Tuesday, February 05, 2013

Gold Coast Morib

Lama peram nih ...kalau peram tapai dah lama dah ley makan hahhahahah

Last week kita org pegi Gold Coast Morib . Kalau dr Salak Tinggi tew dlm 40km je sama cam pegi Bagan Lalang . Asal nya tertarik kat offer tew sebab dia kata dalam bilik ada jakuzi ...hahhaha terus terbayang duk berendam sambil bubble lompat2 ...blup blup blup akakkakakka .......verangan . Sudah nya berendam dlm tew tak sampai 2 minit pun last last shower jugaks nko carik kan ............

( Baca cara utk beli kat Streetdeal di SINI )



So pakej nih di beli kat Streetdeal bulan 12 ari tew ...n dah set dah nak pegi 28 hb Jan .Rasanya kat mana mana deal yg jual voucher nih mmg selalu ada Gold Coast Morib tew . So I only paid RM 150 utk bilik + masuk waterpark + buffet breakfast n dinner for 2 ...ok la kan

So sebelum pegi tew make sure anda print voucher tew sesiap , sebab bila dah bayar semer dia akan kasik pdf file iaitu voucher tew utk kowang print . ...email ke GCM utk booking ...so pegi sana sebut nama tunjuk voucher ...taraaa terus ley check in


Moon proceed ngan review pasal Gold Coast Morib nih dulu nanti bebila ai wat entry cara nak beli kat streetdeal tew ye.

Since umah ngan Morib tak jauh n check in plak kol 3 pm so kali pun cam tak rush sangat . Siap ley kemas2 umah n mendobi kain lagiks ......bebudak nih dah mengeletis dah nak pegi ...Abg Isk kol 7 am dah bangun dah ....

so kol 12 lebey gerak pegi sana ...so sampai dlm kol 1 cam tew . So singgah la pantai morib jap sebab nak cari makanan ...so sempat la bebudak nih main main dulu kat sini . Tempat nya lawa n bersih


Tempat kat Pantai Morib nih best .......alahai anak anak gigihnya kamu main kat playground ...walhat panas ketittttt wooooooooo


 nampak je cam nyaman ...mata hari atas kepala pastuh duk tepi pantai kan .......kalau sotong dah lama dah kering n wat sambal pun sodap

 
 
 Sempat jugaks la bebudak nih main layang2 japs sambil mummy ngan daddy dia duk dating atas rumput .


Sebab dah tak tahu dah nak wat apa terus je la ke Gold Coast tew ...ada masa sejam lagi kan ...so baik pegi awal awal n daftar dulu .

Moon share sket gamba GCM neh ...taken from streetdeal nye deal ...
 
 
 
 
 
 
 cantek kannnnnnnnnnnnnnn .....tergoda latew ....so kalau ada deal nih lagi mmg ai nak beli lagiiiiiiii ...bilik cantek kawasan selesa .......so berbaloi2 kalau pakai voucher laaaaaaaaaa akakakkaka kalau tak pakai voucher kena bayar dalam 500 ....telan air liur la mak ..........gulp gulp gulppppppppp

Sebelum nih ramai yg bgtau ......kata tak best la ....kecik la ......food tak bagus la .......bau busuk la . So ai pg sendiri utk tgk betul ke idak akakkakak nanti terus kan membaca ya

 
 

Sampai tew pegi tunjuk voucher dulu kat front desk ....so dia pun bagi la voucher utk dinner malam karang n voucher utk breakfast besok termasuk 2 pas utk masuk waterpark hari ni n besoknya . So utk bebudak kita org bayar asing ...

So pegi kat kaunter waterpark n beli gelang utk Isk ngan Yaya . Kalau tak silap sorang RM20 so sepanjang stay ley kuar masuk je no hal ..tapi kalau stay 2 3 mlm tak pasti la plaks camner  since kami 2 hr 1 mlm je . So utk kupon makan mlm kang ley bayar ....sama jugaks utk breakfast sebab nanti akan ada casher kat pintu masuk tmpat makan . Org tew kata kol 3 baru ley amik kunci ...so apa lagi pusing2 la area sitew ....

Terus abg Isk nyanyi ....Air pasang pagi surut pukul 5 ....nyonya bangun pagi siram pokok bunga ...pokok bunga melor tanam tepi kolam ....itik bertelor ayam menetas .....

tapi daddy kenapa pukul 2 air surut ....bukan ke air surut kol 5 ....wah tetiba banyak soklan plaks kan ...sebab tgk la tew kemain jauh air ...siap ley jalan jalan lagi kat pantai tew .

so pukul 3 gie amik kunci n pegi ke bilik .........OMgeeeeeeeeeee bilik besar n lawa n bersih n kemas je ......n ada jakuzzi terus jeling2 pak sutan muahahhahahhahah tetibaaaaaaaaaaaaaaa.....so tak sempat pun nak amik gamba bilik ke hapa sebab semer dah cam tak sempat2 nak bukak suar bukak baju salin pakai baju mandi ........semer pun main campak2 je atas katil ....yer syabas yer anak anak .......eh bapak dia pun men campak gaks ......ikut kowang la ....jom turunnnnnnn

 * gamba google ya . 

 Ha cam nih la bilik nya ...........so masa kami pegi tew langsir kat katil tew tak der ....tp bilik sangat besar ......so mmg sesuai sangat kita org bawak tilam angin utk anak anak tido hahahha ...nice kan bilik nya ...ok la kan ........so kalau nak tgk lagi ley pegi PHOTO GALERY GOLD COAST MORIB

So tempat nya idak la besar sangat  cam Tiara Beach Resort tew n tak la maha gah cam Sunway Lagoon but just nice n simple ....for me selesa je ...

So pegi la semer bermandi manda ........hahhahah so mak dia pun masuk sama ...so tak der la sessi bergamba ke hapa kan ...since tempat nya idak la besar sangat so mmg ley monitor anak anak ngan senang n ada banyak kerusi utk parents awasi anak anak masing2 ...so at the same time tew duk gaks tarik napas panjang2 tunggu bau bau ...tapi tak der la plak bau ....yer la curious jugaks ngan apa org duk kata kan .

Habis mandi tew terus naik bilik ngan baju2 basah hahahhaha mmg tempat tew ley je cam tew akakkakak . So kita org dpt bilik paling corner so balkoni umak ai kemain besar ...tak sempat pun nak lepak balkoni minum kopi ke hapa .......dah tak larat . Nasib kat balkoni dah siap2 tmpat ley jemor baju ...kan senang kan .

Bebudak tew naik bilik sambung berendam dalam jakuzi plak .....amboi habis tew kalau kowang lepak dlm tew bila turn mummy ngan daddy plakkkk ekekekkeke

 Happy sangat tgk bebudak nih happy ...

Mummy beli la tmpat mandi nih satu letak kat umah kita 

ok Isk jom kita pakai cabut bulu kaki daddy satu2 n pegi jual hahahhahahhahahahah ley kita beli benda nih 1 hahahha


Luas kan bilik nya . kita org siap bawak tilam angin sesiap akakkakaka

So pegi makan pas Maghrib ..dekat sea view . Me n Sutan tak yah baya apa apa pun sebab ada kupon but ISk ngan Yaya kena baya RM 25 sorang . Ckp kat adik kaunter tew ...dik yg nih kecik agi ( tunjuk kat yaya ) takkan kena baya jugaks kand dia makan ayam je seketol ....yer la kan ........then dia kata tak ley kena baya jugaks akakkakak saja je saya nak trai kot kot boleh ....

So makan tew idak la grand sangat . Bila kata buffet dinner kita misti bayang kan wahhhhhhhhhh banyak nya makanannnnnnnnnnnnn ha cam tew kan ....even i pun ingat cam tew but the food simple je la ...ada nasik ngan lauk ikan lauk ayam lauk stew kambing ulam salad bar ...ada fruits dessert semer n kat luar ada tempura ...ada nasik ayam yg sangattttttttttttt best . ...ada mee mee sup n sekodok gorengs ...ok la . Kenyang la kan ...makan je jgn banyak merungut akakkaka rezeki dpn mata . ...n Yaya hanya makan nasik putih ...syabas bete' ............tak pa la mummy daddy n abg makan la bahagian Yaya .

So masa kat luar tew betol mmg ada bau ......cam na nak kata ek bau cam org tengah goreng ikan masin ...sebab ada last time org kata ada kandang B kan somewhere tapi ai tak tahu betul ke idak kan  ...dgr la org yg duk bratur kat blakang tew sebut ehhhh busuk la bau apa nih ....then ayah dia cam berusia sket ckp biasala tepi pantai bila dah senja cam nih mmg ada bau bau ....bau paya bakau ...angin tolak ke darat ....me pun cam oooooooooooo ( pasang telinga sebab ramai yg kata mcm2 kan ) ...tapi on d way dtg ada lalu tempat p[elupusan sampah ...mungkin kah sebab angin tolak . Tapi mkn dlm tempat tertutup so mana ada bau apa kecuali bau makanan ..........so for me makan idak la meriah sangat but boley la ..........walaupun ai expect more . ...burpppppppp kenyang gaks kan ....so ucap la Alhamdulillah

badan dah letih dah bebudak tew ...mata sensorang pun dah merahs dah ...so sampai bilik dia org request nak layan Shoulin Soccer ......habis je citer semer pengsan ...kol 9 pm dah tido dah semer ahahhahhahaha kemain la plan ngan pak sutan bila bebudak tido jom lepak kat balkoni ...sekali non adooooooo pitam semer ntah2 siap semer lawan dengkoq hahahhaha ..


Day 2


 Si Abg kemain la wal siap .........sekali si adik plak liat nak bangun siap mengalir air mata tew tak mo bangun punya pasal ....jom la Yaya kita nak gie makan nih .
alahai nak bukak mata pun tak vley keeeeeeee ...si abg plak suka mengusik apa lagi bising la budak neh ...sekalik daddy sound suh bangun ....ha terus berdesup je Yaya yeeee

Buffet Breakfast 

Kids RM 18 

Adult dapat kupon 2 

breakfast rasanya lagi best sket dr finner semalam . Tak pun sebab pagi nih dah fresh sket ...semalam cam penat sangat kan .........hahhahahah  . So tempat nya pun best mengadap pandai n sebelah ngan water park .

 

 So makan breakfast puas hati ....tempat open ..so ley makan kenyang2 ...sekalik ada budak sorang tew

Mummy ...Yaya nak berak .....nak berak kat bilik

yer syabas anak ku ...time makan mmg misti nak melawat toilet kannnnnn

 nasib la bilik tepi skalik n tingkat 1 ley naik tangga je terus sampai


 Balkoni besa kan ........sebab dpt bilik tepi balkoni bentuk L ...so bawak masuk brg sesiap dlm kereta ...kang nanti senang nak cek out .


mandi puas puas ye ......

 pak sutan je teman kan bebudak mandi sebab mummy dia tak mo mandi dah ...

 
 so mummy hanya jalan jalan kat dalam tew ....n amik gamba sket2

 amboi kemain sonok la abg Isk


 berapa kali la dia org duk ulang alik naik benda nih

 
 
hhahahha mummy kowang gaks best ..lepak bawah pokok je hahahah

Tapi best jugaks bila waterpark tak besar sangat ...senang nak tgk anak anak 

 kat pintu masuk waterpark nih ada 2 kedai runcit ada gift shop ....so ley membeli kat sini je ....harga cam lebey kurang je .

 Nanti kalau cek in kol 3 sila dtg awal senang nak verify voucher semer ..sebab kalau ngam ngan dtg dkt kol 3 pm merasa la berator punya panjang ...so ai rasa GC kena improve tang nih ...cam cek out senang je tapi tang cek in tew ...sian tgk org berator punya la panjang kan ......

untuk rujukan .
bubai jakuzi ekekekkekekek next time kita org dtg lagi kay

For me Gold coast nih best je ...selesa pun selesa .....n sangat la berbaloi ngan voucher RM 150 saya beli dr Street Deal tew ......

 ley klik image n just masukkan ur email n ley start tgk mana deal yg menariks ...Moon biasa beli kat Street Deal nih je


ada banyak lagi web web yg anda ley pegi utk mendapat kan penjimatan ...so tew kdang atas nasib jugaks kan ...so selamat rajin2 mengusha deal yg best best ...n kalau ada yg best jgn lupa kongsikan bersama ekekkeke

GROUPON


MILK A DEAL


My DEAL



p/s : tapi bila membeli voucher sila n sila baca T&C sebab moon ingat lagi last time masa moon ada share pasal promo kat gold coast nih la ...ada sorang tew siap email cam tak puas hati sebab tak ley pegi on weekend . Sebab tew saya kata sila baca betol2 sebelum membuat apa apa pembelian. ....btw ai bukan kije ngan street deal but andai kata ada benda yg ai rasa worth utk di share maka ai share ....so sila silaaaaaaa dengan bijaksana teliti setiap pembelian supaya apa apa pun kita takkan salahkan org lain tp salahkan diri kita atas kecuaian kita sendiri ...sekian terima kasih


kesimpulan nya kita org seronok pegi sana n rasa nya next time vley sangat la kalau nak pegi lagi

16 comments:

~TamanRaudhah~ said...

owh sgt jeles...
terbeli kupon dari livingsocial...
rm198 weekday (ahad - khamis)
rm290 weekend (jum - sabtu)
igt kan dh murah...
adoiiiii

http://www.livingsocial.com/deals/584258?rpi=101131070&ref=personalized-link-box-101131070&rui=118573545

IdaShazana said...

kenapa bilik besar? saya pegi end last year tak best, memang makanan tak hebat, macam pergi kenduri kawin je

Nad MamaZN said...

Kami p 24/1 aritu =)

IdaShazana said...

satu lagi, balik dari waterpark tu telinga anak sakit n berdarah. doktor kata infection.

Unknown said...

g jgk 10/1 aritu..best tp xdpt katil mcm kak moon. hehehe. sy n hubby duk dlm jakuzi je ;)

Unknown said...

kt mydeal m streetdeal skrg ada promo lg...RM 168

careno said...

dah pernah pegi GCM ni jugak... bli kat streetdeal jugak... puas ati gak... cuma utk dinner tu terlalu sesak dgn manusia... pastu bilik kalau fully carpet mmg lg ohsemmm...

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

paling best jakuzi too lah! wow!

Ina Khairina said...

salam kenal moon....
saya penah pegi jugak thn lps,rm150 jugak harga yg saya dpt....pd saya mmg puas hati la...xde rasa menyesal ke apa,kalu blh nak g lg...tp saya x dinner dlm tu sbb g mkn seafood kat bagan lalang,ekeke

zurainah said...

salam..nk tnye..camne nk claim redemp point tu?terus ke hotel ke?ke email saje hotel tu nk tempah bilik.sbb redemp ade temph die kan..

theyellowpink said...

Cner nk booked kt streetdeal ni akk?hihi..tkot slh plk nti,xdpt

Miss Moon said...

hi TheYellowPink

ley refer entry nih ya moon ada tulis cara nya

http://miera301.blogspot.com/search?q=Cara+beli+kat+streetdeal&x=0&y=0

hope this helps

Johaida Said said...

Salam kak moon..kak, kalo sya mintk tlg kwn belikn guna nama n c.card dia..then voucher tu saya leh guna tak kalo dia tak ikut sekali...??

Miss Moon said...

Johaida ,

Boleh ...sebab kak moon pun ada tlg member beli utk cuti skolah bln 3 baru2 nih

Janji ada voucher tew n email kat dia org utk cek sama ada ...ada bilik kosong ke tak masa u nak pegi tew ....

AdaM said...

saya dan keluarga kini berada di sini. themepark memang selesa tetapi kami kurang puas hati dgn bilik. masa kami checkin bilik tak siap lagi. housekeeper yg mengemaskan bilik ni pun tak berapa telilti. bilik air tidak di basuh dan selimut pun rasa mcm recycled. rasa geli bila kami anak beranak tidur atas katil.

AdaM said...

saya dan keluarga kini berada di sini. themepark memang selesa tetapi kami kurang puas hati dgn bilik. masa kami checkin bilik tak siap lagi. housekeeper yg mengemaskan bilik ni pun tak berapa telilti. bilik air tidak di basuh dan selimut pun rasa mcm recycled. rasa geli bila kami anak beranak tidur atas katil.