Friday, May 25, 2012

Perjalanan terakhir

Arwah selamat di kebumikan di tanah perkuburan kampung Api Api Pontian pada jam 2 ptg selepas solat Zohor .

Suasana menjadi suram n sedih bila Rafiq sampai dr Taiping . Rafiq cium pipi Mamanya buat kali terakhir . Masa tew semua org menjadi sebak .

Norma , kami doakan kesejahteraan kamu di sisi Allah . Al- Fatihah

moon akan apdate full entry nanti ...skrg banyak sangat nak share but tetiba cam tersekat2 je nak menaip neh . Lom apa apa dah sebak dulu .

tetiba teringat kata kata Talib masa Umi salam n peluk dia masa kita org nak balik


tak pa Umi balik la dulu ...lepas nih abg ingat nak pegi kat kak norma ...sian dia sorang2 kat sana 

terus berjujuran air mata ........

< pic taken from blog Amy >

42 comments:

fazilzura said...

take ure time moon ...
dlm keadaan cmni mmg x sangup nak menaip ..

bEe HoNeY said...

al-fatihah buat norma. semoga rohnya tempatkan di kalangan org2 yg beriman & dicucuri rahmat...
itu yg tbaik allah dh aturkan ....

* kite nk pnjam pic ni ya moon..

Anonymous said...

Salam Moon...

Saya merupakan silent reader blog moon dan mengikuti kisah norma nie.Sangat sebak dihati mendengar pemergiannya.Terasa dekat dengan norma walaupun tidak mengenalinya. Tapi mungkin ini yang terbaik untuknya daripada DIA yang maha mengetahui. Mugkin lebih baik daripada norma terus menderita.

~Banyakkan bersabar to Talib, Rafiq dan semua Family~

-Aisa_

Anonymous said...

Salam Moon...

Saya merupakan silent reader blog moon dan mengikuti kisah norma nie.Sangat sebak dihati mendengar pemergiannya.Terasa dekat dengan norma walaupun tidak mengenalinya. Tapi mungkin ini yang terbaik untuknya daripada DIA yang maha mengetahui. Mugkin lebih baik daripada norma terus menderita.

~Banyakkan bersabar to Talib, Rafiq dan semua Family~

-Aisa_

Anonymous said...

mummyrozie: kak moon, sy sempat melawat arwah semasa arwah di HUKM..sempat jumpa makcik.dan apabila mendapat kabar, sy hubungi makcik semasa otw balik ke pontian..sesungguhnya ALLAH lebih menyayangi arwah..walaupun hanya sedara sesama islam, khilangan norma sgt dirasai..moga talib tabah sentiasa..

Anonymous said...

saya silent blog reader k.moon...sabar kak ye...tu dh janji allah..sedey btl bl dpt tau k.norma dh pergi..moga dicucuri rahmat ke atas rohnya...amin...

Shu Shinju said...

ALFATIHAH TUK ARWAH NORMA... SEMOGA ARWAH TENANG DISANA...AMIN...

nami_nikiysa said...

salam...bertabah la kak..semua orang mendoakan akak & family supaya bersabar & bertahan demi insan yang bernama abdul talib & abdul rafiq.. semoga arwah kak norma tenang di sisi Yang Maha Pencipta. Al-Fatihah. salam takziah.

Kakzakie said...

Kakak yg sekadar membaca pun terasa sama moon... moga rohnya dicucuri rahmat. Takziah buat keluarga semua. Talib macam manalah dia kan... sedih kakak:(

Al-fatihah buat Norma...

ieda said...

marilah sama2 kita sedekahkan Al-Fatihah untuk arwah Norma dan doakan rohnya ditempatkan dalam golongan orang2 yg terpilih.

Semoga Talib dan Rafiq cekal meneruskan kehidupan. InsyaAllah Rafiq akan menjadi seorang anak yang tabah

AdanyaKauUntukku said...

Alfatihah
moga roh arwah tenang di sana
Rafiq a good boy kan
jaga ayah ye sayang

Cik Eka said...

takziah kak moon..takpe amek masa dulu untuk semua ni kak..
kita tunggu akak dah sedia nanti...

sedih..... :(

Muja.. said...

Itu yang terbaik buat dirinya yer moon.. Semoga Talib & family redha dengan pemergiannya.. AlFatihah

Sue said...

moon.. even i tak kenal norma, cuma kenal thru ur blog je... tp rasa sgt2 kehilangan. terbayang rafiq cium mamanya buat kali terakhir, terus sebak rasanya.... mujur rafiq lelaki, pasti kuat dan tabah.... moon, print dan bukukan entry2 berkaitan norma ni utk tatapan rafiq satu hari nanti........

Mama Tuah Melaty said...

Sobs Rafiqqq~~~ Ya Allah, semoga kau permudahkan segala urusan Norma di alam sana. Dan semoga dipertemukan kembali Suami dan Anaknya di akhirat kelak.

Hugs for Rafiq.

mummy_ayu said...

sedihnya.... :-( al fatihah untuk arwah..to semua family..takziah & semoga tabah..
Rafiq...be a good boy yer sayang...
sedih sgt bila ngenangkan Rafiq..
tears..tak leh nak taip dah..

chilun @ cik pau @ bibimie said...

salam takziah. setiap perancangan ada ketentuannya. semoga talib tabah menjalani kehidupan. life goes on. focus on what you have instead of what u have lost, what u have at hands are the only thing that matters and be happy be thankful. find all the reason to be happy and be.

Miss Aja said...

saya sayang norma, walaupun tak pernah kenal.. harap norma happy di sana..:'(

nabila azmi said...

reading this entry pun dah made me really sebak..blh byg cmne rafiq comel kiss arwah mama die...

allah...let this family stronger...

He love her more...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

al-fatihah utk arwah .. baru dpt tau bila jejak blog moon ....

Anonymous said...

Alfatihah..sy silent reader..mmg follow kisah Norma dr mula Arwah sakit..sedih bila tau Norma dah pergi..Semoga Talib tabah menghadapi..

nuree rudzita said...

sebak dada sy menahan sedih...moga rohnya dicucuri rahmat...Al-Fatihah...

MaKanan SeDaP said...

Assalamualaikum .
Pertama sekali nk ucapkan SalaM Takziah untuk keluarga Kak Moon serta Talib . Sebak betul rasanya dada ni bila mengenangkan org yang kita sayang telah pergi buat selama2nya....(sambil dengar lagu "STEELHEART - She's Gone ").
Semoga roh Allahyarhamah Norma sentiasa tenang disana,dicucuri rahmat. Untuk Talib, tabahkan hati mu...semoga segala yang berlaku selama ini ada hikmah & akn turun 1000 rahmat dari Allah(InsyaAllah-jika diizinkan Allah). Jaga Rafiq baik2...semoga kamu dapat mendidik anakmu menjadi org yg baik2.

Angah said...

kami turut bersedih moon,...take ur time...smoga roh rwah norma dicucuri rahmat.

AG said...

rafiq....

dpt bygkan rafiq cium mama dia..
tp xdpt bygkan keadaan masa tu..
sgt sedey...

Anonymous said...

im a silent follower. i have a son umur Rafiq. tenanglah Talib, its a difficult time. inshaAllah, akan dipermudah kesemuanya.

Joanna Yunus said...

saya silent reader.... saya juga ada buat n3 atas pemergian norma... minta maaf saya ada ambil gambar dari fb moon dan talib...

saya memang tidak mengenali tapi sebagai saudara sesama islam saya rasa terpanggil untuk sama-sama bersedih atas pemergian norma...

alfatihah....

lina said...

salam Moon dan keluarga,

Al Fatihah...amin.

hmylieen said...

alfatihah semoga roh nya dicucuri rahmat, salam takziah untuk family moon dan norma...sebak rasanya

Anonymous said...

Salam...
Saya cuma silent reader selama ni.. Takziah dan Al-Fatihah untuk arwah dan famili. Semoga Talib & Rafiq tabah menghadapi dugaan ini. Moga Moon dan famili juga kuat menghadapi ujian Allah ni.

Anonymous said...

Al-Fatihah.....

Anonymous said...

SALAM,
Khamis 17 may pagi 915 mak saya pun kembali kerahmtullah awal sikit dari kak norma.
setelah beberapa menderita jantung fungsi 30 persen. kidney tak jln. Semoga roh kak norma dan ibu saya dirahmati Allah swt.
al fatihah

Anonymous said...

SALAM,
Khamis 17 may pagi 915 mak saya pun kembali kerahmtullah awal sikit dari kak norma.
setelah beberapa menderita jantung fungsi 30 persen. kidney tak jln. Semoga roh kak norma dan ibu saya dirahmati Allah swt.
al fatihah

Anonymous said...

SALAM,
Khamis 17 may pagi 915 mak saya pun kembali kerahmtullah awal sikit dari kak norma.
setelah beberapa menderita jantung fungsi 30 persen. kidney tak jln. Semoga roh kak norma dan ibu saya dirahmati Allah swt.
al fatihah

Anonymous said...

Assalamualaikum Moon.. Dalam beberapa bulan ni saya mengikuti kisah Norma dan Talib, serasa saya sudah mengenali mereka walaupun tidak pernah bersua muka.. Allah SWT begitu menyayangi mereka berdua hinggakan mereka diberi ujian yang sebegitu rupa.. Alhamdulillah, arwah begitu beruntung kerana dikelilingi oleh insan-insan yang menyayangnya.. Saya kagum sesangat.. Buat Moon, teruskan bercerita tentang Baby Rafiq.. Walaupun Norma dah takde, tetapi saya masih ingin mengikuti perkembangan Baby Rafiq..

SCLover said...

Al-fatihah..Takziah buat keluarga. semoga allahyarhamah tempatkan di kalangan org2 yg beriman & dicucuri rahmat ..

ROSNAJIHAH said...

salam..kak moon..sy silent reader kisah norma..sangat terasa kehilangan norma..takziah buat akak sekeluarga..semoga terus tabah dan kuat...Al-Fatihah untuk arwah..InsyaAllah, syurga tempat arwah norma...sama2 kita berdoa yer...

Eera Shera said...

mati tu pasti..smoga tenang kat sana kak norma T_T

ummiakid-lily said...

Al-Fatihah buat Norma...
Maaf sebab lambat mengetahui perkembangan Norma. Fb lama tak buleh bukak so mmg tak dpt cerita² terkini...

Muga roh beliau ditempatkan di sisi org² yang Allah sayangi dan Syurga menjadi tempat buat insan tabah ini...

Anonymous said...

assalamualaikum kak moon..saya juga silent reader blog akak..setiap hari saya akan buka blog akak utk mengikuti kisah norma..tp minggu lepas saya tak sempat buka sbb saya exam utk pengesahan jwtn, kemudian mc pulak 2 hari..hari ni baru sempat buka..terkejut sgt baca pemergian norma..al-fatihah..mg Allah cucuri rahmat ke atas arwah dan tempatkn bersama para solihin..kak moon bukukan la kisah arwah norma utk tatapan rafiq besar nnti..mg rafiq menjadi anak soleh yg sentiasa doakn arwah mamanya..rafiq anak yg kuat..mg talib dan family semuanya diberi kekuatan oleh Allah.banyak pahala yg talib dapat krn menjaga arwah dgn sebaiknya...dari kisah arwah norma yg saya ikuti dr awal dia sakit, saya semakin sayang dan cintakan anak, suami, ibu bapa saya dan keluarga saya...mg Allah merahmati kita semua...
-hasnah-

Myra Jay said...

Semoga roh arwah Norma dicucuri rahmat Ilahi

sunz sulaiman said...

Al-Fatihah untuk arwah Norma.. menitis nitis air mata daku.. Baru tahu sebab dah lama tak berblogging..