Thursday, October 11, 2012

Hong Kong Disneyland - Part 3

Day 2

Memandang kan kami mmg dtg kat sini semata mata nak masuk Hong Kong Disneyland maka 2 hari la kamik masuk kat dalam tew hahahhaha

sebab banyak sangat kat dalam tew 1 hari mmg tak habis pusing

Sebab semalam punya la kemain penat bebudak nih kan ....so nak bangun pun semer liat je . Kami akan ke Disneyland Hotel utk Buffet  kol 9 30 am . So kol 6 cam tew dah terjaga dah hahahhah n kat luar pun dah cerah


 permandangan Disney's Hollywood Hotel dr bilik kita org ....kita org nye bilik tingkat 8 ...so ley nampak laut semer .


Abg Isk senang la plak bangun n mandi semer ( siap berendam dalam tab mandi 20 menet ) ....tgk la Yaya tew masih golek2 ...kejut pun ala ala liat nak bangun

Kat dalam bilik ada internet . So just req kat receptionist ...nanti dia kasik kowang cable n ada dikenakan charge . Kalau kat lobby ada wifi so ley lepak kat Lobby yg selesa tew .

 So dari Disney's Hollywood Hotel kita org naik shuttle bus n pergi ke Disneyland Hotel . So bus interchange nih mmg betul2 depan pintu masuk Disneyland so ley la nak bergamba depan nih sebab masa nih lom ada org sangat . Tapi tunggu la kang park bukak mmg penuh org ..


bus interchange station ....besar sangat n kowang pun tak perlu nak tunggu lama ...sebab mmg sentiasa ada bas ..

 awal awal pagi kita org naik bas hahahhahah ...bas nih plak dia kira berapa org naik . so sapa yg naik akan dapat duduk semuanya ....so kalau dah penuh , maka yg lain kena naik bas belakang . So selesa la kan ...tak der la nak kena berhimpit2 ngan org ...

 
 Dah sampai dah kat Disneyland Hotel ...so sila posing dulu ya anak anak ...sebab sampai awal la plak akakakkaka
 suka sangat tgk hotel nih ....Disneyland Hotel nih more style English ..

 area lobi nih pun banyak kerusi ...so ley duduk kat situ lepak lepak n bersantai ngan selesa ...kalau kaki terasa penat ronda2 hotel ley duduk dulu kat loby nih and there are free wifi too

 Nasib la Isk ngan Yaya bekerjasama ngan mummy dia utk snap few picture ...yer la kan bukan senang nak dtg sini so kena la amik gamba banyak2 hahhaha utk kenangan hokey

 Ini adalah pose fav Yaya utk hari nih ...bila tanya asal pose cam nih ...dia kata Yaya kan princess kat sini ...pastuh bila dia nampak ada bebudak pakai baju costume lawa lawa terus dia nak jugaks cam tew ...adehhh mmg perasan betul la Cik Yaya neh

 see terus mummy nya pun dia paksa posing cam tew .........princess la sangat kannnnn

 ronda ronda kat taman hotel nih dulu ...ada Mickey's Maze dr pokok nih ...best jugaks ...bila dah sampai tengah glabah eh man ajalan kuar neh ....eh Sutan ...tunggu .........sangat glabah hokey cam la nko ley terperangkap dalam tew . Since nih pagi lagi n ai nih lebar maka bila jalan dlm tew semer baju jadi basah hahahha pastuh Isk ngan Yaya kemain kering .........hish hahahhaha ....tew la kena jln mengiring dlm nih sebab kena la sedar diri tew kan lebar ...uhuk


 wahhhhhhhh cantek kan

 dalam nih pun ada souvenier shop ...so mmg kat sini pegi la mana mana pun mmg ada banyak tempat kowang ley beli souvenier ....so harga nya standard ya ...dalam Disneyland ke kat Hotel ke ...semer sama
 Kita org mmg purposely datang awal kat Disneyland Hotel nih sebab nak ronda2 kat dalam nih . Semalam dtg utk lunch mmg rush sket so tak sempat nak tgk betul2 kan .
 Breakfast kat Enchanted Garden , Disneyland Hotel .View detail about Enchanted Garden HERE

 mmg suasana garden betul la ...sweet je 
 sedap plak samosa tew ...ai amik dr tempat makanan India - vegetarian 

nih kawasan fav Isk ngan Yaya ...tempat cereal ....so anak anak sila pegi amik sendiri ya ..

tengah kita duk syok syok makan tetiba Minie Mouse dtg lawat kat meja ...apa lagi cepat2 snap gambo bebudak nih ......alahai sweetnya Minie Mouse . So Minie Mouse akan lawat kat meja kita ...so sambil kita makan ...dia akan dtg greet kita ..
 Tadik Minie Mouse dtg ....skrg Mickey Mouse plak .......masa nih Yaya malu malu plak ...so mummy la gie amik gamba ...vley tak ...

 Bila ada Disney's character dtg kat kita akan ada sorang photographer akan snap kan gamba bebudak n akan printkan utk kenang kenangan . Sia ada autograph lagik tew ...so nanti kalau kowang nak bawak balik bayar la kan . Kalau tak nak just pulang kan je
  
key chain pun ada .. so kita duk je diam diam kat meja n makan ...nanti semer nih dia org akan hantar je kat meja ,...kalau nak sila la sediakan uwang nya ya 

 alahai si Ploto nih la yg paling susah nak bergamba sebab semer bebudak duk nak bergamba ngan dia ...akakkaka .
 and ngan Goofy pun sempat bergamba ...nih pun masa nak kuar dah ...wah Goofy nih pun menjadi rebutan jugaks neh

kuar dari Enchanted Garden tew pun sempat lagi dia masuk souvenier shop lagik sekalik ........semer benda la dia nak ..........ngan crown pun nak jugaks

so kami masuk lagi Hong Kong Disneyland Park utk hari ke 2 hahahhahah . Like I said semalam tak sempat pusing semua sebab masuk pun dah petang cam tew kan  so hari nih kami sambung . Siap je breakfast terus masuk

ramai yg tanya berapa harga masuk Hong Kong Disneyland nih . So ai tahu kowang kan nak bermanja manja kan ...so I snap gamba nih utk kowang . Kowang pun ley jugaks refer kat their website . So kat site adalah harga nya utk masuk 1 day ticket or 2 day ticket .
alahai tiket pun tomey2 nya ....so masing2 pegang satu tiket .

tgk la cik Yaya tew kemain sonok lagi dia ...padahal nih baru je kat kaunter masuk

like ive said kat sini mmg banyak kedai n sepanjang Main Street USA nih kiri kanan semer kedai ....so kita org pun on d way nak pegi park kami masuk kuar kedai la hahhahaha usha usha barang n amik udara aircond hahahha . Cuaca kat sini mmg sebijik cam cuaca kat Malaysia cuma sedikit high humidity je

so kalau bawak bebudak nih mmg jenuh la nak tarik dia org sebab semer benda dia org suka semer dia org nak ...lagi pun mmg barang2 dalam kedai nih mmg cute to da max la ....cuma poket je tak beberapa nak tebal ...so sambil tgk sambil kelip mata laju laju

so sapa nak beli ....ley masuk je mana mana kedai kat Mainstreet USA nih

 So dr Mainstreet USA kita org masuk ke Adventureland park utk pegi tgk show ...so show nih pun a must kalau kowang dtg sini
nasib la masa kita org sampai nih ...mmg time pintu masuk di bukak ....and ramai sangat org pegi sini ....habis la nanti tak der seat la kalau ramai cam nih
 sekalik dah masuk dalam nih rupanya besarrrr tempat nih ...so mmg boley muat semua org tew pun ada banyak lagi tempat kosong
show nih mmg best sangat ...dengan tarian ...nyanyian ngan props yg sangat la nampak real ...so im sure ur kids gonna love it...so Festival of the Lion King adalah sangat best ....sila refer schedule nya kalau nak tgk waktu show ya

 So kami sambung lagi tour dalam Adventureland nih....n skrg nak gie lawat Tarzan's Treehouse

 so 1 jalan je yang ada utk ke Tarzan's Treehouse nih iaitu naik rakit nih ...

 
tinggi jugaks Tarzan's Treehouse nih.  Nampak dr bawah cam biasa je ...tapi tinggi jugaks nak panjat . Tapi sebab ada banyak port utk tgk tgk n bergamba mmg tak terasa penatnya ...n yg kagums nya pasal Tarzan's Tree House nih ....semer daun tew adalah daun plastik ...lagi la ai double kagum
 seterusnya ....masuk lagi skalik kat Grizzly Gulch nih sebab ada laaaaaaaaaa org tew kenkonon berani sangat kannnnnnnn nak naik roller coaster bagai kannnnnnnn

memula takut pastuh rasa cam tercabar plak ngan Pak Sutan ....sebab dia kata tak takut langsung la ....slow jeeeeeeeeeeeee . Ok fineeeeee ai naik laaaaa

slow ke cam nih ....ai tgk semer duk menjerit je ......siap la pas nih akan kedengaran suara jantan mak .......aggggghhhhh
 sutan kata dia tak sempat snap masa turn ai ....saja tauuuuuuuuu .
yeyyyy i survived ..........i survived ....masa nih nampak je muka cool kan ....walhal tadik turun je cam berputar2 kepala hahhahahah tp ok la ...1st n last hahahahha mmg ai penakutttttt . So pas nih ai ley la berlagak ngan Pak Sutan ....ai dah naik roller coaster ........hahhahah berlagaksssss

 sekalik dia suh naik Parachute tew plak .......tak pa ya ....cukup la 2 kali ai naik roller coaster hahahah
Mak dan anak di dalam barrel hahhahaha

Ha yg nih adalah tervaek ...alamak semer pun terbaek kat sini but ini adalah one of em ...Mickey's Philhar Magic . Tgk movie pakai spec ....pastuh semer nampak real sangat . Ariel Mermaid tew baling intan permata rasa cam ley capai je batu2 permata tew semer ...ngan Yaya pun tak duk diam hahha pastuh bila kuar pasal makanan siap ley bau makanan tew ....bila kena simbah air muka pun basah hahahhaha bila naik flying carpet siap ngan angin kuat blow kat muka kiter pastuh ngan kita2 gayat sebab nampak real sangat ...wanna know a secret tak . Pas habis show siap Isk ngan Yaya tak mo bangun sebab nak tgk lagi sekalik .........so kami tgk 2 kali hahhahaha 
 ala comey sungguh Rapunzel neh ...Yaya nampak je siap jerit ......Mummy tgk ...kakak cantekkkkkk Rapunzellllllllllll .....tapi tak sempat amik gamba sebab dia dah nak kena masuk rehat ..

Yer la kita org pun dah penat jalan ...perut pun dah berbunyi . Its time for lunch ...so kami makan kat 1 kedai makan HALAL kat dalam park nih ...nanti Moon share ya .......kowang pun misti dah lapa kan baca entry yg panjang neh hahahhaha  ...

Hong Kong Disneyland Part 1
Hong Kong Disneyland Part 2








3 comments:

Mia Kassim said...

Bestnya...tak tau bila ada peluang jalan2 di sana bawa anak2 huhu

MamaAliya said...

wow wee..bestnye.thanks for sharing kak :-P

cikeyrah said...

beshyna .. bilalah dapat pergi sini