Showing posts with label My Water Momens. Show all posts
Showing posts with label My Water Momens. Show all posts

Tuesday, June 08, 2010

My Water Moments



Alangkah best kalau ai dapat amik gamba Isk tembak tepat to my kamera ...but a big no no to this slr camera ....but what if kalau ai ada a waterproof camera?....jeng jeng jenggggggg

My kids just love to swim . Kalau ke mana mana je kolam ke sungai ke pantai ke memang laju je dia org masuk swim ...and guese what dalam banyak banyak gambar yang di amik ....mmg tak der gambar mummy nya . U know y? Sebab mummy is to bz snapping picture using he bulky SLR and mummy takkan dtg dekat pun ngan air koz dia wisau kamera dia akan rosak . Ya la mana tak nya sayang wo sebab bukannya harga RM 50 hengget kan ..so sebab kan tew terpaksa la mummy tgk dari jauh ....sedey kay . Kang tak amik gamba cam rugi plak sebab tak amik dia org nyer water moments kan
Kalau la ai ley masuk dalam air tew skali ngan Isk alangkah bagus nya . Mempunya kamera yg tahan lasak n water proof amat la membahagia kan ( berangan ni ) . Pasti Moon ley capture more wonderful water moment ngan Isk ...dapat amik gamba kaki dia yg duk gerak2 dalam air tew ...n kalau dia nyelam pun ley amik gamba muke dia yg duk kembang kempis tahan nafas hahahhaha kalau la time nih ai duk pegang SONY TX5 nih pasti gamba lagi cun kay

And yg paling penting ley la mummy dia masuk skalik mandi . Kalau tak kena take turn ngan Sutan sebab sorang kena pegang kamera n tak nak bagi kamera basah ....waaaaaaaaaaaaaa sedih kay

but nowwwwwwwwwwww wory no more koz thanks to SONY ...skarang dah ada kamera yg ley masuk air ....baca betol2 kay bukan ai yg masuk air tapi kamera tew ley wat masuk air ...ley masuk dalam kolam dalam sungai semer boleh nak wat masuk shower pun vley ...oppps amik gambar elok elok kay ...ha tapi itew la yg moon nak bagitau ley kena airrrrrrrrrrrr waduh thanks la sapa yg genius reka kamera yg ley masuk air nih

Kowang tak yah nak kuar duit beli casing kalis air ke hapa ke ...campak je dalam tew n dia takkan rusakkkkkk ...yeay i know ...hebat kan .
Ha nih la kamera nya ...wah kalau la mak ada satu kamera cam nih ...harus mak bertuka menjadi ikan duyung ....walllaaaaaa .

Sony DSC-TX5 nih ada 5 kaler n paling Moon suka harus la fink nih ....dah la slim ...comey la tew

wah sangat tergoda la tgk awek pink nih ....bukan setakat lawa di mata sahaja ...tapi dia ada banyak function ..

• Water-proof (up to 3 meters) ha setakat masuk kolam tew apa la sangat kan ...
Handheld Twilight ? Gamba tetap clear n kurang noise kalau amik waktu malam
• Intelligent Sweep Panorama
• “Exmor R” CMOS Sensor
BIONZ Image Processor
• 25mm wide angle Carl Zeiss® Vario-Tessar lens
- Gamba anda tetap akan cantik walaupun in low light condition . Biasa kalau SLR kiter duk adjust ISO semer kan ...skrg kamera compact pun ley wat cam tew ...gamba kekal cantek walaupun kurang cahaya

- Gamba anda akan vibrant n kaler nya cantek kerana BIONZ Image Processing Engine akan kurang kan noise and achieves high accuracy in auto-focusing, exposure auto-correction and auto white balancing; creating a more natural and vibrant image

Water-proof
Dive in with the water-proof Cyber-shot TX5. Capture beautiful underwater shots up to 3m deep for up to 60 minutes*.

Temperature-proof
Keep on shooting even below freezing point up to –10ºC** with this tough camera in harsh weather conditions.

Dust-proof
With the superb dust-resistance of the Cyber-shot TX5, you can be assured to always get spotless images whatever the environment is!

Shock-proof
The shock-proof design of the Cyber-shot TX5 allows drops of up to a height of 1.5m*, the usual height we hold the camera for photo-taking.

More info anda boley ke laman web sony

As a DSLR user Moon rasa mmg perlu sangat 1 compact camera utk sentiasa ready dalam handbag ...ada apa apa just kuar kan kamera n snap ...and waterproof kamera sangat la cam a dream come true
Mmg syok snap gamba pakai lense panjang tapi tak sonok kay kalay duk bertenggek je kat tepi kolam while ur kids is having so much fun playing in da water ...koz ai also want a picture of me with the kids dalam air ...the picture that i can call MY WATER MOMENTS