Monday, May 31, 2010

great weekend

jumaat - sabtu kami ke kalumpang
ahad berlepak kan sambil setel kain baju then petang nya jumpa client ..then bawak mama n papa makan then balik umah then rasa cam nak muntahs dah duk nengok banyak gamba hahahahhahahah sok sok ai citer kay ..

Thursday, May 27, 2010

awayyy

ai takder di sini esok n lusa...
kita semua off to Kalumpang ...
yey mandi sungai . Mini family day my department
since sana tak der line tepon ..just sms ek apa apa ai reply

Wednesday, May 26, 2010

nice pillow


sangat kewl kan . Pic taken from here http://2leep.com


Monday, May 24, 2010

My sunday with 4 beutiful ladies

Sila abaikan muke moon yg duk sememeh cam tew sebab tetiba belon tew datang ke depan
Thanks Kak Pah n da gengs ...sonok bangat ...Moon amik all this pic daril Nurul's nyer FB .

Balik dari PS dia org cepat2 balik umah ...sebab uncle n auntie duk tgggu kita org bawak lunch nasik dalam daun pisang then dia org dah nak balik ..mmg terkejar2 la

My 1st contact lense


Ha ha cam jakun je org lain dah berwarna warni dah mata aku plak kecoh pasal dapat contact lense tew pun FREE bukan beli aakkakakakakak

Got my 3 day trial contact lense last friday ...yippe thanks Freshlookilluminate . Sangat nerves kay nak pakai ...yer la tak pernah pakai kan . Harap mata je beso tapi nak jolok mata penakuts aakkakaka .
ha tetiba excited kan tgk mata dia cam cantek je ring tew akakkaka . Ada promotion utk dapat 3 day free sampel kat site dia moon pun isi je nama n jawab 2 easy question n kasik alamat ...walla tetiba sampai terus kat opis nko ha ...senang kan benda free lak tew . Mmg sesuai utk akak utk 1st timer + penakut + tapi nak mata nampak lawa + gatal nak test
Ha sangat senang kay just masuk ke laman web FreshLook and just sign up and u too can win yourself 3 pair contact lenseh illuminate nih for free ...so tunggu apa lagi . Ive got mine ...bila lagi anda ...

Today ai try utk pertama kali nya dalam hidup ini n ia nya tak la seteruk n sepayah yg ai sangka . And rasa sangat selesa ....balik nanti ai amik gamba mata ai yg cam mata uji rashid nih kay ...auwwww

Ke Zoo Negara

gambar cilok dari FB zaimi sebab moon pun lom sempat upload kan gambo ke lappy ...schedule full kay . Pagi pagi dah kuar tapi kat umah punya la lebat hujan ...perjalanan dari salak tinggi ke zoo amat la "dekat" hahahhahah tapi sebab isk dah tak sabar nak pegi sampai tak masuk umah duk tunggu hujan reda sket . Buat sekian lama nih la baru dia melompat terus masuk toilet bila kena kejut ....isk bangun kiter nak ke zoo . Zasss je dia bangun kay hebat la..kalau nak berjalan punye pasal kan .
ha semer bawak kenderaan ...hahhahah Isk kena jalan sebab mummy bwak 1 je n dia on je . Tgk animal punyer pasal kan
me n with my BFF ..Mai n Ila ....sangat enjoy kay tak der rasa presure langsung dtg sini kecuali nak handle bebudak yg lain perfect ....walaupun hujan but yet ai still rasa hepy bangat .
wah nice pic by zaimi ...
Isk ngan yaya sangat behave so ley la mummy n daddy relax sket
anak anak dah besar so biar je dia org nak kemana ..exploring things..masa nih syahmi dah penat ...kalau tak best je tgk dia org bertiga ...Yaya , Hafiz n Aqil kewl je yer la kan kecik kagi but athe same time dia org pun sonok tgk animals
Isk yg takut2 nak kasik gajah makan akakkakaka
Moon nak kena balik dah sebab ada sedara sutan nak dtg umah skalik with papa n mama ...so kena zass balik salak . Cam masuk amazing race ha...
seperti biasa ada lembaga percukaian ...na cukai belob gergasi satuwwwww..nih sutan tunjuk demo kat isk akakakka tapi nampak pak sutan pun enjoy giler main belon nih akakkaka

Thanks u olsssssssssss sonok bangat sey . Walaupun lewat walaupun hujan lebat pagi tew ...but yet semer nya sangat syok

Friday, May 21, 2010

Saya membaca Viruspadu kerana

Kerana nih entry khas Viruspadu @ Zaimah @ Jemah @ Mak Mah ...maka ia kaler fink kay ...u pink my eyes

wah punya lama nak wat tak terbuat buat tapi bila tgk buk pilla wat terus tergediks ai pun nak wat ....ok sila baca ek entry membodek Puan Mah

Saya baca viruspadu.com kerana.............
- moon duk follow Viruspadu lama dah masa zaman arwah lagi . Masa tew me n Azie tetiap hari baca perkembangan arwah . Sedih kay ...n dia tabah sangat ..org yg membaca nya plak lagi emo ....then follow lagi sampai dia pregnant skalik lagi n dapat Nica n An Nur ...dolu FP dia viruspadu.fotopages.com/ and viruspadu2.fotopages.com

Suka baca citer dia ngan Laloque ...part paling best aku duk suka baca adalah part u pink my heart ...auw romantis ley compile jadikan novel ya . Pastuh dia nampak sangat manja manja ...elo manja n nyenyeh is 2 different things kay ....n sebab tew ai suka

Dia pun very humble je tak der la nak berlagaks ke apa . Pendek kata apa yg dia citer kan semer ai suka ...even pasal Nica ke pasal hubby dia yg caring giler tew semer mak suka
Ada org tak suka kat dia akak pun tak paham napa . Yg nko nak saket hati sebab org sayang ke dia apa kes ....nko tak der ke . Eiiiii rugi nya nko hahhahahah...bagi moon alhamdulillah cam tew ...ai suka je baca kalau tak masakan duk follow kan ...hahahha ai follow

Jemah nih dolu dolu slalu dtg datacenter tau dolu dolu laaaaaaaaaaa tapi tak pernah sekali pun terserempak dgn dia . Heran kan ...kalau tahu dia nak dtg awal awal Moon siap kan kamera n posing muahahhahahah . Moon tahu pun sebab nampak entry dia amik dambar kat rack ekekekek .Tapi skrg server nko dah tak der sini kan Mah?

1st time jumpa Zaimah masa PS akhir thn 2008 ...perg lawa kay si Zaimah nih ...dah la putih pastuh kan cakap sangat la lembut . Aku yg pompuan nih pun separa cair dengar nih kan plak hubby dia caiiir hokey . Dia pun sangat baik ...cam dah kenal lama ...he he aku la kenal dia thru blog dia 1st time jumpa moon muahahahhaha but sangat tak kekok kay ....see dia nih pengemar pink ...baju pun pink ...
Adik badik dia pun Moon baca ...dari Ceeramoon ke Kak Lang aka Bigmouth ke blong Bg Lang ke blog Sepet ...tetiba Blog Qery cikgu handsome tew pun mak baca ...then adik lelaki dia ...then blog Laloque pun ai baca hahhaha habih nko ....satu umah ha ...

Kenapa saya mesti dipilih untuk menang Belkin G Wireless Modem Router?

Sebab saya ada banyakkkkkkkkkkkkkk gambar awak Mah ...saya ley hantar ke mana mana majalah n ley edar kan kat semer org huahuahua tetiba bunyi ugutan plak akakkakakakkak tak la kalau rasa nak bagi pun vley ....sebab last week moon ke Low Yat n ai nampak berapa harga modem nih ....rugi kowang tak tryyyyyyyyyyyyy ....

the main reason for this entry just nak bg tau kenapa saya baca blog Jemah ...so kowang yg nak try ley masuk ke blog VP kay

Mah kalau u rasa u nak kasik ai menang u kasik la Modem nih kat kwn ai si Mak Yong Fillanie tewwwwwwwwwwww sian dia sarat tew kang mengidam ngidam modem nko Mah . Mak tak pa mak dah ada akakakkakaka tapi saja meggatal ekekke ...ingat tau kasik Fillanie . Sian nanti umah dia 2 tingkat pastuh ngan bb lagi sian kan akakkaka

Thursday, May 20, 2010

Pantai

Lama nya tak gie pantai ...Pak Sutan jom g Bagan Lalang nak ...tapi bila ek weekend full .
ley la bebudak wat sand castle
seeeee masa nih yaya kicik lagi ...slalu ke Bagan Lalang tapi utk dinner ...utk bawak bebudak nih main pasir mmg tak der ..kena plan la masa yang sesuai

congrat Rain

Ha entry tertunggak lama giler nih ekekekek . Apa yg di buat pada labour day ....thanks Rain n Ila . Kowang best bangat . Rain is my collegemate ...buat 1st time nama ai di sebut dalam TQ speach ...terharu dow . Jarang org nak sebut nama photog kay ....for that i ucap timer kasih banyak2 to u Ila terus terasa menjadi org penting .
panten baru
pak andam dia pun sangat sporting kayyyy ai like .



moon n sutan doakan agar korang berbahagia hingga ke akhir usia ...its nice to see anak anak Ila sangat rapat ngan Rain . Bukan senang nak cari org cam tew ..n u are so lucky ...congratulation

Ganglion

What is a ganglion?

A ganglion is a sac-like swelling or cyst formed from the tissue that lines a joint or tendon. The tissue, called synovium, normally functions to produce lubricating fluid for these areas. A ganglion is a cyst formed by the synovium that is filled with a thick jelly-like fluid. While ganglia can follow local trauma to the tendon or joint, they usually form for unknown reasons.

org mlayu kita panggil Risa kalau tak salah . Yup ai ada 1 kat tangan . Tanya doc n he advice me to make an appointment kat hosp utk buangkan . Ianya tak merbahaya but kalau dia biarkan takut bisa menyekat saluran n memudaratkan benda lain . So next week i akan pegi set appointment utk kasik potong .
ha ai pnye cam nih la but a bit smaller kadang menyebabkan rasa lenguh2
ha tew la rupa dia ..
adeh kena kerat cam nih ka
geli la plak nengok nya . Biasa benda nih akan timbul kat pergelangan tangan , kaki , lutut dan juga leher ...so kalau anda ada perasan benjolan cam tew sila la jumpa doc kay

Wall Sticker utk bilik Isk n Yaya

hari nih Isk akan tampal sendiri sticker roket nihsebab ada roket n bintang maka kenala tampal tmpat yg tinggi .
Cuba tgk dinding kat atas nih kosong kan ..kalau ada pic sket2 misti lawa kan
Isk mintak daddy tolong isk ..
Isk hepi tau sebab lawa je sticker nih
ok skrg daddy kopek kan ...isk tampalkan .
matahari tampal kat sini
dalam bilik Isk skrg dah ada 3 jenis wall sticker ...nih yg 1
yg nih nom 2 ...besar yg nih . Ni la 1st wall sticker mummy tampalkan utk Isk . Isk suka sangat
ok skrg dah tampal planet2
Yaya pun tlg Abg Isk tampal ..tapi Yaya nak tampal star je
ha ha lega dah habih tampal ...acam ok tak artwork Isk
lepas dah setel yg atas Isk kena kemas rak Isk plak ...Mummy n daddy suh Isk kemas toys n simpan cars Isk elok2 .
Antara kereta2 Isk tapi Isk malas nak trun bawah kutip dalam bakul toys
ha dah kemas sket ...boley la Isk tido lena malam nih

Skrg tampal utk bilik Yaya plak . I just love her pic tew ..moon amik gamba tew masa dia 2 bulan kalau tak silap ..Bilik cik Yaya masih kaler asal . Project mengecat kaler pink masih terbengkalai hahhahah last2 moon decide tampal je la ...kang bila plak kan .
ha harus la kaler fink ...
ha tampal kan burung tew ...kasik gosok to make sure tak der air bubble n ia nya melekat ngan baik
Taraaaaaaaaaa dah siap pun ...sangat swet ai like ....
maaf ek gambar belah atas je sebab kat bawah tew ada segunung baju yg blom berlipat akakkaka sian bilik yaya jadi mangsa ekkekekek . Bnyak agi projek DIY yg lom siap utk Yaya one of them is to paint katil dia ngan kaler putih ...then a few touch here n there .
Cik yaya .....BERITA TERKINI : Sian Yaya kaki dia di hempap TV . Yup ...smalam dah kol 5 lebey ..cikgu nerseri call bgtau kaki Yaya kena TV yg terjatuh . Moon ala mamai sebab lepas makan ubat sb demam kan ...terus tersentot ..call Sutan bgtau n Moon terus jalan je pegi nerseri ...mengah giler tapi duk teringat kan anak kan laju je mak jalan bersepah2 la jalannya . Sampai sana Yaya tak ley berdiri ..tumit dia cam bengkak . Semer cikgu dia cam takut2 je ..luckily cam tak serius . Owner nersery bawak tukang urut tgk kan . Tak der apa cuma bengkak . Tak tahu cam na ley terjatuh TV tew ..Moon pun soal siasat gak teacher2 dia tapi tak der la nak marah2 kan kalau series harus mak melenting . Bawak Yaya g jumpa doc lepas tew ...doc kata just bengkak ...mungkin terkena sket . Nothing series ...so Cik Yaya akan kena duk dukung je la sebab bila dia berdiri dia nanges n sebut saket saket ...

P/s : Moon ada 1 agi sticker roket tew ...sapa nak bgtau ek . Then burung antu pink tew pun ada but smaller size ...and ada banyak lagi for your kids room . Nanti ai update pasal sticker kay .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...