Showing posts with label MRSM Pengkalan Hulu. Show all posts
Showing posts with label MRSM Pengkalan Hulu. Show all posts

Friday, November 06, 2009

Sambungan lawatan sambil blajar

Auntie Umi ...asyik sengeh je . Sampai photog kat dewan tew nak amik gambar dia pun payah2 org budak yg di jaga bibik Moon
Pak Sutan yg penat bangat . Masa nih tunggu mama . Pak Sutan plak siap amik bantal n baring atas kerusi tew

Ha berlari la kowang ...kalau fenat2 n berpeloh ..akan mummy mandi kan kowang dalam tandas lagik
Isk yg sedikit bosan sebab mummy suh duk sitew diam diam . Kawan tew nak lari lari kan


Ha ha Yaya wat muke ..nak turun tak dapat hahahhahah penat mummy jerit panggil ...dia tetap gaks nak tuwun

Majlis semer habih dalam kol 4 lebey . Bawak Umi gie makan kat pekan then hantar dia balik ke asrama n we off to Penang plak ....sampai kat Feri Umi sms mama

" Ma , phone kak munirah dalam poket umi ar "

What ...mengelabah ar Moon ...adoiiii phone ai plak tew . Semer contact customer appointment semer dalam tew ....masa bila la termasuk dalam poket umi . Sedangkan masa kat dalam kereta ai duk cakap ngan Papa ...kita org suspek Isk atau Yaya yg letak ...so dalam keterpaksaan kena la besok amik phone tewww ayorssss . Umi pun terkejut tetiba bunyi phone kan

Sampai umah auntie dah kol 9 lebey ...lepak2 japs . Then off ke umah Grandma ...sampai tew mmg ngantuk habih la . Dah kol 12 malam ....tido ngan jaya nya ...while bebudak tew ngigau tak hengat . Lepas Isk ngigau , Yaya plak ngigau ....berbalas pantun ....baca ayat kursi semer ..terus ok . Mebi jalan merata rata nih kan .

Ahad - Bangun pagi terus pekena Nasik Kandar Kampung Melayu ...perg ...dap dap kayyyyy . Then ke Pengkalan hulu balik ...eiiiii tak suka . Sempat la lunch ngan Umi ..........petang ke seberang n malam balik ..........sangat mengantuk . Sutan banyak kali berenti ...assistant driver pun asyik membuta kat blakang hahhahaha last last berenti mana mana rehat ...sampai kat kajang dah tghari ...nak anta kereta papa . Tukar kereta then balik plak ke Salak Tinggi ...mammamamam mmg hari yg fenatssssssss sih . Terus kita org EL . Anta Yaya ke nerseri tghari ...then kita org sambung rehat kat umah ngan Isk . Fenats kay . Kita org mmg ngak bagus part travelling nih ..cam na la org yg tetiap minggu balik kampung ...aduiiiiiii

Thursday, November 05, 2009

Ke MRSM Pengkalan Hulu

Unk majlis graduasi pertama MRSM Pengkalan Hulu . Since thn nih Auntie Umi amik SPM so kita org semer pegi sana ...ramai org kat sitew tapi perjalanan nya jauh sungguh ...dah banyak kali Yaya bangun tido the tido balik ...tak sampai sampai jugaks . Bertolak dari rumah Kajang kol 3 am ...sampai sana kol 10 am ....aduiii fenats ..Yaya pun mummy kena mandi kan kat tandas sekolah ...abg isk pun sama .
Ni la Auntie Umi
Sian daddy , penat dia drive ..lepas nih nak kena tunggu sampai petang sampai acara kat sekolah habih then kita org nak ke Penang plak umah Mak Tok ..dia teringin benar nak tgk cicit dia 2 org nih sapa lagi kalau bukan Yaya ngan Isk .
Mummy suh bagitau sila abaikan keselekehan dia ..kerana kami terlambat sampai majlis pun habis dolu ...time nih semer org duk makan . Mummy plak kuciwa sebab tak sempat salin baju . Dah la kena mandi dalam tandas sekolah hahahha ....Tgh hari nye mummy duk jaga Yaya ngan Isk je sebab ada solat hajat n perjumpaan ngan ibu bapa ...so mmg mummy jadi bibik yg berjaya ari tew . Menjaga Yaya n Isk yg berlari lari di koridor sekolah

Nanti Yaya story lagi sebab banyak gambo dalam kamera 1 agi . Mummy silap amik card daaaaaaaaaa so kat cam nih ada gambo yg nih je . Gambo Yaya ngan Abg Isk posing kat sekotar kawasan sekolah nanti malam kang Yaya suh mummy upload kay .

Tuesday, November 18, 2008

weekend yg memenatkannnnnn

Saturday

This week kena amik Umi kat MRSM Pengkalan Hulu since coti sekolah dah start kan . Saturday balik kajang sebab nak kena tinggalkan Isk . Moon bwak Yaya je . Isk dia mmg suka duk umah Nani dia ..boleh la dia bermaharajalela n bersutanlela ...hahahha

Gerak ptg . Tak der nak rush pun sebab Umi kena amik dia kol 5 hari Ahad. Singgah satay Kajang sebab nak tapaukan sate for auntie n grandma . Perjalanan ke Penang amat la menyeksakan ...kerana duk bau sat
e ..tersiksa jiwa raga tauuuu

Yaya ok je ..janji kenyang perot ..tido la dia . Sampai Penang at 11pm .

Sunday

Misi utama ke Penang ...moon nak beli ikan kering talang . So pegi Chowrasta beli ikan kering 2.5 kg haaaaaaa puas hati bekalan utk berbulan . Masa Moon pantang my MIL dia akan bakar isi ikan kering talang nih bersama ngan bwang putih n bawang merah ..then akan di tumbuk bersama ngan lada itam . Makan ngan nasik panas2 huuuuuuuu meleleh wa cakap lu . Sangat sedap n panas sebab lada itam tew . N tulang ikan tew apa lagi wat gulai ikan kering la . Nih Moon blajar from my MIL . Kalau tak i tak reti nak masak tulang2 ikan kering nih .

Pergi beli jeruks sikit2 sebab papa nak . Then nak beli kopi kedai tew tutup laks . Yer la weekend kan .Bergambar japs ngan grandma . Kali nih cucu n cicit dtg lawat grandma . Tapi cicit sulong tak der la grandma . Grandma dah tak beberapa sihat sangat . Last time masa mama n papa balik penang , dia banyak kali duk sebut nak tgk cicit dia . So alang nak gie amik umi ..kita org singgah la Penang japsYaya yg happy dapat duit layaa..pastuh terus masuk mulut ya

Then terus gerak ke Pengkalan Hulu . Masyaallah jauh nyerrrrrrrrr cam pegi hujung donia ...asal la wat sekolah jauh jauh cenggini ...atas darik Baling dah nak sampai sempadan siam dah . Sekolah nih sangat cantik ...tapi still lom 100% siap . Padang sekolah pun lom ada lagi. Umi , akak sekolah2 dolu tak der pun sekolah cantik cam nih tau ....nih yg jeles . Tgk langit gelap giler cam nak ribut taufan je rupanyaTelepon pun kaler2 ...telepon dia org nih bernombor handphone
Bilik asrama yg sangat selesa...tilam nih agaknya ada jual tak kat kedai ..best woo . 1 bilik 8 org
Asrama pompuan ..sekolah nih baru lagi ...cantek kan .
Akak , umi sakit mata la ..cam ketumbit . Nih intai sapa nih ...ekekkeke
Kami yg dah kepala masuk hangen ...jauh nye la MRSM neh ..lepas tew pegi makan kat pekan baling n straight balik umah ...sampai umah lewat n sangat penat . Besok nya half day sebab dah tak larat sangat nak bangun . Dah la Yaya sampai umah kol 4 pagi pun nak main ..tak mo tido . Yer la dalam kereta dia dah charge baik punya . Dik ..mummy dah cam zombie nih ....mmg mustahil nak bangun kol 7 nak gie Kije.