Showing posts with label AL SDII. Show all posts
Showing posts with label AL SDII. Show all posts

Monday, August 06, 2012

Ai dah cuba AL SD2 nih




My dear friend yg introduce benda nih ...almaklum la akak nih kan agam org nya ..dah la berangka Arab ...plus berisi sket mmg mok mok la nampak nya ahahhahah . Ari tew ai amik pil hormon n kesuburan maka nya mmg mencanak2 la kan ...makan idak la berselera sangat pun tapi mmg nampak la bila naik penimbang umak ai asal berat cam nih ....rosak ka penimbang nih ...hahahhaha . Sangat tensen hokey sebab suar pun jadi ketat ...nak nanges pun ada ...muka pun bulat cam tembikai .......

So Lenny msg bgtau moon aku dah drop 3 kg ...ai pun cam eh ye ke len nko wat cam na nko makan apa ...terus bertubi2 soklan tanya kan ....and sekarang nih dia dah drop total 5 kg

Doc pun kata kan kalau pompuan dia nak conceive kena la reduce kan weight ...ok doc saya faham .......sebab tew la gigih nih nak kasik turun sket berat

So dah dekat sebulan tak makan nasik nih ...ada la culas jugaks makan 2 3 mulut hahhaha . Kalau org lain i tell u 1 tin susu tew drop up to 5 kg ....so ai nih drop berapa hahahhah bagus kan soklan tew ....ai yg spesis lemak beruang kutub utara nih yg lemak grade A baik punya mmg lambat la turun n liat kemain . Pesen lemak yg terlalu baik n tepu sampai susah sket nak hanco hahhahahah sapa sama cam saya angkat tangan hahahha

Moon teringat my housemate dulu ...dia ada nak pegi reunion sekolah ....4 hr dia tak makan nasik ......kemain susut badan dia ....walhal dia bedal roti je kalau nak kira roti=nasik gaks kan tapi tew la untung org cam tew ........ooo ya ai berapa drop ...1 tin ai drop 2.5kg only hahahha ok la tew dr tak drop langsung kan ...kalau bangun , makan , kerja ...tido sama gaks kan .

Tapi ai jeles ngan org lain yg ley drop sampai 5 - 6 Kg 1 tin .........wah hebat la .......dengkiiiiiiiiiiiiiii . Tew la Leny kata lain org lain tindak balas nya ...kalau sapa yg gemuk air mmg cepat turun ...habis ai nih gemuk isi atau gemuk lemak nih .........misti lemak terlalu tepu neh ...



So bila makan ALSDII nih tak ley makan nasik ....n carbs ...yg lain nak bedal pun tak pa ...kalau larat habis kan ayam sekor pun vley ...tapi mampu kah habis kan sekor ayam . Makan KFC 2 ketul tew pun dah full hahahha

So pengalaman ai makan nih 

- Rasa dia kalau dr 1 - 5 ai kasik 3 hahahhah sebab dia rasa susu yg berfibre n ada rasa vanilla n hujung2 rasa green tea ...tapi ai ok je ley je telan laju2 ...wat ngan air sejuks akakkakaka . memula cam payah gaks nak telan tapi tekad nak gaks kuwus sket kan .......lama lama ok je

- Lapar tak .........nih ai tak tahu cam na benda nih works . sebab MMG TAK LAPAR ...ai spesis hantu nasik nih pun ley jd hairan sebab tak lapar .......napa ekkkkkkkkk .........kalau tak ..kalau sehari tak jumpa nasik habis la moody satu hari ...mengigil semacam ...pak sutan pun takut nak kaco sebab ai lapa nasik punya pasal terus bad mood dah persis nak telan org pun ada

- So bila perut dah penuh maka tgk mknan lain pun tak bernafsu ...tgk ice cream Mc D pun cam ...tak pa la lain kali ley makan ...nampak nasik lemak pun cam ok la next time la .... kalau gie tebe'ng jugoks ( paksa jugaks ) mmg overload la .

- Bulan poser berbuka minum susu nih ...then pas solat makan la ayam ke ikan ke nugget ke sosej ke telor ke ...apa je janji bukan karbohidrat .....sebelum tido kena minum lagi tp im too full ai tak amik dah ...sahur minum lagi .........siang ok je idak la lapar ...standard la kan lapa bulan poser . Kalau makan nasik 2 pinggan masa sahur sama gaks kan ptg2 lapar jugaks kan kan kan ....

 mkn cam nih pun ley kenyang giler hokey ....

- org kata alaaaaaaa kebulur la kalau amik susu nih ......hish idak la sampai kebulur ........kalau lapa makan laaaaaaaa tp makan secara sihat ...kurang kan gula ......so banyakkan makan makanan yg berkhasiat .......so slowly kita akan didik perut kita utk terima makanan yg sihat n berzat ......


nih ai baru masuk tin ke 2...tapi kalau anda bendera jepun ...tak yah minum susu nih ya .......hahahhahah . Ai bila tgk gamba2 org yg punya la ramai yg kurus sangat jelesssssssssss hahahahh tak kira nak dengki jugakssssssssssss
tgk ........kalau akak nih mampu misti kita pun mampuuuuuu ...yakin bolehhhhhh ...walaupun berat dah tak turun sangat tp suar yg punya lama berlipat tew ley masuk dah hahahhah suka nya ........pastuh baju jubah yg yg pakai raya 3 thn lepas pun dah ley masuk ...tp kena kasik skettt lagi turun baru nampak elok .......terus syok sendiri

Ai bukan la nak ramping gilers janji tak la nampak agam sangat ......nanti kan cekedeng sangat pak sutan tak suka cam na hahhahahahhahahhahaha .......auwwwwwww big girls dont cry . So tak der la nak mkn susu nih forever n ever kan janji once dapat berat yg di ingini anda ley stop ......

so ai dah cuba , so kalau org ckp apa apa pun ive tested myself and ai pun puas hati ngan AL SDII nih ...jap ek ai cr gamba ai hahahha ....malu nyaaaaaaaaaa nak letakkkkkkkk

 AFTER 1 week

nih amik lepas ngam ngam habis 1 tin hahahah ..dlm masa seminggu ...masa nih timbang drop 2.5kg je tp ok la kan akakakka ( habis la kalau laki mak tgk gamba nih misti kena kutuk sebab amik kat tandas hahahahhahah tak pa la janji nak tunjuk bukti akakkaka )

BEFORE

Jap cari gamba sebelum ....masa sebelum nih ai sangat mok mok hokey ...gerun tgk gamba sendiwi . hish masa nih mmg ntah napa la mmg montel sungguh ...jenuh cr baju besar ...huk hukkk siap nampak spare tire lagi hishhhhhh buruks lariktekupmuka...rasa nya nih la rekod paling mok mok utk tahun 2012 nih .........nih 1 or 2 week before dikenal kan ngan AL SDII nih ........ada lagi sekeping gamba yg maha buroks tp kalau ai letak harus ai dah tak tulis belog dah pas nih ....gamba atas tew nasib la jugaks dpt kaver ngan beg ........sedih hokey .


Tp seminggu lebey nih ai under medication so ai stop japs ...tp ok la nafsu mkn tak der la besar sgt n ley kontrol mkn ...berat pun tak naik ..

So sapa nak tahu lebey lanjut pasal ALSD II nih ley email kan Moon atau pm kat FB ke  ..........jom cuba .......kalau nak ai ley posto kan je . Leny kata benda nih sangat laku n cpt habis ....tew la kan benda baik semer org nak ...mak dia pun makan . Sekarang mak dia dah drop 6kg ++ and dah tak sakit lutut dah ...tumit pun dah tak sakit dah bila jalan ........Len ...aku jeles ngan mak nkooooooo


gamba bawah nih adalah gamba lenny ...makan hati je nengok ssebab dia ley muat baju kawen 7 thn lepas ...





Blogger Lenny said...
this product mmg sangat bagus... kalau tak bagus and berkesan kami2 tak kan promo punya...

ramai antara customer2 kami yg dah try... mmg gembira ngan result dier.. tak kisah lah dari segi penurunan.. ataupon dari segi ukur lilit...

ada sorang customer tuh.. dier turun setin 2 kg.. maybe org cakap.. alah sikit je... tapi.. bila pegi fitting baju raya... kene ALTER balik pasal ukur lilit sangat turun.. and bila dier balik selongkar lemari jumpa jeans lama (lama bertaun2 tuuu tak bleh pakai..) zasss.. dier try.. masukkkk terus!!!! haaaaa.. mmg happy sangat dier pastuh..

so kalau nak try.. silalh email kak moon... insya Allah mmg akan mendatangkan hasil yg bagus!

  


nih adalah gamba Mak Lenny ....hebat la makcik ley drop banyak . Len kata mak dia kan dah berusia tak der la utk cantek ke hapa tapi utk kesihatanan . Sebelum nih jalan pun sakit kaki sakit lutut ...pas minum nih drop banyak pastuh siap ley jalan kaki gie masjid . Pas nih nak kasik my mil  la plak try sebab sian mama sakit kaki dah tew