Friday, November 14, 2008

Bila budak 3 tahun wat persembahan

Malam tadi Isk ada majlis penyampaian hadiah dan konsert . Isk kena pakai baju t putih n jeans biru .
Pukul 6 pm dah amik Isk kat nerseri . Bila bagitau dia ...Isk malam nih Isk nak menari kan ...buley diap andang je MOon n wat muker derk je ...ke mak dia je yang excited akkakakak

Balik umah makan makan , then siapkan Isk n Yaya . Rambut Isk macam hero Tamil la ...siap panjang tang jambul ....eiii tak soka tak soka . Tak sempat nak wat gie gunting rambut


Majlis berlangsung kat dewan serbaguna MPSJ puchong indah . NAsib la wat kat sini ..dewan nyer selesa n tak panas ...ada aircond n kipas. Hujan kemain agi lebats ...sebab tew kot tak panas. Sampai sampai kat dewan cikgu dia dah amik dia bwak pegi backstage ...dia buat blur2 plak . Moon gie amik gambo dia kat blakang ...punya penuh ngan bebudak . Sebab ada 4 atau 5 PJKK ( Pusat Jagaan Kanak Kanak ) yang join wat majlis nih .
ISk tunjuk kat tangan dia ada bulu biru ..tgk muker bangga je kan Masa nih daddy dia yg snap gambar . Sutan bagitau Isk bagitau semer kawan dia " tew daddy Isk "
Dah cam sardin ..punya ramai budak2..Isk pun dah dapat celoreng kat pipi ..ada la terpegang apa apa tew

Dia org yang ke 2 buat persembahan . 1st persembahan bebudak 5 thn wat lagu goyang Inul ..sangat comey hokey . Then tiba time ISk . Sutan dah pegi park kat depan stage . Moon pegang Yaya ...Si ISk masuk2 tew dia dah wat jalan ala POCOYO merajuk tew ...adeh . Then music start ...dia org pun joget2 la ....so sweeeeeeeeeetttttttttttttttt . Aku dah tak tgk anak org lain ..tgk Isk je . Sangat klaka sempat lagi tangan letak dlm poket ...pastuh tgk apa kwan2 dia duk buat ...mau tercabot rahang Moon duk sengeh2 tgk Isk . Cam ada satu perasaan yg susah nak gambar kan . Sila la nak cerca kata mak hover ke apa ....yg penting i know he's having a great time kat atas tew .Masa nih dia wat muker blur je . Cam tak der perasaanTangan duk dalam poket tew ..amboi amboi Tak tahu la dia nih control macho ke ...segan ke ...blur ke ..happy ke ...mummy pun tak tau

Sutan kata Isk lepas nampak Sutan terus dia duk tgk Sutan je ...penat la daddy dia duk jerit2 suh menari ...mmg la persembahan dia org tak der la gempak ..tak der la sama je movement dia org ..hey budak 3 tahun hokey what u expect ? Dia terrer cam band pancaragam sekolah? Overall ok la tew ...and i smile n sengeh dari start sampai habih n mata Moon kat ISk je hahahhaha

Lepas tew Moon masuk dalam bilik blakang tgk apa la bebudak nih duk buat . Ok je dia org duk sekelompok . Wisau gaks kang hilang anak aku ..then adda penyampaian hadiah . Bila mc tew panggil SUTAN ISKANDAR BIN SUTAN MAHMOOD ...gegar dewan hahahhaha ...nama baekkk pnyer ..Masa tew moon gie nyusukan Yaya . Sutan kata Isk jalan cam pocoyo lagi hahahhahaIsk wat derk je mummy dia snap gambo . Bebudak lain excited je ..misti Isk dah bowink asyik kena snap gambo je .

Dia punya la sonok . Dapat gooddie bag . ada air kotak , ada biskut raya , ada bihun n ada hadiah . Dia punya suka tak lepas pun beg plastik kaler ijo tew . Dalam kereta dia sangat behave . Siap bagi bungkusan bihun kat Moon . " Mummy Isk beli untuk mummy " aaauuuuu so sweet kan hahahahhaaIsk yg sangat happy ...sengeh panjang. Dapat stationery set , cookies, air kotak , bihun
Yaya org duk bising2 dalam dewan tew ..dia buat derk je ...dia nak tido ...

Sampai umah Isk ngan bangga nyer rasmi stationery set yg dia dapat n dia sharpen pensil tew berulang ulang ulang ulang kali sampai kontot .

n dia tido ngan jaya nya ...n me n sutan ...tiredddddddd .


16 comments:

iswatie "colours of life" said...

waaa....moon wati mmg tunggu moment2 mcm nih....isk x leh jd nih...nak gak anto hani gi "skul" (school)but anak mak demand nak gi school mahai....

hOtMaMa said...

laa..kat dewan MPSJ puchong indah ke moon..dekat sangat2 dng rumah lela tu.... mak pegi pasar cina kat situ jalan kaki sajork nyah...hehehe..
waahh...mesti la banggakan bila anak kita pandai wat apa yg cikgu dia suruh..hisshh..tak sabar plak nak sekolahkan si shasya nih.. nak gak rasa bangga mcm moon..hehehe..

BigMouth said...

Wah!! mase ni mmg sonok kan.. cute jer tgk bebudak wat persembahan...
Teringat anak2 alang dulu...hehehe
Cepat update gambar tau.. mesti cute mute!

yantz-yeem said...

moon x sabo nak tgk gambo isk wat show mlm tu...cpt2 le tepek no.....vangga la isk tu eks....jlm pocoyo tu apa? ala-laa jln poyo-poyo ke? hehehehe

Lenny said...

ala moonnnnn... mana gambonyerrr

tak sabar nak tgk gaya si isk..

moon.. lenny baca pon dah terasa camner kembangnyer hati kita tgk anak kita wat persembahan... cam bestnyer perasaan tak dapat digambarkan..

isk mmg matured and clever... Yang pon cakap camtuh.. sbb bila dier main2 ngan Yang kan... bila menda dier tak reti.. Yang tunjuk skali je dier bleh ikot.. cekap Isk nieh..

kita nieh.. mak2.. yg paling penting anak tuh sihat.. lain2 tak expect sangat.. tapi bila dier buat menda2 sweet.. rasa sejukkk perut kita ngandungkan dier dulu kan....

semoga anak2 kita jd anak2 yg soleh dan solehah kan moon..

eh.. poyo lenny giler kuasa komen panjang2!ampunn

Kasih Aleeya said...

hehe..aku pon dok sengeh2 baca citer ko moon..sbb dok tebayang muker hero industan tu naik stage perform..tp tulkan.. mata mesti tak lepas dari anak kan? lagi kalo perform mcm tu.. kalo aku confirm bekaca2 nak nangis+bangga.. tp kan..acih aku rasa kalo org ramai2 tgk mcm tu.. mesti dia tegak.pastu tgn masuk mulut..sbb dia malu..huhahahahah... cpt gambo moonnnn nak tgk....

afairuz said...

kak moon..sgt sweet isk..
kalu afai dapat baby girl leh jd menantu nih...huhuhu...

Azie N Arif said...

sweet nye aku baca citer isk buat persembahan kat school...dah rasa anak kita dah besar kan moon....terasa tua plak....huhuhu. Dulu rasa mcm baru je kita pregnnt sama2 dah anak masih dah start pergi school. Si sofea hari2 merengek nk g sekolah. Tp aku rasa berat hati plak nak hantar...rasa dia tu baby lagi. Bile ko hantar isk ke school baru aku rasa nak start hantar...maybe next year. Tp takpe ke hantar awal2 ek moon? Mcm-mcm aku dgr org citer. Hantar awal anak cepat bosan laa...pastuh itu lah ini laa...need some advice.

Miss Moon said...

Azie ,

aku mmg sonok tgk dia join aktivity cenggini . Then nerseri dia akan wat aktiviti mandi kolam ..kolam cetek je tapi utk sekadar bebudak nih nak mandi manda ley la . Atleast ada attraction utk dia pegi nerseri .

Pasal antar anak ke sekolah ..masing masing ada pendapat sendiwi . Cam aku ..aku tahu aku takkan ada masa 100% utk ajar dia semer benda . Atleast masa kat nerseri dia akan di ajar ABC 123...ajar solat ...ajar doa doa n most important isk dia di ajar utk bergaul n berkawan ..

masa cikgu nerseri tew kata nanti isk kena join kelas ...aku kena bayar yuran blajar . aku pun heran kan asal plak dia kan baru 3 tahun ...but then aku nampak logic nye . its more to play school...playing n learning . Jadual dia sampai tghari je blajar ....then mainnnnnnnnnnnn . atleast dia dah di expose pada cara cara belajar .

nerseri tew ada bagi timetable ...menu makanan n semer la . Aku suka sebab aku nampak nerseri tew ada usaha la ..n macam dia org wat kije dia org la kan .

kadang aku gie gak tgk apa isk wat . Aku nyorok la sket ...and aku nampak dia ok ngan kawan kwan dia . He can follow the rule . tapi kat umah dia tiun lain sket hahahhaha ....well he is only 3 kan .Tak ley nak letak harapan tinggi menggunung . every child is special in their own way . just give em time n space ...let them grow up in their own time frame .

Aku harap nanti bila aku pindah salak adalah nerseri yg bagus cenggini .

mummy danish said...

happy nye isk dgn beg ijau dia tu..excited sgt kan moon rasanye bile tgk anak kita kat atas pentas cam tu..xsangka dorg ni kat rumah cam manja2 lagi tp bile kat school mcm2 dorg blh buat . Bravo Isk!!

gEe said...

bila tgk anak kt atas pentas wt performance..sure dlm ati trdetik..dh beso dh anak aku..kn?..kene lak mak-mak ati yg sgt fragile mau meleleh ayor mate..wpun tu it just a kanak2 perfomance..ate hati ibu...standet la kan..cmtu gk bila gee tgk isk ..he's really look dh big boy..kene lak dh jd abg..hehehe..another 1yr ayyaz's turn lak..ntah cmne la pulak pe'el nye..
yg nyatanye tgk dak2 perform mmg menghiburkan..rajin2 blaja ye abg isk..dh dpt hadiah tuuu

Kasih Aleeya said...

moon aku komen lg skali..sbb geram nyer tgk pipi isk..'ketat' dan 'sendat' kan pipi dier?haha..aku x leh tahan tgk muker happy+bangga isk tu.. isk dia mmg dari dulu good boy!! cayang isk... time ni lah tgk gelagat anak biler dia dok kumpul2 ngn friends dia kan moon...

genny said...

moon...huhu nak nanges le tgk gmbr2 isk kat atas pentas tu..huhuhu..mak emo le aritew sbb nuqman wat hal huwaaa!!!mak frustttt...ckgu dia cakap nuqman la yg paling kuat joget kt blkg pentas tu..skali tanak naik pentas..mak frusstttttt lagiiiii...

pwesen pun dia tanak naik amik..rasanya dia panik kot tgk budak ghamai sgt...mak pun pening tgk ghamai sgt budak turun naik dewan tu..

sbb geram sgt kan..masa balik tu singgah mcd..beli mcd pastu tayang kat nuqman hahahhahaa vley gitew??mmg jht gilo la mak pak nuqman time ni..abah tunjuk fries..maknye tunjuk sundae..hahahahha...tapi mak jahat kejap je la dlm keta..smp umah mak bagi le...

mak punya frust smp malas nk buat entry tew..huhuhuu..entry gmbr nuqman ada kat tangga je lah ng pgg pwesen dia uwaaaaaa!!!

nuqman ni poyos tau!joget2 kt blkg suh naik pentas tanakkk!ummi gerammmm nihhhh...

Mama Mia said...

sungguh la hensem isk nih. Cop boleh. hehehehe..tak sabar nak masukkan mia sara plak ke school. Da h besar kan. Rasa cam sekejap jerk. nanti dah besar sikit pandai la menari sakan time konsert. ehehehe..

elevenapples said...

Isk is soooooooo handsome!! Comel sangat..!!

Baca entry Moon ngan tengok gambar2 tu cam dah tak sabar sabar nak antar Sofiya pegi school umo 3 tahun nanti.
Skang pon kesian je cam takde kawan kat rumah. Dok asik main toysss je manjang. Tak berkembang minda anakanda.

Nama Sutan Iskandar bin Sutan Mahmood tu akan terus menggegar kat mana-mana. Percayalah.. hehe...

ila de cute said...

ohhhh so sweet... ni yang tak sabar nak antar syahmi pi school cenggini gak...ada convocation... heheh school syahmi yg skrg takde cam ni...seronok kan...mesti bangga...kalau ila pun sure sengih je sepanjang masa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...