Friday, February 08, 2013

Cara beli kat Street Deal


Since ramai yg tanya n rasanya kalau wat tutorial pun bagus jugaks kan ........ekekekke misti ramai yg kata ...hish kak moon nih kije dia nak suh org membeli jeeeeeeeeee

So Moon buat cara beli kat Streetdeal dulu la ya sebagai contoh sebab mmg slalu beli kat sini atau milk a deal

yer la kalau ley baya murah asal nak baya mahal kan . Kalau cam org kebanyakkan cam ai nih mmg rasa deal deal n voucher2 nih mmg banyak membantu menjimat kan duit .

Tapi kena tgk jugaks ...ada benda yg bagus n ada jugaks yg ntah hapa hapa ekekkekek so kena pandai memilih .

ok cara cara nya u ols ...memula masuk ke Streetdeal.my and tgk apa deal yg tgh menariks ...mana yg ada jual murah ...mana yg tgh wat sale n etc

so utk entry nih ai amik la contoh yg paling murah yg 2 hengget je akakakkaka  so nampak Yun Nam tew ...so vley je la ...sebagai contoh ya u olsss n guna maybank utk baya .

 ok then just klik butang BUY NOW!

then akan sampai ke page nih ..so ley tgk your purchase  and select payment method ada nampak maybank di sitew kan ...cimb clicks pun ada .

 So kat atas tew kowang akan nampak credit card , Online banking n eWallet kan ...so pilih Online Banking

terus pilih bank kowang 



dia akan kuar cam nih ...login n follow je sebab sangat mudah n dia akan kuar mintak tac semer tew ..n kita akan baya keMobile88.com Sdn Bhd

 lepas tew sila sign out maybank tadik n anda akan nampak nih 

 then dkt My Acc tew ...tgk my voucher . Dia akan paparkan semer yg anda beli n klik Download utk tgk pdf file voucher korang yg perlu print atau save

 so voucher nya bentuk cenggini . Bergantung pada terms dia la nak suh print atau just send one copy voucher nih pada Yun Nam tew . 

Kalau utk kes voucher Morib tew print kan file nih ...sebab kita nak tgk voucher number 

Then sila email Gold coast utk tgk tarikh kita nak pegi tew ada ke tak reservation@goldcoastresort.com.my



ha cam tew la cara nya ....so bila pegi sana mengikut tarikh yg di persetujui ....sila tunjuk voucher tew kat receptionist nanti ...

tew je ...n kowang akan dapat kunci .

hope this helpppppppp

ooo ya lupa plak nak bagitau setiap org yg kowang refer akan dapat RM 8 ...bukan bila dia masukkan email but bila dia membeli ...1st purchase only . Ia akan di baya melalui street dollar . So Street dollar nih cam point kita la ...so next time nak beli ley pakai street dollar je .. Dan ai dah banyak beli pakai streetdollar muahhahahah tew yg asek membeli jeeeeeeeee ...yer la sapa nak bagi kannnnnnnnnnnn so dengan baki Streetdollar yg terkumpul ...saya telah membeli ini muahahhaha


akakkakakakka  . Yer la nak beli Gintel ke hapa dak mampu la ...tew lom tentu beli yg mahal kita akan pakai . Buat tersadai je jadi tempat sangkut baju tak ke rugi ....so beli je utk test yg nih . n dah selamat sampai pun akakakkakak ......tak saba nak berlari2 nanti ...ekekekek

7 comments:

fazilzura said...

setakat ni sgt suke beli belah kt milkadeal

lieyalatif said...

ya Allah moon..rase nak lari n peluk cium ko..tahu kenape? sebab aku tak reti selame ni purchase gini..groupon ke, mydeal ke....at least entry ni byk beri aku info ...thanks beb...lepas ni lagi ligat laa aktiviti penyusutan duit akaun bank hahaahahah

Aija said...

salam..
kak moon, nnt bagi review pasal mini treadmill tu boleh. saya slalu gak nampak ia kat online tapi tak pernah plak nampak kat kedai2.
Senang tak penggunaan nyer?
Tq in advance.

amer akat said...

aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/

zurainah said...

thanx..sudah terjawab persoalanku selama ini..hihi..salam kenal & sy dh follow blog moon.;)

Miss Moon said...

Aija ,

Mini treadmill tew sangat mini kay . Kalau Isk ngan Yaya lari atas tew ok la tp utk kak moon yg besar nih mmg tak cukup panjang tread nya ...

so sebab kak moon beli nih free ( pakai streetdollar ) kak moon rasa ok la kan . Tapi kalau nak kuar kan duit betul beli akak rasa tak kot sebab kecik sangat ...

ciknana said...

salam,
akak ni yg keje kt CBJ2 ke?
hihi