Showing posts sorted by relevance for query kedai lampu murah. Sort by date Show all posts
Showing posts sorted by relevance for query kedai lampu murah. Sort by date Show all posts

Monday, November 16, 2015

Kedai Lampu Murah House Of Lighting Puchong

Ni la kedai paling best utk beli lampu. House of Lighting kat Puchong tuh

Dulu masa Moon nak masuk umah, mmg lampu 1 umah beli kat sini je. Mmg rambang mata tgk lampu lampu kat sini. Dah la cantik...murah murah plak tuh

ni la kedai nya. Dulu blog Moon mmg hit banyak masuk sebab ramai yg cari kedai lampu murah. So mmg tetiba dapat banyak pulak soalan dari mereka yg nak beli lampu. Siap ada yg email say thank you sebab sudi share pasal kedai lampu murah nih. Mmg semua yg pergi sini mmg akan puas hati la

Last week pergi kejap ngan pak sutan. Sebab nak tukar lampu kat foyer umah. Lampu kat umah hari tuh pecah lepas tuh kaki mentol tak boleh buat kuar dari soket tuh. Dah tak cukup mentol.

Tetiba kan terus rasa nak tuka lampu baru.

Yer la sebab boleh beli lampu murah....anytime pun boleh tukar lampu ( omg tetiba ayat cam org kaya ...apa kes )



Skrg dah 3 4 pintu dah kedai dia. Org mmg seperti biasala....penuh memanjang kat dalam ni. Masuk masuk dalam kedai terus kepala dongak ke atas...banyaknya lampuuuuuuuuuuu

lepas tuh sekarang sistem dia org sangat efisien....dah ada sistem nombor. Yg assist kita pun baik baik semua.


 cam comey je....tapi kita org mencari something yg bewarna hitam utk matchkan dengan perabut dan lampu kat meja makan



 Kotak kotak ni sangat pelik tapi sangat cantekkkkkkkkkkkk ...sangat modern dan ala ala hipster


kipas pun ada macam macam jenis



  

 
 
 Yg 3 serangkai RM 129 ni cantik kan. Ada 3 bentuk berbeza...berkenan la sangat. Tapi cam tak sesuai plak letak kat foyer umah tu

 
Mmg kalau masuk kat dalam ni semua pun nampak lawa. 

Tak sempat nak snap banyak lagi gambar sebab bateri phone habis hahahhaha. Penat juga la leher nih sebab duk tgk atas je. Nak beli 1 lampu je tapi dekat sejam nak pilih hahahhaha 

So berjaya la beli 1 lampu ....nanti Moon share lampu mana Moon beli k 

So sesiapa nak masuk umah atau nak cari lampu baik pergi ke kedai lampu murah ni...House of Lighting. Mmg berbaloi baloi


Business Hours:
Tue - Sat : 10:30am - 8:00pm
Sun : 12pm - 5pm
Mon : Off

Address :
No.33 & 35, Jalan BPU 6, 
Bandar Puchong Utama, 
47100 Puchong,Selangor.

Facebook : House of Lighting 


Entry pasal House of Lighting 2009 masa mula nak masuk umah dulu . Segala lampu n kipas mmg beli kat sini je .

Sebab dapat lampu murah ...2 3 tahun sekali pun boleh tukar lampu . Kalau ada rasa cam bosan dah tgk lampu kat umah tu ley la tukar hahhahahah . Ruang diberi nafas baru , tukar cat n tukar lampu terus jadi lain . Lampu ni pun we ols beli di House of lighting 2015

Thursday, January 29, 2009

kedai lampu murah

Thanks to Mas sebab rekemen kan kedai lampu neh kat aku ...mmg tersangat la murah hokey murah giler . Moon dah gie dalam 10 kedai ++ semer yg kat puchong den pegi . Mana yg murah Moon beli la kan . Aku mana nak beli benda yg mahal mahal nih kan . Yer la kalau boley dapat 1 brg tew RM 100 buat apa nak bayar RM 2oo utk benda yg sama. Tang nak membeli nih kena la menjadi pembeli yg bijak yer puan puan . Kerana at the end bila u total kan semer bill bill u tu ...u pasti akan tersentappp melihat amount nyer ...1 + 1 ...2 ...dan bla bla bla

ok back to da story . Mas ada bagitau pasal 1 shop kat Puchong nih . Moon pun ada sembang with my bos n dia kata mmg benar kedai nih sangat murah ....so mak mmg mengeletiks bila dgr perkataan MURAH nih ...so pegi la ngan pak sutan ..Nama dia HOUSE LIGHTING SDN BHD ...kowang aku promot neh ..nanti aku pegi beli kipas sila bagi discount ek ..tambah nak beli energy saving bulb 14 bijik ...sila jgn charge mahal mahal

Kedai nih sederet ngan kedai kedai perabot jati kat puchong . Sederet ngan Ipoh Station ...masuk kedai nyer terkesima aiii u .....melangot la nko tgk lampu pelbagai rupa ....nak nangeh pun ada . sebab ada 1 lampu tew i beli harge RM 80 kat kedai dia RM 49 ajeeeeeeeeeeeeeee tekanannnnnnnnnnn. Tak pe la kan tak der rezeki aiiii la tew .Yup mmg banyakkkkk macam macam ada n penting very affordable . Nko nak kerawwang , nak klasik , nak moden , nak simple ? u name it ....semer ada

Bila dah banyak cam nih baru la kowang boley tawaf 21 kali kat dalam nih ...bukan setakat 7 kali hokey ...tgk la sampai juling bijik mata hahahhahah akak suka masuk kedai neh . hua hua hua sampai 3 4 kali tukar hahahha penin en sutan melayan ...ampun tuanku ...
Cuba tgk lampu neh RM 190 ...kat lain semer moon tgk RM 250++ ...ha cam mana tew ..comey kan yg nih ...ala romatik gitew. Tujuan utama dtg nih kita org nak cari lampu seksi utk bilik kita org hua hua getiks kay ....yer la tuan umah misti la nak lepak sampil tgk siling tgk lampu yg cantek ...baru la tenang jiwa raga kan kan kan ...tapi aiii tak a mik yg nih . Kalau kowang berkenan pegi la sambar skrg .
Ha yang nih cam dalam secret recipe tew kan ..kalau kat kedai RM 5 rat kan ...sini 2 rat je hokeyyyy alamaks harger berpusing plak . sowi la aii pakai kamera phone je sangat senang nak wat sindeket mencuri curi amik gambo . Kang bawak slr ingat aiii nih reporter plaks Ha yang comey nih beharga RM 69 aje u ollsss ...mantop . Simple je . Yang mana aiii beli ...tak ley la bagi tau tunggu la nanti aiii tayang la kat sini ...hua hua hua

Tapi kalau lampu lampu MEMANG MURAH ...area Puchong tak der lagi kedai yg ley lawan harge kedai nih ....even deretan kedai lampu kat Tesco puchong pun lagi mahal ....

Kowang pegi la House of Lighting nih ..memang tak nyesal ...tapi kalau ada kedai lagi bagus , sila la share ek

PASAL KEDAI NIH LAGI DI SINI

Lain entry yg ada cerita progress umah
- Proses pemasangan lampu
-proses kitchen cabinet ( harge tintet tew salah ya ..tew utk dpn sahaja)
-gambar kitchen cabinet before n after
- kain langsir murah kat nilai square
- Gambar kitchen cabinet ( it cost me near 9K + grill 1 umah)

Monday, April 05, 2010

Kedai lampu murah

Jikalau anda type " kedai lampu murah " di pak google ...maka my entry duk 1st kay Results 1 - 10 of about 307,000 for kedai lampu murah. (0.08 seconds)

wah gitew ..kalau cek nuffnang nyer keywords pun benda alah nih mmg duk top kay ...wah glams gitew terasa nak bwak notebook pegi kedai lampu tew tunjuk ( mana tahu dapat lampu cantek brg sebijik dua )

Tapi kedai nih mmg bagus ...nanti kowang kalau nak gie kedai dia sila la ek . Kat puchong sana ...

Google search tew akan membawa anda ke SINI

alamat kedai lampu tew :
Houses Lighting Enterprise
no 33 & 35 Jalan BPU 6
Bandar Puchong Utama
47100 Puchong
012 2683790

WALL STICKER FOR SALE - ada kat entry kat bawah


Thursday, October 21, 2010

kesinambungan kedai lampu puchong


*auto publish

wahhhhh korang kan ...kalau kedai lampu murah terus masuk blog mak kan .....tocei2 .....n thanks jugaks pada mereka yg personally sanggup write me an email just to say thank you sebab wat entry nih tak sangka plak sebab entry tew ramai yg jumpa lampu idaman masing2 pada harga yg sangat murah .

so hari nih mak akan buat lawatan membeli lampu lagi lunch karang ....so ada sesapa nak pegi ke auwww......nanti mak snap snap lagi kay untung2 ley mintak kebenaran ngan bos dia ....agaknya dia layan tak ....bos ai nak amik gamba kedai u masuk blog ai ...agaknya dia bagi tak

cuba u type kedai lampu murah ....out of About 124,000 results (0.04 seconds) ...blog mak nom 1 hokey kalau wat adsense nih masyuk muahahahhaha ....so tauke cam na .....wink winkkkk

Monday, February 14, 2011

Anda akan rasa seronok berblogging bila

anda akan rasa seronok berblogging n rasa apa yg anda tulis tew di hargai n berguna pada org lain ...baik secara langsung mahupun tak ..sebab

1- Org lahir kan rasa thank u pada anda sebab share kan maklumat yg berguna ...and dia org pakai nasihat / maklumat anda and their life is getting better / easier . Sharring is Carringggggg

pasal Kek

Smalam ai gie amik gamba kat Putrajaya ...rasa happy sangat bila Azira kata ...

" Moon ai tempah kek ngan Ila sebab nampak kat belog u kek dia cantek2 ...then ngan Filla ai ada tempah frame "

wah ....rasa bangga kay sebab bila nampak kek tew cam ...ai kenal kek nih ...its from ila ...pastuh tgk frame tergantung kat tangga ...eh nih from frame kasih ...wah semer from my friends...i heart u laaaaa

Rizq Cake
Frame Kasih


pasal taska
so now anak saya dah berada di bistari ceria dekat 6 bulan...dan taska tu mmg sangat bagussss!! betul sangat cakap moon...anak saya sangat heeepiiii!! di sana..dah tak de langsung nangih2... bile anta pun ceria je....siap cakap yay!!! kalo nmpk taska...tak macam taska sebelumnye.... tenkiu moon sbb rekomenkan taska tu...n pn asiah pun masih igt pada moon time saya cakap nama moon... thanks sgt2 ek...ritu ada jupe moon beberapa kali...igt nak say thanks tapi saya malu la plak....hihihihi....
ok moon... c u soon....
~fichiek~

Kedai lampu

azura Says:

da beli da lampu n kipas dr kedai ni...isnin pi closed pulak...x putus asa lg pi pulak rabu lps...x nak pi kedai lain da pasni...memg puas ati n bebaloi2...:D
hubby excited gaban tgk lampu2...:D
tq so much ms. moon for all info

Anonymous Says:

entah macam mana aku tersesat kat website ni. lepas baca blog ko, aku dah pegi kedai tu. murah gile. aku beli kipas KDK 4 blades with remote (RM248), kipas biasa 3 blades (RM122), wallfan 16" (RM155), dan tak ketinggalan lampu crystal yang comel (RM 79). kepada yang tengah cari kipas tu boleh la jadikkan reference harga yang aku mentioned tu. kalau korang pandai tawar mungkin boleh dapat lagi murah kot. TQ


and ada few yg email terus kat moon siap ada dr penang dtg puchong semata2 nak beli lampu ...tenks ...4 ur info ai tak di bayar utk buat iklan kedai lampu bagai tapi kalau nak upah pun vley ekekek



So anda tahu yg anda bukan syiok sendiri ....apabila anda dapat respond dr pembaca anda .....so readers sekalian tocei222222222




Thursday, October 21, 2010

Kedai lampu Houses Lighting Puchong

Ha sambungan lagi ...syok wat entry nih sebab nih la penyumbang terbesar hit kat blog nih hahahhaha ....( harap maklum hasil darik kamera hp )

Tujuan utama adalah utk membeli lampu utk umah di Taiping for mama n papa sbg adiah . So that nanti dia org pasang lampu muga muga teringat kat kita org ...Sabtu nih dia org pindah Taiping ....so no more kajang lor sebab Papa dah pencen ...so we ols ke Taiping this Saturday


wahhh tauke kidai manyak laku ka terus cat baru lor ..plz take note kedai nih di tutup on monday ya and bussiness hour is 10 am - 5 / 6 pm

maaf ek gamba semer mak snap yg mana mak berkenan la ek aakkaka

harus la bawak tauke besar yg nak masuk umah baru tak lama lagi akakkaka . Nanti bwak org umah skalik ya Pak Juhri
RM 99
RM 129 sangat lawa n sweet...besar lak tew
ha yg slalu nampak dalam sercet recipe tew ala ala nih kan RM 270 kay
Rm 99 dah skrg
RM 119 ada lamp shade ...kiut sangat
yg juntai2 cam nih pun banyak weyyyyy lawaaa n MURAH
lampu luar umah - gantung style
lampu luar umah atas pagar ada banyak
kalau umah anda plaster siling yg rata tew je elok letak downlight ....RM 5 pun ada kay
ha nanti jadi cam nih la ...
RM 69 ...multi color and ley jadi lampu putih ...sangat berkenan . Asal nak beli nih ...tapi nak bg utk parents kang takut dia org tak berkenan fancy2 cam nih
alamak lupa harga dia below RM 15 rasanya
Rm 12 sajo lampu dinding ....

so lampu mana kita org beli tak ley la reveal skrg ....ahahahha ...energy saving bulp RM 7.90 seketul ya ....

kalau brand philips murah dekat kedai hardware kat nilai ...berhadapan nilai square ...semer volt RM 10




Thursday, September 06, 2012

Ke Langkawi part 4

since Makam Mahsuri nih sangat la dekat ngan To Senik .,..so kita org pegi sini je la . Nak pegi jauh jauh jap jap hujan kan ..


 

 Nih la nama nya Rombongan Cik Kiah ngan anak anak ..


Ni 2 hero anak Makcik Kiah yg di tugaskan membeli tiket nak masuk .

 Dan nih adalah pengawal peribadi Makcik Kiah ...hehheheh my FIL yg tgh sonok simpan janggut . Yer la dulu kije penjara mana ley simpan janggut ...nih dah pencen maka sonok la dia simpan ...nanti papa suh la Mama trim ...ekekkek olo  olo so shuweet tau





Lupa laks nak snap gamba kat Makam Mahsuri sebab dalam tew pun punya ramai org kan ...so kita org snap2 kat luar2 je ...masuk umah2 tradisional nih ....wah cantek2 laks tew
 Adakah ini wajah Mahsuri ...i pun tak pasti tapi wajah wanita dalam potret nih sangat lawa kan


Awat nih ....anak Papa nak apa nih .........
 
 Rafiq masa nih tgh guling2 hahhahah sebab tak bg org dukung dia ...terus aksi landing atas lantai sambil cuba di pujuk oleh Kakak Yaya hahahhaha


 Masa nih adalah scene saat Mahsuri nak di hukum ...siap ada sound effect bagai ....walaupun patutng tak gerak but penceritaan n sounds effect banyak membantu ..
 
 kalau la ai kaya raya sampai duit pun tak tahu dah nak wat apa ...ai akan buat umah papan cam nih seketul ...best je umah papan sejuks je ..

 

 lepas tgk gamba nih baru la tanya sutan ...eh asal kita tak bergambar kat sitew ekkkkkk ...


 Adeh Isk nak gaks try try pegang lembing bagai kannnnnnn ...sambil di ajar oleh apaknya Sultan yg berjiwa rakyat hahahah

 turun2 tangga , papa terserempak ngan tuan dia kat penjara ...wahhhh what a small world . Papa kata Tuan nih la yg banyak bantu booking dewan semer masa Talib n Norma kawen dulu .

 asal tetiba 2 nih posing ala cam nih ...den pun tak  tahu ...adakah ini posing burung helang ...atau adakah posing karate kid?

 pusing2 tetiba hujan laksssssss terus lari masuk kedai makan dalam nih ...minum2 dulu


 adeh geram tol la budak paung nih ...tgk pipi dia tew cukup Yis n ibu rotinya ....enak di makan begitu saja ....masa nih dia punya duk gelak tgk papa dia ...apa yg klaka pun tak tahu ..pastuh jap jap nak paw air teh ais hahhah

reda hujan terus jalan jalan lagi ...baru 2 3 langkah hujan plak ...so kena la masuk umah2 hahhaha


dah habis ronda maka jom la kiter pulang ........pulang mari la pulang mari la pulang bersama sama ...

moh la kiter pegi cari makan kerana perut udah berkeroncong lagu sedu sedan . So kita org pegi cr kedai makan kat area nak ke Pantai Cenang . Ada 1 kedai nasik campo pas stesn minyak tew sket bawah pokok ....best gilers kay . Dah la lauk banyak siap ada ikan bakar ngan sambal belacan super extra hots yg ai mmg tak mampu nak pejam mata tgk ....so cicah jugaks la ....dap dap hokey . Pedas2 time hujan ...ikan bakar panas2 dapat plak ngan ulam2 penuh pinggan yg buat terasa cam kambing japs la sebab banyak mkn daun ...siap berpetai bagai la ....perggggggg sedap kay ...total 6 dewasa makan n 2 budak makan plus lauk bungkus lagi dalam 45 hengget cam tew . ok la kan...murah .  ari tew mkn kedai deret Idaman Suri tew ...2 laksa 5 nasik lemak n air dalam 5 cam tew kena 55 henggettttttttt whattttt ....pastuh semer duk ckp ....hish pas nih tak mo dah makan kat sini .......asal mahal cam bedil nih .........habis tew takkan nasik lemak kosong sampai 4 5 hengget sebungkus kaaaaaaa .

tp kedai makan nasik campo tew tervaekkkkkkkkkkkkkkkkkk

sambil duk mkn semer muka cam apa je sebab dah nak kena cek out kan . Mintak late cek out kol 3 pm ..pastuh semer cam tak puas jalan ...so apa lagi pas perbincangan extend lagi 1 hari hahahhah tp amik 2 bilik je ...huhu 

terus muka mama cam ada org on suis lampu ...plingggg happy ....tew la tak ley nak jalan jalan sangat sebab hujan kan .

 so lepas mkn pegi balik Lobby Tok Senik utk tambah 

lobby pun klasik

staff kat sini baik baik ......thanks tau layan kerenah kita org ...hahahha
huhu nih la harga nya ....tew ada lah published price ...berapa ai bayar tak ley la ai bgtau kan .ekekkekek but FYI kowang ley mintak diskaun n kalau kowang terrer kowang ley dpt murah hokeycam ai nih ....sambil kelipmatalajulajuuuuuuuu


So geng pengembaraan sambung pegi Pantai Chenang ...tapi masuk je sana hujan selebat lebatnya hahahhah hebats ...so pusing kat duty free shops kat underwater World ...pastuh se,er tak koser nak masuk dalam Underwater World tew ...so semer beli cekelat sambil lepak tepi tew cam org muda remaja tgk mat mat salleh lalu lalang hahhahah ...

Mkn cekelat kisses cam makan nasik apa kes kan hahhahahah ...sekalik hujan reda sket je kita org lari je pegi kat kereta tak kira nak balik jugak nak balik jugaksssssss
balik bilik semer dah penat hahhaha walhal bukan berjalan sangat pun kan hahhahahah . So dinner suh pak sutan ngan talib je pegi beli ...so kami semer tunggu kat bilik .

Tgh malam tew pegi dating ngan pak sutan kat Warong Tok Mat ...Moon order Tuns Char Kuew Teaw ...best gilers hokey . Walaupun harga nya 9 hengget ke 12 hengget sepinggan tapi sedapsssssss ...siap pas bayar siap suh bgtau kat tukang masak tew ai kasik 2 thumbs up ...sengeh2 malu akak masak tew ...well benda sedap kena la puji kan ...tak rugi pun puji org sebab mmg sedap ponnnnnnnnn

mlm nya semer tido ngan lena nya ....alhamdulillah kami semer tido lena n selesa kat umah Mael nih . 

Nani ngan si sulong






Nanti kita dtg lagi ya ........ajak ramai2 ...misti lagi best .



Kereta sewa kita org masa kat sana  Iswara RM 80 , Wira RM 100 ...waktu time raya n cuti sekolah plus ai pun cari last minute kan ...ok la tew janji ley ke sana ke mari jadi la kan . My friends yg banyak kaki kat sana kata mmg standard la harga cam nih . Kereta sewa dr Ars Travel and ai sangat senang berurusan ngan Hidayah sebab semer thru phone ...bayar semer n Izham tunggu kat jeti ...so nak sambung 1 hari agi pun dia org senang je . 

Kereta Sewa - Hidaya : 017-535 4286


ke lobby utk hantar kunci n cek out


kita org stay kat yg ai bulat kan ngan kaler itam tew ..memula umah mak abang then ke umah Mael .

dah beli tiket semer so makan dulu japs 


Sutan part time kat Hameed nih japs akakkaka ....hahahahha



Kalau gie kedai makan suka benor la wat cam nih ...nak tunggu ice cair , Kadang siap ley wat pertandingan ngan Yaya sapa punya cepat cair ....pastuh daddy dia plak ajar suh tiup2 nak kasik cepat ice putus ........


Bye bye Langkawi .......nanti kita org dtg lagi ek sebab mummy kata dia frust tak ley beli periuk2 n pan pan Tefal segala bagai tew ...so dia akan dtg lagi . Nih 1st time dtg so cam nak rasa pengalam dtg sini ...insyaallah kalau ada rezeki kami sampai lagi ..........
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...