Friday, April 30, 2010

conteng mata

lama tak main conteng2 mata ...dah sampai umah wat itew wat ini ...mana ada mood dah nak bermake up bagai nak snap gambo la plak lepas tew hahahha tak koser muahahahhaha..tapi bila dah tgk balik gambo nih cam geram plops hi hi hi nih entry pun main entry mee segera ...gtg sebab meggi saya sudah kembang ahahahhahah

Sepah gile

umak aiii sepah nye ...meja sapa la nih ..tahu ar minggu nih asek tak duduk kat tempat .Terus jadi cam tempat terbiar akakakkaka. Cam nih la kalau org yg berpangkat rendah cam ai nih ...kalau pangkat besar besar syok la jugers ada bilik sendiri bilik tertutup akakkaka

baik minggu depan saya akan bersemangat nak kemas hua hua huaaaaaaaaaaa yer la tew kejap je kemas tew hua hua hua

Spender basah

hahha tajuk cam lucah je hahhaha laju je kowang membuka ek hahhahahha ...nih citer pasal spender Isk basah la

Smalam beria ia dia citer ...last nite pegi tapau KFC then dia cam terkincit dalam suar ...bising dia dlm kereta ..

Isk : mummy isk tak suka rasa nih isk nak tuka suar mummy cepat
Mummy : Jap la Isk nanti daddy kuar KFC kiter salin .

nasib dalam kereta ada lagi beg nerseri dia terus tuka pakai towel je ...

Isk : mummy pagi tadik isk pun terberak dalam suar isk tak ley tahan
Mummy: ye ke habih tew isk bagitau cikgu tak
Isk : Tak ...isk masuk toilet isk basuh spender isk
Mummy : pastuh isk letak mana spender basah tew
Isk : Isk perah isk letak dalam beg skolah ...cikgu tak tahu


Balik umah ai terus bukak beg sekolah dia n kuarkan spender basah tew n guesse what buku dia pun terbasah sama angkara spender basah tew ...this morning ..moon bekalkan 2 spender towel n plastik ...tapi bila cikgu dia cerita smalam isk nanges2 nak balik lama dia nanges ..nak mummy nak mummy ...isk nak balik umah Isk ..terus dia plak nangeh pagi nih takmo ke sekolah...last last ke nerseri ..

then ai duk terpikir mebi lepas kejadian dia basuh spender dia ...yaknni dia terkincit dalam suar tew yg dia nak balik sangat tew ....ermmmmmmmm..tapi sian dia malam tadik pun 2 kali dia bangun ke toilet .
ok ek mummy jgn marah isk kayyyyyyyyy isk tak ley thn

Tuesday, April 27, 2010

bila mummy berkrastangan

Moon nampak Azza darik Chomel Craft jual sepit yg plain ...so apa lagi laju je mak membeli nya ..a.kkakkakaka
tak tahu la apa nama dia tapi sah sah anak dara moon kena paksa pakai akakkakakak ...sian yaya terpaksalakan ...akakakka lepas dah pakai kan kat dia siap dia pegang2 n sebut ....ntekkkkkkkkkkkk ( masksudnya cantek aakkakak)
punya la susah nak recal balik pintalan pintalan yg blajar masa sekolah2 dulu ...akkakakak . Dolu bebudak cina in my class semer duk gila wat benda nih kay termasuk la ai pun sama ..mula la nak blaja sama kan akakkakakak...last last jangkit la satu skolah ....so ai mmg dah lupa dah bungan 5 klopak 6 klopak bagai ...last last nasib gak jadi ...naik migrain nak recall .
ha konon beli setiap warna 1 meter je ...so balance jadi la benda alah nih ...akakakkak frestyle...akakkaka tapi ok gaks simple ..moon dulu ada banyak sepit cam nih yg wat sendiri kadang kalau tempah baju ( dulu dulu ar ) misti mintak balance kain perca tew sebab konon nak match kan baju ngan getah rambut hahahahhaha
ayyors wat to do ...my mummy nih bermusim gak minat dia kalau wat roti n baking ....ha sebulan la cam tew ...nih sepit rambut utk yaya plak ...kiter tgk la berapa lama dia demam sepit nih plak ...janji yaya dapat banyak sepit ...rezekki jgn di tolak ...

ha tunggu la nanti , sebab dia dah angau nak beli mesin jahit tew ...

Monday, April 26, 2010

Wall sticker for sale

Bunga Batik 1 pcs RM 8 each + posto
Pokok Pink 1 pcs RM 8 each + posto
SOLD to Erna
^ Bunga menjalar 1 pcs RM 8 each + posto
Sold to UmiDanish
pink birds 1 pcs RM 8 each + posto
SOLD to Erna ^
tall tree 1 pcs RM 10 each + posto
bulat2 1 pcs RM 15 each + posto
SOLD to Arman
pasu bunga 2 pcs RM 8 each + posto

bunga purple 1 pcs RM 8 each + posto

bunga kaler kaler 1 pcs RM 8 each + posto
Sold to UmiDanish

doggie1 pcs RM 8 each + posto
black cat 1 pcs RM 8 each + posto
SOLD to Arman
red flower 2 pcs RM 8 each + posto
1 SOLD to Arman
Kids - Tree 1 pcs RM 15 each(large) + posto
SOLD to Kay

soldddddddddd ....ai tampal dalam bilik...tgk prosesnya seperti kat bawah k
sebelum nih ada sunflower ...so bowink dah , ai tuka ngan yg lain ..memula upah cik yaya utk kopekkan yg lama ...mencabar gaks dia nak kopek nih ...mak dia kena bantu sket
see no kesan walaupun pada dinding bewarna krim
tampal ranting nya
then start ngan hujung2 ...acctually anda ley tampal je ikut suka
tara dah siap ...
saja kan nak menggatal tampal 2
tara sudah siap akakkakakak ....
burung nih mengendap org mandi kay ...ha yg nih ada 1 available sapa nak bgtau ek
SOLD to Kay

Sunday, April 25, 2010

Isk n Yaya jumpa tok abah

Episode 3 - Lawatan sambil belajar


my anak buah ...Isk ngan Yaya ada 3 cousin aje ekekekk
Align Center
harus la sessi bergambar kenang kenangan ekekkekek . Muker dia org lebey kurang je kan .

Tgh hari nya pergi buat lawatan sambil belajar hahhahah lawak pun ada ...ke Muzium losong hahahahhaha kat sini sangat lawa kay kalau nak bergambar ..last time moon pegi 1997 kot masa form 5 time tew semer duk sebuk nak bergamba kan ...biasa la nak habih SPM harus la ada sesi tuka2 gamba ...so me n few of my friends sanggup naik bas dtg sini hahahahhahah ...tapi skrg tak selawa dulu adakah sebab tak berjaga sangat .
lawa kan bangunan dia unik je ..terasa cam cikgu skola plak sebab bawak budak budak ekekke
kalau dapat blk kampung umah cenggini kan best ...baru la rasa balik kampung ...Moon ngan Sutan duk verangan ar kenkonon kalau la ter kaya la kan ...moon nak buat umah cenggini sebijik ...umah papan ...kat dalam kalau nak deco moden2 tak pa la janji benda yg cantek cenggini tak hilang ...and anak anak cucu dapat tahu pasal senibina umah cenggini . ...terus mak verangan berkain batik n berbaju kurung kedah hahhaahah

wah tetiba feeling kampung2 kan ...skrg balilk kampung pun umah dah umah batu ...rasa nya tukang yg buat umah papan pun dah tak seramai tukang wat umah batu ...yer dak
bawah umah pun tempat punya la luas ...kalau lepak petang2 makan goreng pisang pun sodap
cantek kan ....bayangkan kalau time raya ...pelita penuh satu laman perggggggg ..tingin dow nak lalui hari hari tua cam tu tgk anak anak n cucu cucu main kat laman .. ...ekekekke ...moon wake up wake up stop dreaming ....

mmg banyak part yg best n banyak port tapi memandang kan ramai bebudak so tak sempat nak explore semer tapi mmg best kay ..next time kalau balik lagi mmg ai akan dtg lagi akakkaka .

termakan jugak kita org ngan pujukan bebudak nih utk masuk dalam muzium ...hahhaha mmg lawatan sambil belajar betul k ....tapi camera tak ley bwak masuk
kuar je semer dah fenat gile akakkaka cuaca plak punya la panasssss
sangat santek ..
balik tew lalu kejap kat Taman Tamadun Islam ..tak der dah nak berenti sebab sangat panas n bebudak pun dah slamat tido ...zass balik je akakka

Episod 2 - breakfast tervaek la

Nasik lemak Trg ...harap maklum ya ...no sambal bilis no kacang no timun ...just sambal n ikan ....yup ikan tongkol . Ha hahah how i windu nak makan nasik lemak nih ...smalat sebungkus aku bedal
ha nasik himpit ngan ...alamak lupa nama dia . My sis ada beli 2 jenis satu yg cicah kelapa satu yg nih ....ha sedapppppppp pun aku rasa gak....tetiba cam rancangan jalan jalan cari makan ...semer aku nak bedal apa kessssssssss
pulut nyor...ha nih la makanan yg paling best kalau time hujan2 . Dolu masa kecik kecik my arwah mak slalu wat nih ....masak pulut then bulat2 kan n golek dalam kelapa yg campo with garam n gula . ley makan ngan ikan panggang or ikan masin ...sangat dap dap ...wah breakfast pun dah cam buffet table ...cam cam adaaaaaaaaaa . Dah la y sis beli macam macam tapi serba sedikit ar ( tew yg bahaya tew semer aku nak rasa ) ada nasik minyak ...ada po kapo ( ala kasui but di slice kan nipis2 n tekstur dia sedikit kental ) , ada nasik lemak , nasik dagang , nasik himpit ..kuih lagiiiiiiiiii ayorsssssssssssssssss
ha nih dia nasik dagang dalam daun pisang ...mahap yew dah bukak daun pisang tew tak der la mak nak sebuk amik kamera bagai ...apa kes nak snap snap . terus mak ilang ingatan kat kamera tew ....ermmmm dap dap kay letak kuah banyak2 ada plak cili ....walllahhhhh . tak feel la makan nasik dagang tak kenyek cili hahhahahha org ganung kata kenyek lada sapa pedah ...
mummy doh doh la duk kat meja makang ...keggi makan banyok banyok bulat cam patong nih baru tahu...

yer la cik yaya mummy tau ...mummy ikut kan nafsu hua hua hua ....( tapi puas dow hilang rindu semer) huik tetiba cik yaya pandai cakap ganung ....ganah ngoh mung