Monday, May 30, 2011

20% diskaun utk benang di Da'Knit Online Store

hahhahah sapa tak suka sale kan kan kan so kowang kowang mana yg suka kait mengkait tew sila la lawat ...kot ada yg berkenan ke ekekkekek benang import tau
Baby Soft (Blue/White)

RM13.50 seketol ya
Sale: RM10.80
Save: 20% off



So ley lawat sendiri n pilih mana yg berkenan kat sana kay ....Da'Knit Store nih boleh beli 1 1 ..

lazy song utk hari sabtu n ahad



kowang jgn plak terhenjut henjut kepala duk dgr lagu neh akakkak Wey today is MOnday jgn malas malas plak lepas dgr lagu nih akakka


love this song so much hahhaha sampai kan Isk pun asek nak tgk lagu monyet .........sampai kan ley nyanyi sket2

lagu simple ...nari pun simple n paling best dgr sora bruno mars

"The Lazy Song"

Today I don't feel like doing anything
I just wanna lay in my bed
Don't feel like picking up my phone
So leave a message at the tone
'Cause today I swear I'm not doing anything

I'm gonna kick my feet up
Then stare at the fan
Turn the TV on, throw my hand down my pants
Nobody's gonna tell me I can't

I'll be lounging on the couch,
Just chillin' in my snuggie
Click to MTV, so they can teach me how to dougie
'Cause in my castle I'm the freaking man
Oh, oh

Yes I said it
I said it
I said it 'cause I can

Today I don’t feel like doing anything
I just wanna lay in my bed
Don’t feel like picking up my phone
So leave a message at the tone
'Cause today I swear I'm not doing anything
Nothing at all

Tomorrow I'll wake up, do some P90X
Meet a really nice girl, have some really nice sex
And she's gonna scream out: 'This is Great'
(Oh my god, this is great)
Yeah

I might mess around, get my college degree
I bet my old man will be so proud of me
But sorry pops, you'll just have to wait
Oh, oh

Yes I said it
I said it
I said it 'cause I can

Today I don’t feel like doing anything
I just wanna lay in my bed
Don’t feel like picking up my phone
So leave a message at the tone
'Cause today I swear I'm not doing anything

No, I ain't gonna comb my hair
'Cause I ain't going anywhere
No, no, no, no, no, no, no, no, no, oh

I'll just strut in my birthday suit
And let everything hang loose
Yeah, yeah, yeah, yeah, yeah, yeah, yeah, yeah, yeah-eah

Oh
Today I don’t feel like doing anything
I just wanna lay in my bed
Don’t feel like picking up my phone
So leave a message at the tone
'Cause today I swear I'm not doing anything

Nothing at all
Nothing at all
Nothing at all

cam best je lagu lagu dlm album dia ....so kalau kowang suka lagu lagu ala relax relax cam nih ley la gie cr cd dia
songs in this album :

Bruno Mars, 'Doo-Wops & Hooligans' Tracklisting:


kaler merah tew is my fav .....whoop whoopppppppp

1. 'Grenade'
2. 'Just the Way You Are'

3. 'Our First Time'
4. 'Runaway Baby'
5. 'The Lazy Song'
6. 'Marry You'
7. 'Talking to the Moon'
8. 'Liquor Store Blues' Feat. Damian Marley
9. 'Count on Me'
10. 'The Other Side' Feat Cee Lo Green & B.o.B

Sunday, May 29, 2011

TV3 Mom & Baby's Day Out 2011



gamba cilok dr FB k Yanie ...thanks kak sebab invite kita org and thanks to Mr Saiful Nizam Ismail sebab bawak moon n co lawat bilik berita n etc ...dapat lawatan ekslusif sempat gaks Uncle Saiful bawak Isk pusing2 dlm TV3 lepas dia baca Buletin 1 30 ........nanti gamba from kamera moon akan di upload kemudian kay



Friday, May 27, 2011

nak wat cenggini jugaks la

wahhhhhhhhhhhhh syoknya kalau my workspace cun cenggini


kalau bilik isk misti ok sebab dinding skrg pun mmg dah kaler biru

wah syok nya ala gurl gurl gitew

ha nih utk pak sutan


nampak cam senang je nih ...pegi je kedai frame suh wat bingkai je pastuh gie nilai cari kain yg cute2 ....ermmmmmm ok la pak sutan jom wat project nih



peneman setia Rafiq


cik yaya yg paling minat pipi Rafiq yg gebu lagi empuk n lembut ....benda pertama dia sentuh misti pipi Rafiq ....sabar ek Rafiq ....sian dia asek pipi dia kena uli je

Sejak Sutan MC duk kat umah nih ...dia nih la jadi nurse pak sutan ...asek teman kan daddy dia je ...n sepah kan bilik . the best part is that semer brg atas meja solek tew di kemas nya plus blusher MAC ai pecah 1 gara gara cik yaya ....sadis tau . Mummy awak nih dah la jrg beli benda mahal .....waaaaaaaaaaaa tak pa la disebab kan itew maka kena la mummy gantikan balik ngan Mac 10 hengget ....
abg isk skrg dah sangat pandai main ngan baby ..most of the time dia la yg larang Yaya ....Yaya jgn wat Rafiq cam tew ..Yaya jgn ckp kuat2 Rafiq tido ....bagus la abg Isk ...plus skrg dia dah pandai control adik dia ...cuma adik la asek buli abg ....nak wat cam na abg nih pun berhati tau fu fa ....adik ketuk dia bukan dia ketuk balik ...menangis ada lah . Tew skrg nih slalu pesan kat isk kalau adik pukul isk buat acah2 nak pukul dia balik tak pun ckp kat dia tak baik pukul abg ...bukan apa tkt cik yaya tew berlemak je n asik buli abg

Suka nor la main plastercine nih ....semalam masa anta dia ke sekolah ...tanya la Isk nak suh mummy beli apa ( sebab the day b4 cik yaya dapat beg princess beli kat luar HKL hahha)

Isk : Ermmm...mummy kata no more toys ...so ....ermmmm ... isk nak plastercine la mummy
Me : ok Isk nak kaler apa n nak berapa
Isk : Isk nak kaler kaler ...Isk 1 Yaya 1 ...( ingat jugers dia kat adik dia )

Sampai je umah terus moon pas kan kat dia kemain la happy dia uli uli sampai semer lantai berminyak akakakkak nasib la bukan mak kamu yg kena mop kan akakkakak ( tetiba jd majikan kejam plak rasanya ) last last di campo nyer semer plastercine tew ...terus jd kaler kaler .

Hari nih pegi skolah pakai slipar sebab gara gara wat masuk semer dinasour plastik yg maha keras tew masuk bilik mummy ...pastuh smalam masuk bilik kita org, dia gie tandas ...kuar tandas terus accident terpijak dinasour ...hamik nko kang dah kena geget ..habih luka kaki tew ....sian Isk . Tak pa la Isk hari nih last day school nanti ley rest ekekkeke.

Abd Rafiq - 4 months


Thursday, May 26, 2011

Pak Sutan after 1 month



24hb May 2011

Bawa Pak Sutan ke Hosp Serdang awal awal pagi sebab ada appointment ngan Doc yg operate dia utk rawatan susulan .

Lama gaks nunggu doc tew sebab punya la ramai org kat sitew .

So result dr lab dah kuar ...tetiba doc tew pun explain yg tumor besar 3.5cm tew adalah cancer and another one plak bukan cancer

So me ngan sutan kata bagus la kan bukan cancer but then doc kata kalau bukan cancer habih tew mana pegi benda tew takkan tertinggal kot .

teng teng teng me n sutan pun ala ala cuak ...pak sutan lagi la siap tanya takkan kena bukak balik kot doc ekekek. Doc tew kata tak la sebab 2 kali buat colonoscopic amik sample tew ...and the tumor is 30cm from anal burge so dia tinggalkan balance 23cm usus pak sutan ...so automatically la cancer tew pun terbuang kan

so ada few posibility je la sama ada

- benda tew masih dalam perut pak sutan
- benda tew dah ke lain such as ke kelenjar kelenjar
- atau org tew silap amik sample ...potong usus tew di tempat yg mmg tak der tapak cancer
- atau masa doc buat polypectomy benda tew dah di tarik semer so hanya tinggal tapak je

So doc buat urgent colonoscopy lagi skalik .......so nih kali ke 6 la pak sutan tercemar muahahha

25 hb Mei 2011

Kol 8 am dah sampai hosp gigih tak akakkakakakak ....sian pak sutan kena poser . So daftar diri kat day care unit hosp serdang ...n tgu Mr Raflis ...kebetulan Mr Raflis ada operation makanya pak sutan kena tunggu dalam kol 10 lebih baru pak sutan masuk bilik colono ..

Lama tu doc pun dtg explain from A - Z ...alhamdulillah cantuman jahitan usus dr belah dalam nampak sangat cantek semer dah bercantum and there is no sign of polyp ke apa ke tertinggal ke apa .....

So doc akan tgk balik specimen yg dia anta ke lab tew kot org lab silap amik sample

me n sutan sangat lega koz sutan now is free from cancer since the stage tew sangat awal that is stage 2 . So Sutan tak perlu kimo or apa apa . Just jaga makan je pas nih ...insyaallah

Since Pak Sutan still sakit kat lower part of his tummy doc kasik dia mc lagi ...masuk kije 6 6 2011 ..

1 June pak Sutan kena jadi bahan uji kaji student2 yg nak jadi dokter ..akakkakak . PAra pelatih nih dalam 20 org akan interview dia hahahhahahha ....

adik2 jgn la tertawan dek senyuman pak sutan ya

Monday, May 23, 2011

update Norma


May 22 2011

< pic removed >



Norma dah ditukar kan wad dari Wad Neorologi ke wad Onkologi 3 hari yg lepas . Norma juga dah menjalani 3 kali rawatan Radiotherapy . Norma akan jalani Radiotherapy selama 6 minggu , every day kecuali Sabtu dan Ahad....

Masa hr pertama mama jaga Norma di HKL . Mama kata alhamdulillah Radiotherapy tew 5-10 minit je ...Norma ok ...lepas tew dia ley bukak mata besar2

Hari kedua plak Umi yg teman kan Norma kat hospital kebetulan Umi cuti sem so skrg Umi take turn ngan Mama . Alhamdulillah Norma ok ..Umi kata dia banyak gerak ...alhamdulillah .

Norma sangat strong ....hope dia dapat lalui saat Radiotherapy nih ngan jaya nya ...Amin


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

keadaan Norma May 15 . Ai tak dapat apdate belog time nih sebab masa tew blog kan demam kan ...so i wrote a note kat my FB ...so moon kopipes ke sini .

May 15 2011


 sonok sangat tgk norma tunjukkan kemajuan . Memula kami sampai dlm kol 3 lebey dia tak respond sangat tpi dah dkt kol 6 30 cam tew baru dia gerak2 kan tangan n bukak mata n gengam tangan Moon n Talib .
Hari nih sama sama bantu Talib lap lap kan Norma ..sempat wat ala ala facial kat Norma ...ai siap tanya best tak NOrma ...dia angguk angguk kan kepala ...siap sapukan losyen kat tangan n kaki dia ngan losyen baby terus wangi je dia ..sedey je tgk tangan n kaki norma ...halus je ..yer la kan banyak hari dah tak jalan
Tgk Talib bagi feeding kot tube ....he is very strong ...stay strong ya Lib kami semer support Lib ...Lib kuat kan semangat n laku kan semer tew utk wife n anak Lib kay .



pak sutan pun duk curious apa la yg talib duk dengar ...eleh dia pun nak terai jugaks ...rupanya nih nak cek dia nya saluran dalam perut tew

< pic removed >

talib kena kuar kan susu yg tgh hari tadik utk turn susu baru masuk

memula kasik dulu air kosong 20 ml
 
selepas itu baru masukkan susu

Moon amik tangan Norma n suh dia usap muka talib ....alhamdulillah dah banyak hr dia tak gerak hari nih dia respon n gerakkan jari dia di muka talib .Sedey la tgk talib cam terharu Norma kasik respon yg baik ...siap dia cuba angkat tangan nak peluk Talib . Thanks Norm ....Norm buat kita org happy today



Norma pegang n gengam tangan Talib kuat kuat .....sweet sangat moment nih

Dont wory ya Numa ...Talib will always be by ur side
Besok terus kan usaha ya NOrm ...nanti Norma sihat kiter gie jalan sama sama ek ...Sutan sepanjang perjalan dr HKL ke salak tinggi senyum je sonok tgk NOrma tunjuk +ve feedback ...
Semua org patut bagi sokongan n dorongan ...insyaallah Norma ...u can do it

Sunday, May 22, 2011

lawatan mengejut

gara gara blogspot weng sket ari tew semer autopublish ai mengong ...menci tau ...so nih sambungan cerita tergendala hahahha

he he cam kenal je dak cik nih kan ekekkekekek takkan dia dtg sensorang . Misti la dia dtg ngan mak pak nya serta kakak nya
ini la angkara nya kalau datang secara mengejut akakkakak ....memula Filla bgtau pagi pagi ..."moon kalau sempat aku gie ar umah nko lawat sutan petang nih " skalik kol 5 lebey tak nampak pun pilla terus ai bawak anak anak buah ke taman ...skalik Pilla call .."moon aku kat dpn umah nko dah ...." pastuh tak lama pastu Mai pun sampai n Lenny pun sampai ...
wah meriah gitew u olsssss
thanks ya my dear fwens ...susah2 dtg . Tew la dtg secara mengejut kalau tak ley la ai masak kan something ..
sian dak dak nih ...hujung2 baru gie kat meja makan . Yer la dr tadik mak pak je yg tawan meja makan akakkakak ....eh idak la ...bebudak nih td punya la syok main . Dia org nih kan pantang jumpa ...sonok la dapat jumpa kenkawan ...main je la kije nya

ha sempat agi bincang project juta juta wah wah wahhhhhhh
thanks ya to Yang n Pak Radie n Pak Jemy sebab sudi bawak wife memasing hahhahah sempat la kita org chit chat hahahhahah...alhamdulillah masa nih pak sutan dlm hari pantang ke 12 hr ....seeeeee siap ley tersenyum hahhahahah

Thursday, May 19, 2011

pemalas

yer saya la pemalas tew ...saya amat malas nak apdate blog ....sebab nya rasa tak der mood akakakkaka . tetiba i feel so tired ...mengah penat pancit semer la dalam satu ...so saya balik umah tak bukak langsung laptop muahahahha

ampun kan saya semua ...nanti moon terai merajin kan diri ....sambil lempang diri sendiri ....wake up moon wake upppppppppppp

Monday, May 16, 2011

Listen

Syok sangat dengar Salma Mentor nih nyanyi lagu LIsten by Beyonce ....jom dengar beberapa version of Listen ...plus ada sorang budak nih nyanyi sedap gilers ok ...skrg dah umor 19 ....



Listen By Salma



Listen by original singer Beyonce



Listen by budak umor 13thn kalau tak silap ...si Cherice ni sedap gilerssssssss

nak tahu sapa dia nih ..?

Young Filipina Singer - Charice Pempengco


Charice Pempengco was born May 10, 1993 in Cabuyao, Laguna, Philippines.

Who is Charice Pempengco?

 

Charice Pempengco is a young Filipina singer who became a singing sensation through YouTube. Although born with her awesome talents, Charice has to work very hard to get to where she is today.

Before the YouTube spotlight, she has been joining singing contests since the age of seven, she became widely known when she was 12 years old when she placed third in 2005 "Little Big Star", a singing contest in the Philippines. Since this singing contest Charice Pempengco is under contract with Star Records a subsidiary of ABS-CBN.





umak aiii nyanyi ngan celine dion tew ........

Thursday, May 12, 2011

Update : Norma at HKL day 73


Ada berita yg amat mendukacitakan

Tumor yg di buang sebulan yg lalu telah membesar kembali ..dari asal 5X5 sekarang membesar pada 7cm ...aggresive sungguh tumor tew dalam masa 2 bulan je dia ley membesar sampai cam tew .
Norma nyer lebih kurang cam nih


Semalam Talib bercerita ngan panjang lebar mengenai apa yg doc explain kat dia . Doc kata last time dia org dah buang semer n dah kikis semer tumor tew ...and tinggal pun dalam 20% sebab terlalu banyak akar nya so dia org tak sanggup amik risiko maka di tinggalkan baance 20% tew

So sekarang tumor tew dah membesar kembali menjadi 7cm n dah menekan saraf yg control pernafasan Norma .

Tak tahu apa doc akan buat pas nih sama ada operate kan dia kali ke 6 atau alternatif lain . Doc kata biasa kalau nak radioterapi patientt kena meniarap but kalau Norma meniarap , tumor tew akan menekan saraf pernafasan dia ..so dia org akan cuba buat semasa Norma tengah baring . Thanks mean dia org akan tembak kot bawah .

But Radioterapi masih belum boleh di buat sebab Norma is so weak

A Doc ( bukan doc kat HKL ) reccomend TF ...hope ia mampu mengecut kan sedikit tumor tew . Kami tawakal n banyak banyak berdoa .........hope it can boost up her immune system and make her stronger for the next procedure .

ps : Fifa , thanks dear ...rajin awak g jenguk Norma .


Wednesday, May 11, 2011

mad about yarns

sharing is caring.........




Lase Cotton Light Orange
can refer HERE

best giler hok nih ...ai ada 8 ketul . smalam baru test ...best gilerrrrrrrr


Degas Cotton Red, Brown, Blue, Orange, Yellow
can refer HERE


syok kan ....lawa lawa plak tew ....so this yarn ai beli online ...terus dari TURKEY u ....brg import gitew akakkakak nak meroyan mak nengok banyak yg lawa lawa ...

apa kowang nak gaks ....ha sila la ke sini ya

http://yarnsonlineshop.com

terus mak jd cam bebudak duk dalam toys shop atau candy shop ...banyak sangat ....tp di sini hanya menjual secara pukal n tak jual berasingan



Alaaaaaaaaaa ai nak 1 2 je cam mana ?
Kalau nak test 1 2 ley la ke sini laks ....nak beli banyak2 wat apa kan .....kecuali duk share ngan kenkawan ok la jugaks kan

http://sindarery.aheys.com


PENGUMUMAN


Ai ingat nak beli yarn yarn nih tapi cam banyok la pulop ....so sapa nak share ngan saya sila bagitau kay


4 unit for sale

SKU : fnt2-17521
Fiber Content : 75% Acrylic, 25% Lurex
Color : Black, Silver
Main Color : Black
Brand : ICE
Weigth Type : Other
Length : 200
Stock Quantity : 544 (68 Lot)
Weight : 50 gr.


4 unit for sale

SKU : fnt2-15326
Fiber Content : 100% Mercerised Cotton
Needle Size : 4 mm
Color : Turquoise
Main Color : Turquoise
Brand : ICE
Weigth Type : 3 Light: DK, Light, Worsted
Length : 125
Stock Quantity : 360 (45 Lot)
Weight : 50 gr.

4 unit for sale

SKU : fnt2-18781
Fiber Content : 100% Mercerised Cotton
Needle Size : 4 mm
Color : Pink, White, Red, Orange, Yellow
Main Color : Orange
Brand : ICE
Weigth Type : 2 Fine: Sport, Baby
Length : 125
Stock Quantity : 288 (36 Lot)
Weight : 50 gr.


4 unit for sale

SKU : fnt2-16300
Fiber Content : 100% Mako Cotton
Needle Size : 5 mm
Color : Pink, Blue, White, Turquoise
Main Color : Multicolor
Brand : ICE
Weigth Type : 3 Light: DK, Light, Worsted
Length : 125
Stock Quantity : 16 (2 Lot)
Weight : 50 gr.