Showing posts with label Norma. Show all posts
Showing posts with label Norma. Show all posts

Monday, June 11, 2012

Rindu setengah mati

Aku ingin engkau ada disini
menemaniku saat sepi
menemaniku saat gundah

berat hidup ini tanpa dirimu
ku hanya mencintai kamu
ku hanya memiliki kamu

Reff:
aku rindu setengah mati kepadamu
sungguh ku ingin kau tahu
aku rindu setengah mati

meski tlah lama kita tak bertemu
ku slalu memimpikan kamu
ku tak bisa hidup tanpamu

aku rindu setengah mati kepadamu
sungguh ku ingin kau tahu
ku tak bisa hidup tanpamu
aku rindu



Kali nih ai dgr betul2 lagu nih ....tetiba mata kabur je ...olo sedih kay ..

Akak ...dgr lagu neh ( Umi pasang lagu neh kat phone dia )

best lagu nih Umi ...lagu apa neh

Akak semalam Umi naik kereta ngan Abg Talib ...dia pasang lagu nih n dia nyanyi ........cuba akak dengar lirik dia betul betul ......sedih sangat Umi tgk dia nyanyi

me pun terus rasa panas je mata ...................sambil telinga nih duk dengar bait2 lagu tew


aku rindu setengah mati kepadamu
sungguh ku ingin kau tahu
ku tak bisa hidup tanpamu
aku rindu

olo sedihnya ...sian nya kat dia ....misti dia rindu sgt kat Allahyarhamah ......misti tiap kali balik umah semer memori duk flashback .....today adalah hari ke 19 beliau pergi ..Ya Allah tak dapat ai bayangkan betapa tebalnya rasa rindu dia pada arwah Norma...........(lapmatalajulaju)

Dik , may time heal your wound ...



duk dengar2 tetiba ternampak plak lagu nih .....lagi la menyebakkan dada



Engkau masih yang terindah
Indah di dalam hatiku
Mengapa kisah kita berakhir
Yang seperti ini
Hampa kini yang ku rasa
Menangis pun ku tak mampu
Hanya sisa kenangan terindah
Dan kesedihanku
Lirik lagu tew ada kat SINI 

Friday, May 25, 2012

Perjalanan terakhir

Arwah selamat di kebumikan di tanah perkuburan kampung Api Api Pontian pada jam 2 ptg selepas solat Zohor .

Suasana menjadi suram n sedih bila Rafiq sampai dr Taiping . Rafiq cium pipi Mamanya buat kali terakhir . Masa tew semua org menjadi sebak .

Norma , kami doakan kesejahteraan kamu di sisi Allah . Al- Fatihah

moon akan apdate full entry nanti ...skrg banyak sangat nak share but tetiba cam tersekat2 je nak menaip neh . Lom apa apa dah sebak dulu .

tetiba teringat kata kata Talib masa Umi salam n peluk dia masa kita org nak balik


tak pa Umi balik la dulu ...lepas nih abg ingat nak pegi kat kak norma ...sian dia sorang2 kat sana 

terus berjujuran air mata ........

< pic taken from blog Amy >

Tuesday, May 22, 2012

Kata kata semangat

Moon start tulis kisah Norma last year ...1 mac 2011 ..masa tew just nak share apa yg berlaku . Sama cam ai share benda2 yg happen to me kat blog kan .

Dah setahun 2 bulan dah korang follow kisah dia org kan . Ramai yg ckp that Norma sangat bertuah sebab masih dapat bersama sama kita lagi . Mmg ada masa dia sihat n ada masa nya kesihatan dia merosot . But syukur alhamdulillah Allah beri kita peluang utk bersama dengan dia .

Lepas kisah dia org masuk MHI ...masa tew terus lagi ramai yg follow blog Moon ....n mmg nak tahu perkembangan Norma . U ols turut beryukur n happy bila nampak dia sihat n u ols jugaks la yg bersedih bila keadaan dia tidak beberapa bagus . Sebenarnya kita mmg tak mengenali antara satu sama lain kan . Jauh sekali bersua muka tp syukur sangat2 thru this blog we've made  a lot of friend along the way . Insyaallah bila niat kiter baik maka Allah akan bantu kiter dengan menemukan kita dengan org org yg baik juga ....and anda adalah mereka yg baik baik itu ...terima kasih banyak2 ...and ada antara kowang yg menghulurkan bantuan yg tak mungkin kami dapat balas .

Walaupun Norma sakit tp semua menjadi amat mudah . Semua di permudahkan olehnya ...bak kata Talib dia syukur sangat sebab semer yg di rancang berjalan ngan lancar . Nak jumpa ustadz Lokhman pun senang nak buat rawatan apa apa pun mmg senang sangat ....nak set appointment kat hosp senang ....alhamdulillah ...Allah permudahkan semua itu .

Mmg la kadang kiter bertanya asal ujian cam nih di turun kan apa salah kita . Kadang kiter tak nampak hikmah di sebalik nya . Kadang kalau duk ngan mama , papa talib n sutan . Kadang kita ckp benda2 cam nih ..bila tgk balik satu persatu mmg banyak Allah bantu ...dan yg utamanya Allah telah bukak pintu hati kowang utk bantu and turut sama follow kisah Norma . ..and I knw sedikit sebanyak mmg kisah nih meninggalkan kesan dlm kehidupan anda kan ....now kiter lebih hargai pasangan masing2 ....suami lebih pay more attention pada isteri ...mothers pun lebih kasih n sayang kan anak anak . Sebenarnya Norma banyak menginsafkan kita ....betul tak

moon lepas ai baca kisah norma....ai terus pegi medical checkup sebab ai takut . Ai selalu migrain  n selalu jd gelap mata ..kalau tak sebab kisah nih ai misti tak buat apa apa sampai sekarang

Moon hubby ai balik n peluk ai n ckp ...sayang abg akan jaga sayang sampai bila bila . Ai terharu Moon . Bila ai tanya kenapa dia pun citer . Hari nih abg ada bacah 1 blog nih ....abg rasa sedey and abg terus teringat kat ayang ..


Moon my father / mother pun ada sakit canser ..thanks sebab sudi share pasal pengalaman kowang . Atleast kami ada rujukan yg kami boleh buat and tahu that we r not alone in fighting this battle 

Ya ai tahu mmg kami tamak ....kami mmg banyak berharap . Bak kata mama ...mama bangun pagi mama terus  doa kat Allah utk anak anak mama n menantu n cucu2 mama . Kadang Mama rasa cam malu kat Allah sebab banyak sangat meminta macam macam .  And Moon pun rasa sama jugaks cam tew . Kami tak putus asa  ....apa saja peluang yg ada kami amik . Mana tahu ada 20 cara ...kami cuba n cuba mana tahu yg ke 20 tew berkesan ...tapi andai kata dah habis cara maka kami serahkan pada Allah .

Someone told me ..mmg ini ujian utk Norma . Tp kita kena ingat ia adalah ujian utk kita juga ...cam na kiter hadapi semua nih ...cam na kita selepas di timpa musibah and bagaimana kita bangun pabila di timpa musibah ....kiter kena tgk semua tew and life must go one what ever happen . Be strong to support each other

i bukan nak proof yg kita org la the best ...ai la kakak paling hebat di dunia nih ....no . Koz im not . Even andai kata Norma sihat di kala ini im still writing my blog ...andai kata kami jalan sama sama ke pegi mana mana ai still akan amik gamba kita org semer still jugak tulis kat sini kan .

Terima kasih kowang sebab bersama sama kita org all this while . Terima kasih atas doa kalian atas keprihatinan kowang . Kami tak dapat nak balas n ucapkan terima kasih to each one  of u but please know this yg kami amat amat bersyukur n keprihatinan kowang tew mmg dah seribu rahmat buat kami .

Yup ada org ckp kat Moon ..Talib tew apa susah kalau wife tak der anytime ley cari lain dia kan muda lagi  . Ewah ckp senang kan cer kena batang idong sendiri baru tahu cam na .  ( and i hate this person for saying this ...really I do ...) very the keji kan . Rasa sayang ke isteri sama je rasa sayang kat parents . Yup kalau parents ke anak ke meninggal mmg kiter tak dpt cr ganti kan ....but kehilangan ur other half tew mmg susah ...even ai pun kalau pikir kan kehilanan my other half rasa nak naik mereng jugaks otak neh kejap . So please dont dont ever said this kindda of things ever and ever again ...

Jgn sangka dlm beribu yg baik ....lumrah hidup kan ...pasti ada sorang yg keji tahap cipan longkong kan . Yg kata kisah nih rekaan ( buta ke haper? ) saja nak cr publisti ( nko ingat ai nih retis ke hapa ? ) n macam2 la but dalam beribu ada 2 3 cam tew apa la sangat kan ...sian kat 2 3 4 org tew ...kesian kesian kesian . 

Please berikan kata kata semangan n sokongan buat kami semua .......and please let us know mcm mana kisah nih memberi kesan pada hidup anda .



Kisah NormaTalib buat saya .................................. ( sambung ya ...n Talib mmg dia baca each komen kowang ...jom bg dia kata semangat )



this is my comment

Kisah Norma Talib buat saya ........sangat terharu . Saya dpt lihat bagaimana kasih sayang n cinta mengatasi segalanya . Hidup tak semuanya indah tp setiap kedukaan itu pasti ada sinar yg menanti . Allah takkan beri semua yg kita idam kan ....tapi Allah berikan kita apa yg kita perlukan utk menempuhi hidup ini . I rasa ai menjadi semakin kuat semakin kental . I appreciate people around me better ...and i try to be a better person . Kisah cinta dia org mmg meninggalkan kesan yg mendalam dlm hati ini .....

Moon
owner blog yg menulis apa yg di lihat n di rasa
n di kongsikan bersama

Monday, May 21, 2012

Update Norma - Oksigen berkurang

Kol 4 am ...my phone bunyi ...celik2 mata tgk its Talib . Terus berdebar je hati nih ...mintak la bukan berita tew . Im scared tau

Akak ..oksigen Norma drop ...skrg 52% je . Oksigen duk on level plg tinggi dah tp still oksigen dlm drh dia drop . 


Ai dgr tew terus cam oloo sian Norma ....lepas dgr news tew hati cam tak sedap je . Then Mama call plak ...lepas hantar bebudak ke sekolah terus Moon ngan Sutan pegi Hosp Serdang tgk Norma . Masa sampai tew oksigen dah 68 n naik slowly . Nampak Mak Norma n Kak Yan duk bacakan Yassin kat Norma . Intai Talib nampak dia terlena kat kerusi . Mak kata kol 2 mak call Talib . Sebab mlm td mak yg teman kan Norma . Tew br Talib terlena kat kerusi sebab dia duk tunggu tepi Norma  .


Mak Norma bukak towel yg tutup mata Norma ...Mata Norma sangat bengkak n cam kelopak mata dia dah lekat kat mata . Mata nya merah n mata putih tew bengkak sampai mata tew tak ley di tutup sepenuhnya .

Tangan n kaki Norma sangat sejuk ....Moon tgk mesin oksigen tew slowly ia naik 1 angka ke satu angka . Ai pegi amik wuduk n suk tepi mak Norma n baca kan Yassin . Tetiba Norma cam tersekat2 nafasnya . Terus Mak Norma bangun n peluk Norma n bisikkan pada Norma

Ma ...mengucap ma ...ikut Mak ... ( sambil mengucap kat telinga Norma , nampak air mata makcik menitik2 ... )

Ai nampak cam tew tetiba ayat Yassin tew kabur je di mata tetiba menitik laju je air mata neh  . Sedih sangat berada dlm keadaan tew . Kiter pun paham cam na rasanya berada di sisi insan yg kita sayangi di kala waktu2 cam nih . Adakah waktu nya sudah hampir ...wallahualam kita tak tahu tew semua kuasa Allah  .

Moon n Sutan perati je Talib ...n dia nampak tenang . Tp dlm hati nya sapa tahu kan . Kami turun bawah jap ..then sembang2 . Sutan pun banyak nasihat kan dia n bg kata semangat ...then Talib kata

Lib redha ...kita pun dah tak ley wat apa dah . Kita serah kat Allah je la sekarang nih . Kalau Allah nak sembuhkan dia maka sembuh kan la dia . Kalau Allah nak amik dia maka jemput la dia . Lib redha je ngan apa semua yg berlaku .

Lib sedih sgt bila tgk oksigen dia drop satu satu satu sampai tahap dah sampai 29% ...cam luruh jantung Lib . Tapi Lib tak tau asal Lib tak ley menitik kan air mata . Lib tau Lib kena kuat di saat nih . Lib pun dah serah kat Allah je . Lib baca Yassin utk Norma . Lib tgk mak nangis ...Lib tau Mak sedih . Tapi Lib pun tak sanggup tgk Norma cam tew . Tuhan je tau cam na sedihnya Lib tp Lib sayang Norma . Allah la peliharakan dia .

Ai cam sebak je dgr Talib ckp cam tew . But i know dia kuat . Hari tew pun dah banyak kali dia panggil Ustadz Johari . Mama pun mintak ustadz nasihat kan Talib apa yg patut utk sediakan diri dia utk menerima sebarang kemungkinan . Alhamdulillah nampak Talib pun ley terima semua tew . Kalau tak sebelum nih nampak berat je dia nak ckp pasal ajal maut neh semua . Lagi pun dia pun kena extra kuat utk zuriat yg Norma bg kat dia ...si Rafiq .

Sesiapa yg mengenali Norma ..halal kan la makan minum nya . Ampun kan la dosa nya andai kata ada . Doakan yg terbaik utk nya . Sesungguhnya Allah menyanyangi nya ..kerna hanya dia mampu menempuhi ujian yg hebat ini .

Maaf kalau ada yg email Moon tanya wad dia . Moon rasa tak sampai hati nak bg kowang pegi lawat dlm keadaan cam nih . Hope u ols faham ya . But kalau sedara mara tew kalau nak dtg ...sila la dtg ya . Just call Talib or Mak Norma . Sama sama kita doakan ya .







Wednesday, May 16, 2012

Sambung entry mothers day

 
 Cik Yaya cam verangan verangan je ...hiks . Tgk dak Rafiq tew sangat sedap di pelok ...no wonder la Kakak Yaya suka uli uli kamu Rafiq ooi . Norma pun banyak gerak jari2 dia ...kalau dengar sora Rafiq dia gerak . Kali nih Norma banyak respon pada bunyi . Kalau cakap ngan dia ...dia cam ley gerakkan kepala sikit ke arah sora kita 

 Bila dak kecik nih ada baru nampak Talib cam ceria sket kalau tak dia cam org dalam 1001 masalah je tau ..last last semer duk gelak ke Rafiq yg kemain lasak ke sana ke mari . Mmg tak duk diam la dak tecik tew ....hope kehadiran kami semua sedikit sebanyak  dapat menaikkan semangat Talib n Norma .


alahai cucu cucu yg tak saba nak makan ...huhuuuuu . Thanks Daddy , Talib n Umi for the cake . Kiter sambut kita sekeluarga pun dah cukup meriah . Talib ...hope Talib suka adiah dr akak n abang tew .

Sutan masuk bilik Talib dia tgk brg2 Talib tetiba dia cam kesian kat Talib . Mummy ...kalau Norma sihat misti dia akan uruskan Talib elok2 ...misti dia belikan macam2 utk Rafiq n Talib kan .......

hurmmmm last last kami saling pandang ......

 

Isk kemain sonok la dapat jumpa Nani dia . Siap ckp awal awal dah ...mommy nanti cuti sekolah Isk nak gie Taiping tau ...mummy tinggal la Isk kat sana ...Isk janji Isk jd good boy ...Isk tolong Nani jaga Rafiq .

Ok la Isk . Jgn susah kan Nani tau ...tolong nani n bapak kat sana n jaga adik sama . Nanti pas seminggu mummy gie amik kay ...terus ur mom n daddy jd cam panten baru muahahhahaha .  Misti kita org windu gilers kat Isk n Yaya .

 
 Mama Norma ... selamat hari ibu Norma  and Selamat Hari Guru .... Moga Norma kuatkan semangat n terus berjuang ya  dik . Keadaan Norma sekarang stabil . She is using oksigen 24 hours skrg . Mata dia on n off merah sebab dia tak ley tutup mata kan . So Talib kena titik kan eyedrop n letak eye ointment sentiasa . 

Norma duk asek gerakkan jari jemari dia . Kalau kiter pegang tangan dia ...dia ley pegang n gengam tangan kita tp tak la kuat sangat ...mulut dia pun duk bergerak2 .  Masa kita org nak balik ...yaya cakap kat Norma 

Aunti Ma ....Yaya balik dulu ...byeeeeeeee

Then ai nampak tangan dia babai ....terus panggil Sutan Mama Umi n Talib ....tgk tew tangan Norma gerak ..dia cam lambai ....wah ..anda adalah seorang wanita yg sangat kuat Norma . Moga kita semua menjadi bertambah kuat untuk mengharungi ujian ini bersama sama . Semua org sayang kan kamu Norma .......


Wednesday, May 02, 2012

Norma di Balakong

Alhamdulillah Norma dah pulang ke Balakong . Semalam Norma sampai dr Pontian .

Alhamdulillah Norma stabil walaupun kadang kala dia perlukan bantuan pernafasan dr mesin oksigen . Insyaallah Moon akan pegi lawat Norma n will apdate condition dia nanti ya . Terima kasih pada mereka yg sentiasa tanya khabar Norma

Ada few readers tanya Moon . Ari tew moon apdate condition Norma cam teruk kan . Yup mmg masa tew keadaan dia kurang bagus and doc pun tak ley buat apa apa pun . Thats y Talib bawak dia balik Pontian . But Allah Maha Besar kan ...sampai sekarang di beriNya peluang utk Norma berada bersama sama ngan kita semua .

Apa apa pun sama sama la kita doakan yg terbaek .

Pagi nih ai nampak Talib wrote this


noormawati isteriku..maafkan saya kerana tak dapat memahami apa yg cuba di sampaikan..dgn nama ALLAH saya xdpat tangkap..saya sgt sedih..
 Winger Dash saya ok..cumer saya bayangkan dier..bertapa kecewanya dia apabila mengharapkan org memahaminya tp tidak..saya rasa saya useless tak dapat nak paham permintaan noorma..
 Be strong ya Talib ....sebab Norma sangat sangat la sayang kan suami dan anak dia .
 

Monday, April 16, 2012

Norma seminggu di kpg

Taken from blog Amy . Thanks Amy sebab sudi apdate pasal Norma . Ramai yg ternanti2 berita pasal Norma including me .

Talib balik KL jumaat ari tew sebab dia dah kena masuk kije lepas cuti seminggu kat pontian . Mlm tew kami jumpa Talib n tanya pasal Norma . Banyak benda Talib citer pasal Norma . Talib kata ramai sangat sedara n kawan2 dtg sampai penuh bilik . Alhamdulillah terima kasih buat semua yg datang n sama sama turut mendoakan kesejahteraan Norma dan juga yg terbaik utk nya .

Terima kasih kat Ann sebab ley bawakkan katil nih ke Norma . Katil nih ada angin n senang utk bagi norma duduk n ubah kedudukan dia . Talib kata mata Norma masih merah ..tiap kali badan dia kurang oksigen maka mata dia akan jadi merah . Nasib la kakak Norma ada bawakkan mesin bantuan pernafasan buat Norma .

Weekend nih Talib akan balik sana .

Masa sembang2 sian sangat tgk Talib ...ai know dia sangat susah hati ngan semua nih .

Lib berat ati tinggal Norma kat sana ..tp cam na Lib kena kije .

Tak pa Lib hang jangan risau . Mak ada ...si Yan pun ada . Nanti hang dah setel kije hang ...hang cepat2 pegi sana tgk Norma

Alhamdulillah nasib Talib dapat assistant . Berkat usaha para auntie sekalian dia org berjaya dapat kan bibik utk Talib . Walaupun payah gaks nak dapat but berkat usaha dia org akhirnya dapat gaks sorang ... Untuk bantu Mak dan Talib dalam menjaga Norma . Atleast dapat ringan kan sikit kan . Moon tgk Yan tew pun ok ..dia nyer family semer meninggal masa kejadian tsunami kat Acheh . Moon pun harap dia ley jaga Norma sebaik baik nya . Talib n Mak pun banyak tunjukkan n ajar dia cara2 jaga Norma . Boley la dia bantu Mak utk angkat2 dan pusing kan Norma n uruskan Norma .

Bagus la Auntie tlg Lib dapatkan assistant kalau tak sian Mak sorang2 jaga Norma . Mak pun bukan sihat kan ...atleast ley la bantu mak . Insyaallah ley la bawak Rafiq dtg KL ....supaya dia ley sentiasa ada di sisi mama nya

Malam tew punya la duk sembang ngan Talib . Me n Sutan dengar je apa dia citer ...cam na Norma semer then dia kuar kata kata nih yg ai rasa sayu je

Lib sempat ngan Norma masa dia sihat 7 bulan je . Pastuh sebulan Lib balik pontian ley kira berapa hari ( Norma teaching in Pontian n Talib kije kat KL ) . Abg ngan akak ley kira berapa hari je Lib ley spend time ngan Norma . Nih dah setahun dia sakit ....sian dia .

Tak pa la Lib semer nih ada hikmahnya ...sabar Llib yer . Allah dah letak yg terbaik dah utk Norma . Dalam keadaan dia cam nih Lib je ley jaga dia ..kalau org lain ntah apa jadi kita pun tak tahu kan ...Allah ada perancangan yg terbaik Lib . Percaya la Lib

Lib tau ..

I know dia rindukan setiap saat ngan Norma . Mau tak nya kan kiter dah kawen bertahun 2 3 hari tak jumpa hubby pun dah windu ini kan plak perasaan pasangan yg baru kawen ...u know sendiri plus plak masa tew menanti kehadiran cahaya mata .

Terima kasih buat semer yg ambil berat pasal Norma . Walaupun kita tak kenal tak pernah bersua pun but thru this blog kiter jadi closer ...many many thanks to all of u .

Friday, April 06, 2012

Norma akan pulang

Malam tadik Moon ada upload gamba Norma kat hosp ...thanks semer sebab banyak kasik support . Kami pagi pagi dah gie lawat Norma sebab mlm nya Talib n Umi dtg tido kat umah . Malam tew kami bincang panjang lebar n its a very serius matters la kan . Alhamdulillah Talib nampak much stronger n redha ngan apa yg terjadi . Walaupun memula wisau gaks sebab tkt dia tak ley terima semer nih . But he is much stronger inside dr apa yg kiter nampak . Yup he is just a human being ada time nya mmg goyah kan but alhamdulillah dia kuat utk Norma n Rafiq .


Doc kata bawak balik la Norma sebab there's nothing much they can do . Tumor makin membesar n ia nya sangat high risk . Shan dalam kepala Norma mebi dah blocked atau tersepit ngan tumor tew . Oksigen dalam badan Norma pun makin kurang . Encik maklumkan la pada ahli keluarga n prepare apa yg patut .

Kalau kowang dengar tew apa kowang rasa ...50% redha 50% +ve atau cam na ...ai pun tak tahu cam na i wana put it in words . Apa pun mmg kiter harapkan n doakan yg terbaik sahaja buat Norma . Talib pun sama . ...dia sayang kan Norma sangat sangat n dia pun tak sanggup tgk Norma makin merosot day by day .

Doc tutup mata Norma ngan kapas sebab nak bagi dia tutup mata dia . Sebab dia tak blink maka mata dia akan jd sangat kering n merah ....nih la Norma tutup mata sket . Talib bukak kapas tew utk titik kan eyedrop

< pic removed >

Bila Mama n Papa call banyak kali cam na keadaan Norma ai pun tak tahu cam na nak explain . I know both of em sangat wisau to da max jap jap call jap jap call . But ai nak kata Norma tenat pun tak nampak cam tew . Dia nampak sangat tenang n cam dia dalam keadaan tido yg lena .

  
< pic removed >

Masa ni Talib nak titik kan eyedrop . Mata dia sangat merah n dah start bengkak tp alhamdulillah la kan kelopak mata nya dah vley tutop . Masa nih Norma masih bergantung pada bantuan oksigen .

Terima kasih pada semua yg tak putus email n PM moon lepas nampak Moon upload gamba nih last nite kat FB . Its been a very though journey but alhamdulillah at the same time Allah temukan kami ngan insan insan yg sangat baik baik semer n sanggup bantu dalam apa cara sekali pun . Syukur sangat sangat . ...i know ramai yg follow kisah nih n how kisah Norma Talib secara tak langsung bg kita jd a better person . A better husband n wife and even mother . It makes us appreciate apa yg kita ada . Sesungguhnya apa yg di tentukan ini adalah yg terbaik dan hanya DIA yg maha mengetahui .

Kami dah cuba sedaya yg kami mampu . Sempena hari Jumaat yg mulia ini sama sama la selepas solat kita ...kita doakan agar Allah permudahkan semuanya utk Norma .


Norma's Story

Sebab keadaan Norma dah macam nih Talib akan bawak Norma balik ke pangkuan keluarga utk bersama sama ngan mereka yg dia sayangi di samping mak n abahnya serta adik beradik nya . Moga semua nya di permudahkan . Talib pun akan berada di sisi Norma ...now kami di sini pun akan dalam standby mode

Wednesday, April 04, 2012

Update Norma

Update 2.30 PM

- Norma tak kasik respond langsung dr pagi tadik . Dia langsung tak gerak n tak kelipkan mata ...terpaksa di kejarkan ke hosp . Will apdate u ols lagi ....hope semer nya ok :(



Alhamdulillah Norma stabil . Walaupun masih belum menunjukkan perkembangan yg positif sangat but Insyaallah everything will be fine .

Ari tew ada pegi lawat Norma . Dia nampak sihat . Walaupun tak bergerak tp dr raut muka nya dia nampak sihat . Di panggil panggil nama nya tapi dia tak bg respon sangat . KIter pegang tangan dia , dia pun tak respon sangat .

Masa tew muka dia nampak berminyak ...Moon amik kain lembab n lap muka dia . Masa towel nak sampai muka dia mata dia berkelip ...wah tetiba ai plak yg teruja sebab last time mata dia tak bertindak balas . Even doc suluh lampu pun anak mata dia pun tak kasik respon .


Semalam Umi call dia bgtau ...kak Norma gengam tangan Umi ...pastuh tangan dia dah gerak2 pegang dinding pastuh mata dia pun dah berkelip .

Skrg nih Norma kalau tido pun mata dia tak ley tutup :( tp Talib n Mak tahu bila dia tido sebab mata dia akan sedikit kuyu bila dia tido

Sama sama la kita doakan yang terbaek utk Norma ya .

Wednesday, March 28, 2012

Si Rafiq bam bam

cair la auntie auntie n awek awek tgk renungan mata Rafiq nih hahahhaha

gigi pun dah banyak ...mama kata Rafiq suka gigit Mama hahahha sian Nani kamu kena geget hahah
Rafiq ngan trademark air liur melelehnya

chewaahhhh

ini adalah muka nanges nanges manja suh org angkat ...oh ya jgn lupa trademark ...hiks ....cute la kamuk Rafiq

Tuesday, March 06, 2012

update Norma

Assalamualaikum all

6 Mac 2010 adalah hari bersejarah buat Norma n Talib sebab ini adalah tarikh dia org di ijab kabul . pic from wedding dia org ( last nite belek2 gamba nampak folder gamba kawen dia org ...and me being so tau fu fa cant help it ...i just burst into tears ....writing this entry is not an easy one . Ive stop so many time ..and i will try to finish it ya )

majlis pernikahan Norma n Talib at Pontian 6 mac 2010 ...she is so beutiful kan




6 Mac 2011 lagi sekali menjadi hari yg istimewa sebab kali ini sambutan anniversary di serikan lagi dengan kehadiran insan kecil yg amat istimewa iaitu Abd Rafiq . Miski pun ulangtahun pertama di sambut di HKL tapi both of em is very happy

6 Mac 2012 their 2nd anniversary ..also sambut kat hosp but in a different situation already sebab 6 Mac jugak kami dapat tahu benda yg amat memeritkan hati



5 mac 2012
Talib habis kije kol 11 pm ...sampai umah mak bgtau kahak norma sangat banyak and even seminggu yg lepas pun everyday Talib buat suction but yet keadaan Norma masih sama n dia nafas tercungap2 . So Talib decided utk bawak Norma ke emergency hosp .

Doc kata Norma kekurangan oksigen n phlegm dia terlalu banyak n sudah ada infection pada dia nyer lungs . At the same time doc also buat beberapa test sebab dia org pun nampak keadaan Norma sedikit tidak bagus .

6 Mac 2012

Nampak Talib msg bgtau Norma ada kat emergency ...so call dia n masa tew dia tak ckp banyak sangat n Moon pun nak ke Hosp Serdang utk appointment Sutan . Just checkup susulan utk operation dia last year tew .

Kat Hosp terima panggilan dr Mama . Dengar sora Mama cam baru lepas nanges . Tanya asal nih Ma ? terus dia cerita apa yg Talib sembang ngan dia

Munirah mama baru je lepas sembang ngan Talib ...sian dia . Dia nenges masa sembang ngan Mama ..nanti call la dia ek ...Mama susah hati nih .

Habis je Sutan nye check up semer terus kami ke HUKM laks utk tgk Norma . Masa tew duk pikir cam na la nak tgk Talilb nih apa nak ckp ngan dia ...ley ke tahan agar air mata nih tak jatuh . Sutan dah sembang panjang lebar ngan Talib sebelum ke hukm and apa yg kami dengar amat la menyedihkan .

Kami sampai sana nampak Norma terbaring je . Mata dia bukak luas2 and asek tgk kat siling . Dia gerakkan jari jemari dia main wayar headphone . Talib pasangkan alunan Al Quran pada Norma .

Assalamualaikum Norma ...akak ngan Abg datang nih ....Norrrmaaaaaaaa

No respond from her ...biasa kalau kiter panggil dia akan tgk kiter ...walaupun tak senyum dia still akan tgk kiter ngan mata dia . Tapi kali nih dia tak bg respon langsung

Akak cam tew la dia ..risau Lib . Dalam 2 3 minggu nih dia tak banyak kasi respond kadang ckp pun dia tak dengar . Kalau akak tgk kaki kiri dia pun dah tak gerak dah

Moon pegang kaki Norma ...n geletek kaki kanan nya ...dia bergerak maknanya dia geli . Then Moon geletek kaki kiri dia ...langsung tak gerak . Ya Allah ..


her cancerous tumor dah membesar balik but this time ia membesar ke atas ...nih gamba lama Norma .

skrg tumor tew sudah membesar naik ke atas ...cam arrow tew ..yg warna kelabu adalah tumor yg tak dapat di kuar kan . Hitam tew tumor yg berjaya di kuarkan . Yup its really big

Tomor tu adelah warne kelabu yang di atas tu..ruangan yg bulat tu adelah saiz tumor sebelum tu..dalam bulatan tu,yg color hitam tu adalah ruang kosong yg telah dibuang..doctor hanya dapat buang 80% sahaja..ruang 0 tu akan diisi dgn air @ darah beku..bende tu tak akan merbahaya kerana dia akan diserap kedalam badan...hanya masa sahaja..mengikut pengiraan, terima kasih...-dr.mutalib-

Skrg kepala Norma di penuhi air balik and ada darah jugak di sekitar tumor tew . Shan yg di pasang cam dah tak kuar kan liquid tew semer .

Skrg penglihatan Norma jugaks terjejas . Anak mata nya dah tak bertindak balas pada cahaya and kemungkinan besar dia pun tak beberapa dengar .

But kalau kita sentuh dia ...dia ley rasa .

Kaki kiri dia dah tak dapat gerak dah

Patut la skrg dia dah tak mengiring dah . Kalau tak sebelum nih kalau dia lengoh dia akan angkat kaki ...goyang2 kaki pastuh kadang tew siap bersila ...tp sejak 2 minggu nih dia langsung dah tak buat dah . Kalau Lib cakap ngan dia pun cam tak der respon dah .

Lib rasa Norma dah tak kenal dah la Lib nih sapa . Dia dah tak ingat Lib


Doc tanya apa keputusan Lib ...Lib tak tau nak kata apa ...lib betui2 tak tau

Sabaq la Lib ...hang tanya betui2 doc tew apa opsyen yg ada apa yg the best utk Norma . Andai kata amik choice A apa risk dia and berapa lama amik masa nak recover ...apa apa hang kena tanya doc and hang kena tawakal pada Allah .

Lib tak tau sama ada Norma mampu tahan itu semua lagi atau tak ...Abg tgk la dia skrg Lib rasa dia tak dapat tahan dah bang .

masa kat tempat mkn banyak yg dia sembang ...i just listen je la kan perbualan antara adik ngan abg . Kadang tak sanggup nak pandang muka dia ...sebab ai tkt ai yg sebak tak pasal pasal . Kiter nak bg budak tu kuat skalik nko dulu yg lembek apa kes ...be strong be strong .

Ntah cam na tetiba kuar hal Rafiq ....lagi la sedey dow ...cam na Rafiq tetiba kuar dr mulut Talib . Yer la ayah mana tak ingat anak kan .

Tak pa Lib kiter dah cuba yg terbaek kita mampu ...kita dah cuba create a beutiful memories for norma n Rafiq ...itu yg kiter buat sepanjang masa nih . Biar Rafiq tahu mama dia sayang kan dia ...kuat semangat cam na kuat nya mama dia fight utk semer nih . Kita amik gamba norma ngan Rafiq bukan utk suka suka pun there are reason dia . Bukan nak kata Norm akan pergi tinggalkan kita org what so ever sebab tew bukan kuasa kita nak ckp pasal tew semer but if she can make it syukur Alhamdulillah but kalau sebaliknya tew je yg ada memori utk Rafiq .


Rafiq please know this ...papa ngan mama Rafiq sangat sayang kan Rafiq tau


Moon nampak mata Talib dah berkaca ...terus Moon bangun gie tandas . Dangg menitik gaks air mata neh

habis makan we sent him back to the hosp ...cuaca pun mendung kelabu guruh berdentum2 hujan pun dah mulai turun

Abg ngan Akak letak lib kat depan tew je ..cepat balik nanti jam plak . Lib duk sini teman Norma ...besok Mak plak jaga sebab besok Lib kije petang ...

Nasib la dia tew kije tempat cam tew walaupun shift cam tew pun kampeni dia ley tolerate ngan Talib . Dia org pun aware ngan masalah Norma n dia org transfer Talib ke bahagian yg tak beberapa sibuk . But i know dia pun wisau kan ..wisaukan prestrasi kije dia buat skalik org dah tak mo mana nko cekau duit ermmmm tak pa la kiter pikir satu satu dulu

Kami tinggalkan HUKM ngan rasa yg tak best cam na cuaca cam tew la hati kita org ...tetiba terngiang2 kata kata Talib


Kak ..Norma tetap isteri Lib . Lib akan jaga dia

Lib please be strong ..smalam akak nak ckp ngan Lib tapi semer ayat tew cam di telan2 tak mampu akak nak ckp kat Lib . Miski pun Lib nih hanya adik ipar akak tapi akak anggap LIb cam adik akak sendiri . Sesungguhnya miski pun Lib ni masih muda tapi banyak benda yg yg org boleh belajar dr Lib ...akak tahu LIb takut nak dengar sesetengah perkataan but knowing that u might be reading this ...this is what i wanna say

Lib banyakkan solat hajat mohon pada Allah . Masa masa cam nih hanya Dia la tempat kiter mengadu . Pohon padanya lapangkan la hati ku ..mudahkan la urusan ku ..dan kuat kan aku utk cobaan ini dan jangan sekali kali rasa sayang n cinta ini pudar . Sesungguhnya Dia mendengar semua doa kita and apa yg bakal berlaku semua itu sudah tersurat and adalah yg terbaek utk kita .

Isteriku adalah sebaik baik perempuan yg pernah aku kenal . Aku ampun kan semua dosa nya aku halal kan makan minumnya dan sesungguhnya aku redha ...kurangkan la penderitaan nya ya Allah ...kerana aku amat kasihkan wanita ini .

Pokok mana takkan bergoyang di landa angin ...batu mana tak haus walaupun hanya ngan titisan air . Lambat laun mmg kiter akan lemah akan goyah but please find di setiap diri Lib mana kekuatan yg tinggal kumpulkan ya . Lib kena tahu Lib adalah insan yg kuat antara semua org sebab tew tuhan hantar ujian ini utk insan bernama Abd Mutalib n Noormawati . Kami semua akan sentiasa berada di sisi Lib .




thanks dear sebab send this comment . its really well writen ...Lib please read this ya

Tomato Cherry Oren
sekadar berkongsi pengalaman saya menjaga arwah emak terlantar sakit selama 2bulan (fully bedridden and tube feeding) saya telah mendapat nasihat dari seseorg yg arif, bahawa doa kite adalah yg terbaik buat pesakit...mendoakan agar dia pulih sediakala sedangkan keadaannye sgt uzur dan nazak..adalah sgt tidak berbaloi kerana yg terbaik adalah mendoakan agar Allah mengampunkan segala dosa2nya, memudahkan segala urusannya, dan kita redhakan segala yg telah Allah takdirkan yg terbaik buatnye... mmg saya agak marah dengan kenyataan itu kerana saya mahukan mak saya sehat kembali seperti biase, boleh berckp dan tersenyum bile kite bersembang dgnnye, tapi..hakikatnye mak dah terlalu nazak (kesakitannya hanya Allah yg tahu kerana dia dah tak mampu berkata2 dan respon dgn kite)...saya terpaksa merelakan dan dgn berat hati mendoakan, Ya Allah, sekiranya Kau ingin mengambil nyawanya, Kau ambillah dan janganlah Kau siksanya begini, kerana kami sekeluarga amat kasih terhadapnya... :(



Thursday, March 01, 2012

Update Norma - genap setahun

Hari nih genap setahun kami tahu pasal tumor di pangkal otak Norma ...masa nih jugaks segala persoalan pasal apa dia slalu kuar masuk wad start mengandung 7 bulan n mengapa dia semakin serius pas bersalin semer nya terjawab ngan penemuan tumor kat otak dia

Ramai tanya apa simptom nya ...acctually tak banyak sangat n ia berlaku ngan pantas .


Rafiq umor dalam seminggu ...masa nih Norma dah tak mampu bangun n duduk ..n tak mampu nak pegang baby dia apa tah lagi utk breastfeed kan Rafiq


Masa Norma mengandung 7 bulan dia dah start ngadu asek pening ....dia dah tak ley bawak kereta masa nih sebab dia kata jalan tew nampak beralun2 n dia tak ley nak agak pergerakkan kereta . Dia selalu penat n selalu baring sebab bila berdiri dia rasa nak pitam .

Doc suspect dia ada vertigo di mana keseimbangan dlm telinga ada masalah .

Lepas bersalin pada 21 Jan 2011 keadaan dia makin teruk . Dia langsung tak ley berdiri ...pening nya semakin teruk . Bila makan atau m inum dia akan muntah ngan banyak nya . Anak matanya lari n kadang2 lompat2 and percakapan n pertuturan dia menjadi perlahan .. simptom itu adalah jugak simptom vertigo .

Lepas sebulan berpantang Talib bawak Norma dtg sini ...and sebab dia ngadu terlalu pening n dia ketuk2 kepala dia sebab kesakitan yg amat sangat maka Mama n Talib bawak dia ke hosp . Selepas pemeriksaan baru la doc jumpa ada tumur kat otak dia . Masa tew cecair dalam kepala dia terlalu banyak sebab tew la dia tak mampu nak berdiri and at the same time tumor tew menekan saraf kaki dia .

Few operation di buat tp doc tak mampu nak kuarkan semua sebab akarnya terlalu dalam n kalau di teruskan akan membahaya kan Norma . Banyak jugak cobaan masa nih ...kesihatan norma naik turun kadang ok kadang tetiba jangkitan kuman kadang tetiba demam n banyak lagi . Tapi yg paling serius adalah masa luka bedah tew membengkak ...since dia tak der tempurung kepala maka senang kena jangkitan n jangkitan tew belah dalam .

 < pic removed >
then operate balik utk cuci cuci semer tew ...masa nih mmg teruk bengkak dia ...n banyak kali jugaks oksigen dalam badan nya sangat sikit ..



after few weeks baru luka tew sembuh ngan elok ...bayangkan bahagian ini di bukak n di tutup 5 kali ...and sampai sekarang bahagian itu tidak mempunyai tempurung kepala ..


Lepas balik umah keadaan dia semakin beransur pulih . Satu benda yg merisau kan masa dia nak balik is that mampukah kiter nak jaga dia sebaik hosp ...and mampukah Talib nak jaga norma ...semer kita duk pikir dari segi perubatan ...rawatan alternatif n ubat ubatan lain . Thats y masa tew ai try to buat collection ...hoping that sedikit sebanyak ia mampu membantu Talib dr segi nak beli susu nak beli pampers n etc .

Alhamdulillah many many thanks to all of u sedikit sebanyak sumbangan itu membantu . Moon tak tahu la cam na Talib nak survive kalau tanpa sumbangan tew semer .

Last nite Moon call Talib tanya cam na Norma ...Talib kata Norma cam tew je ...dia static n tak der sebarang peningkatan sangat . Dia nampak sangat lain . Last 2 week Norma balik ke Pontian n masa tew jugak dia kena masuk hosp sebab kahak dia terlalu banyak ....

Skrg Norma tak banyak sangat kasi respon ...n dia tak banyak bergerak . Kalau sebelum nih dia ley ngiring sendiri n banyak gerak2 tp skrg dia hanya baring terlentang cam tew

Risau la Lib kak ...Lib sembang ngan dia pun dia wat tak layan je ...biasa nak gaks dia respon kalau lenguh dia tukar2 ngiring ...tp nih dia cam mengelamun je ....

Yer ke Lib ...ke dia tak dengar Lib ckp apa kot

Dengar kak ...kadang Lib ckp dia ok ...lately nih dia cam tak kasik respon sangat ... ( bunyi sora Talib cam frust je )

Lib try bagi dia mkn keladi tikus yg akak beli tew ..kiter cuba je la ramai org kata bagus ...kiter cuba la ek Lib ...kuat kan semangat n jgn putus asa ...Lib kena banyak sabar ...kesian Norma kiter tak tahu cam na sakit nya dia tew

Yer ar Kak kadang Lib pun ....( mengeluh panjang ) tak tahu nak ckp cam na ...Lib susah hati tgk Norma cam nih ...ngan Lib pun ada banyak benda nak pikir ..pikir kije Lib ...Pikir Norma pikir anak Lib , Rafiq .....kadang banyak benda benda lain yg buat Lib sedey n kecewa . Tapi Lib tak kesah la tew semua janji Lib dapat jaga Norma sebab apa yg Lib buat nih adalah utk kebaikan Norma jugak tak kesah la apa org nak kata .


Aduuuuu ai pun tak tahu cam na nak ckp kecuali bg dia nasihat ...i know kadang ada satu masa kiter akan ada masa di mana kiter akan rasa down rasa frust rasa sedey and Moon rasa Talib di dalam keadaan tew skrg nih . Jrg nak dgr dia ckp cam nih tp maybe bila Norma cam tew misti dia sebagai suami misti dia sedey sangat ..plus ngan masalah masalah lain ...sian nya dia . Tapi tew la dia nih jrang cerita sangat kadang apa apa pun dia cam kaver2 je ckp ...tanya apa masalah pun kadang susah dia nak citer 100% ...tak pa la Lib ..banyakkan bersabar ya . Jaga keluarga Lib baik baik .

Sutan ...nanti awak call Talib tau ...ckp ngan dia . Saya rasa he need someone to talk to la ...

Sutan pun nampak sangat wisau kan Talib n Norma ....and benda yg slalu dia tanya adalah ...hang ada duit tak Lib ....hang cam na hang sihat tak ....kadang org lupa nak tanya benda2 nih ...sebab ai rasa bila jaga org sakit ...org tew la yg kena sihat mental n fizikalnya ...dia kena double n triple strong utk org yg dia jaga ...

Norma ...jgn putus asa ...ingat ramai yg sayang kan Norma . Eventho ari tew kami cam happy ( norma after 9 months ) sebab dia mampu duduk mampu gelak mampu gerak tangan n kaki n even berdiri ngan bantuan Talib but itu tak lama ...ngan tiba tiba je kesihatan dia menurun balik :(

BUt Lib please know this ...u n mak dah buat yg terbaek n dalam masa setahun nih kowang dah jaga dia sebaik mungkin n kowang jugaks la menjadi tulang belakang Norma n kami semer akan support Lib sebaik mungkin . ...so please be strong

Norma n Rafiq ke Lake Garden
gamba masa Raya 2011 n Rafiq's 1st birthday

Its been a very very though year but we manage to melaluinya kan ..insyaallah kiter akan mampu laku kan nya lagi ..



n ai sangat sedey mengenangkan next week gonna be their 2nd anniversary .....



Read More about Norma






Thursday, February 09, 2012

Norma n Talib di MHI TV3 pagi tadik


Thanks to Farina Abdullah the writer of Iman Sayang Kiki sebab snap gamba nih pg tadi n tag me . Moon duk tgk TV mata duk berkaca je tak sempat pun nak amik gamba ke record ke ...sedar2 dah habis .

MHI Tv3 ada paparkan kisah Norma pada August 2011 ari tew . Beberapa hari lepas wartawan MHI Helmi call n tanyakan khabar Norma . Thanks Helmi . Dia nak wat rakaman susulan sebab dia nampak Norma bertambah sihat dan juga sempena minggu kesedaran Cancer di Sri Pentas .

I asked him to call Talib . So yesterday kol 10 am crew MHI TV3 pegi Balakong utk buat rakaman utk di siarkan pagi nih .

Mlm td baru Talib bgtau ...akan masuk pg nih hahhaha tak sempat nak bgtau kowang semer . Nasib pagi tadik citer pasal Norma Talib kuar kol 8 am so sempat la tgk .

Thanks to those yg support Norma ...may Allah bless us all Insyaallah .

Sapa yg sempat tgk pagi tadik sila comment ....tq .

Wednesday, February 08, 2012

Majlis Marathon ( laporan sepenuhnya )


alhamdulillah ...majlis berjalan ngan lancar walaupun sangat pack tp semuanya berjalan seperti yg di rancang .


Pagi

Pagi pagi kami dah siap siap utk menyambut kedatangan adik adik tahfiz dari Maahad Alhaziq seramai 15 org dr Puchong . Terima kasih ke Kak Ayu n Kak Zaleha sebab arrangekan dia org utk dtg . Acctually dia org mmg nak dtg bacakan 1 Al Quran kat umah utk Norma masa bulan puasa hari tew . Tapi masa tew Norma tak beberapa sihat n Talib kata kalau kat umah dia agak sukar sket .


So since skrg Norma dah makin sihat maka kami amik kesempatan nih buat kat umah kita org je . Sekali harung kan . Masa Moon bgtau ke Kak Zaleha tarikh tew syukur sangat dia org free masa tew ...


Sejuk je dengar alunan bacaan ayat ayat suci Al Quran by adik adik nih . Norma ada kat dlm bilik sebab dia sedikit lemah masa nih .

Norma dengar tak ...ada adik adik dr skolah tahfiz kat luar . Dia org bacakan 30 juzuk Al Quran beramai ramai . Kiter doa pada Allah ya ...insyaallah dengan izin nya Norma akan sembuh . Norma kena kuat kan semangat .

Kak Ayu yg uruskan anak anak tahfiz nih pun turut sama duk kat Norma . Terima kasih kak Ayu ...moga rezeki kak Ayu n suami bertambah murah dan dirahmati oleh Nya .

( email me kalau nak contact utk adik2 Tahfiz nih )


Kak Ayu n Mama bersama ngan Norma . Kak Ayu nih sangat baik org nya n sangat mudah mesra . Terima kasih Kak Ayu

Dia org amik masa dalam 2 jam lebey . Sebab adik adik nih semua baca serentak bersama guru n ustadz mereka .

Lepas habis bacaan kami bawak Norma keluar utk sama sama amin kan doa . Lepas tew adik adik nih jamu selera . Moon amik catering aje sebab sapa nak masak kan . Yg ada pun me , my MIL n my auntie . So amik je ngan Pak Haron yg mmg slalu buat catering kat area Taman nih .

menjamu selera . Meja kerusi n khemah by Surau Taman . Terima kasih pada ahli ahli jemaah surau sebab bantu pasangkan 2 khemah .

Talib teman kan Norma kat bilik .

Tghari

Sanak saudara mulai sampai . Sangat meriah sebab dah lama tak berkumpul cam nih and mereka semua pun mmg nak sangat jumpa Norma .

antara few yg ada menjamu selera



Petang

Majlis Hari Jadi Abd Rafiq yg pertama . Rafiq turn 1 on 21 Jan 2012


Cake Jake by Ila n Poek ...si Rafiq nih mmg suka la katun nih ...




masa nih duk sebuk2 setup maja kat dalam hahahha .

Beutiful banner by tiny tots collection

skali tgk tgk bday boy dah tido lak ....Rafiq cepat bangun ...dah kol 4 pm neh ...

kejutkan dia tak mo bangun pun hahahah mmg penat sangat la si Rafiq nih ...lil pirate ...bangun... T shirt by Banawi Studio



Talib tolak Norma ke meja utk sama sama raikan hari jadi Rafiq yg pertama

masa nih Rafiq sangat mamai hiksssss

Talib kasi Norma pegang pisau utk potong kek anak dia .

Rafiq kasi mama n papa potong kan ek


Allah selamat kan kamu ...Allah selamatkan kamu ...Allah selamatkan kamu semua ...Allah selamatkan kamu

para tetamu cam paparazi dah ha ...hiksssss

sangat meriah ...nih baru sanak saudara je nih

nani suap kan ke Rafiq ...olo cayang cucu nani nih ..

Mama suap kan ke Norma ..sayang menantu mama nih

skalik dia org nyanyi lagi skali plak

amboi kemain sonok kowang kan

ai plak dah la tgh sebak nengok Norma potong kek ...skalik sampai kek nih plak ...im so tau fu faaa....tocei Sutan

mak malu sebenarnya sebab tak berjaya sorok mata yg berair ...terus gie dapo lap mata n dtg blk sambung potong hahhahaha . Masa nyanyi ramai ramai utk Rafiq ...takungan mata nih dah cam empangan dah ...skalik nampak Pak Sutan terus empangan pecah dow .

semua hati tersentuh hokey ...not only me ...but those yg tgk pun tersentuh ...moga Norma cepat sembuh

cantik kan kek nih ...mmg tervaek dr rizqcake

one year old pirate ngan papa nya ...nice t shirt by Banawi Studio

Ila n poek

Kak Ita n family ...thanks kak sudi dtg ...and selalu bantu Norma ...kami sekeluarga amat berterima kasih pada kak Ita .
n many thanks to my dear friends ....filla nko terlepas lagi ...hiksss




Thanks semer yg turut sama serta menjadi kan event ini a memorable one for Talib n Norma . May this also menjadi kenangan terindah Rafiq menyambut hari jadinya yg pertama bersama Mama nya Insyaallah nanti moga Norma sihat utk sambut bday Rafiq yg kedua plak nanti .

Thanks to those yg kasik adiah ke Rafiq ...nanti Auntie2 n Uncle Rafiq kasik adiah tau ...anak buah dah setahun neh ...wink wink ..bermakna Norma pun dah bertahan selama setahun .


Malam


Majlis tahlil n kenduri arwah . Tak sempat amik apa apa gamba pun sebab me n mama busy ...sebab utk majlis malam tew kami masak sendiri utk org2 surau . Mama masakkan sup utk di makan ngan bihun n mee .

Alhamdulillah semua berjalan lancar ....a penat one but very worth it ...bak kata org nak seribu daya kan ...

Akak , Abg ..Norma nak balik Pontian . Lib sian plak kat dia . Lib slalu bawak dia balik Taiping tgk Rafiq . Penang pun dah pergi ari tew . Nih org2 kelantan pun ajak Lib pegi sana dia org besaq hati jemput Norma suh dtg ...tp Lib tak bawak lagi dia balik Pontian .

Lib kena bawak dia Lib . Kalau dia sebut maknanya rindu sangat la dia kat Pontian tew . Yer la kalau kiter kampung halaman pun misti windu kan ini kan plak dia . Kawan2 skola ...anak anak murid dia ..misti rindu punya la . Plus misti ada ramai sedara mara dia nak tgk dia kan ..tambah plak bilik dia tew ..dia yg buat masa nak kawen ari tew ...misti dia windu bilik dia sendiri ...bawak la balik jap Lib walaupun beberapa hari .

Tew la nanti Lib tgk cuti Lib cam na . Nanti Lib bawak dia balik sana ...lagi pun abg n kakak dia pun ada sana ..abah pun ada sana .

Bagus la cam tew LIb ...skrg nih apa je hajat dia kalau boleh kita tunaikan la Lib . Mana tahu dia akan lagi semangat pas nih ...kiter tak tahu kan . Ajak Mak balik sama ..sian dia setahun duk jaga Norma cam na la dia kan . Dia pun ada anak anak lain ada suami jugaks ...

Betul tew nanti la Lib bincang ngan mak n belah Norma tgk cam na .

Insyallah kalau tiada aral melintang Talib akan bawak Norma balik ke Pontian . To Norma's friends ..ley la kowang gie lawat dia ...


Thanks jugak pada mereka yg bantu menjaya kan majlis nih ...ada guest book yg cantek , banner n mineral bottle wraper yg cun , Cupcakes n cake yg cantek , Macaroon yg sedap , Choc Oreo n biscuit yg lovely n delicios and goodie back yg sangat meriah wit lots of balloon , t shirt yg sedondon buat Talib sekeluarga .. i will blog about this awsome people in the next entry ...one by one so that nanti kowang nak wat majlis can buzz this awsome people .