Monday, September 29, 2014

EPHYRA di Menara TM Rebung


Kenkawan ....tetiba panggel kenkawan kan .

Sapa sapa yg nak cuba try test ....ha hamik , 3 terus . Boley la pegi kat hall nih n beli . Jgn duk asek dgr org cakap ...ini adalah masanya utk cuba sendiri .

Moon berani ckp sebab Moon dah cuba sendiri . Ingat senang2 ke nak rekemen org kalau benda tak bagus . Kang tak pasal pasal ai kena . Nih kak moon la nih. ..... hakakkkk jugaks kan . But so far Alhamdulillah semer yg beli dari Moon n those yg cuba Ephyra nih mmg suka sangat sangat n mmg duk repeat beli .

Ada tuh lepas dah 3 kali beli , dia email tanya kalau masalah dia dah hilang dia perlu amik hari hari lagi tak . Well kalau dah ok ley selang sehari tak makan ...atau nak selang few days pun tak pa . So mmg dia puas hati sangat sangat

Ada yg si suami pun nak jugaks sebab tgk bini duk minum kan ...skalik bila dia cuba , dia pun suka sebab dia rasa bertenaga je .


Kalau sempat - meh singgah booth ‪#‎Ephyra‬ di Bazaarlah
Tempat : Multipurpose Hall, Menara TM
Waktu : 10 pg - 6 ptg
Tarikh : 29/9 - 1/10  



Khasiat dan keistimewaannya

1.Menjadikan kulit anjal, halus dan lebih cerah berseri

2.Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh

3..Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat

4. Membantu memulihkan masalah kulit eczema

5..Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus

6.“Astaxanthin” menghindari daripada barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit

7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban ,Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar

8 .Melancarkan sistem pencernaan dalam  badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu   makan

9.Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhi risiko sakit jantung

10.Membantu menyeimbangkan tekanan darah

11.Meningkatkan tenaga dan daya ingatan

12. Meningkatkan sistem ketahanan badan.

13.Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakkan termasuk faktor usia

14. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis

15. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik dalam perut.




EPHYRA juga sesuai utk ibu yg menyusu kan baby . Yg paling Moon suka adalah , selain menjadi milk booster ia jugak adalah energy booster . Bila dah ada anak anak plus baby kecil mmg kita perlu cergas n cepat utk urus kan mereka ..so utk part energy tuh mmg ai bagi 2 thumbs up .

• EPHYRA juga bertindak sebagai Energy Booster
• EPHYRA mampu menganjalkan semula badan ibu-ibu yang menggeleber selepas bersalin
• EPHYRA mengembalikan kepejalan otot yang boleh membentuk semula badan ibu-ibu yang menyusukan   baby supaya kembali cantik 
• EPHYRA memperbaiki kesan strech mark serta luka semasa bersalin 
• EPHYRA mengekalkan rasa kenyang kepada mak-mak yang nak jaga badan selepas bersalin juga
 • EPHYRA ~ baby juga dapat manfaatnya ! Ephyra membantu untuk mencerahkankulit bayi yang disusui – hasilnya baby jadi gebu dan sihat!
• EPHYRA membantu menstabilkan hormon ibu 










So kalau sesapa mmg ada kat sana n nak cuba boley la pegi beli terus ya . Besok time lunch hour dah boley pegi terus and angkat 1 kotak ....

Rasainya sendiri dan alami la perubahannya . Tak cuba tak tahu , lepas cuba baru tahu kannnnnn




Baru je sebut

Baru je duk sebut dalam blog last week pasal kenal tak Blogger anda .

tetiba kali nih pun terjadi lagi ekekekke .

Terus Moon n sutan sengeh2 sesama sendiri .

Sampai kat Globe ....tgu lift  Bila dah masuk ada org lain masuk skali  . Tekan tingkat 7 ,


Naik  tingkat 7 beli langsir ke ?

Moon : yup ..nih nak beli langsir jugak ke

yer ...mcm mana tahu pasal langsir murah ni ada org bgtau ke

Moon : yer ( tahan gelak ..jgn bajet retis konon semer org kenal nko kindda feeling ) 


terus pak sutan cuit moon ekekke ...

berenti kat tingkat 4 ..pintu terbukak  n ada org masuk ....n its my reader . Terus salam n sembang ...

Pak sutan pun kata . La baru je mummy wat entry pasal tuh ...nih belom apa apa lagi dah kena . Ekekkekek yer la bukan semer org  baca blog nih pun kan . Kadang offer ni di panjangkan pada kawan kawan ...but still cam geli perut jugaks ...

video utk korang ...dengar la sora chipmunk akak korang neh muehehehhe .

video

klia2 sangat cantek

di sebab kan anak anak pun tak beberapa sihat sangat maka kononnya nak la pegi tempat yg dekat je . Sebab nak pegi beli bedak mummy ...so pegi KLIA2 je la sebab dalam tuh ada tmpat shopping semer . Alang alang ley tgk tempat baru

Rupanya lawa giler tempat neh . Terus rasa cam kat airport Hong Kong . Terus tanya pak Sutan ...nih kita kat Malaysia ke kat mana neh . Mmg tervaek n high class

 padahal nak pegi guardia je pon hahahha
masuk dalam tempat ni pun ley excited hahahhaha sebab everything so  lawa laaaaa

 kaki cik Yaya ...dia dah duk sonok masuk dalam FOS ...great , pas nih ley jadi shopping partner mummy ekekek ...mesti pak sutan jeling je kan hahahha

 
 kebetulan plak ada sale LEGO kat atas tuh ...kemain la si abg nya plak yg rambang mata . Tapi dah pesan ...tak ley beli ya ...tgk je ..
 FOS kat KLIA neh mmg best n banyak baju budak ...memandangkan pegi pun kejap je sebab mek sarah tak beberapa sihat maka jalan sket2 je terus balik .

Tapi mmg best n misti kena dtg lagi skalik nih

Pak sutan kata kalau kita dating kat sini pun best ....gituuuuu datingggggg nyaaaa

Friday, September 26, 2014

Perjalanan setelah mati


Duk cerita kat Isk n Yaya ...n dia org mmg tekun je dengar . Dlm masa bercerita mmg memberi keinsafan betol .

Teringat masa ustazah duk cerita dulu dulu mmg ingat sampai sekarang . Ustazah Fatimah cerita ngan penuh perasaan ...n cara dia cerita tuh sampai kita dapat bayangkan situasi masa tuh 

mummy ..boley ke kita semua jumpa di Syurga nanti .

Insyaallah . Semua org Islam nak masuk Syurga Allah  . Moga kita semua dapat ke syurgaNya .

Baca dengan lebih lanjut di sini .

Thursday, September 25, 2014

Kenal tak owner blog ni

Assalamualaikum ...

ehem ehemmm ( clear throat )

biasala pepagi cam nih kemain la nak batuk ...skrg kat umah pun duk berbalas pantun batuk hahhaha mmg bersahut sahutan la

Ok ...nih nak tanya soklan ngada sket neh ...

U ols kata baca blog Moon tapi korang kenal ke kak Moon mana satuh . Nanti pegi Globe bgtau Ai Follow Blog Moon , tapi sapa Moon pun tak kenal ...tak aci tau cam nih . Terus akak rasa nak lari nyorok celah rail langsir

Sebab seperti sale sale yg di buat sebelum nih .. walaupun ramai yg kenal n dtg jumpa Moon n perkenal diri , ada jugaks yg tak tahu yg Moon adalah MOON . hahahha ...


Ada kes di mana , moon g tegur sorang nih duk pilih langsir ..Moon tanya la ...amacam dah jumpa yg berkenan ke . Mcm mana tahu pasal globe neh


OOohhh saya sebenarnya baca blog Moon akak , sebab reader kak Moon tuh dapat diskaun 

oooo ya kaaaaa ...best la cam tuh 

akak beli langsir jugak ke 

ooo akak tak beli langsir hari nih . Akak dtg layan reader akak beli langsir ...akak la Kak Moon 

La kak moon ke ...sorry saya tak cam . Kwn saya yg suh dtg neh


Maaf la korang kalau korang tgk gamba kat blog kemain cun melecun tapi kat luar hampehs n hancus akakakka ...akak neh mmg photogenic and photogediks ...hahahhaha maka sebab tuh la di luar nampak biasa biasa je ...yg penting kat blog nampak meletop ...gituuuuuuuu ( sepatutnya vise versa la lagi bagus kan ...tapi tak pa la menyedapkan ati sendiri )

Kesimpulan nya .. make sure kenal blogger anda . Eh ada ke ayat cam nih .

So kalau dtg sopink kat Globe Ahad nanti sila la perkenal kan diri ya . Bila dah 3 thn buat sale nih rasanya dah ley cam dah muka muka korang yg asek muncul dan setia dari tahun pertama hingga la sekarang .Dari Globe tuh biasa biasa je sampai la skrg yg dah bertukar wajah . Kalau akak tak sempat nak tego semua please do tego Akak kay .

Akak ni biasalah , mmg angkut semer rakyat jelata ...anak anak pun dah faham dah .. and dia org pun sonok . Siap hari tuh Isk n Yaya dtg kat Moon n kemain happy la dia org . Rupanya ada reader yg bagi gula2 la , potato chip la ...siap ari tuh dapat duit raya la .....amboiiii kemain ya korang . Terus muka anak anak yg bosan tuh bertuka jadi ceria ekekek

 terima la kak moon yg indah gamba dari rupa muehehehhehe ...make sure kalau dtg sila tego dulu tau ...kita laga laga pipi dulu ...bersalam salaman dulu ....auwwwww amik gambo sekeping dua ke



sila perati kan kod kod ini ya

Jgn kata followwwww tapi tak followwwwwww ...gie klik follow skrg jugak ...babap kang ......

------------------ >

 Langsir silver cam umah akak nih akan jadi RM 10 per meter ...rasanya ada lagi kot sket ...


Yg nih pun akan jadi rm10 ...highly recommended kain cantek n ala kilat sket n berat je jatuh tapi ringan ...yg penting gelap gulita hahahha ..

 ok , ini tak aci sebab neh gamba 3 thn lepas la la la la la la ...tapi langsir damask tuh cantek kan ....sayangnyer dah tak der ....



Wednesday, September 24, 2014

kamcing

  
si kakak nih mmg champion la kalau melayan adik ....sampai adik naik rimas . Tapi dia still tak give up ...nak jugaks jaga adik n main ngan adik ...rasanya kalau suh salin pampers adik pun sanggup neh 
 
 nih gamba mlm tadik ...Moon tetiba plak petang tuh badan panas cam demam ..duk kat opis pun rasa sejuk la sangat . Siap amik 2 jaket yg tebal tuh pakai ...dah cam duk kat negara bersalji la ...

so blk tuh pak sutan kata tak yah msk la ..awak pun tak sihat , kita beli je la . Bebudak nak KFC , so beli la KFC green curry tuh . Sedap kannnnnn . Kuah tuh rasa cam gulai ketam ekekekek . Tgk tuh dlm demam , mkn still on ...tak kesah la ulcer mulut ke ...sakit tekak ke ....mkn tetap jalan . Kalau org lain demam kemain la susut bdn ...moon tak der kesan nya ok . cirit birit seminggu pun maintain tembam .

Yaya tgk Mummy dia cam tak larat terus dia amik adik n sambung suapkan mkn ...mummy rehat la ..mummy kan pening . Alaaaa terus cair je hati mummy neh Yaya ...tq tau kakak . Si adik plak elok je duk atas kakak duk mkn n mkn n mkndgn gumbira nya

Kalau bubur tuh laju je dia mkn ...skrg dah tak blend dah ..main penyek2 je . Pastuh bersungguh2 la semek tuh kunyah cam ada gigi penuh .

Kakak kakak mmg cam nih kot kan ....kalau ngan abg isk plak , Sarah suka melepak kat abg . Konon manja la tuh kan .

Mummy harap anak anak mummy akan rapat n look for each other sampai la korang besar tau .

sangat berguna

Sejak dah ada waze neh mmg senang kan . Bagi je alamat ...zass terus sampai . Kalau dulu siap call tanya apa landmark ke hapa . Yer la org tak cekap sangat kan

Kalau jln dlm kl tuh ok lagi sebab dulu dulu duk slalu naik bas ..tapi dah masuk area PJ ke Shah Alam mmg tak tahu la kecuali tempat2 yg biasa pergi je ...

Tak kesah la Waze  ke apa yg korang pakai , tapi yg pasti nya GPS nih mmg mudah

padahal dr umah nak gie TTDI je pun ...walhal dah tahu jalan tapi nak set jugaks sebab nya

laki mak suka tanya ...ada jam tak ....dlm waze ada bgtau tak kat mana mana yg jem ...sebab apa senang nak elak

kadang pak sutan neh lagi suka bini dia yg jadi pandu arah ...mebi kalau ngan phone dia tak ley nak tanya banyak soklan

' mummy , jauh lagi tak exit tuh ' nak himpit kiri terus neh

,berapa KM lagi kita nak sampai '

'napa jgn slow neh ...cer awak tgk ada accident ke '

' ada polis ke ... '

' berapa minit lagi nak sampai '

'cer awak cari dlm tuh apa tempat yg best kat situ '

so moon plak silent kan waze tuh ...so abg sayang sila la dengar sora bini neh ya .....4 km lagi utk exit 111 (contoh nya )  ...so kalau naik ngan pak sutan mmg moon la jadi waze nya . Tetiba terus dia tanya jalan semer ...kalau dia pegi sorang2 vley plak kan .

Plus skrg neh duk bz manjang ...semer org carik dia ... semer phone bini pegang . 1 tgk waze pastuh 1 reply whats app dia ...whats app plak 2 3 terus skalik ......

' daddy kalau saya jawab tgh driving org tak pelik ke ....dia neh kata tgh driving tapi siap ley type reply message bagai '

pastuh kejap2 cer awak bukak email saya tgk email dari org tuh ....cer tgk apa saya reply pastuh dia reply apa plak .....cer cari whats app saya tgk ada tak saya inform pasal hal tuh ...kalau tak jumpa cer search msg ...ok cer awak tepon dia neh ....

mmg jadi secretary berjaya betol ...so bila bini dah baca msg kije dia harus la bini dia plak banyak soal . Dia hantar msg cam nih je kat awak ..napa ayat dia cam nih ...kalau tulis elok sket kan bagus ...kita nak wat kije pun sonok ....nak mintak tolong tapi ckp cam nih ...apa nih ....sian nya awak

nasib la kan dapat bini banyak ckp mmg cam tuh ...pak sutan cool je senyum

skrg baru awak tahu kan cam na kerja saya everyday , betapa stress nya ,.....tapi saya still ley senyum manjang kat awak kan ..happy je kan .

alaaaaaaaaaa taching plak hati si bini...kesian nya kat awak  ...kalau aku la mmg meletop2 la . Goreng sayo kat umah pun ley keletong keletang bising ...hempas2 sudip sebab geram punya pasal hal kije . Mebi tuh kot beza lelaki ngan pompuan ...pompuan banyak libatkan emosi kots ekekekke

Nasib la kita kije bidang yang sama ....nak tak nak mmg kena paham jugaks kerja masing2 ..

tgk tuh dah melalut ke mana ntah ...asal nak citer pasal senang nya pakai Waze neh ...skalik melibatkan emosi ...so very the pomppuannnn .


n yg terbaru yg best harus la Telegram


mmg meriah la phone ....semer benda nak ada group ...taman umah pun sampai 4 group ...lom group2 lain lagi hahahahhaha .

Tuesday, September 23, 2014

Jemputan ke jualan Ekslusif

Jemputan lagi .....



wah Globe neh sangat rajin jemput korang ...yer la sebab korang pun rajin kan email kat dia org tanya bila lagi nak bagi discount utk pembaca blog Moon ...so bila Khan bgtau terus Moon pun mcm ....eh yer ke , ai tak tahu pun ...

bijakkkk mmg bijak korang neh ...suka kan , dapat beli langsir murah

So sebab dia org pun tak tahan ngan pujuk rayu korang ....terus dia offer la sekali lagi walaupun cam baru je offer kan ...tgk betapa special nya korang ...blog lain tak dapat tau ...blog hakak je ada tauuuu libastudunglajulaju ...






Bila ? : 28 Sept 2014 
Hari apa ? : Ahad u ols
Jam berapa : 11am -4pm je 
Tingkat berapa : Tingkat 7 
Kat mana : Bangunan Sarah Hughes GLOBE jln Tar 
Kata kunci ?: Ai follow blog Moon 


ni kalau lalu jalan belakang ..mmg nampak bangunan GLOBE kemain besar . Kalau berdiri kat depan SOGO pun ley nampak 

 
 

 
 Ni adalah gamba last time ya ...yg pasti nya hampir semua rail kosong . Nak wat cam na tuh ...semer sambar laju laju ,

My happy reader dapat beli langsir murah

       
 most kain di atas habis hokey ...

 tu dia tauke kira duit ....hiksssss

 sila peratikan BMP kat rail ya ...tuh harga utk korang je . Kalau org dtg tak bgtau dia follower blog Moon ....dia org kena baya harga full k


so jemput ya dtg ... cam jemput dtg kedai hakak plak ......

ok dah penat doh kabo ke awok awok semer . Doh kalu saper saper raser nok beli langsir muroh ...mari la ye . Kiter dok kije sining ,...kiter tolong kabo je ...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...