Friday, August 26, 2011

Update Norma




Selasa lepas pegi berbuka puasa kat umah Talib n Norma ....kira last jumpa Numa n Talib before raya since kami akan ke umah Mama n Papa di Taiping .

Talib balik kije kol 6.30 pm ...so kami janji jumpa kat bazaar Ramadhan je hahhaha ...beli beli balik umah terus ....mak Norma dah masakkan lauk berbuka so kami top up top up kan je ...murtabak saja 4 hahhahahah air sampai 2 3 jenis ...

Alhamdulillah Norma nampak segar je ..Moon anta kan Monavie yg di beri oleh Munifah Putrajaya ...khas utk Norma plus barang2 lain yg di kirim utk Norma . Norma mampu gerakkan kaki dia sket2 kalau dia lenguh ...jari jemari dia pun dah gerak gerak but masa kami pergi dia tak bercakap ...tingin gaks nak dengar sora Norma . According to mak Norma kalau ngan Talib slalu gaks Norma bersuara ...mebi dia save kan sora utk Talib hikssssssss....
Talib angkat Norma letak kat kerusi ...kasik dia tgk TV ...azan je terus kami bgtau Norma kita org nak mkn .,....Talib je last sampai kat meja makan

< pic removed >

Sayang ...kiter gie berbuka puasa dulu tau ...izin kan jap ek ...nanti kiter teman kan sayang ye

alahaiiiii Talib nih sangat suweeettt ....norma pun angguk je ...tak lekang perkataan sayang dr mulut Talib setiap kali berbicara ngan Norma

Abg , Akak ...Lib nak belikan baju raya utk Norma tp Lib tak tau nak pilih ...akak ngan abg ikut Lib ke JJ jap vley . Lib nak belikan baju raya warna purple utk Norma

So lepas berbuka kami ke JJ japs ...pusing punya pusing maka jumpa la satu ....siap pilihkan tudung yg matching ngan baju .....and Talib belikan few baju raya utk Rafiq and baju melayu purple .....

Nanti bila balik Taiping ley ka kita org semer pakai baju purple

Ha ha kan Lib nanti akak amik kan gamba family Lib kay ...semer kaler purple ..pastuh kiter ley bawak Norma ke lake garden ...bawak kerusi semer kan ....misti dia suka tgk hijau hijau ...

Ha ha tew la mmg dari dulu dia berhajat nak ke Taiping ...bila Lib tanya nak gie Taiping tak ...sungguh2 dia angguk

Tak pa LIb ...hope kiter dapat gembira kan dia raya nih ...Mama n Papa dah tak saba nak sambut kedatangan Norma ...siap call Moon banyak kali + sms lagi suh wat balik jubah Norma yg Auntie Zizah belikan kat Mekah yg tertinggal kat umah Moon .

Im sure Norma pun sangat happy sebab raya pertama n kedua adik beradik nya akan dtg beraya bersama sama dia di Balakong . Raya ke 3 atau ke 4 bru Talib bawak Norma ke Taiping

Kami berharap sangat agar sambutan raya nih akan menjadi sambutan paling meriah n yg mengembirakan Norma n Talib n Rafiq dan akan menjadi kan Norma makin kuat semangat dalam meneruskan perjuangan nya .


Tuesday, August 23, 2011

Berbuka puasa with my fwenn




Cerita Sabtu lepas ....

peserta :

Ila and Cake by Rizq Cake

Lenny

Mai


Since its 20 August ....makanya its a double celebration la kan ....sempena Bday Isk yg ke 6 and anniversary Moon n Sutan yg ke 7

Its just a very small celebration ...just panggil kawan kawan rapat saja ...hiksssssss sekali berbuka puasa bersama sama ....seeing the kids yg sonok berlari lari ...kejap naik tangga ke atas kejap turun bawah ...mak mak plak berchit chat while para bapak plak merelaxkan diri ....mmg sonok hokey ...tak der nak rush mana ...just take our own sweet time ....and paling best ia adalah masa yg paling berkualiti bersama rakan rakan

so citer pasal bday Isk dulu la ya

Isk yg tak saba saba nak potong kek Angry Birds yg sangat lawa ...hasil dr my friend d cake maker sapa lagi kalau bukan Ila ..so lepas berbuka lepas makan ....dalam kol 8 lebey buat kuar la kek dak Isk nih
cam na la anak teruna ai tak geram tgk kek cun cam nih
so lepas dah potong kek Isk ...ha ada satu lagi suprise ...

suprise kan Teacher Mai ...since bday dia 18 August ari tew ...so Zaimi dah pakat ngan Moon n Ila utk suprise kan Mai ...sian Mai bila 2nd cake kuar dia pun sama sama nyanyi ...tapi bila sampai part Happy birthday to Maiiiiiii .....terus dia gelak hahahhahah

mmg menjadi suprise kiter kali nih hahahha ....so semer org enjoy ...dapat makan kek coklat n cheese cake yg kebabom lazatssssss
yg fenting bebudak semer sonoks
si kecik nih pun sonok walaupun bukan bday dia
n siap berebut burung2 kat atas tew ...Isk plak sebuk nak burung hitam ...burung bom ..
yg tambah best nya sebab my beloved sister pun ada dtg dari Terengganu ....hoyeh hoyeh ....best kay ....
sebab dia dtg bersama 10 balang kueh khas utk adik nya ini .....bahagiaaaaaaa hokey ....kueh kat atas tew bukan ai yg buat ...my sister yg buat ....ai buat 3 balang je baru kueh ....so kowang slalu kata ai nih la kakak terbaik kan ....sebab apa ai jd cam tew ...sebab ai pun ada seorang je kakak yg sangat terbaik ....lagi baik n caring dari ai sendiri ....


ok sambung citer berbuka lak .....kang awal awal tgk makanan kang kurus posa kowang



So since its majlis bukak poser n harus la main course dia adalah nasik dagang hahahhahah ....sempena menyambut permintaan ramai hahhahahah ....
jangan tanya kenapa aku masak dekat 3 kg nasik dagang sebab aku ingat ramai yg nak dtg ....Azie n Co cant make it ...Yana n Co pun tak dapat dtg ....Filla n Co pun tak dapat dtg sebab dia berjimba jimba di hotel ...so beras dah rendam nak tak nak kenalah kukus jugaks kan ....bak pak sutan kata lebey takpa jgn tak cukup ....so nanti bila habis acara jom kiter mentapaw
ha nasib la Yang ada snap gambo nih ...masa nih nasik semer dah kuar ....me buat nasik dagang + kuah ikan tongkol ...my sister buat nasik kuning + gulai daging tanpa santan + sambal belacan pedas berapi ....

Mmg cabaran memasak time puasa ...tawakal je ...bila azan je minum air terus gie rasa kuah nasik dagang hahahhahah terkurang garam ke apa ley tambah muahhahahah...nasib la dia org semer ley makan dulu benda lain yg di bawak oleh Ila , Lenny n Mai
Pie by Lenny

Ayam Tergolek Dalam Rempah by Ila

Caramel n Fruits by Mai

Selesai je makan ...bila semer dah cam harimau kekenyangan ...maka para para wanita harus la ada agenda lain ....so para suami perut kowang dah di isi kasik la peluang kita org perasan perasan sket akakkaka

ha acara make up make up utk bergamba nanti hu hu .....ada make up artist in da house u ooolsss
sweet je ...aiii likeeeeee
somi pun suka hua hua hua

harus la kami feeling2 cam model ke hapa muahahha

kami ngan mak andam yg depan skalik ...akakka

anak anak semer pun dah lawa lawa
mai n zaimi

Lenny n Yang
Ila n Poek

alahai mummy wat mata kuyu laks ...
hiks bday boy pun ngantuks sudahhh

kita org nampak comels kan hua hau hua hua pasan pasannnn


yeyyyyyyy sonok la sangat sampai kol 1 30 am hua hua hua bila anak anak semer dah terlena atas carpet atas kerusi baru la perasan jam dah kol 1 30 am ...

Thanks kowang sebab sudi dtg ....i love u laaaaaaaaa





hiks nih lagi la cam penghulu kampung muahahahha

Happy 7th Wedding Anniversary Sutan Dear ...
And Happy 6th Birthday Sutan Iskandar

Selamat Hari Raya buat semua rakan rakan n pembaca Moon punya blog
Have a wonderful Raya n drive safely



Ps : nanti ai apdate pasal Norma sebab Isnin hari tew kami berbuka puasa kat Balakong




Monday, August 22, 2011

Belajar sambil beramal



* Taken from Ujang's FB and Bulan's

Anda hanya perlu membawa sebarang kamera DSLR seperti Canon, Nikon, Sony atau lain-lain, tripod dan juga komputer riba (jika ada) yang telah yang dipasang dengan perisian Adobe Photoshop.

Anda akan diajar bagaimana untuk menghasilkan HDR, bermula dari “setup” pada kamera sehinggalah ke peringkat proses “editing”. Penyertaan bengkel adalah terbuka kepada sesiapa sahaja yang berminat untuk mendalami seni fotografi.

Tujuan Bengkel ini adalah untuk membuat kutipan dan akan disumbangan kepada seseorang yang kini sedang menderita dengan penyakit BARAH OTAK iaitu NORMA
sila lihat link ini http://www.youtube.com/watch?v=L1UjyHiBcP8&feature=share

dan kesah norma di
http://miera301.blogspot.com/2011/06/update-norma-2nd-cycle-radiotheraphy.html

Dengan adanya bengkel ini adalah hanya usaha kecik kami dgn bertujuan untuk membantu Norma, anak dan keluarganya.

Sekiranya anda berminat untuk menyertai Benkel ini, sila hubungi kami dengan menghubungi:

Ujang : 016.3610301,

Mat Padin: 012.3788515,
Ikwan Hadee: 012.2722131

SILA MEMBUAT PEMBAYARAN UNTUK TEMPAHAN TEMPAT
MAYBANK acc 1647 5302 0738 ROHANA KHAN MOHAMMAD
(sila hubungi 016.3610301 setelah pembayaran anda)




Dear Sifoo Ujang ( Red Tarantula ) n Bulan


Moon ucap kan banyak banyak terima kasih . Tak sangka kowang sangat bermurah hati dalam membantu Norma and Talib . Moga Allah merahmati kalian semua dan mereka yang menyertai bengkel ini .

So sesapa yg berminat ley contact nom nom di atas ...i know ramai kaki kaki kamera yg baca blog nih ...so this is ur chance to gain knowledge and helping Norma at the same time .

Ambil peluang utk belajar ngan seorang yg sangat terrer tahap gaban nih ....for those yg mmg dalam dunia photography u ols mmg akan kenal dia n patut kenal dia sebab dia nih mmg terrer kay ...terrer amik gamba n terrer in editing .( tgk gamba bawah nih pun mak dah gigil )

Harap maklum dia bukan model majalah Maskulin ke ...atau model apa apa kay hahhaha

Moon n Sutan pernah jumpa Ujang ...masa tew gigil hokey ......gara gara beli kamera dr org yg terrer cam nih apa yg dia tanya terus Moon cam blur2 walaupun tahu tp gigil punya pasal kan . Ibarat cikgu tanya 1 + 1 berapa ...sah sah tahu 2 kan tp gigil nyer pasal terus cam errr errr errr 2 .....hahahhah. Mak berangan konon beli kamera dari dia ai ley jd terrer cam dia ....hikssssssssss ...

berangan tanpa polish bakat n rajin belajar tak der guna nya ya Puan Moon ...so rajin2 la pas nih

Update Norma

Alhamdulillah

Norma semakin banyak menunjukkan perkembangan positive tp secara perlahan lahan .

Last week dia kena sawan sekejap ..nasib baik masa tew pihak Hospis ada di rumah utk membuat pemeriksaan ....tp sawan nya kejap sahaja and tak serius .

Talib kata Norma dah banyak menggerakkan anggota badan nya . Walaupun tak la kuat but slow2 Norma ley usap kepala Talib ....tew pun sangat bagus kan ...

Lib bawak Norma tido tepi Lib ...pastuh Lib ley rasa tangan dia kat kepala LIb ...dia gosok slow2

alahai so sweet kan

malam besok kami akan ke sana ...insyaallah moon akan snap kan 1 gamba terbaru Norma kay ...lagi pun ada banyak brg yg kowang kirim ...so moon n sutan akan anta kan ke Talib

PERHATIAN !! Urgent

I just found out that ada org telah menukar nom acc Norma dalam email yg di forwardkan ...dalam masa masa cam nih ada gaks yg cuba menaguk di air yg keruh kan ...tak baik tau kowang ....sian Norma ...

So those who wish to kasik sumbangan ikhlas kat NOrma ...please n please do double check d account number ya ....


cimb


01070068677528


Noormawati Mohd Rasif

hishhhhhhhhh..


Wednesday, August 17, 2011

cekak kait




Hasil duk mengkait setiap kali pas sahur .....sowi ek kebanyakkan nih dah ada tuan ...nanti moon upload kat FB ...

and i dah tak amik order ....sebab dah tak sempat . Nih pun ada lagi org punya in da making

sengal habih la jari2 duk mengkait hahahhahahah ....cam na ley terjebak kait kait neh . Well ai kan ala ala makcik2 kan hhahahhaha wah makcik gitew ...so mmg tingin sangat nak blaja kait kait neh plus arwah mak dulu mmg terrer ...so cam rugi plak kalau anak tak mewarisi kan ...chewaahhh ....so ngan gigih nya mintak MIL ajar kan ...so dah tahu basic mata air ...and etc

Apa lagi terus cari cikgu nom 1 ...sapa lagi kalau bukan cikgu U tube hahhahah ...jenuh la tgk video ...jap jap play jap jap pause ....

so skrg nih mmg banyak sangat benda ada kat internet ...cuma antara kiter nak ngan tak nak je ...so ladies sekalian meh la kiter merajin kan diri ....hahahhaha and kalau ada masa lebey ley la buat hahahhahahah
Dengan ini semer nya suda SOLD OUT ...maaf Moon dah tak dapat terima any order ...kang tak sempat kang pakai raya