Showing posts with label rumah contoh. Show all posts
Showing posts with label rumah contoh. Show all posts

Wednesday, July 14, 2010

Umah 22 X 75 , 5 bedroom

hahhaha harus la promo kan ...mau tak nya ai kan duk tmn mawar kalau ada geng di area sekitar harus la syiok kan kan kan ....

since last time masa moon masuk umah ...ramai yg duk mail n ym moon tanya pasal rumah di area taman Mawar ...sayang nya masa tew laju dow habih umah . N pemaju nih biasa dia tak bukak banyak ...sekalik jual 50 unit n phase by phase ...

Bayang kan betapa cepat nya harga umah duk naik skrg ...masa moon servey umah dolu ...1st phase cam umah moon tew the price is RM 173k cam tew . Double storey , 5 bedroom , 22 X 75 ...tapi kita org lambat seminggu so 1st phase sold out ....then few weeks kita org booking utk 2nd phase ...u tau dah berapa harga nya ....ia naik cepat tol bukan singgit dua ...but near 10k ..so we bought the house at RM 180++ ...then selang few months ...belum dpt kunci pun lg ...abg sebelah nih beli dari tgn org yg loan tak lepas ...lagi naik harga nya RM 200K ...ha see hishhhh mummy tak tahu la Isk n Yaya wooo kowang nanti umah harge berapa laaaaaaaaaaaa .

OK talking about this new house ...asal ai tahu banyak info hahhaha biasa la jiran sebelah kanan ai nih pekerja pemaju nih hahhaha anak anak dara ekekkeke so senang la kan ..bkn senang pak sutan cuci mata but senang nak ngadu domba ke tanya info ke kan ..

Moon ada pegi tgk on last saturday tapi tak sempat plak nak upload gamba dari kamera ...so ai letak detail je dolu ya

Lokasi = Taman Mawar , Bandar Baru Salak Tinggi
Pemaju = Mega First Housing Developtment Sdn Bhd /8706 0088
House = Double Storey
Keluasan = 22 X 75
Kaki persegi = 1645 int , 1957 end , 3401 corner ( ai amik dari brochure kay )
Harga = Intermediate RM 265K
= End Lot RM RM 270 500 K
= Corner Lot RM 382 500 K
Room = 5 rooms , 1 store ( 4 atas , 1 bawah n hugr buat anda pk 2 kali nak letak maid)
Bathroom = 3 bathroom

suasana dlm master bedroom
ruang hall atas ...sebenarnya ini adalah bilik tapi di pecahkan utk dijadikan family hall
so nih acctually ruang bilik . kat atas total ada 4 bilik
pandangan dari tangga
room 2

room 3
living room
room 4 kat bawah ...sangat besa
beli umah dpt bawang kay

ini la rupa sebenar dia ...kat atas cuma ada 4 bilik .

dr pandangan pintu master bedroom . Kat atas hanya utk bilik check in je k . Nak lepak nak makan sila turun bawah ..naik bila nak tido je akakkaka ( akak la tew :P )

kalau berminat ke apa ...sila la call ek .