Showing posts with label crochet. Show all posts
Showing posts with label crochet. Show all posts

Saturday, February 18, 2012

Mood mengkait udah mari

hiks yer ke ...3 4 hari je mari nya pun pastuh dah hilang hahahahhah . Sebab benang dr Turki udah sampai kan makanya mengeletis la nak tgk cam na hasil nya ...hu hu sangat best kay ...lembut je benang nya nak mengkait pun licin je hahha

smart kan ...1 utk girls n 1 utk boys ...yg fink tew beli 1 pack ada 4 ...tp my bos dah beli 2 ketul and ai ada baki 2 ketol ...nih tgh duk pikir apa nak buat nehhhhh hu huuuuuuu

sangat sweet kan ....dah buat buat terus rasa cam wahhhhh lawa nyaaaaaaaa hahha perasannn
buat bunga pun cantek sebab benang nih gumuk gumuk so bunga tew kembang semangkuk ...beanie hat nih not for sale ...im making this utk adiah pada member yg baru lahir kan baby ....sweet tak beanie hat nih semer .

Benang kaler biru tew ada lagi 2 ....ai reserved pada someone neh ...last time dia ada YM moon tanya ada benang tak ...ai bgtau dia nanti benang sampai ...pastuh ai totally lupa dah apa nama dia ....

u ...kalau u baca please YM me ya ...

Wednesday, August 17, 2011

cekak kait




Hasil duk mengkait setiap kali pas sahur .....sowi ek kebanyakkan nih dah ada tuan ...nanti moon upload kat FB ...

and i dah tak amik order ....sebab dah tak sempat . Nih pun ada lagi org punya in da making

sengal habih la jari2 duk mengkait hahahhahahah ....cam na ley terjebak kait kait neh . Well ai kan ala ala makcik2 kan hhahahhaha wah makcik gitew ...so mmg tingin sangat nak blaja kait kait neh plus arwah mak dulu mmg terrer ...so cam rugi plak kalau anak tak mewarisi kan ...chewaahhh ....so ngan gigih nya mintak MIL ajar kan ...so dah tahu basic mata air ...and etc

Apa lagi terus cari cikgu nom 1 ...sapa lagi kalau bukan cikgu U tube hahhahah ...jenuh la tgk video ...jap jap play jap jap pause ....

so skrg nih mmg banyak sangat benda ada kat internet ...cuma antara kiter nak ngan tak nak je ...so ladies sekalian meh la kiter merajin kan diri ....hahahhaha and kalau ada masa lebey ley la buat hahahhahahah
Dengan ini semer nya suda SOLD OUT ...maaf Moon dah tak dapat terima any order ...kang tak sempat kang pakai raya





Monday, July 11, 2011

Benang spesis berbulu utk di jual


ini benang sudah sampai ke tangan ai tadik di hantar oley Turkey nyer posto ...so mak nak pakai 2 atau 3 je so ada 5 utk di jual
ok nih spec dia

Fiber Content : 65% Acrylic, 35% Nylon
Needle Size : 6 mm
Color : White, Fuchsia
Main Color : Pink
Brand : ICE
Weigth Type : 4 Medium: Worsted, Afghan, Aran
Length : 110 meter
Weight : 50 gr.

Im selling this mulah mulah aje RM 10 seketui
1-
2-
3 -
4-
5 -

tak cukup tergoda ? ni sampel dia kalau kowang pandai kait baju ke shawl ke cardigan ke ...blanket ke





ada lagi ada lagi





BENANG SILVER YG METALLIC HABIS



yg ni last week sampai ...so Oja u punya cekak lambat sket sebab ai tak jadi anta warna kelabu tew ...ai up sket tuka ngan benang import neh hahhahahah silver habissssssssss

so nak jual 3 ketul je benang nih ....so im selling rm 13 seketol ...mulah mulah ...

Fiber Content : 50% Nylon, 50% PolyesterColor : SilverMain Color : SilverBrand : ICEWeigth Type : OtherLength : 100Weight : 50 gr.

1 -
2 -
3 -

Tuesday, June 21, 2011

benang padlepop

hahhahah suka tgk benang nih rasa ceria je n plus fenin tgk benang bertukar tuka kaler masa mengait akakkaka but suka suka suka .............

benang tew berkurangan sebab Moon buat topi nih utk cik yaya

nanti moon snap kan gambo topi yg dah siap cik yaya pakai ...sangat comey ...cam nak makan ice cream padlepop je rasa hahahhaha ...

Sabtu Ahad adik sutan balik cuti ...so kami pun wat la project tat pada hari ahad ...walaupun rupa dia tak cun cam my sis nyer tat sebab gara gara tukang buat sangat la tak penyabar org nya akakkakakak maka sedikit tertumpah2 kat tepi ...tapi rasa sangat tip top ...kalau gie kedai nih mmg kena RM 1. 50 la sebijik ...nih buat sendiri puas hati makan ....burpppp
by monday semer 30 biji tart habis .....laku u ....akakakka

Cekak rambut kait yg tinggal ..

ini je yg ada ...RM 10 saja ....cekak adalah anti patah ....jgn ketuk ngan pisau laks ...


ALL CEKAK DAH SOLD OUT !!



hijo lumuts
SOLD to Mimy

kelabu asap
SOLD to Nobita

Oren orange
SOLD TO KAK ROZANA

putih nur kasih ( tetiba hu hu )
SOLD TO KAK ROZANA
made from this yarn ...

puan puan adik adik n abang abang ...ini aje yg tinggal hokey ...cepat2 saya nak habis kan niih sebelum 2nd batch kuar hahahha fengsan mak nak mengait malam malam ....ada dalam 18+ order ...akakkakak

pak sutan telah mengsponsor membeli 3 dozen cekak akakakkak dia plak yg excited suh kuarkan utk edisi raya muahahhahah

bunga padlepop nih mendapat sambutan yg sangats la sangat bagus ...tp mak udah kehabisan benang kaler2 nih sebab mak telah pakai utk buat topi utk cik yaya which i love so much ....so ai dapat dalam 5 je ...so nanti la ek ai open for sale ....3 dah ada org booked.

kalau anak anak dara kowang pakai jadi cam niih la
bunga duk di tepi ...ley tukar nak di kiri or di kanan
maaf yer model saya nih mmg menghayati watak


Maaf ai tak dapat amik order banyak2 sebab ai sorang je yg mengkait ...pastuh tak pandai plak kan ...budak baru belajar so amik masa sket la kan akakkaka

TQ for all your support .



Monday, June 13, 2011

for sale

nak tgk detail sila ke FB Moon kay ...tq

Since ramai yg bertanyakan pasal scarf rambut yg cik yaya pakai tew maka mak pun open la for sale ...muahahhaha

ada dalam 10 scarf rambut ...yg ada bunger . Ai jual yg bunga satu je sebab pn moon amats la tak sempat nak kait 2 bunger hhahahhahah ada 10 lagi lom di gam kan lagi hahhaha

ps : scarf rambut nih adalah anti patah ..insyaallah kalau di kepak sket2 tak patah ....ai dah try lurus kan ia n ia tak patah ...kewlll


crochet headband pun ada lagi balance hari tew so mak nak jual ke semua nya ...nih tak sempat lagi nak resize n add details pada picture ...so harap saba menanti ya .
dalam proses
bunga yg dah ready

Friday, June 03, 2011

Benang kait Import for sale

Zig zag white polyamide


Fiber Content : 100% Polyamide
Needle Size : 5 mm
Color : White
Main Color : White
Brand : ICE
Weigth Type : 4 Medium: Worsted, Afghan, Aran
Length : 150
Weight : 65 gr.

4 ketol available ....RM 14 each including postage
1- SOLD k sharifah
2-
3 -
4 -








Lase Cotton Turquoise Mercerised Cotton



SKU : fnt2-15326
Fiber Content : 100% Mercerised Cotton
Needle Size : 4 mm
Color : Turquoise
Main Color : Turquoise
Brand : ICE
Weigth Type : 3 Light: DK, Light, Worsted
Length : 125
Weight : 50 gr.

5 ketol available ....RM 10 each including postage
1-Sold ( k pah)
2-Sold ( Amy JB)
3-
4-
5-




Metallic Black Silver Acrylic Lurex


Fiber Content : 75% Acrylic, 25% Lurex
Color : Black, Silver
Main Color : Black
Brand : ICE
Weigth Type : Other
Length : 200
Weight : 50 gr.

5 ketol available ....RM 10 each including postage
1 - SOLD - k sharifah
2 - SOLD-k sharifah
3 - SOLD- k sharifah
4 - SOLD k pah 4 - SOLD Amy JB

sapa berkenan please mail me at munirah301@yahoo.com or YM me ke PM me kat FB ke ...

saya bukan berniaga benang yer puan puan . Tapi sebab dia tak jual in small quantity maka mak kena la beli dozen2 cam tew ...maka nya banyak la lebey nak goreng wat mee mamak basah pun tak ley kan so ai share la ngan kowang kot kot kowang pun berminat kan kan kan ...

the price that im selling is lagi murah compare ngan kowang beli sendiri atau kat site menjual benang yg lain ...even kat kedai kait sungei wang pun tak der benang nih . Nak nanges masuk2 tgk benang harga rm30 seketui iyarkkkkk...pastuh duk belek2 benang mahai terus tauke tew point kan sana ada benang murah2 ...cam dia ley baca je muka mak berkerut2 tgk benang semer rm30 keatas ...ada satu tew RM 50 utk 100 gram ...mak fengsannnnn

so buzz me kay ..

asal ia mahal ...
benang import kak misti la mahal naik kapal terbang dr Instanbul Turkey ke Mesia ..

nak carik kat sini mmg payah ...so kalau sekali sekala nak merasa benang mahal meh la ...bru la setiak mengkait di sertakan zikir bagai ekekke

enjoice

makcik Moon mengcrochet lagi



topi fink dari Bali Cotton Yarn

ongoing project utk siap kan baby blanket ....super soft baby yarn


kupiah utk abg Isk ...hahha 1 size fits all sebab daddy pun muat . Ha sapa nak n berkenan benang nih plz let me know ya ai ada banyak hhahha tak der la banyak adalah 4 ketol kalau sapa nak RM5 satuw ...oh ya kupiah nih not for sale ekekek
yey abg isk ada banyak sangat kupiah / topi ekekke

ni benang cotton dr Turkey ..suka sangat sampai naik juling mata duk kait nih sebab kaler dia meriah gilers u olsssssssss

skrg dalam proses membuah 30 bunga ...yerp 30 ...untuk apa Moon ? Ha nanti kan ek ...dalah hotak cam cam nak wat ....nanti semer dah siap ai open for sale ya ...

sian Isk jd mangsa, masa nih si Yaya dah tido . So takkan ai nak pakai amik gamba sendiwi kan so Isk la terpaksa akakkakakakak
nih utk puan moon pakai di umah hahhahah budget cute la tew akkakakakak
ada sesapa berkenan nih tak kalau ada org nak ai ley buat kan ...
ok la semer ...penat Isk layan mummy nih ....Isk nak tido jugers la