Tuesday, May 23, 2017

tiba tiba air mata menitik nitik

Tiba tiba air mata menitik nitik takley dikawal ....tap tap jatuh terus .

Mama msg kat group whats app

" anak anak ingat ka hari ni hari apa 23/5 , dimana cucu mama menjadi yatim. Allah cucuri rahmat ke atas roh beliau dah syukur tak terhingga sebab dapat menumpang kasih ngan anak nya Abd Rafiq , Al-Fatihah "

terus mata tiba tiba panas automatik . Terus g bukak balik kisah lama utk konpomkan tarikh. Sebab mmg Moon ingat bulan May tp dah lupa tarikh . Tq mama sebab ingatkan. Moon nak reply panjang2 dlm group pun takut Talib sedih . Norma pergi pada 23/5/2012 dah 5 tahun dah.

bila baca entry ni Dalam Ingatan terus ayaq mata laju jer turun cam air terjun . Tanpa sedar nasib la takdak org kat opis . Hidung pun rasa dah kembang dah ni .

So pesanan buat semua dan utk diri Moon jugak. Hargai la pasangan anda sementara dia org masih ada . Kita pun tak sempurna n bersyukur la sebab pasangan kita menerima kita seadaanya . Hargai la dan sentiasa beryukur dengan nikmat yg kita dapat ni setiap hari . Sebab kita tak tahu bila ajal kita dimana kita akan berpisah buat selama lamanya. Syukur Alhamdulillah sebab Allah temukan pasangan yg baik buat Talib selepas Norma pergi. Baqis is the best mother yg Rafiq dpt .

Al- Fatihah buat Allahyarhamah Noormawati

Akak sentiasa sedekahkan Al- Fatihah buat Norma bila akak bacakan utk arwah mak akak , kakak akak , dan utk semua yg telah pergi .

Tuesday, May 16, 2017

Nak mintak 1 vote

Assalamualaikum semua

Akak nak mintak tolong u ols ni utk vote akak n Sarah dlm page Smartmum Asia . 1 LIKE = 1 VOTE

Kalau u ols free free kebetulan kat tangan ada phone n mmg tgh duk login FB tu boleh la klik satu kali ....hiksssssssssss

sebab u ols yg bantu vote juga boleh berpeluang menang hamper bernilai RM200 tau

tq u ols ...mana tahu kalau ada rezeki utk akak n Sarah. MMmmmuahhhs

https://www.facebook.com/smartmumasia/photos/a.686227521561213.1073741833.313746025476033/686227844894514/?type=3


What a fantastic day we had at Mothercare Malaysia Mother's Day Blogger Event! We can’t wait to share the happy moments with all of you!

Big thankyou to all our mom's for attending! To celebrate Moms, you have a chance to win and what you need to do is as simple as casting 1 vote for your favour blogger! Action NOW!

1. Like Smart Mum & Share this post
2. Vote for your favour blogger’s photo (click “Like” on your favourite blogger photo)
3. The top 3 photos with highest “Like” will win. Winners and one of their random voters will WIN exclusive gifts from Bloom & Grow.Top 3 bloggers/media will win a Gro Hamper worth up to RM500 while one of their fans will win a Trunki EAT range hamper worth up to RM200.

*T&C apply *Till by 26 May 2017, 11.59pm.

Monday, May 15, 2017

Ephyra Lips

Ephyra mengorak langkah lagi sebab sekarang ada kuar produk baru lagi u ols . Produk yang sangat di nanti nantikan iaitu Ephyra Lips . Ephyra dah kembang kan sayap ke Ephyra Cosmetics ....Tahniah buat Amiza n team Oceanlife .


comel je bekas dia . Berbeza dengan lipmatte yg ada di pasaran 


Moon adalah antara Ephyra Agent yg dapat mencuba Ephyra Lips ni awal tau . Mmg sonok sangat bila EPhyra kata Agent boleh beli dulu . Laju je ngoder ...n mmg best bila pakai Ephyra Lips ni

Kesimpulannya yg Moon boleh buat adalah :


RM30 sangat affordable

Texture ringan tapi tak kering sangat cam lipmatte lain . Mmg berbeza. Sampai konpius jap sebab Moon rajin cuba macam macam lipmatte ni. Yg Ephyra Lips ni adalah yg paling moist so far .

Bibir tak kering sebab super senang nak remove . Tak perlu tenyeh sangat .

Terus kan baca k sebab Moon ada share info pasal Ephyra Lips ni











RM30  CREAM TO MATTE LIP COLOR EPHYRA YG TGH FEMES JADI REBUTAN MEKAP ARTIS, WANITA BEKERJA, WANITA BISNES, STUDENT & SELEBRITI...

 SEBABNYA?


Harga Berbaloi - HANYA RM30 sahaja. 
Warna dan kualiti setaraf antarabangsa yg harga beratus tp yg ni hanya rm30 - confirm Puas Hati!
Moon paling suka Amber Rose dan Whisper Nude .

 Light Weight / Rasa Ringan - rasa n tekstur ringan macam tak pakai lipstick. Tak melekit, tak berminyak n plumping your lips!  Rasanya sangat ringan dan mmg tak rasa setepek ke apa hahah.

Smooth n Velvety Finish - Sangat Pigmented. Warna & tekstur yang pekat n sangat berkualiti. Senang nak pakai. One swipe dah cantik. Pakai sikit warna dah naik. Kalau kita jenis yg suka simple boleh dab dab je n warna dah cun . Hasilnya pun matte tapi tak ultra matte yg bagi effect kering . Ia still  nampak antara matte n creamy.

Tahan Lama - Bila Pakai boleh tahan lama. Tak perlu nak calit berulang kali.

Wudhu' Friendly - walaupun tahan lama, tp senang nak remove. Pakai tisu basah - terus bleh tanggal. Tak perlu gosok kuat-kuat sampai luka atau pedih bibir! 

Ni pakai tisu biasa pun dah boleh remove . Takyah nak tenyeh kuat kuat. Moon ada pernah cuba lipmatte mahal yg dr luar negara . Mmg tahan giler tak transfer langsung kat tisu . Tapi kalau nak remove mmg hazab sebab boleh remove ngan baby oil je . Kita plak nanti nak solat Zohor nak solat Asar kat opis kan. Satu hal plak tiap kali nak amik wudhu nak kena tenyeh bibir ngan baby oil dulu . 

Kalau Ephyra lips ni lap ngan tisu dulu kat tempat duduk ....then terus g amik wudhu . Nak cuci muka tu boleh sabun kan sekali tang bibir kalau kita was was atau nak pastikan muka kita betul betul bersih. Tapi mmg senang n tak perlu effort banyak pun utk remove kan dia . 

Ramai yg dah beli dr Moon pun bg feedback senang nak remove n tak kering.

Tak Mengeringkan Bibir. Selalunya Matte Liquid Lipstick buat bibir kering. EPHYRA LIPS diperkayakan dgn JOJOBA OIL VITAMIN E yg akan elakkan bibir kering serta mengelupas. 

Tang ni mmg Moon setuju sangat, sebab mmg tak dry. Ada setengah org risau kalau pakai Matte sebab nanti bibir jadi kering n berkuping serta mengelupas . Kadang nak buang pun susah . Trust me Ephyra Lips ni sangat lembab n moist  ....eh lembab n moist tak sama ke ? 

Biasanya kalau pakai matte kita kena lembutkan bibir ngan lip balm dulu kan. Tapi kalau pakai Ephyra lips ni mmg takyah sebab dia mmg dah lembab.

Hasil nya pun idak la kering kontang cam other lip matte but still tahan . 

5 Stunning Color for All Skin Tones - colour memang in & trendy. Kulit cerah boleh, kulit tak berapa cerah pun boleh! Boleh pilih warna kegemaran u ols ...nak yg lembut atau yg garang . Rasanya 5 warna ni mmg u ols kena beli semua .

WHISPER NUDE
💄AMBER ROSE
💄PINK PEONY 
💄SCARLETT PLUM
💄RED KISS 






With Vitamin E dan Jojoba Oil - berfungsi ibarat lip care utk melembapkan &merawat bibir yang kering atau bibir gelap. So kalau anda jenis yg bibir kering pun boleh cuba pakai lipcream ni . Mmg berbeza ok .


5 warna yang GOJESS utk semua warna kulit

WHISPER NUDE
💄AMBER ROSE
💄PINK PEONY 
💄SCARLETT PLUM
RED KISS 

Amber Rose

Whisper Nude 

Akak dah cuba semua warna ok . Abaikan muka akak yg sembab tu ...pembawakkan budak kannnn . Tapi nak juga amik gamba so u ols boleh tgk . Walaupun muka akak tak la secun gamba model kat atas tapi ni real hokey hahahhaha . Nanti akak dah cun sket akak amik balik gamba k . But i love all the color ...

Ephyra Cream to Matte Lip Color dah terjual lebih 5000 batang hanya dalam tempoh x sampai 10 hari selepas pelancarannya pada 2 May yg lalu. Ramai yg order ngan Moon jugak . Asalnya yg order 1 kaler terus order kaler lain jugaks  


Kak Moon 013-3995265 ( boleh whats app utk order . COD Cyberjaya / Putrajaya n BBST )



U ols boleh follow Fb Ephyra n Ephyra Cosmetics utk tahu latest news n offer tau . 









.

Thursday, May 11, 2017

JSD Miss V Feminine Wash

Ni dah dekat sebulan Moon try Feminine Wash dr JSD ni . Bila dah cuba baru la boleh share ngan u ols kan. JSD ni mmg sangat femes n mmg dah lama dlm market . Sekarang JSD dah ada macam macam produk dah tau



Moon dapat ni dr Yuzielawati . Nanti Moon letak contact dia kat bawah k

Pencuci ni botol dia besar . 100 ml kat dalam n siap ada pump ...so senang la kita nak tekan utk dapatkan pencuci tu .

Apa pendapat Moon tentang JSD Miss V Feminine Wash ni





Bau 

Bau dia sangat wangi semerbak . Bau ala bunga melur n bunga bunga . Tapi 1st yg Moon bau adalah bunga melur diikuti nga bau segar n herba sikit . 


Tekstur

Tekstur dia dlm bentuk cecair . Tak pekat mcm bath gel ke apa ...dia ceceair yg cair. Berbuih sedikit 







Rasa dia cam na 

Bukan la Moon rasa plak pahit ke manis ke masin ke apa . Tapi bila guna mmg rasa berangin n sejuk hahahhahah kagums kejap sebab mmg berangin sgt . Biasa kita guna shampoo yg bagi berangin kepala atau bath gel yg berangin tu kan. Tapi ni ...feminine wash yg berangin . Tapi tak la berangin sangat sangat cam minyak angin ke apa . But it does meninggalkan rasa sejuk kat situ hahahahhaha . Bila bilas mmg rasa bersih n segar je ahakssssssss. Best best best


Sebotol tahan berapa lama

Biasanya 2 bulan tapi bergantung pada berapa kerap u ols pakai . Ni Moon dah pakai nearly sebulan tapi masih banyak lagi 






FUNGSI JSD FEMININE WASH 

✔Mengeluarkan keputi-han lama.
✔Menghilangkan bau kurang enak
✔Antiseptik (menghalang bakteria dan fungus)
✔Menghilangkan kegatalan 
✔Menganjalkan dan memelihara kulit
✔Menstabilkan PH Cik bunga.
✔Mencegah kekeringan, kegatalan dan memberikan keselesaan
✔Amat membantu di waktu datang bulan dan selamat kegunaan harian

CARA PENGGUNAAN JSD FEMININE WASH 

✔Tuang sedikit pencuci Miss V Feminine Wash Jamu Susuk Dara ke tapak tangan
✔Gosok bersama air sehingga berbuih
✔Usapkan pada bahagian intim
✔Untuk kesan yang lebih baik, biarkan selama 10 saat sebelum dibilas dengan air bersih.
✔Bilas dan keringkan





Yuzielawati 

019-245 8424

Tuesday, May 09, 2017

TM Resort Cameron Highland

Ni sambungan balik ke Taping - Penang hari tu. On the way balik ke KL dr Taiping , Pak Sutan kuar soklan . Nak singgah Cameron tak . Kalau ada bilik kita stay kalau tak ada kita turun balik lepas jalan jalan.


Kita org naik kot Simpang Pulai. So jalan dia ok sikit kalau nak compare kalau naik kot Tapah yg berliku liku tuh . Atas ni tak la sejuk sangat ...masa kita org sampai pun dah tengah hari .

Sampai kat Kea Farm tu jalan kemain la jam . Tp yg nak menghala ke Simpang Pulai la . Kita org menghala ke tanah rata agak ok n tak banyak kereta.



Ni la TM Resort Cameron. Kita org kalau dtg Cameron mmg dtg sini je sebab ada staff rate . Tempat pun luas . Masa ni gamble je la ada bilik ke tak . Sebelum tuh dah call....dia kata ada 1 bilik tp tgh tgu org transfer payment . Pak Sutan kata awak pergi je kat kaunter hahahhaha tunjuk muka . Mana tahu dia boleh kasik bilik kat kita ....ewahhhhh. Sebenarnya utk tunjuk yg mmg kita ada kat sini dah pun hahahha

Dia kata bilik penuh tapi ada 1 family room ala studio . Ada 2 katil queen ...so kita org kata ok aje la

Banyak kali dtg sini tak pernah pun dpt bilik tu hahahahha sebab ingatkan bililk tu utk bos bos je hahahah






Family room 1 . Ada 2 katil queen ...ada 2 tandas n ada dapur hokeyyyyy

 Moon pergi bukak semer kabinet, kot kot ada kuali ke periuk ke bagai. Tapi tak ada hahahhahaha . Rasanya kalau nak masak masak kena request kot . Tapi mmg best la sebab ada sink semer ....senang nak buat air n basuh pinggan semer .


Mama siap tapaukan kita org nasi, kari ikan n ayam goreng bagai . Complete....mmg masuk bilik terus hidang makan dulu bagi kenyang kenyang dulu sebelum kuar





 Ada TV n sofa semua . So boleh la lepak lepak tgk TV . Sekarang TM Resort dah under new management so barang pun nampak ok . Langsir pun nampak baru ...bilik pun bersih . Sofa pun elok . 

Tandas ada 2 pintu . Tp 1 je ada water heater ...ok la kan . So takder la berebut jamban ekekekke . Tandas pun bersih lengkap semer . Ada towel 4


 Beranda ni sangat besar n panjang . Sarah kemain la sonok nak duduk kat luar ...sekali bising sebab dia kata kaki dia sejuk 



masa ni duk hujan je . So mmg kita org duduk kat bilik je . Petang sket cam tu baru keluar cari makan malam . Gie cari benda panas panas sket sebab mlm mmg hujan je.  Masa ni baru rasa sejuk ketor . Mlm semer pengsan awal . Layan movie kat laptop n terus semer pengsan 

 
 Besok pagi pagi keluar cari makan ....gie cari strawbery sket . bawak budak budak ni jalan kejap . Sarah dia mmg amik baju sejuk kakak dia sebab ....mummy dia terlupa bawak baju sejuk sarah . Sebab dlm kereta mmg dia selimut je terus hahahha


 
 Dapat la makan strawberry ....ubi rebus panas panas ...jagung semer tu . Cactus tak beli pun sebab biasa beli mmg asik mati je cactus ni hahahahha

 Lepas check out semer singgah Bharat tea plantation g beli teh sket wat balik umah . Pekena teh panas panas ...pergggg sedap . Sekarang kalau nak turun jalan kat ladang teh kena bayar n ada tiket dah. Since hari pun hujan , kita org minum teh je kat atas tu .


terus turun kot Tapah . Jln ok tak banyak kereta ...lori pun ada 1 2 je ...masa ni tak hujan sangat so kira ok la . Ingat nak berenti kat Lata Iskandar tp org pun penuh n payah nak berenti....maka straight turun terus n balik umah

Dalam kereta budak budak ni wat pesta khemah khemah. Sabo je la yer Abg Isk .....hahahahha

Kalau nak contact number TM Resort Cameron Highland, boleh call nom ni 05-4914000
Make sure bawak staff ID u ols juga sekali ya sebab nak sahkan betul tak anda ni Staff TM


*picture credit to TM Resort via booking.com



Our previous visit to other  TM Resort . Moon share kan link k sebab kalau korang google payah naw naw nak jumpa .

- TM Resort PD  
- TM Resort PD again
- TM Resort Tanjung Bungah , Pulau Pinang 2017
- TM Resort Tanjung Bungah , Pulau Pinang 2016

Untuk rujukan u ols k
Boleh call TM Resort yg u ols nak stay . boleh tanya sekali HARGA TM RESORT UNTUK STAFF 

RT Hotel Management Sdn Bhd
Phone No.
:
03 4144 1373 / 1973 (Central Reservation Contact Number)
Fax No.
:
03 4144 1673
Office Hour
:
9.00 am – 5.30 pm (Monday till Friday)
9.00 am – 1.00 pm (Saturday)
E-Mail
:
Payment
:
RT HOTEL MANAGEMENT SDN BHD
MAYBANK ACCOUNT NUMBER 5645 4813 5892
Location
Unit
Address
Telephone
Fax
Langkawi, Kedah
VIP Suite
Teluk Baru Mukim Kedawang, 07000 Pulau Langkawi, Kedah
04 955 5125
04 955 2555
Management Suite
Executive Suite
Tanjung Bungah,
Pulau Pinang
VIP Suite
535, Jalan Tanjung Bungah, 11200 Tanjung Bungah, Pulau Pinang
04 899 5489
04 899 5495
Management Suite
Executive Suite
Cameron Highlands,
Pahang
VIP Suite
Lot 186, Pangsapuri Anggerik, Persiaran Dyg Endah, 39000 Tanah Rata, Pahang
05 491 4000
05 491 4001
Management Suite
Executive Suite
Peninjau Apartment Fraser’s Hill,
Pahang
2 Rooms Apartment
Jalan Peninjau, 49000 Fraser’s Hill, Pahang
09 362 2500
09 362 2352
1 Room Apartment
Bungalow Fraser’s Hill, Pahang
Suite
Jalan High Pine, 49000 Fraser’s Hill, Pahang
09 362 2400
09 362 2351
Deluxe
Kundasang, Sabah
2 Rooms Bungalow
Jalan Masjid Kundasang, Peti Surat 84, 89307 Ranau, Sabah
088 889 744
088 889 746
Deluxe Room
Cherating, Pahang
3 Rooms Bungalow
Kg. Cherating, Cherating, Pahang
03 4144 1373 / 1973
03 4144 1673
Sri Intan Resort Sdn Bhd
Phone No.
:
06 662 7262
Fax No.
:
06 662 7663
Office Hour
:
7.00 am – 10.00 pm (daily)
E-Mail
:
Payment
:
SRI INTAN RESORT SDN BHD
MAYBANK ACCOUNT NUMBER 506043318922
Location
Unit
Address
Telephone
Fax
Port Dickson, Negeri Sembilan
VIP Suite
Batu 7 ½ Teluk Kemang, 71050 Port Dickson, Negeri Sembilan
06 662 7262
06 662 7663
Management Suite
Executive Suite


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...