Langsir Globe

update 14/10/2016










Tetiba mail akak banjir u ols sebab semua duk tanya macam mana nak jadi VIP guest Kak Moon

Macam mana nak dapat harga best 

saya perlu buat apa 

Saya nak beli langsir raya ni 

Harap bersabar ya semua. Akak akan jawab petang dan malam nanti. 


Biasanya Kak Moon akan announce kan tarikh sale di Blog ni, di Facebook Miera301 at Sarah Hughes Globe dan juga di Instagram Moonpunyerblog. Jadi kalau anda mmg follow kesemua atau salah satu medium di atas, misti tak terlepas punya kecuali anda diluar kawasan dan tak ada internet atau data ehhehehe 

So bila Kak Moon upkan poster umum tarikh VIP sale, maka anda boleh datang pada tarikh tersebut. Kak Moon akan ada di sana dari pukul 11 am sampai la ke pukul 4 petang utk assist anda. So jangan risau kalau tak ada pengalaman tukar langsir atau tak tahu nak pilih kain dan sebagainya sebab akak akan bantu.

Poster akan muncul malam nanti ya. So kalau anda mmg tengah cari langsir raya, langsir kawen atau nak tukar langsir yang dah koyak...boleh follow ketat ketat blog akak ni tau ehheheh


Ada minimum purchase ke kalau nak dapat harga vip? Jawapannya TAK ADA sebab anda boleh beli banyak mana pun anda nak pada harga VIP tu. Kalau beli semeter pun akak tetap kasik harga diskaun 


Kat mana kedai ni ...Sarah Hughes Globe ni kat mana ? Sarah Hughes Globe adalah Globe Silk Store dulu. Kalau anda org KL tanya mak ayah misti dia org tahu la hahahha. U ols tahu SOGO tak. Berdiri depan tangga SOGO menghadap ke jalan raya ...toleh je kanan . Maybe terlindung ngan pokok tapi ke sebelah kanan...bangunan 10 tingkat n sign mmg besar. Naik ke lvl 7 utk bahagian kain langsir ya. Kat atas nih mmg luas dan selesa. 

 
Kalau lalu kat belakang pun boleh. Moon biasa park dalam Campbell atau parking2 depan Campbell tu. Kadang park sebelah Semua House atau dalam Semua House.

Kalau saya silent reader je atau baru hari ni masuk blog akak, boleh ke pergi juga ? Boleh....as long as anda nampak poster n tahu pasal sale ni pun dah cukup memadai. Boleh ajak mak atau sedara atau jiran jiran datang tak ada masalah. 



Memang ramai yg dtg n tak lepas kan peluang utk dapat diskaun yg best 


Ala kenapa sebelum ni saya tak pernah tahu pun ? Tak apa hari ni baru u ols tahu kan ...hiksssssss  . Disebab kan sale ni khas utk jemputan maka jemputan itu hanya datang dari blog Kak Moon sahaja. Kak Moon adalah blogger tunggal yg host acara ini dan menjemput bagi jualan VIP ni. Masuk thn ni dah hampir 4 tahun Globe bekerjasama rapat dengan Moonpunyerblog.


 

Akak ni staff Sarah Hughes Globe ke ...akak kije kat sana ke ? Tak. Akak tak ada kat sana dan tak kerja sana. Akak hanya akan ada sana bila ada hari VIP Sale Moonpunyerblog sahaja.

Kadang ada org PM bgtau nak dtg. Nak jumpa Kak Moon boleh...nak dapat harga kak Moon boleh?
Jawapannya akak tak ada kat sana...dan harga VIP hanya valid pada harga sale sahaja. Jgn u ols pergi hari hari biasa tapi request nak harga Kak Moon mmg tak dapat ahhahah.

Tapi kalau u ols pergi hari biasa kadang pun ada sale yg store buat. So boleh beli juga. Ibarat mcm ni la amik contoh Aeon Jaya Jusco tu. Kadang ada je hari sale n discount dia...cuma bila card member day, haaa masa tuh mmg sale kaw kaw. So sale VIP ni sama mcm sale member card tu la .

Store discount : Discount yg diberi pada customer ..offer kain contohnya ...offer pada minggu tu atau bulan tu contohnya. Clearance and etc

Member Card : Mmg customer yg ada member card akan dapat notofication mengenai sale dan juga latest offer utk keseluruhan Sarah Hughes Globe...bahagian children , gents, ladies dan termasuk curtain.

VIP Moonpunyerblog : Diskaun yg diberi khas utk reader dan follower Kak Moon sahaja. Diskaun pula valid pada tarikh yg kak Moon bagitau sahaja.

Kalau saya ada member card dan saya pembaca blog Kak Moon mcm mana ? Maknanya bagus la sebab u ada 2 2 betul tak. Time offer member card u boleh membeli jugak....bila Kak Moon buat sale , u boleh datang jugak....hikssss

Saya duduk jauh, nak kirim atau beli online boleh tak thru Kak Moon ? Offer VIP day adalah khas utk walk in sahaja.  Apa sahaja harga yg di display masa VIP Day adalah valid pada masa itu sahaja. Ada reader Kak Moon dari Sabah n Sarawak datang khas utk beli langsir...dari JB dari Kedah n Penang semua pun ada . Yg paling jauh adalah dari Australia...kebetulan balik cuti n kena tarikh sale...terus 1 umah Australia dia buat .

Namun demikian kalau u ols ada nak beli online boleh deal ngan Mida atau ke page Globe. Boleh deal ngan Mida...tapi takley la mintak harga Kak Moon. Kak Moon tulis situ RM10 saya nak RM10 jugak ....maaf mmg tak boleh. Bak Moon kata harga VIP hanya utk walk in dan tarikh itu sahaja. Tapi kalau kebetulan store buat discount ok la kan .

Nak beli borong mcm mana ? Boleh. tu bisa di runding n di nasihatkan utk dtg ke kedai sebab utk memudahkan kita diskus dan pemilihan kain. Mmg ramai ID dan kontraktor serta pengusaha hotel amik kain dari SH Globe...termasukla house developer.

15 comments:

Ainaa Atikah said...

Ala.dah terlepas.xpela.tgu next vip sale.heee

linda manaf said...

Bile ade lg vip sales?

linda manaf said...

Bila ade lg vip sales??

linda manaf said...

Bila ade lg vip sales??

Miss Moon said...

Linda,

akan sale lagi selama seminggu

30 July - 7 Aug 2016

Kak Moon akan ada di sana pada 6 dan 7 August

ciq said...

salam kak moon..bila ada sale lg..saya nk masuk rumah baru..kt sarah hughes globe ni boleh ambil tempahan sekali ke

Juls Julie80 said...

assalammm..

alaaaaaaaaa....

baru hari ni terjumpa entry nih...

:'(

:'(

ibu izz said...

baru google kain langsir murah... tup2 terjumpe post ni dan byk jugak blog kasi feedback yg best...
terus rasa teruju nk pegi...
bila lagi nk buat VIP sale? x sabo nk pegi... hihi

Atfan PruBSN Takaful said...

Alhamdullillah ..hari ni 28/10/2016 dpt jumpa K.moon.kat globe.rege hr ni mmg berbaloi..langsir rm 49.90 jd rm10.90..bidang.110...mmg berbaloi..

Unknown said...

Kak moon sedih sy baru misi nak cari langsir..skali vip sale dah terlepas😂
Kalau pergi hr biase harga dia ada yg mitah x

Unknown said...

Kak moon sedih sy baru misi nak cari langsir..skali vip sale dah terlepas😂
Kalau pergi hr biase harga dia ada yg mitah x

muhammad muiz said...

Hye kak moon,sy silent reader je dlm blog ni,tp skrg ada rasa nk tukar lgsir rumah😙 nk ty kak moon, disember 2016 ni ad vvip sale lagi x?

eyda ishak said...

kak moon.. bile nk ade sale lg.baru terjumpa blog ni..

Doakan Afruz Pasti Berjaya said...

Déc 2016 ni ada sale last minute tak agak2 hihi

DeeZert Sista said...

utk 2017 ni dah ada sale ker kak moon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...