Tuesday, May 22, 2012

tak sedap mulut la

mulut rasa payau je ...perut rasa tak sedap . Badan seram sejuk rasa cam nak demam pun ada . Perut lapa sangat tapi tak lalu nak makan . Tp kalau tak makan nanti perut masuk angin . Ai kan bangsa cepat masuk angen ...nanti petang mula la perut kembung ley ketuk2 cam drum .... tp tak lalu nya nak makan

nih dah kol 1 30 tp tak kuar gie lunch lagi .....tetiba terbayang plak 1 lauk yg apa apa kes pun mmg akan tetap bukak selera makan . Apa lagi kalau bukan ikan pekasam extra cili n  extra bawang ...letak bawang banyak2 sampai tertutup ikan tew .....pastuh makan plak ngan nasik yg lembek2 sket n berasap .......perggggggggg .

ckp cam tew pun dah buat air liur merembes ...lapaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Gamba di google ..( cik min ai pinjam gamba ikan pekasam u jap ek ...)

Mama ..............nanti kalau mai sini bawak ikan pekasam vley . Sian mama masa tahu berita pasal Norma on Monday dia pun tak sihat . Mama kata papa bawak gi kinik kat taiping . darah mama naik tinggi sangat ....tak pa mama jgn susah hati . Doc pun tak bg mama travel n bawak kereta kan ( my FIL tak bwk kereta sebab mata dia tak beberapa nampak so my MIL la drive ) mama rest jgn pikir sangat . Kami ada kat sini ley tgk kan Talib n Norma ....nanti bila mama dah sihat mama dtg kay 

Mama sedey masa ckp kat phone . Mama nak sgt dtg secepat mungkin tp dia langsung tak ley bgn . Sian mama ..........tak pa ma ..setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya kan . 

Lega dgr Talib kata Norma ok duk maintain 70 - 80 % . ai plak 2 hr nih kena odit ....besok lusa plak kena pegi training kat TPM .......insyaallah kalau sempat kami pergi hosp ya Lib . 

nak ikan pekasammmmmm .........masam masam ...masin masin ...goreng garing2 .....kenyek2 dengan nasik ....ermmmmmmmmmmmm dapppppppppppp

5 comments:

NaOMi said...

Sedap...terasa cair air liur wlupn baru pas mkn...u kan moon lau describe bab mknn nie mmg real...

Hazey said...

Jeng jeng jeng Moon ada apa2 ke... hikkssss

yatie said...

saya selalu buat sendiri kak moon..beli je ikan sungai kat pasar malam..pastu peram sendiri

belogkiter said...

sedapnya

SuAra_JemAri said...

Norma telah pergi..

Buat yang mengikuti kisah Norma dari blog ini yang pernah saya siarkan kisahnya di ENTRY ini dahulu, atau mungkin anda pengikut blog Moon ... mungkin ada segelintir yang dah tahu dan ada yang masih belum tahu.

Norma telah kembali ke rahmatullah pada kira-kira pukul 12 tengah malam tadi.. dan pada pukul 7.00 pagi tadi Moon dan keluarga dah on the way ke Pontian.. saya tak pasti di mana jenazah akan dikebumikan, tapi mungkin di Pontian kerana Norma berasal dari sana.. Norma menghembuskan nafas terakhirnya selepas lebih 1 tahun menghidap brain cancer stage 4 ketika itu... Arwah mempunyai seorang cahaya mata lelaki yang dinamakan Rafiq.. semoga Talib (suami Norma) tabah dan dapat membesarkan Rafiq dengan penuh kasih sayang tanpa ibunya.. Takziah akak ucapkan buat Talib dan keluarga.

Bagi pihak Moon yang saya pasti ingin menyampaikan buat kalian rasa terima kasih atas sokongan yang tak pernah putus untuk arwah dan keluarga.. serta sumbangan yang diterima bagi membantu meringankan beban yang ditanggung.. semoga dapat dihalalkan..

Sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah buat Norma, semoga rohnya dicucuri rahmat dan tenang di sana.. Sesungguhnya dari Dia kita datang... dan kepada Dia kita kembali...

http://kasihaleeya.blogspot.com/2012/05/buat-yang-mengikuti-kisah-norma-dari.html