Tuesday, November 18, 2008

weekend yg memenatkannnnnn

Saturday

This week kena amik Umi kat MRSM Pengkalan Hulu since coti sekolah dah start kan . Saturday balik kajang sebab nak kena tinggalkan Isk . Moon bwak Yaya je . Isk dia mmg suka duk umah Nani dia ..boleh la dia bermaharajalela n bersutanlela ...hahahha

Gerak ptg . Tak der nak rush pun sebab Umi kena amik dia kol 5 hari Ahad. Singgah satay Kajang sebab nak tapaukan sate for auntie n grandma . Perjalanan ke Penang amat la menyeksakan ...kerana duk bau sat
e ..tersiksa jiwa raga tauuuu

Yaya ok je ..janji kenyang perot ..tido la dia . Sampai Penang at 11pm .

Sunday

Misi utama ke Penang ...moon nak beli ikan kering talang . So pegi Chowrasta beli ikan kering 2.5 kg haaaaaaa puas hati bekalan utk berbulan . Masa Moon pantang my MIL dia akan bakar isi ikan kering talang nih bersama ngan bwang putih n bawang merah ..then akan di tumbuk bersama ngan lada itam . Makan ngan nasik panas2 huuuuuuuu meleleh wa cakap lu . Sangat sedap n panas sebab lada itam tew . N tulang ikan tew apa lagi wat gulai ikan kering la . Nih Moon blajar from my MIL . Kalau tak i tak reti nak masak tulang2 ikan kering nih .

Pergi beli jeruks sikit2 sebab papa nak . Then nak beli kopi kedai tew tutup laks . Yer la weekend kan .Bergambar japs ngan grandma . Kali nih cucu n cicit dtg lawat grandma . Tapi cicit sulong tak der la grandma . Grandma dah tak beberapa sihat sangat . Last time masa mama n papa balik penang , dia banyak kali duk sebut nak tgk cicit dia . So alang nak gie amik umi ..kita org singgah la Penang japsYaya yg happy dapat duit layaa..pastuh terus masuk mulut ya

Then terus gerak ke Pengkalan Hulu . Masyaallah jauh nyerrrrrrrrr cam pegi hujung donia ...asal la wat sekolah jauh jauh cenggini ...atas darik Baling dah nak sampai sempadan siam dah . Sekolah nih sangat cantik ...tapi still lom 100% siap . Padang sekolah pun lom ada lagi. Umi , akak sekolah2 dolu tak der pun sekolah cantik cam nih tau ....nih yg jeles . Tgk langit gelap giler cam nak ribut taufan je rupanyaTelepon pun kaler2 ...telepon dia org nih bernombor handphone
Bilik asrama yg sangat selesa...tilam nih agaknya ada jual tak kat kedai ..best woo . 1 bilik 8 org
Asrama pompuan ..sekolah nih baru lagi ...cantek kan .
Akak , umi sakit mata la ..cam ketumbit . Nih intai sapa nih ...ekekkeke
Kami yg dah kepala masuk hangen ...jauh nye la MRSM neh ..lepas tew pegi makan kat pekan baling n straight balik umah ...sampai umah lewat n sangat penat . Besok nya half day sebab dah tak larat sangat nak bangun . Dah la Yaya sampai umah kol 4 pagi pun nak main ..tak mo tido . Yer la dalam kereta dia dah charge baik punya . Dik ..mummy dah cam zombie nih ....mmg mustahil nak bangun kol 7 nak gie Kije.

4 comments:

ila de cute said...

sangat comel la gambo moon and sutan tu... cute banget..cam muka budak noty... hehheh

Kasih Aleeya said...

hahaha.dlm byk2 tu aku cinta giler kat gambo ko ngn sutan tu..rasa nak geget2 jer..cumillll..heheheh.. kalo pakai mata lanun kat sutan lagik comel..hahah.. moon.. ko citer psl gulai ikan masin..teliuq mak!! buh plak nanas kan..perghhhh slurppp hirup kuah dier..hahahahah

Miss Moon said...

Fila nko nak ke ...aku ada banyak ikan masin . Nanti aku bagi kat nko ek ...tapi nko kena masak sendiwi la hahahahahha

JuJue said...

moon!!! nyampah la aku kat hang nih! asai mai penang jer..tak jumpa aku!! slalu mai kalut2.. yinnaadeeeiii...!!!

aku pong..time tu ler...nak balik loq staq la..nak tuh nak nih lah..susah betoiii nak jumpa wanita bernama moon ini.

takpe..kalo dah jodoh tak kemana kan kan kan..