Thursday, February 07, 2013

Make up by sukma

Note by SUkma

Saya akan membuat kelas makeup basic to advance pada 23hb Feb 2013. Antara teknik yang akan diajar ialah teknik sapuan foundation yang betul, teknik shading/kontur wajah, teknik gam kening etc. Tempat TERHAD! Detail kelas spt di bawah:

Tarikh: 23hb Feb (Sabtu)
Masa : 10am - 3pm
Tempat : Park Avenue Condo, Damansara Damai
Yuran: RM180


*Barang makeup disediakan. Hanya perlu bawa nota saja.



jangan gelaks tau . Mak nih baru 1st time kena make up make secara rasmi nya ...dulu make up masa nak kawen je ( tew pun mencik tau sebab tak cantek ) tak pa la ....benda dah lepas kan ....then make up pegi kije ke kuar ke pun make up biasa biasa je ...sapu bedak arab tew pakai eye liner n lipstick sket pun dah cukup tapi kalau kuar dating ngan pak sutan harus la make up lebey sket .

Moon dah upload kat FB gamba tew hahahhah cam klako pun ada . Pas kena make up terkulat2 mata pak sutan nengok ....ai lagi la very jakun sebab tak reti bukak mata hahahhaha  pastuh cam wahhhhhhh banyak nyer make up . Tapi dalam gamba kemain tomey2 ....patut la org kawen banyak make up kan ...sebab dalam gamba mmg akan jadi just nice .

Sebab tew dulu masa moon amik gamba org kawens selalu mak andam nak tgk hasil solekan dia dalam kamera sebab cahaya flash akan hilangkan make up to . ..


 ramai plak tanya shawl love nih ...maaf yer u ols shawl nih dah sold out kalau ada pun kaler oren tew pun beberapa lai je lagi .

Sempat la snap sekeping 2 pakai phone ....ada lagi dlm kamera tapi bila nak amik gamab je terus jadi kayu hokeyyyyy keras n tak tahu nak senyumm alamak saya nih pemalu org nyaaaaaaaaa ( auwww) ...nanti ai letak few pic yg pak sutan snap ..........si photog nih kemain ...kalau amik gamba org kemain kan suh posing n senyum bagai ...tapi bila sendiri kena amik gamba terus kaku je ...adehh

So Moon pegi kat umah Sukma ...n dia make up kan . Sukma nih la jugaks yg make up kan model model Tsugoi yg gorjes tew ....so masa tew dah tahu dah hasil make up dia lawa . Plus lembut je org nya n yg penting tukang make up adalah pompuan

Skrg kan mmg banyak demand utk tukang make up pompuan n photog pompuan . Yer la kalau cam tunang ke nikah ke segan la plak kalau lelaki yg make up kan so kalau pompuan make up kan ....kang senang ...tak yah nak pakai tudung masa bersiap .

So ramai yg tanya Sukma nih ada ajar org make up tak...tew ai tak pasti tapi korang ley tanya dia sendiri . Masa make up tew Sukma tanya ai nak make up cam na ....ai kata tingin nak mata ala ala smoky tapi not to much la kan ...janji sket2 je ....terus pak sutan kata eh asal tetiba mata awak nampak besauuuu ...

itu semer teknik solekan ye ....wahhhhhhh ai yg muka biasa biasa nih bila make up terus nampak cam vassssss gitewwwwwww walhal kalau tak make up duk kat dapor duk cuci periuk belanga sebijik cam bibiks ekekekkekeke .

Pastu pas make up amik la gamba ...sekalik pak sutan kata bukak la mata betol2 .........ala saya tak pandai laaaaaaaaaaaa rasa cam sebelah mata berat sangat ....kemain la bising . Sukma nih mata akak tak ley bukak ...sian sukma duk melayan ...kemain bising la customer sorang neh .

pastuh dia org duk gelak bila senyum 1 kening terangkat ...saja tauuuuuuuu lepas tew dah lama lama terus ok ...sebab tak pandai pakai bulu mata pelsuuuuuuuu wooooo sebab ai bukan moon cik wan ........

So ni apa kata Sukma 

My ideas of perfect make-up is to emphasize a person's beauty and not hide it behind a mask. I believe everyone looks beautiful in natural but at most radiant and effortlessly beautiful!
For more details can visit my fanpage :

https://www.facebook.com/sukmamakeupandbeauty

SERVICES OFFERED :

✿Solemnization ✿Wedding ✿Engagement ✿Pre'wedding ✿Makeover ✿Bride's Maid ✿Dinner ✿ Day Event ✿Convo ✿ Model-runway ✿ Photo shoot
****************

T&C :
✿RM100 is required to confirm the booking and the balance of payment is to be settled 3 days before the occasion. *Deposits are non-refundable.
✿Stay back charge (touch-up) RM50 per hour (Max 3 hours)

*Reservation on the requested date / time is on "1st come 1st serve basis"
*****************
If u have any queries regarding make-up please call

019 2655884 or email at s.sukma@gmail
facebook : Sukma Make Up & Beuty

Many thanks for your interest

Contoh make up by sukma utk model2 Tsugoi .

 

019 2655884 or email at s.sukma@gmail

11 comments:

~deashuQin~ said...

moon mcm da kurus jek ne...

eizan nor said...
This comment has been removed by the author.
eizan nor said...

sekali nampak macam Rita Rudaini la..
cantik Moon..

eizan nor

Pinkjambu said...

kakakkkkk cantikkkknya mekappppp!!!

fazilzura said...

wahhhh muke awk sgt lain lewwww... fuyhhhhh

mrs kayrul said...

cantiknya gambar kak moon..lain macam la...2 3 kali saya tengok macam tak percaya...nampak cantik dan kurus la

Miss Moon said...

jgn terpedaya ye .............nampak aje cam kurus walhal muka tetap lebau cam dulang angkat air kenduri ...

mebi sukma bg banyak shading utk effect kuwus ekekekke

edrina said...

lawa sesangat..tapi kan..moon tak mekap pun mmg lawa jugak lah :)

NaOMi said...

Moon- u ker tu...lain sunggoh.....

3LiN4 said...

kak moon dh kuwusssss!!!!! i like.... heheheheheh

IRLIANA ABDULLAH ABDULLAH said...

dah kurusssss sbb alsd ker???...nk try jugak lah...