Sunday, October 07, 2012

Hong Kong Disneyland - Part 1

sticky post 2 days



Day 1 



Sampai kat hotel dalam kol 1 pm cam tew ...so lunch dah di set kol 1 30 pm ....so naik bilik letak2 beg terus dr Disney's Hollywood Hotel naik shuttle bus ke Hong Kong Disneyland  Hotel ...




 kat dalam nih bus bus nya cepat ...so kat dalam nih duk naik turun bus nih je kalau nak gie mana mana ... Disney's Hollywood Hotel - Hong Kong Disneyland Hotel - Hong Kong Disneyland Park . Bas nya selesa sangat so mmg mudah sangat kowang nak kesana kemari .


Misti ramai yg concern pasal Halal food kat sini ..n wondering senang ke nak cari makanan dalam nih . Soooooooo… here I am to tell you yang bukan semer tempat makan dalam park adalah  Halal certified but there are definitely pork-free and vegetarian options which were delightful and yg anda ley pilih . Tapi kat dalam park ada 1 tempat makan yg Halal certified ...nanti ai share ngan u ols ya ...siap ada menu Malaysia ...hahahha sedap plak tew .
 
 sampai Hong Kong terus pakai chopstik ...auwwwwwww

 pumpkin sup 

 isi udang n ketam yg banyak menyorok di balik nasik ...nasik goreng seafood

 Yaya makan nasik goreng seafood ngan penuh ngan isi ketam ...tapi nak jugak makan pakai chopstik tew...last last fed up sebab sebiji nasik pun tak ley masuk mulut ekekke

sayang nya nak makan ....sebab comey sangat dan sedap plak tew . Rasa mangga yang sebenar

 bebudak nih cam biasa la sebelum makan harus la ada sessi main main dulu ...mana tak nya semer cute even buah buah pun di potong cantek2 ...laju je habis kan buah masing2

hishhhhhhhh mana nak cari cutter yg cute neh .......bila masuk dalam nih semer benda bentuk Mickey ....suka tangattttt ...hish mak plak yg hover dr anak anak cam na nih ...hiksssssss




Yaya sayang nak makan duffy bun ni sebab comey sangat . Masa sampai tew siap tanya ...mummy bear nih ley makan ke ekkekeke ….so sebelum makan Duffy nih Yaya kasik kiss dulu …muahs ….then terus ngap ..maka sekejap je terus habis Duffy Steamed Red Bean Puree Bun tew ..sebab lawa n sedap maka cepat la habis di makan kan ….


 We had our Lunch at Crystal Lotus , Hong Kong Disneyland Hotel .  We were told that this Oriental restaurant, Crystal Lotus, is an award winning restaurant that offers first-class cuisine from 4 districts of China, Sichuan, Beijing, Shanghai ; Guangdong. Total semer ada 8 courses . Semer nya sangat sedap  n sangat cute ...u can see bu urself la kan how cute they are ....n very tasty too

ewahhh bila kenyang baru bersemangat ya ....ok Isk n Yaya dah ready ke nak masuk Disneyland?

 tunggu shuttle bus utk bawak ke Disneyland



hu hu sampai juga akhirnya ..........
so kami jalan laju2 sebab nak tgk Flight of Fantasy Parade yg start kol 3 30 pm
dr pintu masuk nih dah dengar bunyi2 keriangan hu hu ....
jalanlaju2



 muka org excited ...cer tgk budak baju pink tew kemain la dah kat depan dia tew ...nih sempat gaks pusing sutan panggel nak amik gamba ...terpaksa crop sebab nampak pelik je ai berpusing cam tew akakkaka

sebab nak cepat2 pegi ke tgh2 Main Street USA maka nanti petang kang kita posing kat sini ..


 ok masukkan tiket semer ....so are u ready to have fun semer .......





Flights of Fantasy Parade di Mainstreet USA

 semer org dah cop tempat sepanjang jln ...so kalau nak port baik kena dtg cepat2 ya ....masa nih makin kuat bunyi musik ...lagi la kami jalan laju laju

 masa nih mmg ramai sangat org ....semer nak jalan kat depan utk amik port baik ..so do we....jom anak anak cepat jalan cepat2 ikut mummy

 yey dpt duk betul2 kat roundabout tew ....mmg terbaek view nih ...eh ai bukan maksudkan kaki adik manis tew hahhaha

orait dah start dahh ....masa nih semer org dah bersorak dah ....yeyyy I love Flights of Fantasy Parade .

 
  

terus kuar semer character Disney ...plus ngan kereta berhias yg sangat besar n lawa lawa + musik yg best n semer penari yg ceria2  mmg terasa seperti tgk show kat TV la ...tapi bila tgk live cam nih mmg rasa dia tew lain macam la ...cam hati nih pun turut lompat2 sama keriangan ....Isk ngan Yaya lagi la sengeh je manjang ....plus bila Yaya nampak princess2 semer lagi la dia senyum sampai ke telinga

 
 alahai cute la sesangat 

 ley nampak tak muka Yaya yg sooper dooper happy

 Abg Isk yg malu nak bergamba ....hahahhahah tak pa Isk nanti tunggu Buzz Lightyear kuar kay

 mmg warna warni n penuh kecerian ...so kalau dtg sini ...Flights of Fantasy Parade adalah a must see ..sebab bukan bebudak je suka ...mak pak pun misti suka jugaks



Persembahan dia org sangat menarik . Mereka menari dgn happy sekalik making u feel that these people memamg lompat keluar dari TV je ..And it is so beautiful ……….happy sangat 

Refer SINI utk Daily Calendar utk tahu kol berapa persembahan 
 


  ok dah habis parade kita masuk Adventure land plak ....ok nanti ai sambung Part 2 plak ...kang penat u ols semer scroll kan ....


to be continue Part 2

after this - ADVENTURELAND 
and – GRIZZLY GULCH
and - TOY STORY LAND
and - FANTASYLAND
and - TOMORROWLAND


3 comments:

zawani yusoff said...

Wawwww so kalefuLlll..lbestnye kalo dpt sampai sane jgk...Kak moon p berapa ari ni?

zmis ixora said...

bestnye kak moon...teringin nk pigi jugaks...

zmis ixora said...

bestnye kak moon...nk pigi jugaks