Monday, October 08, 2012

Hong Kong Disneyland - Part 2


Hai everyone ....ok now part 2 plak 
Entry lepas , I shared pasal Flight of The Fantasy Parade kan ....so lepas habis je parade tew kami terus masuk ke Adventureland . Kalau kat tengah Street Of USA nih mmg semer park kita boley access ....so mmg takkan sesat la . Hong Kong Disneyland nih sangat besar ....rasanya kalau 1 hari mmg tak cukup nak ronda 1 park 


Adventure Land Hong Kong Disneyland



wahhh tengok pintu gerbang dia pun dah nampak adventure habis la ...mmg suasana hutan . Kat dalam nih la org naik Jungle River Cruise tew dan kat dalam nih jugak la ada Tarzan's tree house .



Kami amik Tour Services and dia org la yg bawak kita org ronda Hong Kong Disneyland pada hari pertama . Dia org nih sangat profesional n mmg akan teman kowang kemana saja and dia akan susun apa yang patut kowang buat di dalam Disneyland and yang paling best kalau amik Tour service nih kowang di layan cam VIP plus tak perlu beratur sebab anda akan di beri priority , apa apa pun kowang akan dapat naik dulu ...sila beri jalan pada vip guest ya ....wahhhhh banyak syiok ...so if u want to know more about this tour service kindly go here



 So kami terus pegi ke Jungle River Cruise ...naik bot n masuk ke dalam hutan yg menghijau . Mmg tak rasa duk dalam Hong Kong Disneyland sebab pokok pokok nya besar ..

 jom naik bot ....jom jom jom

 Ok lets adventure begins..........mmg macam real la masuk hutan
 Siap ada gajah duk mandi manda .....nasib la tak kena sembur air ngan gajah nih ........
 kapten tew yg bawak kapal nih n dia akan explain satu satu ....

cuba teka nih real ke tipu ....hahahhahah terperanjat kita org tetiba ada badak air kuar dr air ....



Grizzly Gulch  



Grizzly Gulch nih adalah World Exclusive dan ia nya baru di buka pada July 2012 …hahhaha so lucky for us sebab pergi in Sept 2012 dan dapat peluang utk masuk Grizzly Gulch nih 





 wahhhhhh terus rasa senak je perut nih tengok landasan nih ....so yang nih la Sutan ngan Isk tak sabar sabar nak naik .

Kat dalam nih semer ala tema wild wild west and ala ala cowboy ...bangunan dalam nih pun cantek sangat .

 So had ketinggian nak naik Big Grizzly Mountain Runaway Mine Cars  adalah 112cm ...so Isk lepas la . So me n Yaya tunggu Sutan n Isk kat luar ...lepas habis je naik ride tew kemain ceria la muka dia org berdua tew

" Mummy besok mummy kena naik ride nih ...mmg best sangat ....."

" Mmg best ....siap lajuuuuu pastuh naik bukit ...nampak bear tengah nak curi ikan ....pastuh kita undur ke belakang .....hahhahahahha best mummy '

ewahhh 2 org nih ...sengaja nak umpan mummy naik la tew . Sutan kata terbaik la Runaway Mine tew so dia bagi 2 thumbs up

 Sementara tew Moon ngan Yaya tgk show nih ....Yaya pandang nampak org pakai kain kembang sket semer dia panggel Princess


Toys Story Land


 Baru je masuk Toy Story Land ...Isk dah mintak nak bergamba kat sini ...tak pa Isk kalau hari nih tak sempat besok masih ada kan . …tapi mana ley lepas kan peluang utk amik gamba kenang kenangan kat sini sebab Toys Story Land kat Hong Kong Disneyland nih adalah Eksklusif di Asia




Kalau si Abg Isk nak bergamba ngan REX , Yaya plak nak bergambar ngan Princess ...tgk gamba 1st kemain comel n ayu je senyum .....tapi bila semer org duk tgk dia posing terus tukar cara pose hahahha

 masa nih kita org tunggu Sutan naik RC Racer at Toys Storyland ....adeh suka benor la Pak Sutan naik benda2 yg laju laju neh


tgk la dia duk row paling depan tew siap angkat tangan ....jerit2 happy laks tew ....adoooi so over la u ..
kalau tak caya cuba tgk muka dia baru turun dari RC Racer tew ...senggeh je ... 

Lepas tew dia pegi plak naik Toy Soldier Parachute Drop ...nampak gayanya daddy Isk ngan Yaya yg having so much fun kat dalam Toy Story Land nih ... 

Well even adult can transformed into kids while in Hong Kong Disneyland hahahhaha and Sutan is one of em ...hahhaha  


 Tandas kat sini pun bersih sangat n semer tandas ikut tema ....cam tandas nih mmg ikut tema Toy Story


  
Isk kata nanti dia nak lukis gamba dinasour macam nih ...he just love Rex


Fantasyland



 So utk girls harus la suka Fantasyland nih sebab ada castle kan ... terutama nya Sleeping Beuty Castle yang sangat besar dan cantek




So sampai kat sini , kita org pegi The Many Adventure of Winnie the Pooh ...so kami 1 family duk dalam 1 honey pot n akan di bawak dalam nih utk mendengar story telling pasal Winnie the Pooh and its really nice in here ...so kalau korang sampai sini make sure masuk kat sini tau ....ur kids will love


 Isk pun tekun je dengar ...


Mmg best n interactive sangat n very good for children ........hahhahah even ai pun suka 

jom pegi tgk The Golden Mickey plak

 
 
 
 mmg terpukau la ngan persembahan dia org ,,,Isk ngan Yaya duk senyum je sepanjang masa ....even me ngan Sutan pun sama ...persembahan dia org mmg 5 star la ....ngan persembahan yg best ngan lagu lagu yg sedap .........rasa cam tak puas je
 dan bila habis je semer bersorak ...........

 see how happy they were ...hahahah sebab selepas je habis show kuar semer rambu ramba nih . Cam pegi party je ekekekk  best sangat
 
 The Golden Mickeys is a must ya kalau u ols dtg Hong Kong Disneyland

 
Tomorrowland
 
 so tadik masuk Fantasyland yg ala ala fantasi ....skrg kiter pergi ke zaman akan datang plak ...see there are so many people in here ...i guess everyone loves Tommorowland


 Isk dah jerit2 dah masa nih bila nampak roket tew .... 

Kat dalam Tomorrowland nih kita org naik Buzz Lightyear Astro Blaster . So kita duk dalam our own space ship and kita akan cuba tembak ...setiap yg kita tembak tew akan dapat markah so our tour guide siap bgtau sila tembak yg purple ...markah tinggi ekekkek eh ke hijo cam tew la




 Isk akan berperang dengan mummy while Yaya ngan Daddy .....lepas dah start menembak terus tak amik gamba dah ....well im kindda buzy ya helping Buzz Lightyear fighting the evil Emperor Zurg n arch villain from the Disney Pixar movies ' Toy Story ' ......go team Buzz Lightyear ...muahahhaha .



 She is our tour guide and she is so pretty n nice too



Since Moon tak naik Big Grizzly Mountain Runaway Mine Cars tadik so Sutan suruh naik nih ...........its indoor roller coaster ...so Isk pun volunteer nak teman kan mummy . Well nih la 1st time ai naik roller coaster ye ... so how was it


SCARY ...............
SO FAST .........
SO DARK ..............

and I menjerit cam nak terkuar anak tekak .............pastuh sambil pelok ISk .........mmg lajuuuuuuuuuu sangat so sapa yg kaki naik roller coaster sila la naik nih sebab I yg penakut nih tak mo naik dahhhhhhhhh ...
Si Yaya nih plak sementara tunggu mummy ley laks dia feeling2 princess cuba nyanyi nyanyi n tangkap burung ...



its a small world - Fantasyland



 
 



 tak tahu nak tulis apa ...let the picture do all the talking . Sebab semer kat dalam nih mmg cute sangat .....

The Firework Show 

cepat2 kita org jalan nak gie tgk Fireworks Show kat Sleeping Beuty Castle ...since kami a little bit late all the nice spot were taken . ....but yet kita org still boley nampak ....and is so beutiful n somehow like so magical ...

Imagine kat Main Street USA nih penuh dengan org yg mmg dah duduk situ awal awal just to watch the show ....wahhhhh 




Alrite park pun dah tutup .........so kami pun dah lapar . Jom balik ke Disney's Hollywood Hotel utk dinner kat Chef Mickey .


Dinner at Disney's Hollywood Hotel - Chef Mickey

Its a buffet dinner ....kaki dah lengoh sangat sebab jalan je kat dalam Disneyland ...hahhahah ...so makan dulu sebelum kita naik bilik n rehat .....





ada variety of food ..

 Chef Mickey pun dah siap masak ...so ley la bergambar .....


So nak mandi kan bebudak 2 org nih ....lepas tew kasik dia org tido ....besok kita jalan jalan lagi ....so jom charge baterry .....zzzzzzzzz

to be continue Hong Kong Disneland Part 3

tungguuu


























.

5 comments:

Mar Maria said...

wahh..tsangat best lah...

cikeyrah said...

ya Allah beshnye...besh sangat lar .. kak.moon pergi sini bajet berapa yer?

Liza Mohammad Jali said...

moon..boleh pm x bape u spend holiday x sini? i pon nak p la bwk anak2 i semer...

✿MisS NadRAH♥ said...

teringin nak pi=)

Muja.. said...

oh moon.. sangat syok lo.. tunggu anak dah besar cikit baru leh p