Showing posts with label Hotel Samudera. Show all posts
Showing posts with label Hotel Samudera. Show all posts

Tuesday, May 26, 2009

Sambungan cerita Bandung Trip

Patutla org kata kalau nak menulis tew biar la masa tengah semer memori masih segar akakak tinggal lama lama dah donno where to start dah .

Lepas balik dari Pasar Baru tew kami stay kat Hotel Samudera plak kat Jalan Chihampelas ....sangat la dekat dengan Rumah Mode ...walking distance dalam 15 - 20 minutes . Yehaaa kami kat sini mmh cargas hokey berjalan je berpimpin tangan mengendong anak akakkakakak . Yer la cuaca nya nyaman deh . Banyak juga angkutan yang hon suh naik tapi we prefer to walk ...sambil tgk permandangan gitew .
Yaya yang tengah bermanja dengan daddy nyer ...pandai ek amik hati ...terlentok2 pelok cium semer .Skrg nih asyik nak berkepit je kamana pegi nangeh pun banyak jugers ..tghe best part is bila dengar Isk pujuk adik dia kalau adik dia nangis ...Dah habih semer FO sepanjang jalan Dago tew kami masuk ..ari nih destinasi ke Rumah Mode pulaks...waduh cantek bangat sih . Orang pun ramai . Tgk Yaya tew terlentok akakakk cam tew la dia tido ...nasib la dia tak nangis langsung . Janji bila celik mata kasik je dia pegang makanan ...hahahha kena rasuah la kan . Hiks

Best giler i repeat best giler hokey Rumah Mode nih ...suasana nyer cantek shopping area dia pun selesa ...aiii likeeeeeeeeeeee . Banyak gaks aku merembat ...yg tak best nya tak ley amik gambo dalam nih ...kalau tak harus la aii mengklik klik sebab nya anak ada pada sutan hahhahaha .
Ada juger the one n only gambo kami ber3 . Ternampak ada anak anak teruna Idonesia yg bergaya persis Peterpan duk amik amik gambo ...semer nikon tergantung kat leher ...apa lagi terus suh dia amik kan gambo kita org ...adalah kenangan kan . Tapi lepas tgk balik gambo nih nak tergelak je apa kes aku ngan sutan duk sebuk petang paperbag rumah mode tew cam la nak lari paper bag tew akakkaka
Sebijik cam minah indon hokey yang tengah jual roti akakakkakaka ni kita org rehat jap minum minum makan roti kat area bakery dalam rumah mode nih . Wah cantek terasa seperti persis org kaya je kekdah nyer ..kaya la tew jutawan rupiah walaupun hakikatnya non adoooo
Yaya bila dah duduk cam nih mana nak dikendong lagi . Harus la nak turun berjalan jalan ...satu kerja plak nak follow blakang dia ....yaya, i folllowwwwwwwwwww . Mak je yg excited nak bergambo hahahha
Wallet pak sutan yg makin menipis ari tew kemain tebal lagi ek wallet nya akakkakakak . Tak pa la dady bukan selalu pun ...cepat jual baki saham tew ley la mummy booking flight ke bali plak ...akakkaka
Waduh buk moon ..ke bibik moon ...waaaaaaaaaa tapi seyes selesa pakai tudung nih . Takyah aku nak wisau Yaya nak tarik ke nak kemek kan tudong aku n paling penting tak yah iron n depan nya besar so bisa aja kalau nak BF di public sebab ley cover .Kalau kat Mesia aku pakai bwak plak Yaya yg putih tew misti org ingat aku nih maid hahahhaha
Yang pasti nya mmg kena la beli menan utk mek Yaya nih nak kasik dia duk diam ...dapat la habuan dia 2 3 toys
Harus la nak bergambo depan nih kan walaupun Yaya duk sebuk nak tengok ikan kat blakang tew . Bila tanya Sutan awak tak mo ke bergamba kat sini ...tak der de dia nak layan .Ha ha ke pompuan je duk sebuk nak bergambo akakakkaka . Malam nih kena la tido awal besok kena bangun awal . Teksi datang amik kat hotel at 5am so kol 4am kena bangun la kan .
Nih adalah keadaan pada pukul 6.00am . Sudah cerah cam kol 8 pagi kan




Nampak cam kapas je ..mau je terjun akakakka .
Kota Bandung dari udara
Dalam kapal torbang ..tak der la besar sangat kapal terbang Air Asia nih ..ok la ngan harga dia . Janji selamat pergi n selamat sampai
Di airport ....makan Mc D . Yaya wat muker sedeh ....nak pergi Bandung lagi ek dik ekekekekke