Friday, October 02, 2015

Rozita Che Wan kekal jelita bersama Rysya

Siapa tak kenal artis tersohor dengan kecantikan dan kejelitaannya..tak lain tak bukan Che Ta kita la. Selain dikenali ngan trade mark bulu matanya, dia juga terkenal kerana kejelitaan dan awet mudanya. Siapa sangka pada usia 40 an Che Ta nampak seperti 30 an sahaja. Mmg membuatkan semua wanita kat luar sana jeles la...termasuk Moon sendiri. Misti kita pun tertanya tanya macam mana la dia boleh kekal cantik dan menawan macam tu kan.


Moon rasa sangat bertuah sebab dapat join An Evening of Beuty Hi-tea bersama Rozita Che Wan selaku duta Rysya Skincare di Ruang SS18 Subang. Acara ini adalah majlis ramah mesra yg dijalankan secara santai dan fun.

Ini adalah majlis santai yang pertama diadakan selepas pelancaran produk Rysya Skincare  pada 19 Mei lalu.

Tak sabar plak rasanya nak dengar petua kecantikan dari Che Ta sendiri serta dari pengasas produk Rysya Skincare sendiri

 Sempat bergambar dengan Pakar Perunding Imej Rysya iaitu Wawa Idris. Biasa tgk tips sharing dari Wawa Idris di internet. Kali nih dapat jumpa face to face. Bak Wawa kata masa sidang media, tak kisah badan kita besar ke kecik ke janji kita feel good about our self, tu yg penting. Tugas Wawa utk membuatkan wanita wanita menyayangi diri mereka serta berkongsi tips-tips penjagaan dan penampilan diri serta kaedah penggunaan produk Rysya.

Hope boleh jadi yakin dan hebat seperti Wawa Idris. Tak sabar nak tunggu tips-tips dari Wawa dan Rysya

 Tu dia , yang di tunggu tunggu sudah tiba. Sungguh cantik dan menawan sungguh la Che Ta ni. Mmg terasa aura dia bila dia melangkah masuk. Yup bunyi macam melebih lebih plak Moon nih kan..tapi mmg betul. Dari mula dia masuk sampai la dia duduk kat depan tuh mmg semua mata org tertumpu kat dia la. Dah la kelaka plak tuh. Plus dia jawab semua soalan dengan tenang n sangat jujur.


Majlis di mulakan dengan sidang media. Pengasas Rysya Skincare, Puan Noorazlina memberi penerangan tentang kelebihan dan kehebatan 5 jenis produk Rysya Skincare iaitu Ly Facial Cleanser, Ly Facial Toner, LY 24K Gold Serum, LY 24K Gold Cream dan Ly Bird Nest Body Scrub.

Beliau juga menerangkan kandungan kandungan bahan semulakadi yang terdapat dalam produk-produk Rysya di antaranya adalah sarang burung walet, Pitera dan kolegen yang dapat membantu menjadikan kulit anjal, cantik dan berseri 

Che Ta pun berkongsi bagaimana dia menjaga kecantikan. Bak kata Che Ta kalau nak cantik jangan malas. Kita takmau la nanti tetiba pipi dah jatuh kat dada ( terus semua org gelak la sebab cara dia ckp tu secara berseloroh je) Sambungnya lagi, semua orang akan tua, tapi kita dapat melambatkan proses penuan tu  dengan bantuan dan pemakaian produk yang betul dan berkualiti tinggi. 

Sebelum bersetuju untuk menjadi duta produk Rysya, Che Ta sendiri mencuba ke lima lima produk Rysya ini untuk beberapa bulan. Betul juga kata Che Ta, kita kena rajin dan sabaq serta konsisten. Mana boleh pakai hari nih nak cantik teruih besok. Bila dah rasai sendiri produk Rysya baru la dia bersetuju untuk menjadi duta. Tambahan pula Rysya Skincare hanya menggunakan bahan bahan yg bermutu.


Masa nih mmg semua duk berebut la nak amik gamba Che Ta. Memandangkan ada media dari tv dan majalah maka kena la selit2 juga hahahha. Nak amik gamba Che Ta punya pasal. ( omg ai kan peminat Che Ta ....wink wink )


Che Ta di interview oleh para wartawan. Masa nih mmg dia org duduk betol2 belakang Moon. Apa lagi kan...kita pun turut sama dengar interview dan boleh dengar macam mana petua dia jaga kecantikan semua. Sambil tuh snap gambar banyak banyak hahah.



Tak sempat Che Ta nak makan yer 

Mmg tak sempat nak amik gambar bersama sama ngan Rozita Che Wan. Ni dah kena interview TV plak. Tapi ada juga yg sempat berselfie lagi tau...jeles nya I .

 
Para tetamu juga boleh mencuba sendiri produk Rysya. Mmg gentle sangat rangkaian produk Rysya nih. Tapi Ly Bird Nest body scrub tuh mmg best. Sebab ia ada 2 side. 1 side yg licin dan satu lagi yg sedikit kasar utk kita scrub badan serta membuang kulit mati. Bau dia wangi dan lepas tuh mmg kulit badan akan rasa lembut je ( sebab dah cuba sabun body scrub ni )





LY Facial Cleanser - Ia membersihkan segala kotoran dan menjadikan kulit wajah lebih segar tanpa mengganggu kelembapan semulajadi kulit. Ia tidak akan akan meninggalkan kesan kering setelah dibilas

LY Facial Toner - Melindungi kulit, menjadikannya kelihatan berseri, lembut dan licin. Penggunaan yang konsisten membolehkan kulit wajah tegang dan mengecilkan liang-liang pori. Mampu melembapkan kulit, memastikan ia sentiasa terhidrat dan memelihara kulit daripada menjadi kering. Sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif

LY24K Gold Serum - Membantu merangsang regenerasi kulit. Melawan tanda-tanda penuaan secara semulajadi. Serum ini mempunyai manfaat untuk memelihara kulit supaya sentiasa terhidrat, meningkatkan khasiat dan mampu mencerahkan kulit serta dapat mencegah pertumbuhan jerawat. Ia juga dapat menguatkan sel-sel kulit

LY24K Gold Miracle Cream - Mengandungi ramuan anti-penuaan untuk yang telah dipatenkan. Ia mampu melambatkan proses penuaan kulit dan meningkatkan jumlah kolagen dan serat, menghalang kerosakan serat, melawan radikal bebas serta merangsang tenaga sel-sel untuk mengurangkan kedutan kulit. Ia membantu meningkatkan ketegangan, keanjalan dan kelicinan kulit. Formula vitamin C mampu menggalakkan aktiviti kulit supaya jadi lebih muda

LY Bird Nest Body Scrub - Sabun buku bukan alkali yang mengandungi sarang burung Walet dan kolagen. Ia membersih, melembap dan mencerahkan serta menegangkan kulit badan untuk menjadikan kulit lebih muda dan sempurna. Ia merupakan formula unik dari THAMES SKINCARE dan sangat disyorkan oleh pakar kulit Rysya. Sesuai untuk kulit sensitif.



Moon bersama rakan rakan blogger yang turut sama hadir untuk majlis An Evening of Beauty Hi-Tea bersama Rozita Che Wan dan Rysya Skincare.


Untuk keterangan lanjut, korang bolehla rujuk ke 

Webpage: www.rysya.com

E-mail: sales@rysya.com

Instagram: @rysyaskincare #rysyaskincare


Whatsapp: 019-738.8866

Office: 03- 7831.8669

Alamat: Thames Skincare Sdn. Bhd, D10-9-1, Blok D10, Pusat Perdagangan Dana 1

1 comment:

nur hidayah zainal said...

Memang cantik kan che ta ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...