Monday, October 22, 2012

Hong Kong Disneyland - part 5

Tertinggal nak publish daaaaaaaa.........



Last episode ...kemain banyak lagi part nya kan ....hahahah . Nanti Moon wat entry tentang semer cost nak ke Hong Kong Disneyland ya ...sebab ramai dah duk email tanya costing n such

selepas dah  makan kenyang2 kat Tahitian Terrace tew maka kita sambung jalan lagi kay ...so nih nak masuk Adventureland plaks

 masa nih panas la ...nampak je cam nyaman padahal terik kemain la panas nya ...tp nampak semer prg cam relax je jalan hahah lagi petang lagi ramai org kat sini
eh mana cik Yaya akakakka tak sampai la tew

hahahha nampak jugers muka dia ...ofkoz la kan ngan bantuan daddynya ...hahahh dedua nak bukak mata pun tak boleh
hari nih kita akan naik Orbitron ...sebab semalam tak sempat . So hari nih kena la cuba ...

tgk tew kemain ramai org duk berator ...tapi tak la lama sangat tunggu dalam 10 min cam tew

mummy ngan Yaya naik yg nom 9 ...daddy ngan Isk naik nom 10
Ai dah siap pesan kat Yaya awal awal dah ...tak mo wat naik turun naik turun ...mummy tak ley nanti mummy nak termuntah hahhahah klaka ....an ak relax je . Mak dia plak yg hover tak ley main main cam tew

ha masa lom gerak nih ley la nak amik amik gamba ...gelak2 ....dah gerak mmg mummy ngan spaceship Yaya je la duk paling bawah hahahhaha . Mencabar betol kan ...Pak Sutan plak duk jerit2 suh Yaya wat naik tinggi2 .......adehhhhhhhhhhh. Pusing belakang tgk kemain tinggi lagi Pak Sutan ngan Isk nih duk naik .........well biasa la mummy nya nih penakot sketttttt

Isk ajak main tembak2 tew lagi cam semalam ...tapi alahai nak berator sampai kena tunggu 30 min maka tak dapat la nak main lagi sekalik

hahahahh muka 2 org budak yang kepenatan hahha ...so apa lagi jom la kita balik ke hotel n rehat ...tgk muka Yaya tew kemain la penat
wahhhh penuh tew beg dia ...nih mmg peminat tegar Disneyland nih

Thanks you for visiting ...............your welcome .........hahahhaha . Insyaallah kalau ada rezeki ley datang lagi ........cam tak puas je pusing tew pun ada jugaks yg tak sempat naik ...

so balik bilik dulu rehat2 ...mandi semer 
Nanti nak kena siap siap utk pegi diner plaks 

Kami dinner kat Walts Cafe di Hong Kong Disneyland Hotel

amboiiii Yaya .......

nasib la dah hilang penat dia org jalan jalan siang tadik ...

siap makan nasik ...n Sutan order Nasi Goreng Indonesia ...n bebudak nih Nasik Ayam hahhaha jalan jalan sampai Hong Kong tapi makanan Malaysia jugaks di carik ahahahhaha biasala tekak melayu kann




kalau makan benda2 manis nih kemain laju lagi ek kamu berdua ...


Moon order nih je utk pencuci mulut ...kang order banyak2 tak habis cam na kan ......so 1 plate nih kami kongsi ber 4 ...hahahha licin hokey




mmg kenyang laaaaaaaaaaaaaa ...burppppppppp

 turun dari shuttle bus terus nampak lambang Mickey Mouse ni . Kalau siang tak nampak kan ...so bila malam nih nampak comel la plak ...apa kata kita lepak sini japs ahahhaha terus 4 beranak nih lepak kat tempat tunggu bus hahhaha

 

 tgk la gelagat Yaya tew ...kemain la wat muka macam macam ....hishhhh nih terlebeh makan kek coklat ke apa neh


alahaiiiii my sweet litle mickeys


hahahah yg nih lagi sweet ....nih bukan little mickeys  dah tapi nih ayah mickey hahha


 Disney's Hollywood Hotel



ronda2 area hotel waktu malam ...bebudak nih bila tgk swimming pool kemain la nak mandi ....tapi mummy tak bawak baju berenang la ..........


dah nak naik ke bilik dah ....hari dah lewat malam .......

 semer pun dah ngantuk ....n mmg duk cari bantal je nih ...masuk dalam bilik mmg tilam dan bantal duk memanggil manggil la .

 nite nite semer .........Yaya kata yg baju kuning tew mummy n yg baju biru tew dia hahahahha ambooooiiii


The next morning ......

buffet breakfast kat Chef Mickeys di Disney Hollywood Hotel tew jugaks ..kat area lobi tew je

kol 9 am ...org pun tak ramai lagi masa nih 




ada banyak makanan yg cute cute 

 alahai yg muka senyum tew adalah potato ...sweetnya ....kalau cam nih 5 6 keping benda nih ley Isk ngan Yaya makan


alamak ...kantoi gamba mummy nya duk makan kat belakang hahahha


 harga makan kat Chef Mickey's ..boley click pada gamba utk view lebih besar 







 naik atas ke bilik n pack pack barang sebab check out adalah kol 11 am . 


dah nak check out ..


Mmg sonok betul datang ke Hong Kong Disneyland nih ( rasanya Pak Sutan la kemain happy...hahhahah daddy cute nya gamba2 awak nih hahahha matikla puji laki sendiri la la la  ) ...tambah plak kalau bawak anak anak ....mmg bebudak nih suka sangat plus parents pun misti suka ..
 Isk main main kat lobby dulu sementara mummy ngan daddy pegi simpan beg . Dekat hotel nih ada tempat simpan bag and its free . So lepas check out korang still ley jalan jalan dulu so tak yah la bawak bag bagai kan ....so bila dah nak gie airport baru dtg amik bag ...so easy .

bergambar kat area hotel nih dulu . Kat belakang tulisan Hollywood Hotel tew ada tempat lepak lepak ...mengadap laut n ada kereta 2 biji kat sini ...so mmg best la relax je ...angin pun kemain kuat




main kat playground hotel dulu ..

 tetiba nampak cam budak besar plak Isk dalam gamba nih ...sebab mummy ngan daddy pun tak der nak gie mana mana so bebudak nih dapat la bermain dengan bahagianya ...kalau nak ke tandas ley pegi je tandas kat hotel pastuh ley rehat2 kat lobby ...pastuh kalau dah ready nak gie airport , pegi je collect luggage n bgtau org kat lobby tu u nak teksi gie airport ....tup tup sampai dah teksi sebab mmg akan ada teksi standby kat area hotel ...so transport gie airport tak perlu risau 

So charge dr Hollywood Hotel ke Hong Kong International Airport adalah HKD 130 and driver teksi hari tew sangat la friendly and ley converse in English ngan sangat bagus . So dia pun citer dia pernah dtg Malaysia pegi Langkawi semer tew pegi Genting ...then dia kata kalau nak dtg waktu yg sesuai adalah Nov Dec atau Jan masa tew cuaca sejuk . So masa kami pegi tew Sept cuaca sedikit panas ...so sapa nak jalan ngan santai2 ngan udara sejuk2 sila la dtg Hong Kong Disneyland pada akhir tahun atau dekat2 nak CNY . So kita org pun dpt banyak info dr taxi driver tew ...tq ya uncle .

So sampai kat airport nih tak perlu susah sebab ley cari makanan halal . So Halal food in Hong Kong International Airport terletak kat terminal 1 . Kami naik Air Asia kat Terminal 2 so kena jalan sket la ke Terminal 1 ...terminal 1 adalah tempat kita org arrived hari tew . 

Kalau tak jumpa , boleh je tanya kat kaunter pertanyaan ..so Popeye's Hong Kong Airport di Terminal 1 , Level 7 



ayamnya sedap so mmg beza la dr rasa Mc D atau KFC kat Malaysia ...n harga dia pun ok la tak la mahal sangat ...sampai licin ...tinggal tulang je kami kerja kan .

 bebudak nih salin baju n mandi kat tandas airport je hahahha ...pastuh kat airport nih kemain la banyak kedai n airport nih sangat besar kay ...sampai lengoh duk jalan ke sana ke mari pastuh nampak 7 11 terus cam excited semacam hahahha . naik flight malam ...lepas makan terus semer lena ....sampai la ke Malaysia ...flight HK - Malaysia dalam 3 jam 45 min ......thanks Talib sebab jemput kita org kat LCCT .


overall percutian ke Hong Kong Disneyland adalah sangat best n tambah best sebab ley bawak bebudak nih jalan jalan and being able to bring them along rasanya cam mission acomplish atleast adalah sekali bawak dia org jalan jauh sket ....and I hope this wont be our last trip ...Insyaallah mana tahu lain tahun ada lagi kan ...

I hope apa yg ai share kan nih very usefull utk u ols yg plan nak pegi melancong ke Hong Kong Disneyland

Hong Kong Disneyland-arrival

Hong Kong Disneyland - Part 1

Hong Kong Disneyland - Part 2

Hong Kong Disneyland - Part 3

Hong Kong Disneyland - Part 4 Halal Food




p/s : perasan tak skrg bila pakai interface blogger yg baru nih cam gamba banyak pecah2 ...ke ai je yg notice ...ermmmmm ( garu kepala ) blogspot akan kecik kan gamba kiter lagi ke ek ?

8 comments:

Abil Fikri Ahmad said...

Salam moon, maaf lama tak tinggalkan komen tetapi saya selalujadi silent reader...Wahhh, seronoknya cuti cuti..asalkan baca jea, moon jalan2, asalkan baca jea moon jalan2..Kalau ada rezeki nanti boleh kita ni ikut sekali..hehehehehe

lovelyaramis said...

hi...moon n sutan..
very sweet to both of u n anak2..
looks like happy giler..
(hahaha..mau x happy kan) coz trip yg happening n best!!
actually trip u ke Hong Kong Disneyland wat i n family teruja nk pi jgk..thanx for sharing..

hope..nnti i pun leh g bercuti jgk ke situ..

take care!!

:)

azey said...

Seronoknya kalau dapat bawak my baby gi jejalan juga.... :)

Happy Family...

mummy alisha said...

pandai amik gamba la moon.. cantik sgt semua pic..

Desi Novita said...

Cantiknya foto-foto anda
Salam kenal saya desi novita dari Batam, Indonesia
Silahkan berkunjung di blog saya, terima kasih
btmtas.blogspot.com

yantz-yeem said...

ye lah moon!nnti moon bg semua details cost dri sblum nk pi smape le balik ke HK nih...hhehee tingin nk bwk budak2 pi sana..tpi kena mengumpul uang dulu sih...pastu kalo boleh moon tepek sekali jadual setiap jam moon ke mana...hihihi..over nya haku!!! sonok le moon...tgk gaya moon citer mcm kita plaks yg tgh dok pi disneyland tu!!!good story!

Lina said...

ya..kalau boleh kongsikan.. berapa kos keseluruhan percutian Moon ni .. nak plan budget.. nak bawak anak2 juger ! :)

Miss Moon said...

Lina ,

ada kat link nih ya

http://miera301.blogspot.com/2012/10/kos-ke-hong-kong-disneyland.html