak duk di takuk lama
hidup misti la cam graf ...lagi lama lagi mau menaik menaik n menaik ..

ha ...ai dah berdaftar ngan USANA ,,,tak sabar nih ...nak cuma shake dia
akak sangat plum plum la skrg ...semer gara hormon pills kew( ha salahkan ubat )
nih doc top up ubat lagi power ...alahai kena poser la mak kalau cam nih
so later on nak try ubat yg drug free from USANA ....nanti kan ek
nanti ai free ai citer pasal USANA

Monday, October 26, 2009

Fila mengandung wey



Special entry untuk Fillanieeeeeeeeeeeeeeeeeee ( sebab aku peminat nom 1 blog nko ) ...terima la entry special bergambar

Tahniah buk fillaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

kowang duk vote dia preggy kan skalik lekat betol ...masin nya mulut n tangan kowang yg klik poll .................... Tahniah Filllanieeeeeeeeeeee ucapan penuh mesra dari munnnieeeeeeeeeeee ...auwwwww n Pak Radie congratsssssssss

So 3 makyong sekawan ...Jujue , Lenny n Fillaaaaaaaaaaaaaaa
Yer mak terkena buatan org ...yg makan masa 9 bulan nak sembuh
Maknanya Kasih akan dapat adik la ek ..masa mama bagitau yg dia mengandung Kasih ingat mama tipu ..rupanya betol . Kasih konpius la , kasih tak tahu sama ada perlu happy atau tak ....tew la mama dah lama Kasih mintak adik tau ...pasnih tak yah la mama gaduh ngan Kasih lagi ...sebab Kasih nak gaduh n kaco adik plak ...acam mama ready tak nak layan baby kecik ...
Moon , nanti anak aku ada 2 ...nampak tangan aku nih ...2 hokey ...auwwwwwww nerves hokey
Pa , awak suka tak ...saya preggy anak ke 2 nih ...semer gara garak awak la nih Pa. Malu la Ma
Ila , nanti perut aku beso balik cam mengandung kan kasih dolu ....ngilu perut aku wey...nko tgk skrg pun terasa sengal sengal neh
Kasih , pas nih tak yah bawak baby tipu tew sebab nanti Kasih dapat baby yang betol ....Kasih suka baby tak?
hu hu suksesssssssssssssss...ahli keluarga bertambahs
ok kowang ai dah preggy nih ...Pa belikan la kek ke Ma , Ma tahhu ar Pa tak suka makan kek tapi bagi la ai celebrate kakakkakak ley panggil kawan kwan ai ( releven ke ) ley la wat party ala baby shower gitew ....auwwwwwwwwww shower me with your loveeeeeeeeee hu huuuuuu
Ha dah wat keja masing masing ...apa lagi nak pandang2 ...ai dah preggy kay ...and ai sedikit terkezut tapi ai happy n bersyukur sangat ...ok kenkawan nanti kan ai yg comel lagi kiut lagi mulus nih berperut besar ....jgn rasa nak lempang ek tengok gamba kita org yg berposing ala cam bagus ....sebab kita org baik ati sebenarnya ...

Filla aku happy bangat nko ngandung dowwwwwwwww tak tahu cam na nak explain ....bila nko bagitau aku duk sengeh manjang ...sangat happy ...congratssssssssss take care ya buk pilla . Pak Radie dah dah la loya loya tew nanti makin melidi kang nko nih ....Kasih tahniah ya Kasihhhhhhhhh

eh aku lom habih lagi ....tengok la wajah keibuan filla ...auwwwwwwwwwwwww
mmg berbakat memegang baby
Mama , asal atas hidung baby ada putih2 ...jerawat ke ...Nanti kalau Kasih ada adik kasih tolong mama jaga adik kay ...Kasih jaga adik baik baik ...kasih takkan picit idong dia utk kuarkan biji biji ala whitehead tew ...percayala mama
Filla sowi ar aku tgh enjoying my self nih .......akakkakakakk

"moooooooooooooonn..kuakakakak... siottt jek..tp kelaka.. tp gambo first tu agak2 ler.. dah mcm nak becium.. ko sajer jerk kan moon..malu aiii tau.. huahahahahah.... doakan aku tak melalui stage kemabukan yang meloyakan dan rasa nak lempang semuer orang tu yek???? tq entry ni sgt comel!!!!! hahahaha... tq jugak yg wish fillanie.. auwwwwww!!!!" ---Filla---

Not in da mood

Apa bila ia datang ..rasa tak selesa sangat . This morning bangun pinggang sakit gile ...nak tegak pun susah ...perut meragam ...senak kemain ....eiiii tak suka tau sebab baru je 8 hari lepas kena ni kena balik ...my provera dah habih so rabu nih kena jumpa doc balik ...well doc , the hormons pills does not helps la ..even dalam cycle pun ..ai makan pagi malam bleeding balik ..so it does not stop it .

Yup my problem nih lom settle lagi

Taken this info from google

Though the symptoms of menstrual stress, which can range from upset stomach and muscle pain to food cravings, depression and trouble concentrating, can feel inescapable, the following foods may help to soothe both your mind and body before and during menstruation.

  1. Dairy foods. A study published in the Archives of Internal Medicine found that women who ate four servings or more a day of a dairy product were less likely to develop PMS symptoms including anxiety, loneliness, irritability, tearfulness and tension.

  2. Raw pumpkin seeds. Pumpkin seeds are rich in magnesium, which has been found to help reduce fluid retention, breast tenderness and bloating caused by PMS.

  1. Chicken. Chicken is a great source of vitamin B6, which may help to relieve some symptoms of PMS, according to the Mayo Clinic.

  2. Almonds. Almonds are rich in vitamin E, which helps to reduce the production of prostaglandins that may contribute to cramps and breast tenderness.

  3. Leafy greens. Green vegetables like spinach, collard greens, turnip greens and mustard greens are loaded with calcium, which has been found to reduce both the physical and mental symptoms of PMS.

  4. Consider a multivitamin. Because some symptoms of PMS have been linked to low levels of nutrients, you may want to take a multivitamin. We highly recommend the Ultravite PMS Formula for this purpose. It's an all-natural multi-mineral and vitamin supplement, specifically formulated to relieve and prevent the symptoms of PMS. It's rich in calcium, vitamin D, magnesium, B vitamins, vitamin E and much, much more.

Ha kena beli almonds ar pasnih ..........

Received this mail this morning from Liza ....rasa sangat berguna info ni

4 PERKARA UNTUK SIHAT
Empat perkara menguatkan badan
1. makan daging
2. memakai haruman
3. kerap mandi
4. berpakaian dari kapas

Empat perkara melemahkan badan
1. banyak berkelamin (bersetubuh)
2. selalu cemas
3. banyak minum air ketika makan
4. banyak makan bahan yang masam

Empat perkara menajamkan mata
1. duduk mengadap kiblat
2. bercelak sebelum tidur
3. memandang yang hijau
4. berpakaian bersih

Empat perkara merosakkan mata
1. memandang najis
( sian la kiter sebab slalu kena cuci yak yak anak anak )
2. melihat orang dibunuh
3. melihat kemaluan
4. membelakangi kiblat

Empat perkara menajamkan fikiran
1. tidak banyak berbual kosong
2. rajin bersugi (gosok gigi)
3. bercakap dengan orang soleh
4. bergaul dengan para ulama

4 CARA TIDUR

1. TIDUR PARA NABI
Tidur terlentang sambil berfikir tentang kejadian langit dan
bumi.

2. TIDUR PARA ULAMA' & AHLI IBADAH
Miring ke sebelah kanan untuk memudahkan terjaga untuk solat
malam.

3. TIDUR PARA RAJA YANG HALOBA
Miring ke sebelah kiri untuk mencernakan makanan yang banyak
dimakan.

4. TIDUR SYAITAN
Menelungkup/tiarap seperti tidurnya ahli neraka.

* Kalau rajin .. Tolong sebarkan maklumat ini kepada saudara
Muslim - Muslimat yang lain agar menjadi amalan kepada kita semua. Ilmu
yang bermanfaat ialah salah satu amal yang berkekalan bagi orang yang
mengajarnya meskipun dia sudah mati



Sunday, October 25, 2009

Anak dara Pak Sutan

Sutan snap this pic tadik ...bila moon upload ke lappy nampak cam kartun anime plak aakakakkakakakak dah la rambut tak bersikat lepas mandi ...ai pasti akan besarkan this picture koz ai like it so much..kat bawah nih ada few lagi gambo Yaya

Isk kata Yaya tak malu sebab seksi akakakkaa
Adik , mummy rasa cam nak geget geget jeeeeeee

Saturday, October 24, 2009

Sabtu ku



Yaya ke nerseri ari nih . Isk plak follow mummy n daddy ke umah auntie Norly sebab ari nih birthday party Zahra . Zaimi tak der since dia balik Johor ayahanda nye masuk hospital ...hope cepat sembuh .
Since Isk pun dah besar ..ok la ..pakat ngan Sutan utk take turn tengok kan dia ....sonok la dia ke umah Norly ...duk main pasir main lari lari semer ....skalik mintak mangga plaksssssss adeh Isk ...siap suh moon bagitau agi...nak mintak izin amik sebiji mangga ...sian Isk kalau tak lalu depan umah org yg ada pokok buah mangga or jambu asek dia suh gie amik je ...mummy plak nampak pokok penuh buah apa lagi ....harvest harvesttttttttttttttt hahahha pengaruh Farmville tol la .

Isk yg excited dapat mangga sebijik ...

Balik amik cik yaya kat nerseri then gie tgk umah contoh baru start jual kat taman mawar nih . Umah semi D , 35 X 67.5 RM248k ...ayorsss umah dah getting mahal la ..saja je pegi sebab kemain arror n banner semer penuh kan akakkakaka ....

Yaya kol 6 lebey dah tido ...mintak la dia tak bangun kol 12 ke hapa ....

ok nak tidorssssssssss nanti gambo ai masukkan ...nih tulis dolu . Tak larat nak upload masuk lappy .



Friday, October 23, 2009

gambar weekend



hari weekend yg full
eh asal ada gambo artis plak nih ...ha nanti ai story kan ek ( nope la ai bukan jurugambar artis ..tak layak pun akakkaka ..ikan kecik cam ai nih kan ) . Hanya kita org ngan Izza je tahu hahahha

sabtu ahad kawen si cek mek molek izza n hubby dia yg nampak series tapi kemain friendly n sweet je . Ada banyak sangat gambo izza ngan fendi nih ...lawa sungguh kaler kuning baju nko Izza wooooo . Nanti ai upload ke FP ek ...sabar ek Izzaaaaaaaaaaaaaaaa. .....acam dah perform ke hua hua hua .

Pengantin masa yg mmg raja sehari ...di tambah plak ngan warna kuning tew ...mmg very the sesuaiiii
Pak Sutan n Pak Zaimi
Photog n prop manager ekekkeke

isnin ai jemput budak2 opis n jiran tetangga datang beraya kat umah sempena penutup syawal .dah ari lain kemain bz ngan penuh ngan jemputan ( wah gitew bz bebenor ke kak moon ooi ). Thanks ya kowang semer sudi datang ke umah kita org walaupun baru balik kije.

Cikgu cikgu nerseri Isk n Yaya
Jiran tetangga n ketua jalan
Epol n family

Thursday, October 22, 2009

adakan editing nih keterlaluan?



This is taken from media hiburan minggu lepas ...nampak lain sangat umi aida ..nampak cam anak patung pun ada . Apa pandangan anda ? Tak beberapa jelas? Meh ai besarkan ....tgk gambar di bawah
The face is extra smooth (extra face polishing)...the eye di tambah cam flash glare yg cam biasa kiter nampak atas batu berlian ...mebi nih spec utk cover majalah ..but for me ai like the original picture of her ...korang cam na
ha nih baru la Umi aida yg lawa tew ..more natural n bukan nya patutng plastik yg org wat pameran dalam muzium ....kalau anda nak tgk banyak lagi photo disaster sila la ke blog nih ...rupa nya banyak yg kiter tak prasan
. Tapi nih kat luar negara ...kat mesia ada ke blog yg cam ni?
gambar Ning nih lawa ...muker nya tak la plastik walaupun nih utk krim muka ( * pic credit to majalah Nona keluaran Nov)



Wednesday, October 21, 2009

I Pregnant...alamaks

hhahahhaha pregnant anak ke 3

Mama : Munirah , mama rasa munirah kena pregnant lagi skalik la baru ok masalah period tew
Me : Uiks napa ma
Mama : Baru la peranakkan tew semua ok , mama rasa la

Me : Gulp ( menelan nelan air liur)

waaaaaaaaaaaaaa haru kan ....misti kowang ingat moon pregnant ...akakakka lom lagi lor . Kemain ek kowang nampak tajuk nih laju je masuk n baca ek ...mama nak cucu sorang lagi ka akakkakakak

kalau la ai pregnant ....wah misti ai termenung je memikirkan mana aku nak carik maid ...kalau anta nerseri skrg 2 org dah 500 kalau 3 org RM750 wahhhhh mak fengsan hokey ..nak dekat cam bayar umah plaks

Ha ni baru 2 kalau 3 nak sumbat tang mana?
Ni la yg berlaku kalau apa yg sorang nak yg sorang lagi pun nak
For now cukup la ngan 2 org yg mampu membuat kan moon bernapas pun cam lari pecut 100 meter ...nak melayan 2 anak kicik nih mmg menguji kesabaran fizikal n mental ...lom masuk ngan benda benda etc lagi ....tapi walau sepenat mana pun dia org nih la jugak yg ley wat kiter as a parents nih gelak terbahak bahak ...penat pun ley ilang . Bila dah besar sket nih ok la kan ...yaya pun dah kurang bangun malam ..ley la mak nya menikmati tido akakakka . Isk pun dah ok ...bangun ke toilet sendiri ...cuma kadang dia asyik lupa flush kalau tengah tengah malam ..

Hari tew ada skalik moon masuk bilik nengok dia tido tak bersuar , suar ada depan bilik air ....lampu tak tutup ..ha sah isk nih bangun, bukak suar ,kencing n terus tido balik ...tak sempat nak pakai suar . Alhamdulillah dia tak pernah agi terkucil atas tilam ..nanti ai wat entry how to train ur kids ..cam potty training. Tapi moon tak potty training ai terus toilet train akakka tak koser la nak cuci potty tew semer

sorry dah termelalut

But im very happy to those yg pregnant u know u sapa kay ...im so happy for u ....kan kata kata tew kan doa ...amin ...n congrats to Ceera ...ai m mg suka baca blog dia n akak akak dia skalik ekekekke....slamat mengandung yaaaaaaaaaaaaaa

hidup nih lebih ceria ( hectic n penat n tak cukup tido ) dengan kehadiran anak anak .

Pemenang bagi editing bnw+color

adoi amat payah nak wat keputusan since ai suka semua . but keputusan are based atas creativity anda n kepayahan ( ada ke ayat nih ) editing tew ...

and the winner adalah ...

this pic yg di hantar oleh Munirah . Bukan sebab nama dia sama ngan ai dia menang kay akakka . Payah wo nak erase setiap bunga tew n hasil nya kemas . So congrats ya Munirah ...kalau u ada gambar lain yg u nak ai print kan let me know kay . U can exchange it .

2 nd place ( sowi tak der adiah ) ...sebab ai suka sangat adalah this picture

This pic is by Hasnor , nih adalah baby Hasnor ..ari tew kita org snap gambo mummy dia ...kali nih mummy dia antar gambar dia utk kiter semua ...kat bawah niih adalah my fav pic of their family


to those yg tak berjaya jgn sedey sebab anda dah berjaya sebenarnya ...u manage to edit ur own picture ....sama sama la kiter share ilmu yg ada ....so congrats to u all sebab amat rajin menyertai acara edit ini ( so skema la my ayat ).....................nanti kan editing tips yg lain lepas nih ya ( mak so bz akakakkak )

Friday, October 16, 2009

Jamuan Raya kat Opis - DCM

Mengenangkan kejadian makan makan smalam dah buat rasa cam nak mabuk je hahahahhah makanan banyak sangat n sangat la sedap sedap ...mau sendat perut dia buatnya ...overall mmg sangat puas hati ...everyone had a great time ...full tummy and all with the happy face . Many thank to those yg uruskan n yg sponsor hahahhaha. Kambing sekor hokey ....t

Jamuan start kol 12 ..tapi selaku AJK makan hhahahahha kol 10 lebey aku dah sampai ke HQ ..aku ngan bantuan jejaka malaya( bg membuka n membuang plastik ayam) memotong 15 ayam hahahha . Roasted rosemary chicken ...wah sangat sedap kay . Tak sempat nak snap gambo memotong ayam sebab masa tew dah pegang pisau besar ( cam makcik jual nasik ayam kat pasar malam ) ngan chopping board ...ngan plastik sampah tergantung kat leher ( thanks k rull , sebab wat custome made apron from plastik tew) sebagai apron ...kalau tak mak akan jadi ayam bergerak kay ...ngan tulang n air ayam roasted tew terpercik kat baju ...tapi mmg sedap . Sapa nak order ley la ..nanti ai mintak nom org tew ...dia nyer baked potato pun very the marveles .Sabar ya kasik tunjuk meja hidangan dolu akakkakak . Menu nya Ayam Roasted + Baked Potato , Sate Ayam n Dading , Mee Rebus ( pakcik nih siap dtg bawak tong gas hokey) , Roti Jala , Kambing panggang , Lontong , Nasi himpit , Kuah Kacang , Lemamg , Rendang ayam , Bubur Kacang , Puding Caremel , Ice Cream cornetto n fruits n drinks ...mmg banyak . Ruang tew penuh ngan meja makan je .
Kambing tak dapat bergolek kat balkoni atas faktor keselamatan bangunan ...so kambing tew dia dah siap siap bergolek kat umah dia then dia dtg korbankan diri utk di makan oleh kita org .....niceeeeeeeeeeee
Sebelum majlis bermula harus la bergamba dolu kannnnn
Sebagai seorang yg sangat alert ngan kamera ...kat mana mana pun kita org vley bergambar ..dalam store pun jadi la akkakaka ( bila duk ngan gadis gadis muder nih terasa tua dah diri kew hahha)
and para lelaki plak bila nampak kamera apa dia org buat ? buat buat tak nampak
walaupun sebenarnya mmg suka pun kan ...tapi malu la nak tunjuk kan kan kan
motip gambo nih ...selain nak bergamba ngan Ina , sebab nak tunjuk betapa gabak besar nya screen tew ...kalau akak la pakai wat edit gambo kat umah cukup seminggu terus akak pakai spec mata ....puas hati nya ....mmg nampak clear ...kalau main game mmg marveles la . But this monitor are for monitoring purpose only ...( kalau la ai ada satu .....verangannnnn)
Cam wakil rakyat je kan kan kan

sutan with his bos . Pak Jemy duk kusyuk makan

Our officemate ....hai there mate....howdyy

Yup ai mmg pakai baju ala jubah gitew . 1st time hokey . acctually ada cerita yg a bit lawak la ...atleast lawak for me . Kowang nak tahu ke akkakaka ...ok la...ai citer . Ha cam suspen je . Masa Moon preggy kan Isk , Sutan suh beli baju pregnant ...ala yg kain panjang tew kan ala ada reben kat pewut cam tew kan . Tapi ai kan size wanita arab ( hahhahahah yo la ) so a bit payah . When i found XL nyer size ia mengembang ke tepi ...lengan singkat n kain tergantung plus with ur big tummy i look so klaka ...so sampai la bersalin kat Isk ai tak der baju mengandung cam tew ...so nak la amik hati hubby kan ...ok ar nanti ai pregnant ai beli baju cam tew ...u tahu la payah nak jumpa u pun tgk sendiri kan n yada yada yada ....

sampai la preggy kan Yaya ...hikssssssssss moon slalu pakai suar or kain ..baju pregnant tew mmg tak der . So everytime dia nampak org pregnant pakai baju yg labuh cam tew misti dia petik " ha miera tak nak pakai " haiyoooo acctually moon tak beberapa suka . Tapi u pakai pun utk hubby kan . I try cari tapi taraks ..kaftan ada ar .Then tup tup dah kuar pun yaya " miera kata nak beli baju preggy tew ..tak beli pun " ayoors ingat rupa nya

So masa before raya pegi la 1st lady with mama n umi ...1st lady kan banyak baju besar ...terus dia rekemen ...ha gie test baju nih ..and finally jumpa yg size besar with kain yg labuh ..( sebenarnya cam klaka hokey pakai tudung tapi pakai baju pregnant nampak betis semer . Ada one time kat klinik kesehatan ...kain dia atas lutut kay tapi tudung pakai hok beso ..opps termengumpat di sitew ) ...ok cepat amik baju nihi gie bayo ...

ha tew la citer nya ...panjang lebar kan . So apa apa pun 3rd pregnancy mmg ai kena tempah la baju mengandung panjang tew ...sebelum kena petik lagi kan ...anak dah 3 tapi tak dapat pun tgk awak pakai baju tew ...ayors