Tuesday, May 22, 2012

Kata kata semangat

Moon start tulis kisah Norma last year ...1 mac 2011 ..masa tew just nak share apa yg berlaku . Sama cam ai share benda2 yg happen to me kat blog kan .

Dah setahun 2 bulan dah korang follow kisah dia org kan . Ramai yg ckp that Norma sangat bertuah sebab masih dapat bersama sama kita lagi . Mmg ada masa dia sihat n ada masa nya kesihatan dia merosot . But syukur alhamdulillah Allah beri kita peluang utk bersama dengan dia .

Lepas kisah dia org masuk MHI ...masa tew terus lagi ramai yg follow blog Moon ....n mmg nak tahu perkembangan Norma . U ols turut beryukur n happy bila nampak dia sihat n u ols jugaks la yg bersedih bila keadaan dia tidak beberapa bagus . Sebenarnya kita mmg tak mengenali antara satu sama lain kan . Jauh sekali bersua muka tp syukur sangat2 thru this blog we've made  a lot of friend along the way . Insyaallah bila niat kiter baik maka Allah akan bantu kiter dengan menemukan kita dengan org org yg baik juga ....and anda adalah mereka yg baik baik itu ...terima kasih banyak2 ...and ada antara kowang yg menghulurkan bantuan yg tak mungkin kami dapat balas .

Walaupun Norma sakit tp semua menjadi amat mudah . Semua di permudahkan olehnya ...bak kata Talib dia syukur sangat sebab semer yg di rancang berjalan ngan lancar . Nak jumpa ustadz Lokhman pun senang nak buat rawatan apa apa pun mmg senang sangat ....nak set appointment kat hosp senang ....alhamdulillah ...Allah permudahkan semua itu .

Mmg la kadang kiter bertanya asal ujian cam nih di turun kan apa salah kita . Kadang kiter tak nampak hikmah di sebalik nya . Kadang kalau duk ngan mama , papa talib n sutan . Kadang kita ckp benda2 cam nih ..bila tgk balik satu persatu mmg banyak Allah bantu ...dan yg utamanya Allah telah bukak pintu hati kowang utk bantu and turut sama follow kisah Norma . ..and I knw sedikit sebanyak mmg kisah nih meninggalkan kesan dlm kehidupan anda kan ....now kiter lebih hargai pasangan masing2 ....suami lebih pay more attention pada isteri ...mothers pun lebih kasih n sayang kan anak anak . Sebenarnya Norma banyak menginsafkan kita ....betul tak

moon lepas ai baca kisah norma....ai terus pegi medical checkup sebab ai takut . Ai selalu migrain  n selalu jd gelap mata ..kalau tak sebab kisah nih ai misti tak buat apa apa sampai sekarang

Moon hubby ai balik n peluk ai n ckp ...sayang abg akan jaga sayang sampai bila bila . Ai terharu Moon . Bila ai tanya kenapa dia pun citer . Hari nih abg ada bacah 1 blog nih ....abg rasa sedey and abg terus teringat kat ayang ..


Moon my father / mother pun ada sakit canser ..thanks sebab sudi share pasal pengalaman kowang . Atleast kami ada rujukan yg kami boleh buat and tahu that we r not alone in fighting this battle 

Ya ai tahu mmg kami tamak ....kami mmg banyak berharap . Bak kata mama ...mama bangun pagi mama terus  doa kat Allah utk anak anak mama n menantu n cucu2 mama . Kadang Mama rasa cam malu kat Allah sebab banyak sangat meminta macam macam .  And Moon pun rasa sama jugaks cam tew . Kami tak putus asa  ....apa saja peluang yg ada kami amik . Mana tahu ada 20 cara ...kami cuba n cuba mana tahu yg ke 20 tew berkesan ...tapi andai kata dah habis cara maka kami serahkan pada Allah .

Someone told me ..mmg ini ujian utk Norma . Tp kita kena ingat ia adalah ujian utk kita juga ...cam na kiter hadapi semua nih ...cam na kita selepas di timpa musibah and bagaimana kita bangun pabila di timpa musibah ....kiter kena tgk semua tew and life must go one what ever happen . Be strong to support each other

i bukan nak proof yg kita org la the best ...ai la kakak paling hebat di dunia nih ....no . Koz im not . Even andai kata Norma sihat di kala ini im still writing my blog ...andai kata kami jalan sama sama ke pegi mana mana ai still akan amik gamba kita org semer still jugak tulis kat sini kan .

Terima kasih kowang sebab bersama sama kita org all this while . Terima kasih atas doa kalian atas keprihatinan kowang . Kami tak dapat nak balas n ucapkan terima kasih to each one  of u but please know this yg kami amat amat bersyukur n keprihatinan kowang tew mmg dah seribu rahmat buat kami .

Yup ada org ckp kat Moon ..Talib tew apa susah kalau wife tak der anytime ley cari lain dia kan muda lagi  . Ewah ckp senang kan cer kena batang idong sendiri baru tahu cam na .  ( and i hate this person for saying this ...really I do ...) very the keji kan . Rasa sayang ke isteri sama je rasa sayang kat parents . Yup kalau parents ke anak ke meninggal mmg kiter tak dpt cr ganti kan ....but kehilangan ur other half tew mmg susah ...even ai pun kalau pikir kan kehilanan my other half rasa nak naik mereng jugaks otak neh kejap . So please dont dont ever said this kindda of things ever and ever again ...

Jgn sangka dlm beribu yg baik ....lumrah hidup kan ...pasti ada sorang yg keji tahap cipan longkong kan . Yg kata kisah nih rekaan ( buta ke haper? ) saja nak cr publisti ( nko ingat ai nih retis ke hapa ? ) n macam2 la but dalam beribu ada 2 3 cam tew apa la sangat kan ...sian kat 2 3 4 org tew ...kesian kesian kesian . 

Please berikan kata kata semangan n sokongan buat kami semua .......and please let us know mcm mana kisah nih memberi kesan pada hidup anda .



Kisah NormaTalib buat saya .................................. ( sambung ya ...n Talib mmg dia baca each komen kowang ...jom bg dia kata semangat )



this is my comment

Kisah Norma Talib buat saya ........sangat terharu . Saya dpt lihat bagaimana kasih sayang n cinta mengatasi segalanya . Hidup tak semuanya indah tp setiap kedukaan itu pasti ada sinar yg menanti . Allah takkan beri semua yg kita idam kan ....tapi Allah berikan kita apa yg kita perlukan utk menempuhi hidup ini . I rasa ai menjadi semakin kuat semakin kental . I appreciate people around me better ...and i try to be a better person . Kisah cinta dia org mmg meninggalkan kesan yg mendalam dlm hati ini .....

Moon
owner blog yg menulis apa yg di lihat n di rasa
n di kongsikan bersama

64 comments:

Anonymous said...

Kisah NormaTalib buat sy lebih mghargai pasangan sy & keluarga.. Terharu sudah pasti la.. Tgk kisah dorng pn sy bley menitiskan air mata.. Betapa tabahny Talib mghadapi dugaan ni.. Syukur Alhamdulillah family Talib pn byk mmbantu dr segala segi.. Teruskan berdoa moga2 ada keajaiban yg trjadi.. Kita hnya merancang Tuhan yg tentukan.. Semoga terus tabah mghadapai dugaan Allah.. :D

Anonymous said...

Kisah Norma Talib buat saya ....mengajar erti tulus percintaan, pengorbanan cinta tiada tandingnya, sabar tanpa hadnya, mensyukuri segala nikmat dugaan dari NYa, Nikmat kecekalan dan ketabahan, dan tentunya segala apa jua yg dirancang oleh ALLAH Maha Kuasa ini tentu ade hikmahnya..Bersabarlahh setiap insan yang diuji...Kerana Syurga itu pasti, dengan dugaan ini mendekatkan diri saya utk menggandakan amalan kepada Allah.
Perbanyakkan baca surah al baqarah ( surah penyembuh penyakit)
kerana saya kini turut lalui apa yg kamu rasai..cuma..nasib saya berbeza dgn kamu...walaupun saya pasrah dan redha andai itu takdirNya

girl from village :)

amaniammar said...

Salam Sis

Kisah Norma Talib buat saya ........
a. Kekuatan kasih sayang suami terhadap isteri mmg menyentap naluri sy..bkn mudah dan senang utk kecapi pengorbanan suami utk sentiasa disisi isteri di saat susah.
b. Pengorbanan hati yang meredhai ats sgl Ujian Allah. memberi impak sgt besar buat sy..walaupun sy baru mengenali blog ni..tp jauh sudut hati sy adakah sy sekuat ini utk hadapi dugaanNya
c. Keikhlasan hati setiap insan disekeliling Norma buat sy menangis stiap kali bc artikel Norma..

doa sya smg Kesulitan ini di sinari Cahaya kebahagian buat keluarga kalian..(specially bb Rafiq yg chumel..sesungguhnya mama kamu amat menyanyangi kamu..bila besar nanti JANGAN PUTUS berdoa buat Mama Norma..)

Hazey said...

Kisah Norma Talib buat saya.. percaya yang doa dan sokongan serta semangat yang kuat bisa membuatkan pesakit iaitu 'Norma' berjuang untuk hidup, meneruskan sisa-sisa kehidupan yang ada, walaupun kita tak tahu sejauh mana dugaan ini. Talib sememangnya seorang lelaki yang sangat tabah dan sabar, bukan punya seorang 'suami' yang sanggup berkorban segala-galanya untuk si isteri tercinta, sesungguhnya Allah swt maha mengetahui dalam setiap perkara dalam hidup ini. Doa saya untuk kalian berdua Norma dan Talib serta Rafiq, Moon sekeluarga, dan juga kita semua umat Islam, semoga dugaan yang Allah berikan kita diberikan kekuatan dan petunjuk dalam menghadapi segala-galanya....

AdanyaKauUntukku said...

Kisah Norma Talib buat saya adalah satu kisah yang sangat-sangat membuatkan saya gembira dan terharu kerana kasih sayang yang dicurahkan oleh suami kepada isteri..ia benar-benar menyentuh hati saya...

Kasih sayang ibu dan bapa, adik beradik, saudara mara, sahabat handai dan tak kira siapa sahaja...

Kasih sayang yang tiada belah baginya...

to Talib....
I know u're strong...Norma also...
she knew that you're always be with her....love her...care for her...

I just pray that Norma will get better...u will be more stronger...and your family will be the strongest......

Thanks for being such a good husband, father, brother, friend....

sakina said...

Kisah NormaTalib buat saya...sgt terharu dan sedih...terharu ngan kesetiaan talib...sedih ngan apa yg menimpa norma...setiap kali baca kisah norma airmata tnpa segan silu menitik walau saat itu keadaannya semakin baik..dan btambah sedih di kala kesihatannya semakin mrosot..cinta talib pd norma amat myentuh perasaan..cinta itu mgatasi segalanya...buat talib..teruskn mberi semngat pd isteri tercinta..doa dan harapan saya sekeluarga agar dipermudahkn segalanya oleh Allah SWT...amin...

Izni Sakina
Bt 9, cheras

Kisah Hati said...

Kisah Norma Talib buat saya.... sangat terharu, sedih, sebak, kagum dan pelbagai perasaan yang sukar diungkap. I wish I can be like talib... terlalu penyabar, kuat semangat, and etc... I thought my problem dah sangat besar... but ada lagi masalah yang orang lain hadapi yang besar... tapi itulah dia adat resam dunia dan manusia... setiap dugaan yang didatangkan tak sama. Tapi apa yang ada dalam jiwa & hati kita tetap sama iaitu C.I.N.T.A & KASIH SAYANG. Semoga dengan jiwa itu membuatkan kita semua tenang. Dan kerana jiwa dan perasaan itu saya akan cuba bertahan. Moga Allah permudahkan urusan Norma & Talib dan juga kita yang lain-lain. Moga Allah berikan juga kekuatan kepadaku untuk hadapi masalah ini dengan hati yang lapang, terbuka dan diberikan kesabaran yang tidak bertepi. Moga Allah berikan kita semua semangat yang kental untuk kita hadapi semua masalah yang dihadapi dan akan datang. Allah ya rabbb... makbulkanlah doa-doa kami. amiinn...

Norasiah Nasir said...

Kisah Norma Talib buat saya ..... Sangat tersentuh dan kagum betapa Agung cinta,kasih sayang mereka, lebih hebat dari Romeo Juliet lebih mendalam dari laila majnun. ia menjadi kekuatan bagi semua pasangan,walaupun dugaan yang di berikan maha hebat,sebesar zarah pun tiada yang terubah kasihnya. Membaca kisah mereka membuatkan saya rasa kuat dan menghargai cinta saya kepada suami dan keluarga.Mereka adalah cinta sejati.

Utk En talib, Saya berbangga kerana kamu adalah suami Norma.semua wanita bangga dengan ketabahan kamu.setitis air mata berderai adalah doa untuk kamu berdua.Dan Norma kamu adalah isteri yang paling bertuah kerana di cintai suami sepenuh hati ,di sayangi keluarga dan dilimpahi doa dari kami semua agar kamu cepat sembuh.

Izatil Suhaimi said...

kisah moon wif normas femli mmg buat t betul2 kuat hati skrg.. t penah down dulu..n bangkit semula bila tau ada ujian yg lg hebat n ada insan yg tersangat2 hebat menempuh ujianNya.. if t share pasal problem t mmg berpuluh kali ganda lah keciknya nak dibandingkan dgn ujian uols.. tankiu very much dear, tak pernah terfikir yg u nak tunjukkan u kakak yg baik..just terfikir yg betapa murni n tulusnya hatimu utk buat semua ni :)

T doakan Allah permudahkan segala urusan moon n femli semua dlm menghadapi ujian ini. Semoga norma n kita semua terpilih menjadi ahli syurga ya :)

mama_mya said...

kisah norma talib buat sy sedar bahawa memang wujud suami sehebat talib..

yg sentiasa disisi norma diwaktu susah dan senang.. bukan semua lelaki dapat jadi suami sehebat dan semulia talib.

sy sendiri dapat merasakan betapa cinta dan kasihnya talib pada norma. sehingga air matanya menitis saat dia x bisa memahami apa yg cuba norma sampaikan..

buat talib.. awak seorang suami yg hebat.. Allah duga awak di dunia ini agar awak dapat merasakan bahagianya di syurga nanti..

walau ape yg berlaku pada norma, tabahla talib. jika bukan di dunia, kamu berdua akan bersatu di akhirat kelak.. cinta, kasih dan keperihatinan awak pada norma akan dibalas dengan ganjaran yg lumayan dr Allah..

mamamunie said...

Talib,

Tahun lepas saya juga terlantar 4 bulan di wad kerana sakit buah pinggang dan sakit batu hempedu. Dan pada masa tu, saya sedang mengandungkan anak sulung kami. Setiap hari saya menangis... Namun kata-kata suami menguatkan semangat saya. Dan saya rsa, kata-kata motivasi ni saya nak hadiahkan pada Talib, Noorma dan Rafiq..

"Allah datangkan hujan lebat beserta ribut taufan dalam hidup kita. Kita mengangis dan sedih. Tapi ingatlah, selepas hujan dan ribut melanda, pasti akan ada pelangi dan matahari memancar. kalau bukan di dunia, di akhirat itu pasti"

"Allah tak akan berikan dugaan melainkan Dia sayang pada kita. Dan Allah berikan kesusahan, kesakitan dan pelbagai lagi dugaan untuk mengampunkan dosa2 kita, untuk menukarkan segala kesakitan itu dengan syurga yang abadi."

Kisah Norma dan Talib buat saya merasakan setiap susah payah dan keperitan yang saya lalui tidaklah sehebat mereka dan saya mampu menghadapi segalanya dengan kekuatan yang luar biasa.Kisah mereka juga buat saya menghargai diri saya sendiri sebagai anak, isteri dan ibu.

Joanna Yunus said...

Kisah Norma Talib buat saya .... Rasa amat bersyukur bila melihat perkembangan adik saya, saya didiagnose rectum canser disember 2010, masa tu kami sekeluarga rasa seperti dipanah petir... Terkejut dan amat sedih sekali, setiap kali beliau telefon selepas menjalani kimo dan saya melawatnya saya rasa luluh jantung melihat beliau melayan rawatan tersebut dan skrg alhamdulillah adik saya beransur sembuh, ketabahan talib membuatkan saya amat berbangga pada beliau, biar pun saya tidak mengenalinya tapi saya amat merasai bertuahnya mengenali beliau.....

Angah said...

teruskan menulis moon,.kami sentiasa menanti kisah2 norma dari moon,..kami menanti....

BondaRyan said...

as salam kakak...
after baca blog kakak about norma last year, saya mula mengikuti nya hingga kini. Awal januari..saya d kejutkan dgn berita ibu saya di sahkan lung cancer stage 4..maybe lain dgn kes norma..but FYI kakak, saya antra yang bersemangat dalam setiap seisi terapi yg ibu jalani.saya jugak yang menjadi semangat pada ibu dan adik beradik yang lain..kerna saya telah banyak myelami dan belajar dari blog kakak ttg norma. Terima kasih kakak kerna mewujudkan blog ini dan myedarkan pada saya betapa pntingnya keredhaan itu walaupun pahit utk kita telan. Semoga norma akan lebih bersemangat berkat mereka yg myayanginya dan semoga bidadari saya juga kekal kuat dalam melawan kanser yang sedang menghimpitnya.AMIN YA RABBAL ALAMIN.

Anonymous said...

Kisah Norma Talib buat saya rasa insaf.Sesungguhnya ALLAH menguji setiap hambaNYA.

“ALLAH tidak memberati seseorang melainkan apa yang terdaya olehnya.” ( Al baqarah :286 )

Norma terlalu kuat menghadapinya. begitu juga Talib.dan seluruh keluarga.

Mengambil iktibar betapa kita kena saling menyayangi sesama kita.Lagi2 hubungan suami dan isteri.ibu bapa dan anak.Semoga Rafiq membesar dengan kekutan ini. Dan Talib lah suami yang benar-benar mitahli. Semoga ALLAH membalasnya..

Sofea/www.sofizan.blogspot.com

My Lil Muhammad said...

Kisah NormaTalib buat saya ..................................
lebih menghargai hidup, lebih menghargai orang sekeliling, lebih menghargai orang yang sayang pada kita

Setiap hari bila balik rumah, saya peluk mama, saya peluk Muhammad Amirul, saya peluk Muhammad Haqeem, saya peluk "bayang-bayang" suami yang berada di perantauan

Norma & Talib
kita tidak bersendirian
kita saling mendoakan
kita saling mencurahkan kasih sayang
kerana kita, hanyalah hambaNya
yang menikmati nikmatNya
yang menempuhi dugaanNya

Norma & Talib
Andai kata hidup di dunia ini amat singkat bagi kita
ingatlah
dunia ini hanya pinjaman
akhirat itu kekal selamanya

semoga kita akan bertemu semula di sana
dan beroleh hidup yang lebih bermakna di sana

insyaAllah

Baby Bee said...

Kisah Norma Talib buat saya teringat kan dia mase sekolah teknik dulu...pendiam orangnya...tak sangka norma tabah betul harungi hidup...beruntung norma dapat famili in laws and famili sendiri yang tak putus2 doakan kesejahteraan beliau...Norma ajar saya jadi lebih humble jadi lebih redho dengan penderitaan orang lain..norma buat saya tersentuh sangat..harapnyer norma dapat kembali normal macam yang saya ingat mase sekolah dulu.....amin

Anonymous said...

moga talib terus tabah k...norma....kuatkan semangat awak. ...saye tak boleh tulis banyak2...kang saye nangis kat bilik guru ni.....moga Allah permudahkan semuanya........aminnn

Molie

Anonymous said...

Kisah Norma Talib....jauh, walau tak pernah bersua apatah lagi bertegur mesra namun mengenali norma, talib, moon dan rafiq banyak mengajar saya erti manusia, kasih sayang, pengorbanan, harapan dan tawakal.
Airmata saya yg tumpah setiap kali membaca kisah norma, rasa berdebar bila ada berita pasal norma dan selalu ada norma dalam hela nafas saya.
Andai norma dapat baca betapa besarnya impak hidup kami kerana norma, norma pasti tersenyum kerana Allah memilih Norma untuk jadi pengantara bagi diri kami semua agar lebih menghargai kasih sayang. Terimakasih norma.
Talib, seorang dalam sejuta mungkin. Talib juga dipilih Allah untuk ujian ini. InshaAllah Talib sangat kuat. Saya x tahu knp airmata ini mengalir dengan lajunya.
Allah adalah pengatur yang terbaik. Talib, redha dan yakin ye...cinta kalian akan bersatu jua satu saat nanti.
Buat rafiq, rafiq anak yang sangat bertuah kerana ada mama dan papa yang sangat kuat.
Senyumlah buat norma kerana norma sangat istimewa dalam hati kita semua.

Kak yusliza

syahida said...

Kisah NormaTalib buat saya...make me thinking how will i go through diff time in my life. Will i able to handle the diff time..can i be so strong like her. Will i get fully support from family and loved one that time.

Therefore my salute goes to my dearest frenz Norma & Talib & Family.
Sanggup hadapi masa senang dan susah sama2.

Smoga Allah Mempermudahkan segalanya buat sahabatku Normawati Abd Rasif..Ameen

Sidratul Muntaha said...

my mom dulu ade breast cancer.
she's struggling but she's survived.
so do norma,Moon.
Allah galakkan kita mintak dan mintak,seiring dengan usaha dan jugak doa.
semoga kalian terus tabah,cekal dan iman tetap teguh.
insyaa Allah.

FAFA said...

Salam.Akak, bagi saya kisah norma ni bukti kasih sayang seorang ibu yang mana kita tak dapat nak predict how much die sayang kat kita kan.Kadang2 saya penah rasa mak saya xsayangkan saya tapi sebenarnya saya silap,mungkin dugaan dan ujian yang norma dapat cubaad yang keluarga akak dapat ni boleh menyedarkan kita semua betapa kasih sayang seorang ibu tu tak ada nilai dan tolok bandingnya.Barangkali ada yang cakap kalau norma tak sakit macam ni tak kan ada orang yang take care cam tu kat die... tapi bagi saya ini adalah salah satu cara ALLAH nak tunjukkan kat kita betapa murninya hati seorang ibu.Mungkin kisah norma ni kita nampak Talib yang banyak berkorban dan berbudi pada isterinya, tapi bagi saya bagaimana resahnya hati seorang ibu, betapa kasihnya ibu terhadap anaknya memang lebih tertonjol.Apa-apa pun pendapat samada yang baik atau yang mengeji, walaupun ada yang sudi teman menangis, hakikatnya kami semua tak rasa apa yang akak sekeluarga rasa.Especially norma sendiri sebgai seorang ibu, isteri dan juga seorang anak. Syafakillah tuk norma. Moga kita semua sentiasa dalam rahmatNya tak kiralah apa pon masalah kita kan. :) peace!!! Salam untuk semua.

MAMALOVEYOU said...

saya sangat terharu dengan talib n i wish akan ada suami seperti TALIB, [sebak dan menitiskan airmata]. i wish my husband will read all the story about talib dan norma, semoga my husband lebih menghargai saya sebagai isteri [tapi tak mungkin]..... :(( :(( :(( for talib be strong, ALLAH will always with you...take care

Lynda Che Lah said...

Kisah NormaTalib buat saya lebih menghargai kehidupan..sy selalu pk yang sy ni byk masalah..byk yang kurang tp apa yang Talib dan Norma hadapi lebih teruk lagi..Sy lebih menghargai kehadiran insan yang sy sayang..especially my hubby n my son..dan tak lupa..sy rindu mama n ayah..sy tak dpt bayangkan klu sy yang berada di tempat kak moon n family..mampukah sy hadapinya..thanx for sharing kak moon..bukan semua org berpeluang berhadapan dugaan maha hebat ini..tp bukan juga semua org mahu dan mampu hadapinye..anda dan keluarga anda hebat untuk hadapi semuanya..sy mendoakan yang terbaik untuk semua..sy yakin Allah ada rancanganNya yang tersendiri untuk kalian..semoga kalian terus kuat dan tabah serta redha dengan setiap rancanganNya..

Cik Cip Puding said...

Kisah Norma Talib buat saya bukak mata ni luas luas tentang ujian yang Allah swt berikan pada pasangan lain. Mungkin kisah ni seolah-olah mcm too good to be true at first sebab cerita dia macam drama-drama Melayu yang biasa kita tengok kat cerekarama tu or even Korean drama (teibe teringat cite autumn in my heart). Tapi ini bukan cerita rekaan malah kisah benar. saya follow kisah norma talib ni sebab saya rasa semacam ada harapan pada mereka. It makes me appreciate those around me more. Ya allah tabahkan hati keluarga ini mengharungi ujian Mu.

AzeedA said...

Kisah Norma Talib buat akak lebih menghargai kasih sayang Allah. Di sebalik penderitaan Norma, dihadiahNya Rafiq yang sihat & sempurna. Moga Allah ringankan beban kesakitan & kesedihan Norma Talib & keluarga, aminnn..

لا إِلهَ إِلاَّ أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنّى‏ كُنْتُ مِنَ الظَّالِمينَ

*tak ley nk tulih panjang, sebak*

Anonymous said...

Kisah norma dan talib telah membuka pintu hati sy untuk lebih menghargai insan tersayang...sungguh, sebelum ini sy terlalu memandang ringan pd pasangan sy...telah dtg satu perasaan sedih, terharu, menyesal...ya Allah apakah sy dapat tempuhi ujian ini jika ianya ditanggung oleh sy?adakah sy sekuat norma dan talib?buat norma...kamu sgt istimewa...insan terpilih dr-Nya utk menempuhi sume ni... Utk talib..anda seorang yg penyayang...tabah menghadapi sume dugaan dan ujian dr-Nya..percaya la sume ini ada hikmahnya...kami sbb pembaca blog kak moon sentiasa mendoakan yang terbaik untuk kamu sekeluarga...aminnn

Ibu umar....

Anonymous said...

saya harap Norma tabah dan kuat..kerana penawar penyakit bukan pada obat tapi kekuatan kita melawan penyakit...norma beruntung kerana punya suami dan keluarga yang sangat prihatin dan menyayangi dia...

Anonymous said...

Kisah Norma Talib buat sy rasa terharu dan kagum dgn ketabahan org2 disekeliling Norma terutamanya Talib yg sy rasa sgt2lah kuat dlm menjalani dugaan ini. Setiap kali sy baca update tentang Norma sy turut rsa sedih sampaikn sy sendiri sering bdoa supaya Norma cpt sembuh dan dpt menjalani kehidupan sbg seorang ibu kpd rafiq dan isteri kpd Talib. Tp takdir Allah siapa yg mampu melawannye. Sy percaya inilah antara hikmah disebalik apa yg terjadi iaitu kisah Norma telah menjadi sumber inspirasi kpd ramai org tmasuk sy. Sy harap Talib dan keluarga teruskn kuat dan tabah demi Norma. Jgn putus asa ye..! Assalamualaikum.

Eera Shera said...

salam. sy ikut blog ni sjk cite psl kak norma dikongsi oleh Ben Ashaari kat blog dia. tiap kali baca mmg nangis. dan sy share kt blog. sy cite kt kwn2. kat mak. nk semua org tau psl kak norma. pasal suaminya yg tabah. keluarga yg baik. semuanya boleh jd teladan utk org lain. even though kalo sy sakit dan rasa x berdaya, trus teringat dkt kak norma. terbayang prasaan dia yg hanya mmpu terbaring. so knp sakit dan ssh sikit sy perlu menangis? sdgkan ada org yg x bernasib baik. kak norma mmg satu inspirasi bg sy. dan semua jgk. ni baru kak norma sorg sdgkan rmi lg yg mungkin menerima nasib yg sama. tp kisah dia dikenali rmi. semuanya sbb Allah nak ia menjadi teladan utk org lain.

buat kak norma, kita mmg x pernah kenal tp sy ttp doakan akk bila2 masa sy teringat. dah mcm keluarga sy sndri yg perlu sy ambik tau. buat abg talib, semua ni ujian dr Allah sbb Allah syg kan hambaNya. buat kak moon dan keluarga yg lain, moga terus tabah. Allah hantar ramai org yg berdiri di belakang kalian. yg mendoakan dari jauh. sampai kan salam utk semua..moga Allah berkati keluarga ini amin..

Puan Min Cantek (PMC) said...

Assalamualaikum buat Norma, Talib, Moon, Sutan, Mak Norma dan Mak Talib serta ahli keluarga dan anda semua yang dirahmati Allah dan disayangi Nabi, didoakan para malaikat mengaminkan doa ini.

Saya bersyukur kepada Allah, masih anda insan yang perihatin pasal Norma ni...hanya Allah sahaja yang akan membalas jasa baik korang...kalu kita mampu kita dapat membantu dari segi kewangan, kalu kita tak mampu jangan lupa mendermakan doa-doa anda buat Norma...agar Norma tidak merasai kesakitan ini...agar ada kebahagiaan nya di sana nati...aminnnn

Ketahuilah Moon, dugaan yg datang ini adalah tanda Allah menyayangi kita....bertapa besar kasih sayangNya buat kita....tiada dapat kita ketahuinya...sebab Dia Maha Mengetahui...akan ada kebahagian buat Norma disana nanti....amin Ya Robbi Alamin.....

@izY@N said...

Kisah norma talib.. Mula2 saya just blogwalking..n ada tajuk berkaitan norma.. Tp saya x baca.. Sehinggalah my sister post cerita yg sama dan ramai lagi kwn2 blogger yg post cerita yg sama.. Dan tiba2 saya rasa sgt dekat ngan norma.. Walaupun x pnh kenal, tapi norma adalah seorang guru sama dgn saya, 28 thn sama dengan saya.. Dan masa saya baca ye betul saya dlm mencari diri sendiri..sentiasa sedih sebab blum dikurnikan zuriat.. Tp bila baca kisah norma, mula terfikir saya ni xla seteruk dibanding ujian norma..walau punya anak, tp x mampu utk beri kasih sayang.. Dan saya insaf bhw setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya..
Dan saya juga tahu serba sedikit ttg norma krn kebetulan kawan baik norma adalah rakan sekerja saya.. Jadi saya percaya norma mendapat ujian ini kerana Allah tahu norma mampu utk melaluinya.. Mungkin penyakit ini akan menambahkan keimanan kepada norma..mungkin penyakit ini menghampirkan norma ke syurga..insyaAllah..
Utk talib..saya sgt mengagumi dia sebagai seorang suami..walaupun kan moon pernah tulis dlm ayat sepeti talib kata selalau org/barang yang berdekatan dengan dia pasti akan berlaku sesuatu(maafkan saya ye kak moon kalau salah tafsir)... Tp rupa2nya semua itu ada hikmahnye.. Betapa sabarnye talib menghadapi dugaan, betapa kuatnye kasih sayang talib terhadap norma..
Agar sukar seorg lelaki nak korbankan seluruh kehidupannya utk isteri yg sakit tp talib telahpun buktikan..alhamdulillah..

Cuma ingatan kepada semua..pesanan seorang ustazah.. Apabila seorang yang sedang sakit, selalulah kita sebut nama Allah di telinga norma.. Sebabnya masa inilah syaitan sedaya upaya cuba memesongkan iman seorang islam..masa inilah godaan syaitan sgt memuncak...

Kisah normatalib sgt2 menginsafkan saya..InsyaAllah kasih sayang, keimanan mereka akan mendapat balasan yang paling indah..InsyaAllah

Anonymous said...

Assalamualaikum Moon, saya salah seorang pembaca setia blog moon dari Brunei Darussalam begitu meminati perkembangan Norma & Talib.. Saya cuma mampu berdoa agar Allah berikan jalan yang terbaik buat mereka berdua.. Buat Moon, saya setiap hari masuk blog Moon dan saya sentiasa ternanti-nanti cerita tentang Norma.. Semoga Allah menyembuhkan orang-orang yang sakit dikalangan kita.. amin~

mama arra alisa said...

KIsah Norma Dan Talib membuatkan saya kagum akan semangat seorang suami, kasih sayang dan cinta yang tidak berbelah bahagi walau apapun keadaan seorang isteri, keluarga yang amat saling sayang menyayangi, bantu membantu dan berkerjasama... tidak ramai yang mempunyai pasangan dan keluarga mertua serta ipar duai yang sedemikian.... alangkah bertuahnya Norma punya orang-orang disekelilingnya yang amat-amat menyayanginya... bukan sikit dugaan, cabaran dan pengorbanana mereka ini.... Doa buat yang terbaik,semoga segalanya dipermudahkan untuk Norma.....

Anonymous said...

kisah norma dan talib ....

membuatkan saya lebih menghargai insan yang tersayang dan lebih menghargai kehidupan ..

saya selalu bercerita tentang norma pada suami dan mak.walaupun kita tak mengenali antara satu sama lain, tapi saya begitu rasa tersentuh :(

dan saya akui, talib seorang suami yang cukup tabah dan sangat menyayangi norma ...

saya selalu cakap pada suami hargailah orang yang dia sayang lebih-lebih lagi saya sebagai isterinya..

alhamdulillah, suami saya ada berubah.. setiap malam dia akan usap rambut saya dan lebih menunjukkan rasa sayang dia terhadap saya :) (sebelum ni suami tak pernah buat mcamtu)

saya sentiasa berdoa agar norma sembuh seperti sediakala. perkara tu tidak mustahil dan insyaallah berkat doa semua, tuhan akan makbulkan.

nak tulis sekarang ni pun saya sedih.tahan dari airmata jatuh mengalir...

bertuah norma ada kakak seperti moon .. yang sangat sayangkan norma dan keluarganya :)

firdausifa

hOtMaMa said...

Kisah Norma Talib buat saya sangat kagum dng kesetian, ketabahan serta kasih sayang yg dicurahkan oleh Talib buat isteri tercinta.. betapa beruntungnya Norma dapat suami sebaik Talib.. tp apakan daya, Allah lebih menyayangi Norma.. semoga rohnya tenang & damai menghadap sang pencipta.. Salam Taziah buat Talib sekeluarga.. Al Fatihah..

Anonymous said...

alfatihah.. die sudah meninggal baru je pagi tadi

syasya said...

Kisah Norma Talib buat saya :

1. rasa terharu n kagum dengan kekuatan dan ketabahan org disekeliling yang byk memberi sokongan n dorongan pd talib n norma
2. mengajar saya betapa penting dan berharganya ibu bapa dan adik beradik kita.
3. terharu dengan pengorbanan dan cinta yang tulus dari seorang suami buat isteri tercinta...
3. mengajar saya lebih menghargai insan2 yang menyanyangi diri ini...
4. mengajar saya agr lebih dekat dengan Allah kerana setiap yang hidup pasti akan mati....

takziah buat keluarga akak, talib, mama...sesungguhnya mungkin itu yang terbaik buat arwah...Allah lebih menyayanginya...

Anonymous said...

Kisah Norma dan Talib buat saya mengimbau kenangan setahun yg lalu tanggal 26 mei 2011, adik perempuan kesayangan saya telah dijemput Menemui Illahi setelah hampir 1 tahun melawan kanser saraf tunjang. Kehilangannya amat dirasai. Dia baik dan sangat manja dengan saya kak ngahnya. Jika dia masih hidup, kini dia di semester akhir pengajian TESL... Profesion guru yg amat di gemarinya.. Seperti norma, adik saya turut terlantar merintih kesakitan. Pada ketika saat akhir sebelum dia pergi, kami hanya berdoa agar Tuhan Hilangkan kesakitan yg ditanggungnya kerana kanser yang melibatkan saraf ini terkenal amat menyakitkan. Kasihan melihat darah daging sendiri menanggung azab... Bila adik pergi, rasanya lebih baik kerana kami berdoa dia tak sakit lagi dan berada di alam yg lain. Moga rohnya dipelihara dgn baik dan sesungguhnya kami rasa dosanya telah terhapus dek azab sakit semasa hayat insyaallah.... Kami sayangkan mu dik... Ingatan terhadap norma dan talib juga menaikkan keinsafan dan mengingatkan kita semua yg dunia ini hanya sementara, akhirat juga yang kekal. Jgnla kita sombong dengan kekayaan harta dan pangkat yg segalanya hanya sementara... Semoga cerima moon terus terpahat di hati dan sanubari kita semua.. Dan adikku tersayang lin yang kini berusia 21 tahun- jika beliau masih hidup, akak amat merinduimu dek.......semoga kita dapat berjumpa lagi di akhirat sana....

linalucx said...

salam sis Moon,
saya nak ucapkan takziah kepada sis, talib dan keluarga.dapat tau dr blog sis filla.terkejut sangat.saya paham perasaan akak sekeluarga.saya pun baru saya kehilangan arwah abah..penyakit mengejut.sis, banyakkan baca surah Al-mulk untuk arwah sis norma.kita doa kan arwah ditempat dalam kalangan orang beriman.pada bulan rejab yang mulia ni,kita perbanyakkan doa untuk arwah.kepada talib, kuat kan semangat untuk anak.tabah hadapi ujian Allah.

Anonymous said...

al fatihah utk arwah norma, smg rohnya dicucuri rahmat

mummy_ayu said...

1st of all....Takziah dr Ayu sekeluarga buat Moon, Talib, Rafiq (cedihnya) dan keluarga di atas pemergian arwah Norma....Al Fatihah untuk dia, semoga arwah ditempatkan digolongan orang yg beriman.
Kisah Norma Talib buat Ayu terharu & sedar bahawa kasih sayang antara suami isteri memang perlu...Suka & Duka, susah & senang bersama...dapat dilihat antara Talib & Norma.
ta boleh nak tulis lagi....nak nangis je bila tulis....sedih sgt bila pikir pasal Rafiq..tak pe la..Rafiq anak yg bertuah..ramai yg sayang kat dia...moga Rafiq membesar jadi anak yg soleh, berjaya dlm hidup dan be a good boy key...

To Talib...be strong. ..

:-(

Anonymous said...

Kisah Norma Dan Talib ...
buat saya rasa bersyukur apa yang ada pada saya sekarang. kerana, sesulit mana saya rasa kehidupan saya, sbnrnya ada org lain yang lebih menderita lagi..

Apa pun semoga Talib n Family dpt menerima apa yang terjadi dengan redha..mungkin itu yang terbaik utk semua..terasa sedih bila baca entry moon tentang pemergian Norma..terbayang c kecil yang dah kehilangan mamanya..semoga Norma damai di sana..

minn said...

kita doa yang terbaik untuk arwah norma, untuk talib dan rafiq..jgn ckp kita tamak sbb mintak doa macam2 dari Allah..kita sememangnya disuruh berdoa kepadaNya, dan mintak lah byk2,sebab Allah Maha Kaya, Maha Pengasih dan Maha Penyayang..

.: cheNTaku:. said...

Kisah Norma n Talib... seyesly moon, saya jarang baca tapi bila saya baca, saya akan pergi ke setiap entry moon yang ada citer norma.
setiap kisah yg moon sampaikan n setiap kisah ada kesannya.
yer... norma sungguh tabah.
alhamdulillah... talib sangat penyabar dan penyayang.
dua insan yang bertemu dan telah diduga dengan ujian namun mereka hadapi bersama.
n setelah tau norma telah tiada, tapi norma tetap meninggalkan sesuatu yang amat berharga buat talib yang mana pemberian itu adalah tanda keutuhan kasih mereka n pengikat cinta mereka hingga ke hembusan nafas terakhir norma dan talib tetap setia disamping norma.

untuk talib,
insya Allah, balasan yang akan Allah kurniakan untuk talib yang setia bersama norma sepanjang hayatnya akan menanti talib di "sana".
di alam nyata, kurniaan amanah yang telah Allah berikan melalui norma dengan melahirkan anak yang sungguh comel dan cerdas. itu adalah pemberian yang tiada tolok bandingnya dari norma untuk talib.

sebagaimana tabahnya norma dalam menharungi kesakitan, sebegitu juga yang norma ingin talib lakukan. sebagai mana norma bersyukur dikurniakan pasangan hidup sesetia talib, begitulah juga norma inginkan talib bersyukur dengan apa yang telah dikurniakan oleh-Nya.

semoga segalanya akan dipermudahkan untuk kalian semua.

untuk moon,
sebagaimana awak update tentang norma, sangatla berharap awak update kisah anak yang cerdas itu bersama talib pulak sebagai kesinambungan kisah norma.

untuk arwah norma,
al-fatihah. semoga norma tenang dan ditempatkan dikalangan orang yang beriman.
sesungguhnya doa kami tidak pernah putus untuk norma, talib dan anak.

Muneswari Munusamy said...

I rasa sedih baca cerita norma...moon kalau i terbaca dulu lagi....i might get some help for her...

I get to know that RXWATER penemuan seorang doktor & bekan pesakit kanser + terai mifiro boleh sembuhkan pesakit kanser....

tapi kalau dah terlambat and it's stage 4 ...have to try hard & onlygod can help....

mamamia said...

kisah norma & talib ni banyak mengajar sy untuk lebih menghargai org disekeliling..menyayangi & mencintai org yg kte syg & org yg syg pada kte..bersabar & bersyukur dengan setiap dugaan & cabaran hidup..wlaupun sy baru mengikuti kisah norma & talib ni beberapa bulan yg lps tp impaknye cukup besar kpd sy. setiap hari sy menunggu update pasal norma.
Buat talib & norma serta family anda semua sungguh tabah & kuat.sy amat mengagumi kalian..semoga Allah memberikan yang terbaik untuk kalian semua.

mai said...

bg saya....en.talib adalah seorang suami yg tabah menghadapi semua ini...akhrinya dia redha n belajar menerima takdir yg ditentukan olehNYA..kita hny mampu merancang tp Tuhan yg menentukanNYA...terima kasih en.Talib sbb beri kasih syg,menjaga arwah,serta berada disisi arah sepjg arwah masih hidup...bukan semua suami boleh lakukan sepertimana en.talib lakukan pd arwah isteri....sy percaya...arwah juga ingin ucapkan terima kasih kpd en.talib tp dia xmampu luahkanNYA....cuma mgkin dr segi arwah dpt kekuatan tuk berjuang dlm menghadapi sakitnya serta tindak bls yg diberikan adalah cr arwah sygkan talib serta terima aksih pd talib...

Harap talib sekelurga tabah mebghadapinya...tuk rafiq..doakanlah ibumu setiap waktu bila sudah pandai nanti...jagalah permata hati yg dilahirkan oleh arwah ini dgn baik..kerna itu satu2nya harta yg arwah tinggalkan tuk talib...insyaallah moga arwah tergolong dlm kalangan org2 yg beriman n dipermudahkan urusannya di alam sn nt...

mai said...

salam takziah.....
kisah arwah norma ada beberapa yg ingin sy kongsikan:-
1. menunjukkan ketabahan hati seorg suami seperti talib dlm menghadapi dugaan n ujian dr ALLAH dgn tabah walaupun hatinya sedih bagai direntap kebahagian yg hny dilalui seketika cuma dgn insan yg disyg.
2. saudara n kelurga serta sahabat handai mengambil berat psl arwah walaupun pd ketika kesihatan arwah semakin menurun, doa2 dr blogger yg lain juga byk memberi semangat n harapan talib sekelurga..
3. hilangya isteri kepada talib dan perginya seorang ibu kepada rafiq amat2 menyediahkan..ttp Tuhan lbh menyayanginya n tidak mahu dia menderita lbh lama....redhakanlah dia pergi dgn aman.
4. setiap yg hidup pasti akan mati jd sbg pembaca disini,sy jdkan itu sbg pengalaman dlm hidup sy serta akan sentiasa tabah dlm menghadapi ape jua bentuk dugaan yg ALLAH bg..
5. mendekatkan diri sy kepada ALLAH sbb kita juga xtau cara kematian kita nanti...jd setiap saat kita perlu ingatkan diri dgn Pencipta kita.
6. moga roh arwah dicucuri rahmat, perjalanan seterus arwah berjalan dgn lancar n mudah n tempatkan arwah dikalangan org2 yg beriman.
7. kesetiaan seorg suami terhadap isteri yg dicintai xpernah luntur walau sesaat...sntiasa disisi arwah sepjg hayatnya.
8. membuatkan diri sy lbh menyayangi suami sy sndri walaupun kdg2 ada rs xpuas hati n memendam rasa...
Akhir sekali thanks moon sbb selalu update kt sini...byk sgt yg sy belajar dr pengalamn idup arwah n talib serta moon sekeluarga..

Misz AwEeN said...

Kisah Norma Talib buat saya sgt tersentuh..dan kagum dgn semangat Norma yg sgt kuat utk berusaha bertahan utk hidup..ketabahan Talib sgt tabah dan kuat menghadapi dugaan yg Allah berikan pd mereka..Allah lebih tahu apa yang terbaik utk mereka berdua. Utk Talib, tabahkan hati, kuatkan iman utk terima pemergian Norma..Redhakan pemergiannya. Mungkin ini caranya Allah membebaskan Norma daripada segala kesakitan dan kepayahan.Al-fatihah utk Norma.

p/s: kak moon, thanks sudi kongsi kisah mereka berdua ni. sgt memberi keinsafan kpd sy..

kayrul-shah said...

kak moon,

kisah norma dan talib buat saya lebih menghargai orang-orang di sekeliling saya. sejak baca kisah diorang saya jadi makin sensitif bila baca bab-bab baby macam rafiq yang terpaksa berpisah jauh dengan mak ayah dia..

saya lebih perihatin dengan kesihatan saya dan family. Pemakanan juga turut dijaga agar seimbang dan berkhasiat.

saya rasa bangga dengan Talib coz kasih sayang dia pada norma takde galang gantinya. kesabaran dan layanan dia pada norma buat saya terpikir, adakah lagi wujud suami yang sebaik talib..

harap talib terus kuat menempuh hidup ini disamping Rafiq dan keluarga..Semoga arwah norma ditempatkan dikalangan org2 beriman

Permata said...

Kisah Norma dan Talib membuatkan saya sedar masih ada lagi lelaki yang baik dalam dunia ini. Sedih sebab selama ni saya kadang2 pkir lelaki ni tak ada kesetiaan yang tinggi pada isteri/pasangan :') al fatihah Norma dan tabahlah wahai en Talib. Sesungguhnya dunia ini hanya sementara, akhirat itu kekal selamanya.

Anonymous said...

Kisah Kak Norma dan Abg Talib membuatkan saya lebih menghargai hidup dan pasangan, kadang-kadang kisah mereka membuatkan saya lebih tabah menghadapi setiap dugaan hidup. hari-hari saya mesti tunggu kak moon update pasal kak norma. She is very strong person. Semoga Kak Norma ditempatkan bersama-sama orang yang beriman. InsyaAllah. Al-fatihah

-Aemylina-

CintaNurra said...

Kisah Norma & Talib seperti menonton sebuah lakonan pentas dunia. Kita hanyalah pelakon yang berlakon dibawah kehendakNya. Tiba masa kisah ini tetap akan ada penghujungnya...

Buat keluarga arwah Norma mungkin saya sudah terlambat sewaktu mengikuti kisah ini. hari ini merupakan hari yang pertama saya membaca kisah arwah sepenuhnya.

Tetapi masih belum terlambat utk saya nyatakan kepada Saudara Talib & Keluarga bahawa "Sebanyak 313 tentera islam itu mengalahkan ribuan tentera quraisy bersenjata lengkap. Kekuatan itu dibentuk oleh IMAN bukan oleh jumlah tenteranya"

Sama2 kita hayati seni kata lirik Lukisan Alam - Hijjaz

Hidup tidak selalunya indah
Langit tak selalu cerah
Suram malam tak berbintang
Itulah lukisan alam
Begitulah aturan Tuhan

Jadilah rumput nan lemah lembut
tak luruh dipukul ribut
Bagai karang didasar lautan
Tak terusik dilanda badai

Dalam sukar hitunglah kesyukuranmu
Dalam senang awasi kealpaanmu
Setitis derita melanda
Segunung KurniaanNya

Salam takziah buat saudara Talib Sekeluraga.. Semoga rohnya dicucuri rahmat & ditempatkan dikalangan org yg beriman. Al Fatihah.

Moosawer Rahim said...

Kami sekeluarga doakan yg terbaik untuk Norma, Talib, Moon, Sutan dan sekeluarga dalam menghadapi kehidupan mendatang...Setiap perkara yang berlaku hanya Allah jua yang Maha Mengetahui hikmahNya...

Anonymous said...

Kisah Norma N Talib buat saya menitiskan air mata berulang kali... masih ada lagi lelaki setabah a.talib dan sekuat k.norma... Takziah di atas pemergian k.norma.. moga dia tenang di sana... Untuk a.talib tahniah anda adalah lelaki terbaik yg sanggup berkoban apa saja untuk insan yg bergelar isteri... Moga Allah memberkatinya... Ingatlah Tuhan meguji takkan berhenti untuk menguji tahap keimanan kite.. menguji sesuai ngan kemampuan kite... Moga a.talib n family tabah menghadapi ujian ini... wsalam...

sHaNNa said...

Kisah Norma Talib buat saya...

saya rangkumkan dalam bentuk kata2 buat renungan bersama...

"Jika kita memiliki sesuatu yg berharga sekarang, hargailah ia, andai ia pergi tanpa kembali, barulah kita tahu dan faham betapa berharganya ia di sisi kita..."

semoga saya dikurniakan hubby setabah atau lebih baik dari Talib... sebab saya kagum dengan pengorbanan Talib... saya doakan Rafiq akan jadi anak yg soleh, boleh mendoakan Norma... semoga kalian sekeluarga berjumpa di SANA...

pembaca setia...

iebie6880 said...

Kisah Norma & Talib..mengajar sy utk percaya cinta spt mereka ni benar2 ada..mengajar sy utk percaya ada lelaki setabah Talib dan ada wanita sekuat Norma..sy sgt2 kagum dgn mereka..

Takziah..but SHE IS IN A BETTER PLACE NOW..

Yun Yun said...

Kisah norma n talib buat saya lebih menghargai orang yang saya sangat sayangi..

buat terharu sangat. Dan berdoa kalau saya sakait or pasangan saya sakit insyallah mempunyai kekuatan untuk menjaga dengan seikhlas hati :(

Takziah kepada family norma n to ur family oso k.moon :(

Anonymous said...

Kisah Norma & Talib membuatkan saya sedar yang lelaki yang baik bukan berdasarkan harta dan kemewahan yang die dpt berikan tapi rase kasih sayang dan perhatian yang akan die curahkan sekiranya apa2 terjadi pada pasangan. Sebelum ni, saya hanya pandang kejayaan seorang lelaki tapi lepas baca kisah ni, saya makin yakin dengan keputusan saya memilih lelaki yang sayangkan saya walaupun die hanya lelaki biase....sebab yang paling penting adalah rasa cinta die terhadap saya. Semoga Allah menempatkan Roh Norma dikalangan orang beriman

nana miki's collections said...

Kisah ini menyedarkan saya mcm2 perkara. Sentiasa bersyukur dgn apa yg sy ada. Hargai org sekeliling terutamanya yang kita sayangi. Semoga Talib tabah mengharungi hidup ini bersama anak, tanda cinta Arwah Norma buat Talib. Moga rohnya ditempatkan disisi orang-orang yg beriman. Alfatihah.. Amin..

madam lina said...

tkziah atas pemergian arwah.....ALFatihah...

madam lina said...

takziah atas pemergian arwah norma...AlFatihah....kisah arwah n bagaimana tabahnya talib sbg suami akan saya jdikan smagat utk mghadapi situasi sama...saya bharap sye boleh jdi setabah,sekuat n sebaik talib menguruskan n mnjaga suami yg sakit...

Nora Mie said...

Terlalu sedih rasa hati kerana baru mengetahui berita pemergian Allahyarhamah Norma.. kasih syg Allah padanya mengatasi segala²nya didunia ini.. Saya doakan mudah²an Allah tempatkan dia dikalangan isteri² solehah.. buat Talib, segala pengorbanan anda selama ini tidak pernah sia² dan anugerah yang Allah janjikan untuk setiap pengorbanan itu terlalu tinggi nilainya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...