Friday, January 29, 2010

Wall decal for bilik Isk

Tampal benda alah nih kat dinding Isk malam semalam . Wall sticker nih moon beli kat Streetmall Cyberjaya . Biasa nya susah nak carik yg kaler hitam nih . Moon plak susah nak berkenan hok kartoon kartoon nih . Sebab that day ada beli tak cukup seminggu dah terkopek sebab ia kertas . But this time yang nih ok sebab material dia cam plastik n stretchable . Nak pasang kan pun senang walaupun sedikit senget hua hua hua .
Ha nih gambar keseluruhan pokok ngan tupai burung n owl ...love this color ...terus dia pop kat dinding tew .
Pokok nih tinggi sket je dari Isk ...so besar jugak wall sticker nih
He is so happy
Lepas dah settle acara tepek tepek dia org pun memulakan acara menyepahkan bilik
Cik Yaya skrg ada kat Kajang ....so SAbtu nih baru jumpa dia ...smalam sangap je Yaya tak der tapi .....Sorry ek Yaya malam tadik mummy daddy ngan abg Isk gie Bagan Lalang makan seafod hahahhaha ..kat umah abg isk termuntah sebab 3 ekor sotong goreng tepung tew dia sorang makan ...mau tak terlekat kat anak tekak hahahah ...nak tahu siapa Yaya nantikan ....YAYAAAAAAAAAAAAAA .(Iklan kat Astro ceria kan ...punya la Yaya syok sendiri ingat budak tew panggil dia ....YAYAAAAAAAAAA). Tapi Yaya jgn sedey sebab Abg Isk ada pilih toys utk adik akakkaka walaupun toys 3 RM 10 tapi abg Isk ingat adik ....Abg Isk 2 adik 1

Thanks Auntie Lenny sebab call tanya khabar Yaya ...Yaya dah ok dah Auntie semer dah mengering tapi mummy slalu marah Yaya sebab Yaya suka kutih ..Mummy kata tak ley kopek kan nanti tinggal parut ...betol ke ? Yaya harap Yaya cepat sembuh sebelum Auntie nak gie dating ngan mummy 6 hb nih ...kalau Yaya dah ok boley la ikot ..kalau tak Yaya kena duk umah Nani Yaya lagi la ...n Abg Isk pun tak ley ikot kalau tak nanti Yaya dengki cam mana ?

Oooh ya lupa plak the price utk wall decal nih below RM 20 onlyyyyyyyyyyy and sebab ai je slalu asyik menempel kat akak yg jual tew harus la mak dapat lagi murah kerana senyuman mak yg manis nih n tambah plak keramahan akak yg baru jumpa pun cam 2 3 thn kenal gitew hua hua huaaaaaaaaaaaaaaaaaa .....biar murah asal cantik ...cam celcom blue ...berbaloi baloiiiiiiiiiiiiiiii
Maaf ya pak Sutan ...saya nak amik gambar Isk skali awak lalu da ....terus separuh je gambar nya ahhahaha . Yang kat dinding dapor nih murah sket tapi quality dia berbeza sket ngan pokok kat bilik Isk tew since this one is cheaper but yet still lawa.. hahhahahahh agak gelak evil hokey ....hari nih Jumaat harus mak terjah lagi akakkakak sokaaaaaaaaaa ...nak cari yg black abstract plak utk my bedroom .....n dont wory ia tidak meninggalkan kesan pada dinding anda ...moon dah cabut yg kat bilik Isk sebelum nih n dinding bersih tanpa kesan gam ...

Boley ke akak jadi pengedar wall sticker nih hua hua ...uuuuuuuu tamaks nyaaaaaaaaaaa.

JUMAAT ................ai dah hangkut semer yg ada kaler itam . Tapi sticker yg besar cam Isk tew tak derrrrrrrrrrrrrrrrrr olorrrr yg ada kecik2 cam kat dapor moon je ...Malam nih operasi menempel sticker di bilik lak . Moon ada beli 8 kalau ada lebey mak letak iklan kat sini ek kot kot ada hok nok beli ....

Moon dah pesan akak tew ...akak Jumaat depan saya dtg ....tapi nak hitam only ....wah tetiba ternanti nanti hari jumaat akakaka

Wednesday, January 27, 2010

Si Headboy

Ha gambar nih di curi dari FB headboy 2005 hahahhaka . Napa den nyoluk gambo nih ...sebab cuba tgk nama thn 1997 tew ...tew la nama Pak Sutan .

Dia sekolah SS ...masa time sekolah dolu ...moon mmg segan / tak suka kat budak sekolah Sultan Sulaiman nih sebab nya nih sekolah org kaya . Lepas UPSR dapat gaks offer ke sekolah nih tapi sebab jauh maka ai sekolah je la kat sekolah cina yg belakang umah je ...bukak tingkap terus nampak sekolah ...hahahhahah nak balik umah makan pun vley akakkakak .

Kita org slalu gelar SS nih Syok Sendiri , Stupid Student ...maaf ya sapa yg sek SS maaf ek ...biasalah masa muder2 dolu kan ...tapi student SS nih banyok yg handsome hua hua hua fengsan sapa yg baca nih .

Tapi miski pun pak sutan slalu datang ke sekolah ai utk perlawanan bola tampar and ai selalu ke sekolah dia utk lawan bola jaring tapi tak pernah jumpa pun ....

miski pun setiap hari keputraan atau hari merdeka kita org slalu kawat sama sama tapi tak kenal pun .

Miskipun budak sekolah SS yang cam singa kelaparan negok budak kadet pakai skirt pendek ngan ketat n slalu duk sweet sweet time kita org lalu ( menci tau, walhal mata pun mengusha jugaks budak tentera auuuwww ) tapi kita org tak terpikat pun ...wah gitew ...sila wat novel ya tak pun wat plemmmm ( david teo nyer style ) . Kadang pernah gak tanya dia perasan tak moon masa kawad2 dia kata mana nak prasan ingat semer budak cina ...hahahhah miski pun moon yg slalu kena jadi penanda sebab tinggi ...tak ci tauuuuuuuuu

Tapi sapa sangka ley ketemu di KL hua hua hua ...asal ejek nama Sutan Mahmood mangkat di julang ha amik la nko julang tinggi tinggi dah jadik laki dah hua hua hua ...

Nak suh kowang teka ...mana pak sutan hahahhaha . Daddy , mummy pinjam tau gambar nih hahahahhahah

Tuesday, January 26, 2010

soklan before Sabtu nih

Wah Pak Sutan 2 3 hari nih duk asek tanya soklan je ek

" Kalau saya anta bunga kat opis utk awak ...awak malu tak "

me : ha tak payahhhhhhh ....malu laaaaaaaaaa hish tak mo ( mau tak nya nko dah 5 thn duk 1 opis nak berbunga bagai ...dah la tak pernah ...kalau every year buat tak pa ...nih baru nak wat mmg mak tak moooooooo malu dow ) hish jgn nak mengarut ....tapi kalau letak kat umah tak pa ...( vley gitew?) lagi pun sabtu mana kije hiksssssssssss

" La apa plak nak malu ...so awak tak mo la ek "

me : ha tak payah laaaa..tapi kalau benda lain nak la

" Ha nak apa "

me : Lor nak kasik ...kasik je la kalau tanya , mummy nak D200 satuw akakkakaka .....tapi for sure la tak lepas ...apa apa pun tak pa ..

wah gitew siap berdialog ...tew ada lah dia nampak kat mana mana tew hubby kasik bunga ke hapa ...ermmm last time dia kasik pun masa bila ek ...asal tak ingat nih ....tapi bunga manyak mahal wooooo ...yeah i know ai dah jadi or yg sangat berkira sekarang since every sen sangat bernilai ...and no pembaziran ya ...berbelanja la ngan jimat sebelum menyesal ( sebab ai pun slalu menyesal ....kadang tak perlu tapi mengediks nak beli ) lagi pun arii tew masa pegi cameron pun puas dah beli bunga hahhahahah tapi kalau org kasik amik jeeeeeeeeee mana ada pompuan tak suka bunga kan kan kan .

Last nite dia tanya lagi ...mummy nak mesin jahit kan ?

Last time ai pinjam ( pinjam tapi 2 thn ) akakkaka mesin jahit auntie ...sebab dia tak pakai kan ..kalau tak duk je bwah katil dia ...so moon pinjam ar ...dapat la menjahit langsir straight bodow tew n dapat la jahit kain batik beberapa helai ...

Tapi mesin jahit pun mahal cam bedil ...rm 500 ke atas ...adoiii terus poket rasa ketat je ...ala 2nd hand pun tak pa kang beli mahal mahal ...mummy wat tukun ...tapi kalau dah ada takkan tak guna kan ( cik moon ada ke masa nko nak menjahit bagai )

So kesimpulannya this sabtu ai ada job wedding akakkakaka ...sangat gigih kan ..bekerja pada hari jadi ke 30 ...yer saya dah 30 . Saya menerima angka itew seadanya ...terus terasa seperti di alam kewanitaan hua hua hua

Update on USANA

yer harus la mak terai dolu kan ...sebelum nak kedebam debom kat org lain ...baiks mak torai ....saya ngan tak berdisiplin nye telah mencuba Nutri Meal Usana ....and guese what I dah loose 2 Kg ...yeah i know tak banyak tapi dalam masa seminggu lebey ...( baru amal kan 2 kali ...yer saya amats liat part diet n sangat menyesal ) if only ai buat daily ..dalam seminggu misti banyak lagi ley turun kan . Sebagai seorang yg berangka besar n bersaiz wanita arab ( tak le blah ) maka penurunan tew tak nampak sangat but my jeans dah loose hua hua ...and best part is ramai org tegur dah nampak slim sikit ...sikit je hokey .

Ia di amik masa tgh hari atau malam ...ia menggantikan makan la cam tew ...

Nutrimeal

  • A quality source of protein, carbohydrates, dietary fibre, and many micronutrients in two delicious flavours.
  • Provides low glycemic complex carbohydrates and 8 grams of dietary fibre per serving.

NUTRIMEAL is a balanced meal replacement drink and a quality source of protein, carbohydrates, dietary fibre, and many micronutrients.

THE BENEFITS OF SOY AND WHEY PROTEIN Each serving of Dutch Chocolate provides 15 grams of soy, whey, and other proteins. French Vanilla NUTRIMEAL provides 15 grams of soy protein. Soy protein is a complete protein, containing all of the essential amino acids in optimal ratios and in a highly digestible form. Whey protein, which is also easily digestible, is an excellent source of amino acids essential for building a healthy body.

LOW GLYCEMIC CARBOHYDRATE AND FIBRE NUTRIMEAL has low-glycemic index of 23, to help reduce carbohydrate cravings and deliver sustained energy throughout the day. Each serving also contains 8 grams of high quality dietary fibre

Ha misti nak tahu harga kan ...it RM 128 (members price )
Ai nak try Essential nya plak ..will let u know ya ...koz i want to grow old healty ...azam 2010 Moon adalah utk kesihatan je ...

Nanti moon wat entry khas utk product USANA nih ek . Ai bukan nak menjual sangat but benda baik apa salahnya di share . That is the main reason ai tertarik ngan USANA nih . Anyway dia banyak ubat utk parents kiter such as utk bones utk joins ..utk mata n etc . So sebagai anak apa salahnya kiter bagi utk our parents ..

Highest Rated Supplements in the World

USANA Nutritionals were named the best of the best when compared to 1,500 other products.



.Add Image

Sunday, January 24, 2010

Yaya Chickenpox daaa



poor Yaya ...baru je that day kena HFMD nih terkena chicken pox plak . Masa bawak pegi jumpa doc kat area umah nih , doc kata nih dah masuk 5 org dtg cek sebab chicken pox aje today ...wahhh kalau org besar kena tak pa la jugers ( ley la mc seminggu ) tapi ni bila budak kena mmg kesian sangat .
Its my fault ...rasa bersalah sangat . Last time Yaya dah kena but just campak aje ...so masa tew tak inject ngan imunisasi utk chicken pox since still below 1 years old ....so after that i mmg terlupa sesangat ...alahai if only dia dapat injection tew misti dia tak kena ( waaaaaaaaaaaaaaaaaa )Mama terpaksa balik Penang tmrw sebab ada urusan Sri Paduka Baginda ....so no one ..no one yg dapat jaga kan Mek Yaya ...so terpaksa la take turn ngan pak Sutan until Rabu ....Rabu morning baru mama sampai sini balik .

Ada sesapa yg nak kije jaga budak tak from 8 - 6 pm ...ai bayar daily charges ...akakkakakak

This morning Isk buat buat terkejut n tanya soklan nih " mummy asal adik dah tak cantek?" adoiiii Isk adik kan sakit ....sian kat adik ...terus dia cium tgn adik dia n suh duk diam diam ...sebab abg isk nak g school
Ni wat muka mintak belas kasihan agar dapat bawakjet tew pegi sekolah ....adoiii Isk ...Isk kan tahu tak ley bawak toys kat school ...kat nerseri pun tak leh..

Tuesday, January 19, 2010

kek t*t*k


Naughty cake by Ila akakkakakakkak Ila saya suka la kek nih ...akakakka n bra tew plak jenama Fendi ...amboi kak zas kalau part mengenakan org suka ek .....

Cake nih Ila yg wat ...Ila ..ni size berapa nih . Sharifah Aini pun kalah ...opppsss

So sapa nak order ley la ke blog Ila ....sebab kek nya cantek2 n sedap..lukisan tangan u ollssssssss
and berapa banyak sangat anda ley tgk ...org yg ley hasilkan kek yg di lukis pakai icing cam nih ...kagumssssssssssssssss kalau ke kedai kek lom tentu dapat cam nih ...

Ila tak yah beli printer utk edible image tew koz apa yg u n poek wat dah special n very rare ...susah nak cari wooooooooooo

Budak balik tadika kena culik



Ya Allah , mintak kan la di jauhkan dari kejadian seperti ini ...harap anak anak kiter selamat pergi n selamat pulang

wisau nih

Monday, January 18, 2010

At home , isk demam

Isk demam sedab tonsil dia bengkak ...last nite masa balik dari Kajang , dalam kereta badan dia panas giler . Terus bwak gie kinik ...panas 39.5 . Doc masuk kan ubat kot bontut dia ...malam duk lap lap badan dia . Kol 4 dia terjaga haus ...lepas minum air 1 gelas ...la tew jugaks dia muntah ...

Sian Isk ...mengigil2 badan dia ...lepas makan ubat demam ok la sikit ..then dia sambung tido tapi duk batuk kong kang kong kang ...

Sora dia tak der ...tapi nasib la habis 1 mangkuk bubur yg diproi ngan isi ikan goreng ....

N Cik yaya kat nerseri ...tak mampu la mak nak jaga Isk sambil Cik Yaya mengaco + ngan mak dia sakit peyut n pinggang .

Tuesday, January 12, 2010

Training mode 12 - 14 Jan

Haha ..1st day training yg amat menyeronok kan . Yup mmg kiter org technical but communication skills mmg perlu sangat . Dah lama tak pegi training main main n having fun like this ...last pegi adalah masa team building ...and tambah menyeronokkan bila ianya di Jalan TAR . Tapi yg tak sonok nya jauh dow...so pagi tadik naik ERL then tukar plak naik LRT ...dah lama tak naik train ...kembang kempis jugak la lobang idong duk napas masa menapak akakkaka .

To Ali n Laily n Anna harap bersabar ye ...akan ku usahakan secepat mungkin . n sapa sapa yg YM moon sory tak dapat nak jwb then email akan moon reply waktu malam je ( kalau sempat)

Entry tanpa gamba misti la tak best kan ...moon letak gambo masa ari Ahad ari tew . The kids ikut mummy n daddy gie opis ...then ke Gombak anta album then balik singgah balik Cyber kasik Isk n Yaya main kat playground ...tapi main kejap je sebab hujan tuwun .



Bila dah sampai umah bukannya nak terus tido hahahha punya la lewat baru la nak naik nak tido ...adoiiiyai.Kejap nak makan kejap nak biskut kejap nak yak yak ..pastuh nak tgk cd ...mcm macam mintak ....Isk pun satu la mula la besok liat tak puas tido ....suh tido awal tak mo
p/s : Kak e , muni upload doh gambo nih ...kak e kata lama dok tgk Yaya n Isk ...gambo nih khas utk kak e ngan cousin2 dia org

Monday, January 11, 2010

Save lagu dari youtube ke MP3

Slalu layan lagu kat utube n nak save kan lagu tew ...well kalau anda ada audio recorder u can do that ...but if u dont have one u can go to Mconverter ..its a free software where everyone can use ...just paste the Youtube URL and it will convert it to an audio file where u can save it in ur pc .

So like me , moon suka sangat lagu lagu yg CT nyanyi masa konsert SATU , so moon akan convert kan semer melalui url darik utube ...



hope u can make use kan online converter nih n carik ur fav songs ...moon sudah berjaya convert kan persembahan CT ngan Lan smalam( giler best la Siti oooiiii...tarik sangat best ) ...Lagu Black tetiba cam sonok plak ...then lagu pergi Aizat ( yg sebelum nih tak pernah dengar pun) yg dengar lama lama cam best plak sayuuuu je..

Komen utk AJL smalam ...yer la semer blog duk komen ...moon pun nak komen gaks

I have nothing much to say ....acctually sangat puas hati ngan result smalam . Aizat menang sebab lagu tew sedap n lirik nya sangat bagus ( juri kmisti tgk semer tew kan ..lagu n lirik)...then Yuna menang pun sebab lagu tew sangat santai but yet semer org terkena demam dan sebenarnya before kan ...and Faizal Tahir lagu dia pun sedap n hanya dia ley nyanyi cam tew ....Faizal tahir rawks...walaupun sakit ..tapi tak beberapa paham napa Shila muncul last last tew ...then sora mmg Black patut dapat ingat senang nak terpekik cam tew but yet its sounds so nice ...then persembahan Aizat pun ok ..lagu tew cam memberi semangat n ada plak budak2 tew ..

Moon duk ternanti2 kan Stacy smalam but i rasa Stacy perform lagi bagus sebelum2 nih ..just my opinion la ...hahahha

Then sangat terhibur ngan Jefrey din ...auw so santai yet nyanyi sangat bagus

overall semer 13 lagu di sampai kan ngan baik oleh semua ...vokal masing2 mantap ....chaiyook . Penyampai pun santai tak meleret tak over just nice ....sinidiran botak , pendek tew mmg sebagai penyeri ....cukup rasa ...great opening n great closing

enjoice

Bloglist ai terhilang

for those yg ari tew ada dalam bloglist Moon tapi skrg dah tak der ..kindly leave ur blog url ya ..
n sapa nak share blog link pun vley letak skalik ..

moon kan ari tew bersemangat waja n ngan tak sabar nya telah menukar rupa paras blog ...n ai lupa nak save kan blog list ...bagus kan kan kan ...

tolong ek ...

Saturday, January 09, 2010

Donut utk anak anak

Ha ha donut segera dalam masa sejam ...nak tahu rahsia nya ? Ha ha sila la ke Bake with Yen kat puchong tew beli tepung donut segera yg beharga RM 3.20 and ngan RM 3.20 anda akan dapat 30+ donut kalau acuan anda kecik ...ok la tew . Hua hua ..just add the tepung segera + 60g butter +200 ml air+2 biji telor ...siap . N rasa nya pun sangat sedap hahhaha nak kasik kat org pun tak segan la kalau cam nih punya sedap hua hua hua.

Isk sebuk duk suh wat kueh wat kueh ..ok la mummy wat donut la ...Isk makan 4 adik makan 2 ha ok la hilang penat mummy menggelek n menerap n mengoreng donut ...n campor ngan penat layan 2 budak nih ...jap sorang nak doh sket ...kejap nak tepong ayooors ...last skalik lepas dah settle semer baru la dapat penggelek tew ....
Ha nih la personal assistant utk projek donut segera 2010 ...cik yaya ..ada sorang agi pembantu tapi dah tertido sambil ada doh donut dalam gengaman akakkaka.
Adu adik kalau org nengok nih tak lalu nak makan ...nasib la mummy dah siap semer . Puas la ati kowang ek dapat main cenggini kan ...dah la abg isk dah meniup niup tepung ...tgk atas lantai pun penung tepung ....adoiiyaiii ....bibikkkk cepat meh tlg mop kan lantai ...baik mak
incik ...aduuu best nya kalau ley jerit cam tew .

ok sekian saja liputan project donut segera ...mummy yaya tingin nak tlg mummy lap lap kat dapor tew tapi yaya terlalu penat la yaya tgok abg Isk tido cam best je Yaya nak gie join la ...