Wednesday, March 30, 2011

Happy 3rd Birthday Cik Yaya





Happy Birthday to u
Happy Birthday to u
Happy birthday to Yaya
Happy birthday to u

303


Daddy , Mummy n Abg Isk love uuuuuuuuu

Cik Yaya yg lahir kol 10 am 30 Mac 2008 ..mummy harap anak mummy akan menjadi anak yg solehah n mendengar kata ...di berikan kesihatan berpanjangan ...mummy sayang sangat anak anak mummy ....muahhhhhhh


Monday, March 28, 2011

Update : Norma at HKL day 28

28 March 2011
Talib n Sutan di luar dewan bedah

Tgh hari tadik Talib call bgtau yg Norma kena masuk dewan bedahb segera sebab ada sedikit infection . So doc kena bukak balik semer jahitan n kasik cuci bersih2 ...masuk kol 3 pm n kuar kol 8 pm

Me n sutan ada appointment kat Hosp Serdang pagi . Bila dapat tahu Norma kena masuk dewan bedah lagi skalik kami terus zass ke HKL . Talib n mak Norma duk tgu kat luar dewan bedah . Sian Norma banyak hr puasa sebab lungs dia ada infection kan ....sian dia asek mintak air je .

Alhamdulillah Doc kata dia berjaya kuar kan semer darah dalam kepala Norma and insyaallah lepas nih akan cepat sembuh . But skull norma yg ari tew dia org potong lom di pasang lagi .

Norma sedar masa di tolak kuar dr dewan bedah . Walaupun dia nampak lemah tapi dia ok n stabil . Dia masuk ke ICU balik utk di pantau . So nih kali ke 2 dia masuk ICU .
video
ni masa duk tgu kat luar

video
Bila nampak Norma dah di talak cepat2 amik video skalik doc kata tak ley amik video padan muka cik moon tp sempat la jugaks nampak sket kan ....jgn tiru aksi nih kay ...


Since Talib n Mak tak ley tgu Norma so dia org ikut kita org balik . Dapat la Talib n Uwan jumpa Rafiq ....muga Norma cepat sembuh

Talib kata Norma duk asek ckp nak balik nak balik ...jom balik ....yer la kan dah 27 hr dia kat hosp . Sabar ek Norma ...nanti Norma dah sihat kiter balik sama sama

Update : Norma at HKL day 27

27 March 2011 Ahad

Norma better dr semalam kan Moon ada citer yg keadaan dia( day 25 ) sangat teruk kan sebab due to demam panas.

Ahad kami pegi lawat Norma ...alhamdulillah she looks much more better than the day before . Demam nya dah kebah but dia stil perlu pakai oksigen .


Doc kata lungs dia kena infection .

But im so glad yg dia nampak lagi ok dr semalam ...syukur sangat . Ramai sedara mara Norma dr Melaka dtg lawat . Mak Norma pun ada sama duk kat sini jaga Norma .

many thanks to Mai n Zaimi sebab susah2 dtg HKL lawat Norma . Thanks alot Mai ..lega dapat jumpa Mai
Talib anta kita org ke kereta
Abg Long Norma kena duk ngan anak anak kat bawah sebab kids kan tak ley naik
Im glad that Sutan sangat sayang n supportive kat Talib . Tew Sutan duk slalu kata ...kadang kiter duk rasa kiter susah tp cuba tgk Talib ujian dia lagi besar kalau nak compare kan ngan masalah kiter ....yup and he is so true
pedulik apa atas rumput ke tepi longkang ke ...blasah je ...sian talib baru nak mkn
sambil sembang2 perkembangan Norma . Mama bawak jubah yg Auntie Zizah belikan utk Norma ...cantek sangat jubah tew . Pandai auntie beli ..kita org bukak jubah tu tunjuk kat Norma . Mama kata Norma cepat2 sembuh nanti ley pakai jubah nih kita raya sama sama ...Rafiq pun dapat jubah ...misti cantek kalau Norma pakai ..masa tew Norma angguk kepala dia ..dia nak ckp tapi tak bunyi apa ....me toleh tepi lap air mata ..dah banyak ari pun ai still tak ley tahan air mata nih...sebab Moon pun dapat satu jubah yg sama cam Norma ...really hope that dia cepat sembuh n kita org ley pakai sama sama .
mama pun duk batuk ...masuk kereta kena aircond lagi kuat batuk ...skalik mama kena jd doctor kena pakai mask ekekke kiut je mama .
Ai kagum ngan semangat Talib ...he's getting stronger n stronger everyday utk Norma . Dia motivate Norma utk kuat semangat utk lawan sakit . He's always there for Norma ...im sure Talib misti berat ati nak masuk kije Khamis nih .

Ai letak few picture rafiq kay ...ari tew ada bawak gie sana tapi tak ley bawak lg pun norma pun duk batuk kan ( Sabtu )
with bb Rafiq dalam kereta ....salin diaper dia . Nak duduk lama lama kat bawah wad tew pun kureng sehat kan area tew ...tew yg bawak rafiq masuk kereta

ngan peneman setia ...sapa lagi kalau bukan Cik Yaya . Tgk Rafiq duk usha awning mummy

sibuk nak riba Rafiq la nak cium la nak dukung la ...alahai cik Yaya
lepas dah salin diaper dah salin baju kemain happy Rafiq ...tambah plak cik Yaya duk suka agah dia ...lagi la dia suka . Manis tol senyuman Rafiq sama cam mama dia
pastuh Rafiq tak mo la kan sebab kena la kasik upah susu
lepas dpt susu terus lena ...tak pa ek Rafiq nanti mama dah sihat sket mummy bawak Rafiq naik jumpa mama kay ...
tak lama pas Rafiq lena , assistant Moon pun tertido jugers ...tew la sebuk nak ikut . Skalik sampai kat hosp sebuk nangis nak abang Isk nak abang Isk


ole ole dr Tanah Suci

Thanks Auntie sebab belikan jubah yg tersangat la lawa buat Isk ..elok plak tew Isk pakai ...sesuai utk pakai time raya nanti ...bak kata nani nampak cam budak palestin ...pastuh pak sutan kata nanti amik gamba pakai serban bagai plus pegang M16 vleyyyyyyyyyyyy gurau kasar tew nama nya hahahhahaha

Isk : Mummy kalau Isk wat cam nak ngorat mumy vley (sambil wat aksi kat atas )
Me : vley la sangat Isk ...akakkaka ...baru la nampak handsome ...cair mummy
Isk : Apa yg tumpah mummy
Me : Asal?
Isk : Dah mummy kata cairrrrrrrrrrrrrr
Me: Amboi loyar buruk ek ...
tgk punya besar dia gelak ...nak kena geletek nih....
cantek sangat baju yg auntie belikan utk Yaya
dia org dapat 2 helai sorang
1 lagi baju Yaya ala princess siap ada dawai dlm kain ,...terus Cik Yaya feeling2 gitew
anak teruna Pak Sutan
posing default ...kalau tak peluk tubuh....misti nongkat dagu

kali nih cik yaya plak yg meragam ....gara gara daddy nye kuar gie beli paper ...nanges la Cik Yaya sebab nak ikuttttttttttttt

beza anak lelaki n anak perempuan ...cara duduk pun beza akakkaka

sok Moon apdate pasal Norma ...ada pic dia dalam phone ...cable plak tertinggal kat opis

Wanita yg cantik akan melukis kekuatan melalui masalahnya,
Tersenyum di saat tertekan,
Tertawa di saat hatinya menangis,
Tabah di saat terhina,
Mempersona kerana memaafkan,
Mengasihi tak meminta balasan,
Bertambah kuat dlm doa dan pengharapan Ilahi...
(copy paste dr blog syeerah ..suka sangat ayat neh )
...selamat malam semua wanita cantik

Sunday, March 27, 2011

Update : Norma at HKL day 25

26 March 2011

after 25 days duk kat hospital hari nih adalah keadaan dia yg terburuk . Dia kan last week baru kuar ICU ...yesterday she was fine siap ley pegi fisio n belajar jalan semer. Talib kata Norma cam kena bertatih but she managed to walk to the Fisio room . Sonok dengar Talib citer yg Norma jalan sendiri then managed to kayuh basikal ...then she looks so healthy ...

but last nite dia demam and demam tew berlarutan sampai hr nih . Ai tak sanggup nak tgk Norma sampai tak sempat pun amik gamba dia ...masuk je wad dah nampak Norma siap ada towel atas kepala dia . Dia gigil2 ....mata dia sangat kuyu . Tangan dia lebam2 kesan inject2 kat ICU last week . Air liur dia meleleh and she cant stop it ...alahai norma tak sanggup sangat akak nak tgk Norma cam tew ..

Ai tahan sebak di dada ...celup kain dalam bekas ais yg nurse kasik ...letak atas kepala dia ... Lap air liur dia . Mulut dia penuh ulser ...bibir dia crack ....and she is so weak ..Ai dont know how to explain . This is the worst la ...sepanjang dia duk kat HKL nak masuk 26 hr nih la nampak dia cam tenat ...sorry ai tak tahu apa lagi ayat yg ley gantikan perkataan tenat ...or ai can say uzur

siang td demam dia makin teruk plus dada dia berkahak n dia tak ley batuk .Tadik kol 10 doc dtg kasik bantuan pernafasan kat dia since she cant breath by her own . Doc suspect lungs dia kena infection . Jari n kuku kuku dia jadi biru ...she struggle to breath . Dada dia cam berombak2 sekalik tarik nafas nampak cam ketat sangat dada dia

Talib riso tgk Norma n banyak kali bg tau nurse ...tak mo ckp la pasal tew . Sakit ati pun ada .....finally malam baru doc dtg ...tutup tirai semer bawak macam2 equiptment walhal dr pagi Talib dah duk suh dia org tgk ...aiyarkkk

Yg sedih nya Norma dah banyak hari duk mintak Rafiq ...dia nak tgk Rafiq . Mmg skrg budak2 tak ley masuk wad due to penyebaran penyakit kan ....but dia betul2 nak tgk Rafiq . Ai cuba mintak ngan guard kat bawah ...saya nak bawak bb nih jumpa mak dia . ...tolong la Encik ....2 3 minit pun jadi ....but Polis tuh pun buat kerja dia ....dia tak ley kasik kami naik

Talib bagitau Norma ...Rafoq ada kat bawah tapi tak ley naik ...Norma ngan semangat nya dalam tak larat tew siap angkat kaki nak turun katil suh Talib bawak dia atas wheel chair utk jumpa Rafiq tapi nurse2 tak ley kasik sebab Norma nye demam sangat tinggi . Dia org tkut Norma tersawan susah ....

Mama merayu kat polis2 tew tp tew la kan thats the rules lg pun tak bagus bb naik ke atas kan . Yup kami sedar tew tp bila memikir kan Norma nak tgk Rafiq ...kami cair la tak tahu nak ckp apa ...she missed her son so badly ...Rafiq baru 60 hr ...banyangkan la Norma tak dapat spend masa 1 hari pun ngan anak dia ..alahai hebat nya dugaan Norma n Talib .

Thanks ya those yg baca blog nih and dapat tahu pasal condition Norma thru this blog . Talib kata ramai kawan2 dia dtg and the know pasal nih pun sebab baca kat sini . Many many thanks atas keprihatinan kowang .

Kalau sesapa yg kenal dia org tak dpt pegi or send sms atau apa u ols ley tinggal msg kat sini since kadang Talib akan balik jenguk Rafiq and dia akan bukak blog ni tgk comment kowang semer .

Td masa pg umah kak shirlene tgk auntie yg baru balik umrah dia pun bagitau bebudak opis dia pun duk follow perkembangan Norma ...plus ada junior Talib masa blajar pun duk baca ..alhamdulillah im glad that semer org dapat tahu pasal nih n sama sama doakan agar Norma cepat sembuh and di kuat kan semangat nya .

Thanks .

Tadik talib call norma semakin ok . Tekanan darah semer dah normal its just that dia still kena pakai oksigen ...and sok doc nak cek paru2 dia

* p/s: those yg nak add Moon kat FB ...really appreciate if u ols dapat state kan kat msg tew cam ....ai nih kawan norma talib ...or ai baca blog akak ....so that its easier for me to approve . Thanks

Thursday, March 24, 2011

Saya dikejutkan ngan ...


di kejut kan ngan apa .................

Ai tak sangka mr Saiful n Aida nih sangat la friendly ...yeah la ive known them la kan sebab duk slalu nampak kat TV tapi ai tak sangkat that he will actually gonna call me .

Last nite Mr Saiful or ai call him SNI for short ..called . Wah tak sangka he is so friendly . Like ive known him hor years dah walhal sekalik pun tak pernah jumpa . But my brother baik ngan dia and bg Lan dah bawak dia gie Taiping umah mama masa dia org on the way dari Bukit Merah Resort nak balik ke KL . Hahahahhaha kecoh 1 taman perumahan ada pembaca berita dtg umah Kak Kiah ...muahhahahha

He PM me kat facebook and ai ada 1 project ngan dia ....nanti ek ...tunggguuuuuuu .

But apa ai nak citer kan kat sini ...that he is so nice ..and his wife pun and she is so beutiful la mmg sesuai la jadi juara Gadis Melayu ...siap pelawa bersungguh2 suh ai satu family dtg umah dia and mama n papa skalik ...and dia minat tol kat Isk ekekkeke . Kembang setaman Isk ...siap uncle SNI mms gamba dia n Aida kat my phone ....hahhaha tak ley letak sini eksklusif tau ...hahahhah yo la tew ...muahahhahah . Habis la kalau Isk jumpa Aida ...Isk kan dia ada satu penyakit .....sakit apa ? Penyakit tak ley tgk pompuan lawaaaaaaaaa dia MALU akakkakakak
alahai Isk ...bukan Isk je malu ...mummy pun akan malu jugaks ...alahai comey nya menantu sapa la nih ..

Walaupun kita org tak pernah jumpa but dgr dr cara dia ckp im sure he is a very nice man n sangat humble . Ive called my brother terus n bgtau Mr SNI called n dia kata Mr SNI tew tersangat la baik ..sebenar nya ai yg tak caya kan that he acctually called me ...mak segan . Mak nih kan ikan bilis je ...

Ha lupa nak bgtau Aida dah ada belogggggg auwwwww

BLOG AIDA GADIS MELAYU

Kalau nak add dia org kat FB
Mr SNI : Saiful Nizam Ismail
Aida : Aida Gadis Melayu

PS : im so glad that 80% kerja tertunggak ari tew dah nak siap . So nih nak deliver kat customer2 ..betapa susah nya ai nak siapkan benda2 tew dalam keadaan n situasi yg berlaku ....duduk ngadap pc for 2 hours tapi tak vley duk buntu cam tew . Biasa dalam masa sejam dah siap filtering n editing pictures tp bila otak ke lain jiwa kaco satu pun tak ley buat . I try jugak paksa diri tp last last ai yg fenin satu habuk pun tak siap .....so nih syukur sangat by this week insyaallah semer akan dapat album masing2 ....thanks yer kowang sebab sangat baik hati sabar menanti n sangat memahami keadaan moon ...thanks alot ...


Tuesday, March 22, 2011

Ahad - Ranggo

Sian Isk ngan Yaya ...Ahad baru dapat spend time ngan mummy n daddy ...me n sutan try jugaks bawak dia org kuar . Yer la cuti sekolah seminggu duk umah je bebudak neh ...so bawak la dia org ke Alamanda ...bagi main game sampai dia org bowink ..then kasik makan kenyang2 ...kasik dia org lari puas2 ....sempat masuk kereta tido lagi akakkak ...then masuk wayang kol 5 15 pm tgk Ranggo ....
Abg Isk n Yaya
Yaya nak jugers bergamba ngan rabbit nih...sebab nya topi rabbit tew kaler fink
Isk pun nak jugaks sebab ayam tew pakai pistol
pas ni mummy n daddy bawak Isk ngan Yaya gie tgk Mars need Moms plak kay
Isk tanya sama tak cam muka uncle blakang tew
pastuh kung fu panda plak ...

Habis tgk wayang bawak dia org lepak kat Cofee Village...makan makan ...Isk duk kat kolam mancing tgk org mancing ...skalik masuk kereta dedua ajak balik ....jom la balik umahhhhhhhhhhhhhhh akakakka dedua kepenatan...sampai umah terus tido ...ekekekekke

Update - Norma ICU day 7 , HKL day 22

22/3/2011

Dear friends and Family ,

Sama sama la kita panjat kan kesyukuran pada Allah SWT sebab Norma is getting better n better ...syukur sangat .

Last nite call Talib and Talib kata Norma ok dia dah ley makan bubur dah , tak perlu dah feeding kan susu pakai kot tiub ....semer wayar bantuan pernafasan dah di tanggalkan 2 hr lepas and norma sendiri yg tarik wayat kat throat dia ....she is so strong ....and im glad dia punya kekuatan n semangat yg sangat tinggi utk lawan semer nih ...and keadaan dia sangat stabil

Dia dapat cakap tapi masih lemah ...dia kata dia tak mo duk dalam ICU dia nak duk wad biasa so that Talib can always be by her side ..alhamdulillah dia ley kenal semua org and cam nama ...pastuh dia ingat RAFIQ ...dia tanya bila Rafiq nak dtg semer ....alhamdulillah tew semer petunjuk yg +ve

Nanti ai try tanya talib bila ley proceed utk tutup skul norma sebab skrg doc cuma jahit je dulu ...hope bleeding tew semer dah tak da ..

Kami semua sentiasa dokan Norma ....cepat sembuh ya Norma n boley balik cepat2

Balance tumor dalam 20% tew mmg tak dpt di kuar kan so after this mebi Norma kena Radioterapi atau chemo ...nih doc lom explain lagi ...

menemani org ke hosp ...

minggu lepas adalah minggu yg sangat bz ...Isnin ke hosp serdang ...selasa ada Seminar kat KL habih seminar ke HKL ...rabu kije ....khamis EL ...Jumaat hosp serdang ..sabtu HKL ...Ahad masa bersama anak ...sian Isk seminggu cuti langsung tak ke mana .

ada banyak sangat yg berlaku dalam sebulan 2 nih ..dalam ai duk susah hati ngan masalah kita org , bila tgk masalah Talib n Norma ...ai insaf sebab dalam ai susah ada lagi org lagi susah ....dalam susah Talib n Norma ada lagi org paling susah . But im just a human being ...ada time ai leh sorok rasa tew and act like aim ok ...aim strong ...ada time ia tak ley di kawal and ai burst with tears ....then lega jap ...ha cam tew la duk pusing2 But kita hanya mampu merancang n tuhan yg menentukan ....now setiap hari berlalu ngan sangat pantas ....ermm

Ai tak nak share lagi benda nih buat masa sekarang ...sebab cam to much goin on skrg ...nanti la dah reda2 sket kan di story mory kan ...
sempat la ai mengkait topi n sepasang kasut baby sementara menunggu procedure siap
sangat selesa ..
Kita org duk ulang alik ke hosp utk macam2 appointment for the past 2 weeks ..next appointment gonna be next week ....

Monday, March 21, 2011

Isu tudung Yuna




Ai dah baca banyakkkkk sampai kan 256 comment kat blog tew ai baca ....ai just wondering adakah patut kiter melenting sampai cam tew sekali .

ai pun baca blog2 penyokong Yuna and those yg tak suka dia ....so cam ....ermmm makes me wondering la kan ....kowang ada rasa peliks tak

this is my opinion hokey n dont use this utk apa apa tujuan kay . Every one ada hak nak kasik opinion kan . ...so this is what i think ....apa yg u think tew its up to u la kan masing2 dah besar kan dah beranak pinak dah .

Yes teguran tew amat baik n ai fully understand why that blogger write like that one and he have his point la kan ...but apa yg trigger n kasik simbah minyak lagi adalah para commentor ...dont u think so ....

So kadang benda tew besar nya 5% je tapi pas sorang duk tambah MSG duk tambah gula duk tambah garam benda tew dah jadi melampo kan ....so kadang kiter tak pikir ada org terguris ....and please ...some commenttttt are toooo much .

For me or maybe for some nampak cam tak der apa but some people rasa benda tew cam hish nih sangat teruk ...kita kena kutuk dia kaw kaw ....no people ...please dont do that . Dont malu kan people ...sebab org pun ada hati n perasaan . Yes people makes mistake but u should nasihat la kan . Islam is beutiful ...so cara kowang nak sampai kan messange tew kena lembut n sesuai baru la message tew sampai ...rather than maki maki semer ...tak elok ...

Bahasa jiwa bangsa ...bahasa mencermin kan peribadi . Think before we act and write .

Tew la bahaya nya dunia blogging nih ...kadang kiter tak sedar apa yg kiter tulis is to harsh ...yea la kan tew blog gossip ...lagi panas lagi la kuat bahang nye kan lagi la banyak traffic ...and so on and on and on

Im not a big fan of Yuna but ai love her style and jarang dengar dia ada gossip ke apa cam affair ngan jantan memana ke kena tangkap basah ke apa ...mmg clear ... Im not into fashion la kan ...im just an average person ..but yet ai still like her ...bukanya dia wat salah cam Miera Liyana yg nampak sipi2 nasik lemak dia tew kan ...kalau kowang geram go and kutuk her not Yuna ....eh tpi si miera liyana pun dah mintak maaf jugaks kan ...so maaf kan la dia ..kowang kutuk kaw kaw pun bukan di bayar pun kan ....abaikan la dia , anggap la dia sebagai budak yg tengah meningkat dewasa ...cuma pas nih jgn pisang berbuah 2 kali la kan

People please dont be too mean ..hope semer nih cepat la redaaaa

ai suka pendapat anna Joe n Annas
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...