Showing posts with label raya. Show all posts
Showing posts with label raya. Show all posts

Saturday, September 17, 2011

Hari terakhir di Taiping



Hari Isnin semer anak anak dah siap siap nak balik ke KL semer nya selepas sambut Raya bersama sama ....tp masa tew mmg dah plan nak pakai baju raya n amik gamba ngan Norma


Talib siap siap kan Norma ...pakai kan Norma baju kurung n tudung yg dia belikan . Mama pun pakai purple jugak nak sama ngan menantu dia . Mama banyak bersembang ngan Norma ...nasihat kan Norma n beri kata kata semangat utk Norma


Thanks Mama for being such a wonderful mother in law and the best Grandma.
Cinta hati saya ..lawa tak langsir belakang tew hahhaha by Globe u olsssss
budak Rafik nih pun dah siap pakai baju melayu yg Papa dia beli ....habis basah baju + peluh n semburan dia sendiri hahahha mentang dah kuar sebatang gigir kemain hebat ek meleleh air liur hahahhah Rafik Rafik makin comey kamu
Abg Isk n Kak Yaya sayang n suka sangat main ngan Rafik ...atau cik Yaya panggel WAFFIK
Norma nak duk kat luar ...
sama sama ngan Rafik n Talib yg dah ready berbaju melayu


Norma n Talib ...a perfect family picture
and a picture with family

Masa nih Norma senyum ..thanks Norm ...u look beutiful dear

Norma , ley akak ngan anak anak amik gamba ngan Norma ?

Dia angguk ..

Thanks Norm ...Norma adalah ahli keluarga kami n kami mmg nak sangat bergamba ngan Norma

Mama n Papa with Norma . Mama punya la sonok sebab Norma dtg ke Taiping . Masa Norma pregnant dia slalu ckp ke Mama n Talib ...dia nak pantang 30 hr kat Pontian and balance cuti dia nak pantang kat Taiping , Tapi tew la kan kiter hanya merancang tuhan yg menentukan . So masa Norma dtg ..ramai kawan kawan mama n kawan2 surau dtg bacakan doa selamat n Yassin buat Norma dan alhamdulillah Norma pun ada sama masa kami bacakan Yassin beramai ramai dan dia turut sama meng Amin kan doa ...Insyaallah ...moga Norma cepat sembuh



bila dah banyak hari duk kat sini rasa berat hati sangat nak balik sebab enjoy sangat kat sini ...plus Norma ada sama sama ...rasa cam lengkap je . Memula semer happy tp bila masuk dapo nampak plak mama peluk Talib kuat kuat sambil Mama nanges teresak2 terus ai pun cam ....aduuu ai pun nak banjior jugak

Hang kena kuat Lib ...Mama tak tau semer nih nak jadi ...mama sayang hang tau . Pasal Rafik hang jangan risau mama jaga dia elok2 nanti mama pie kat umah hang ...
Janji hang jaga Norma baik baik ...jaga dia cam hang jaga nyawa hang sendiri ....biar dia kuat biar dia sembuh ...

Ada banyakkkkk lagi tp tak ley la share kat sini kan T_____T

sedey kay .....rupanya diaorg nanges2 kat dapo tak mo kami semer nampak ....skalik mama nampak Moon terus dia plak peluk ai ..maka bersambung la lagi episod nangis .

Munirah mama anggap munirah cam anak pompuan mama sendiri dunia akhirat ...Munirah tolong la jaga Mahmood n tengok2 kan Talib n Norma yer

Insyaallah Ma ...aduuuu taip nih pun ai plak bergenang air mata apa kes ..

hahahha papa punya la tak puas hati sebab kami duk aim dinding nih je hahahha tp dlm gamba nampak nice and i likeeee

Me n my family
Babai Taiping ...nanti kami dtg lagi ya ....

ucapan buat Nani dan Bapak

dr IskanBar hahahha

Ai diam diam bawak masuk ini budak comey dlm kereta ....skalik Mama perasan Rafik tak der hahahhah terus jerit ...

Mana hangpa nak wat larik cucu aku ....

hahhahahahha .....Rafik cepat2 dtg umah Mummy tau n pegi kat Mama n Papa







Monday, September 12, 2011

Ke lake Garden

Pagi pagi semer dah siap siap ...mmg niat semer org nak bawak Norma duk kat taman sambil dia tgk hijau hijau ...kasik luas pandangan dia . Yer la kan dia dah lama duk kat dalam umah je kan ....sian dia kan . Bila Talib bagitau Norma yg dia nak bawak Norma ke Lake Garden ....dia angguk ...lepas je Talib mandi kan Numa ...kami plak yg excited nak bawak dia kuar jalan hahhaha so turn kami plak siap kan Numa
see Norma sangat sweet kan . Kami pakai selendang yg Umi belikan . Umi adalah adik Sutan n Talib ....Umi belikan utk Moon kaler hijo ....Numa kaler purple and utk dia kaler fink ...same pattern ...thanks Umi .

Sayang hari nih kiter nak bawak sayang ke Lake Garden tau ...kiter semer pegi tau

Dah Lib bg kami plak teman kan Norma . So sementara tunggu en Talib mandi n anak anak siap ...moon n Umi lepak kat Norma

Norma akak pakai kan bedak sket kat Numa nak tak ...

dia tgk je and dia angguk kan kepala dia ....so ai pun bagi dia pakai bedak n blusher sket kat pipi n sapu kan lip balm fav dia yg berperisa cerry ...Umi kata " Akak sapukan kak numa lip balm nih ...nih kesukaan dia . Dulu dia la rekemen kan kat Umi "

Norma suka tak ...kalau suka tunjuk tangan best ! Nih akak pakai kan cincin kawen n cincin tunang Norma tau ...

dia pun slow ly gerakkan tangan dia n tunjukkan best . ...and me n Umi saling berpandangan n senyum...best nya dia kasik respon cam tew then Talib pun dtg tgk Numa

Thanks akak sebab layan Norma cam nih ...sonok Lib sebab ramai org nak gembirakan hati Norma ...terima kasih kak

then Talib pegang tangan Numa n dia cium2 tgn Norma n belek2 cincin kawen yg dia sarung kan ke jari Norma masa kawen dulu

Sayang kena kuat tau ...tgk ramai org sayang kan sayang kat sini ...kami semer nak tgk sayang sembuh tau ...cantik sayang ..

so sebelum ai jd tau fu fa and sebelum ai bertukar jadi minah lembek n mengalirkan air mata baik ai cepat2 kuar n dapat kan Isk n Yaya n Pak Sutan n ajak dia org masuk kereta cepat2...kalau tak mak nanges hokey terus hilang macho ai . Rafik pun dah siap ....siap bawak stroller n walker bagai hahhahah siap ngan kueh raya hahhahah

So pusing la lake garden tew carik port yg best ....and jumpa la 1 tempat mana senang nak kuar kan numa n tak susah utk Talib angkat n letak kat kerusi
betul2 bawah pokok pokok besar di mana angin amat la best ...n mengadap tasek n ada port yg best utk golek2 n utk rafik duk dalam stroller n main main depan mama nya ...Norma tak lepas memandang Rafik ...dia tgk je Rafik n sesekali dia pandang ke arah tasik . If only we knew apa yg dia duk pikir kan .....ermmm


saat nih la Papa Talib yg duk happy sangat sebab si Rafik duk diam je kat mama dia pastuh duk sengeh2 sebab tgk kami semer terkinja kinja kat depan tew nak kasik dia senyum hahhahah ...skalik dak Rafik nih melepak plak duk relax parking kat Mama dia ...sesekali nampak tangan Norma usap usap peha Rafik tp tak kuat ...but nampak berusaha sangat nak hug Rafik tak mo kasik Rafik jatuh ....so mmg jadi motivasi la utk dia gerakkan anggota badan dia .....u sangat strong tau Norma ...kami semer bangga ngan Norma..hati insan mana la yg tak tersentuh kan bila tgk gamba nih ....for me this picture is priceless and the best moment ever ...and ada satu gamba dia org bertiga ....ai rasa mmg the best ...and gamba pertama mereka bertiga ...

mmg nyaman n santai je duk kat sini ...
patut la Mama awak bukak mata dia luas luas dak Rafik oooi ....tgk je la senyuman kamu tew ...adoiii rasa cam nak geget geget je pipi kamu

Norma anak Norma nih lawa sangat tau ....comel cute mmg lawa cam Norma ...Nanti Norma dah kuat sket misti Norma boleh dukung n peluk dia kuat kuat

And Norma anggukkan kepala dia pelan pelan n misti dia rasa bangga sangat ....sebab kiter as a mother mmg anak kiter la buah hati n pengarang jantung kiter hahahha


tak lama pastuh ada kawan blaja Norma masa UPM dtg ...asalnya dia org dtg nak beraya ngan Norma skalik dia call Talib ...Talib bg tau kami semer kat lake garden ...apa lagi terus cikgu Yus dtg ke Lake Garden ...Yus sangat sweet dia pegang tangan Norma n usap2 tgn Norma

Norma apa khabar ....awak ingat saya lagi tak ?

Untung nya Norma ...selain Yus ada ramai lagi kawan kawan Norma yg rajin bertanyakan khabar Norma yg selalu bagi kata kata perangsang buat Norma n Talib ...yg sentiasa rajin jenguk Norma .

dah kowang jgn sedey2 kang ada plak yg kata asal masuk blog moon je hujan asal masuk blog moon je hujan ...jgn la kowang ...kang banjir blog ai ...so gelak la tgk muker ai yg buroks tew hahahha

hahahha kang ada plak yg fengsan kang ....dah sila jgn kutuks ai tak baek tau hahhaha jom la kasik tgk yg comey sket

Puteri Bongsu gunung mana neh
wah gitew Auntie Umi ....kemain cak cak balik pokok hahhahahah so kalau ada sesapa terpikir nak ngorat adik bongsu Pak Sutan n Pak Talib sila sedia utk mengadap SArjan bawah neh
ada bran ? warden penjara neh hahahhah ....papa kemain sporting siap pinjam spek mama ...lepas amik gamba terus nak tgk pastuh gelak kaw kaw ...kata papa " wow papa nampak cam hero tamil " hahhaha terus kami semer nak pecah perot gelak ....hahahah kemain hepi je papa dapat bawak menantu nya Norma dtg sini siap ada special req ..." Munirah amikkan gamba papa ngan Norma ...hari nih hari istimewa " ..

Maaf la gamba pak sutan n pak talib tak banyak sebab dia org jadi runner beli air ..tapaw makan hahahhahaha mmg dia org kena buli muahahha
Isk ngan Yaya plak kemain sonok dapat duk lari kesana ke mari pastuh petik bunga bagi ke Norma

Norma pegang je bunga yg bebudak neh kasik ke dia ..alhamdulillah Norma banyak menunjukkan perkembangan positif masa kat sini ...dia ley respond angguk n geleng kepala kalau tak sebelum nih Talib asek pakai isyarat kelipkan mata ..so kali nih pakai kelipkan mata ...pergerakkan tangan ...pergerakkan kepala n pergerakkan bibir ...and mata dia pun bukak besar je ....so thats a very good sign la kan . Walaupun slowly tp as long ada improvement day by day tew pun dah seribu rahmat sesangat

caiyook Norma


Jgn Lupa cek out Juai Murah's Blog sebab it will ends soon ..Thanks Kak Ros sebab buat jualan utk Norma . Many many thanks too sebab antakan mainan yg sangat sangat la cun buat Rafiq ...last skalik Abg Isk n Kak Yaya yg duk main ...hahahah nasib la Rafiq tak pening layan 2 org cousin nya yg over tew

p/s : thanks to kowang yg pm n email moon . Many many thanks and alhamdulillah Norma dah 4 bulan duk makan / jalani rawatan top 3 item nih ...B17 , Transfer Factor and Monavie and ada banyak lagi but moon list kan top 3 nih ..sebab ive received berpuluh email suh kami bg Numa mkn Tf makan Monavie mkn B17 . So just letting u know yg mmg kamik duk amalkan yg nih and maaf kalau Moon tak dapat nak reply semer email ..kalau takat belas2 tak pa la kan tp kalau dah masuk puluh2 ...ada time free ok la kan . Hope anda semer faham n maafkan saya in advanced and satu lagi Norma mmg duk follow up ngan Pusat Rawatan Al Hidayah Gombak ngan Ustadz Lokman.