Monday, August 06, 2012

Ai dah cuba AL SD2 nih




My dear friend yg introduce benda nih ...almaklum la akak nih kan agam org nya ..dah la berangka Arab ...plus berisi sket mmg mok mok la nampak nya ahahhahah . Ari tew ai amik pil hormon n kesuburan maka nya mmg mencanak2 la kan ...makan idak la berselera sangat pun tapi mmg nampak la bila naik penimbang umak ai asal berat cam nih ....rosak ka penimbang nih ...hahahhaha . Sangat tensen hokey sebab suar pun jadi ketat ...nak nanges pun ada ...muka pun bulat cam tembikai .......

So Lenny msg bgtau moon aku dah drop 3 kg ...ai pun cam eh ye ke len nko wat cam na nko makan apa ...terus bertubi2 soklan tanya kan ....and sekarang nih dia dah drop total 5 kg

Doc pun kata kan kalau pompuan dia nak conceive kena la reduce kan weight ...ok doc saya faham .......sebab tew la gigih nih nak kasik turun sket berat

So dah dekat sebulan tak makan nasik nih ...ada la culas jugaks makan 2 3 mulut hahhaha . Kalau org lain i tell u 1 tin susu tew drop up to 5 kg ....so ai nih drop berapa hahahhah bagus kan soklan tew ....ai yg spesis lemak beruang kutub utara nih yg lemak grade A baik punya mmg lambat la turun n liat kemain . Pesen lemak yg terlalu baik n tepu sampai susah sket nak hanco hahhahahah sapa sama cam saya angkat tangan hahahha

Moon teringat my housemate dulu ...dia ada nak pegi reunion sekolah ....4 hr dia tak makan nasik ......kemain susut badan dia ....walhal dia bedal roti je kalau nak kira roti=nasik gaks kan tapi tew la untung org cam tew ........ooo ya ai berapa drop ...1 tin ai drop 2.5kg only hahahha ok la tew dr tak drop langsung kan ...kalau bangun , makan , kerja ...tido sama gaks kan .

Tapi ai jeles ngan org lain yg ley drop sampai 5 - 6 Kg 1 tin .........wah hebat la .......dengkiiiiiiiiiiiiiii . Tew la Leny kata lain org lain tindak balas nya ...kalau sapa yg gemuk air mmg cepat turun ...habis ai nih gemuk isi atau gemuk lemak nih .........misti lemak terlalu tepu neh ...



So bila makan ALSDII nih tak ley makan nasik ....n carbs ...yg lain nak bedal pun tak pa ...kalau larat habis kan ayam sekor pun vley ...tapi mampu kah habis kan sekor ayam . Makan KFC 2 ketul tew pun dah full hahahha

So pengalaman ai makan nih 

- Rasa dia kalau dr 1 - 5 ai kasik 3 hahahhah sebab dia rasa susu yg berfibre n ada rasa vanilla n hujung2 rasa green tea ...tapi ai ok je ley je telan laju2 ...wat ngan air sejuks akakkakaka . memula cam payah gaks nak telan tapi tekad nak gaks kuwus sket kan .......lama lama ok je

- Lapar tak .........nih ai tak tahu cam na benda nih works . sebab MMG TAK LAPAR ...ai spesis hantu nasik nih pun ley jd hairan sebab tak lapar .......napa ekkkkkkkkk .........kalau tak ..kalau sehari tak jumpa nasik habis la moody satu hari ...mengigil semacam ...pak sutan pun takut nak kaco sebab ai lapa nasik punya pasal terus bad mood dah persis nak telan org pun ada

- So bila perut dah penuh maka tgk mknan lain pun tak bernafsu ...tgk ice cream Mc D pun cam ...tak pa la lain kali ley makan ...nampak nasik lemak pun cam ok la next time la .... kalau gie tebe'ng jugoks ( paksa jugaks ) mmg overload la .

- Bulan poser berbuka minum susu nih ...then pas solat makan la ayam ke ikan ke nugget ke sosej ke telor ke ...apa je janji bukan karbohidrat .....sebelum tido kena minum lagi tp im too full ai tak amik dah ...sahur minum lagi .........siang ok je idak la lapar ...standard la kan lapa bulan poser . Kalau makan nasik 2 pinggan masa sahur sama gaks kan ptg2 lapar jugaks kan kan kan ....

 mkn cam nih pun ley kenyang giler hokey ....

- org kata alaaaaaaa kebulur la kalau amik susu nih ......hish idak la sampai kebulur ........kalau lapa makan laaaaaaaa tp makan secara sihat ...kurang kan gula ......so banyakkan makan makanan yg berkhasiat .......so slowly kita akan didik perut kita utk terima makanan yg sihat n berzat ......


nih ai baru masuk tin ke 2...tapi kalau anda bendera jepun ...tak yah minum susu nih ya .......hahahhahah . Ai bila tgk gamba2 org yg punya la ramai yg kurus sangat jelesssssssssss hahahahh tak kira nak dengki jugakssssssssssss
tgk ........kalau akak nih mampu misti kita pun mampuuuuuu ...yakin bolehhhhhh ...walaupun berat dah tak turun sangat tp suar yg punya lama berlipat tew ley masuk dah hahahhah suka nya ........pastuh baju jubah yg yg pakai raya 3 thn lepas pun dah ley masuk ...tp kena kasik skettt lagi turun baru nampak elok .......terus syok sendiri

Ai bukan la nak ramping gilers janji tak la nampak agam sangat ......nanti kan cekedeng sangat pak sutan tak suka cam na hahhahahahhahahhahaha .......auwwwwwww big girls dont cry . So tak der la nak mkn susu nih forever n ever kan janji once dapat berat yg di ingini anda ley stop ......

so ai dah cuba , so kalau org ckp apa apa pun ive tested myself and ai pun puas hati ngan AL SDII nih ...jap ek ai cr gamba ai hahahha ....malu nyaaaaaaaaaa nak letakkkkkkkk

 AFTER 1 week

nih amik lepas ngam ngam habis 1 tin hahahah ..dlm masa seminggu ...masa nih timbang drop 2.5kg je tp ok la kan akakakka ( habis la kalau laki mak tgk gamba nih misti kena kutuk sebab amik kat tandas hahahahhahah tak pa la janji nak tunjuk bukti akakkaka )

BEFORE

Jap cari gamba sebelum ....masa sebelum nih ai sangat mok mok hokey ...gerun tgk gamba sendiwi . hish masa nih mmg ntah napa la mmg montel sungguh ...jenuh cr baju besar ...huk hukkk siap nampak spare tire lagi hishhhhhh buruks lariktekupmuka...rasa nya nih la rekod paling mok mok utk tahun 2012 nih .........nih 1 or 2 week before dikenal kan ngan AL SDII nih ........ada lagi sekeping gamba yg maha buroks tp kalau ai letak harus ai dah tak tulis belog dah pas nih ....gamba atas tew nasib la jugaks dpt kaver ngan beg ........sedih hokey .


Tp seminggu lebey nih ai under medication so ai stop japs ...tp ok la nafsu mkn tak der la besar sgt n ley kontrol mkn ...berat pun tak naik ..

So sapa nak tahu lebey lanjut pasal ALSD II nih ley email kan Moon atau pm kat FB ke  ..........jom cuba .......kalau nak ai ley posto kan je . Leny kata benda nih sangat laku n cpt habis ....tew la kan benda baik semer org nak ...mak dia pun makan . Sekarang mak dia dah drop 6kg ++ and dah tak sakit lutut dah ...tumit pun dah tak sakit dah bila jalan ........Len ...aku jeles ngan mak nkooooooo


gamba bawah nih adalah gamba lenny ...makan hati je nengok ssebab dia ley muat baju kawen 7 thn lepas ...





Blogger Lenny said...
this product mmg sangat bagus... kalau tak bagus and berkesan kami2 tak kan promo punya...

ramai antara customer2 kami yg dah try... mmg gembira ngan result dier.. tak kisah lah dari segi penurunan.. ataupon dari segi ukur lilit...

ada sorang customer tuh.. dier turun setin 2 kg.. maybe org cakap.. alah sikit je... tapi.. bila pegi fitting baju raya... kene ALTER balik pasal ukur lilit sangat turun.. and bila dier balik selongkar lemari jumpa jeans lama (lama bertaun2 tuuu tak bleh pakai..) zasss.. dier try.. masukkkk terus!!!! haaaaa.. mmg happy sangat dier pastuh..

so kalau nak try.. silalh email kak moon... insya Allah mmg akan mendatangkan hasil yg bagus!

  


nih adalah gamba Mak Lenny ....hebat la makcik ley drop banyak . Len kata mak dia kan dah berusia tak der la utk cantek ke hapa tapi utk kesihatanan . Sebelum nih jalan pun sakit kaki sakit lutut ...pas minum nih drop banyak pastuh siap ley jalan kaki gie masjid . Pas nih nak kasik my mil  la plak try sebab sian mama sakit kaki dah tew

33 comments:

Ammyzyliyana said...

Wow...!!!! Dah susut la Moon...

Miss Moon said...

kannnnnnnnnnnnnn

malu nya tgk gamba montel n maha cute tewwwwwwwwwwwwwww

rasanya kalau cuba lagi 1 tin nih harap akan drop lagi tapi kena habis kan 1 cycle ubat doc dulu nih

ratna said...

Cekalkan hati...mesti berjaya turunkn berat. Good luck!

hasniza-mrstuah said...

harga brape kak moon 1 tin?

Miss Moon said...

dear 1 tin RM 180

Bibu Wilda said...

waaah nampak beza..keep it up moon!!

Haris Zuhaina said...

As Salam. Kak nak tau 1 tin tuh brapa kg? blh tahan lama mana tuh?

Haris Zuhaina said...

As Salam. Kak 1 tin tuh brapa kg? tahan lama mana tuh?

Miss Moon said...

Haris harga dia rm 180 utk seminggu . Majoriti turun 3 - 5 kg 1 tin and ada yg turun sampai 8 kg ...wow hebat kan cam na la badan dia org ley hanco kan lemak cam tew punya senang ........dengki nyaaaaaaaaa

Haris Zuhaina said...

Hmm, rasa nak bli lah. tp tgu gaji ni mask dlu.. huhuhuu.. letih exercise, aiq bergelen tp tak turun2.. km pun nk conceive jg.. dia ada kesan dak utk benih? risau nak makan poduk2 kuruih nih tkt ada sampingan pada kesuburan kita ni..

Miss Moon said...

Haris u nih lelaki ke pompuan akakkakaka ..........sori tanya

dia protein soya

ati said...

wow!sungguh kejelesan melanda i la kak moon...i pun jenis lemak tepu terbaik gak nih,susah benor nk turun..

Haris Zuhaina said...

pompuan lah.. huhuuh
masa lps bersalin kuruih.. tp nak bg susu badan banyak makan tidoq.. dari 38 dah almost 70 dah ni.. nak slt pun ssh... ada amik herbalife.. tp mahai, trs stop.. exercise kediri, tp gagal..

Miss Moon said...

ekekekkek sory sebab u sebut benih kan terus ai pikir 2 kali ,.,..akakkakak

kak moon pun nak conceive jugaks nih ....pompuan nih susah ..kadang bila lemak kat perut kita terkumpul ada kemungkinan dia himpit ovari kita n menyukar kan proses kehamilan . Nih doc pakar yg explain ...n ada faktor2 lain jugaks n kadang ley ganggu hormon jugaks .

Cam moon skrg tgh amik hormon jugaks ....ai suka baca blog dr hamid arshat ...ada banyak advice dia

kadang bila pompuan gain weight , period pun effect ....n stress pun ley kaco ....mcm mcm kannn

Haris Zuhaina said...

akekekeke
nak sebut kesuburan, p sebut benih plk..
ha, mmg pun gumus ssgt dah nih. mr. hubby mmg tak kata apa, tp diri sendiri rasa down sgt, nak2 plk bl nak p bli baju .. malusss sgt.. nak lah nanti sy mail akak ya.. ni gaji nanti ...

mrs kayrul said...

tengah susah hati nie. puasa dah lebih 2 minggu, berat tak turun2 gak..huhuhu


jeles tengok kak moon yang makin kurus nie

Puan Nad said...

kak muni, gile kentang nmpk beza gilos. oklah berat tak turun banyak tp nmpk slim. pe yg penting kita cr baju buka refer berat kan tapiiiiiiiiii measurement bdn kita, btol tak? chaiyokkk...

SangRatoo said...

moon..i dah email :)

Lenny said...

this product mmg sangat bagus... kalau tak bagus and berkesan kami2 tak kan promo punya...

ramai antara customer2 kami yg dah try... mmg gembira ngan result dier.. tak kisah lah dari segi penurunan.. ataupon dari segi ukur lilit...

ada sorang customer tuh.. dier turun setin 2 kg.. maybe org cakap.. alah sikit je... tapi.. bila pegi fitting baju raya... kene ALTER balik pasal ukur lilit sangat turun.. and bila dier balik selongkar lemari jumpa jeans lama (lama bertaun2 tuuu tak bleh pakai..) zasss.. dier try.. masukkkk terus!!!! haaaaa.. mmg happy sangat dier pastuh..

so kalau nak try.. silalh email kak moon... insya Allah mmg akan mendatangkan hasil yg bagus!

Nadiah said...

salam..saya nak komen juga la...saya baru minum AL SDII dah 4hari...semalam saya timbang baru turun 500gram je sebab saya kurang pantang makan.. dah duduk dgn mak kan... bila kata tak nak makan nasi disuruh gak makan dan hasilnya 500gram... ada penurunan juga tapi tak banyak... nnti pas raya saya nak beli lagi 1tin..utk projek ganti puasa + puasa 6...harap2 projek ni jadi...sekarang berat 59.5kg.. projek mau turun sampai 50kg...hehehe... harap-harap berjaya...

kata kak moon betul berat saya dulu 64kg dan saya nak pregnant tapi problemnya period saya tak teratur.....so saya harap tin pertama ni boleh betulkan period saya juga....ameen....

Haris Zuhaina said...

As Salam. Masa turun berat badan tuh, isi jd lembik dak? sound funny,kan :))
Ya lah sblm ni kan gumukssss, means isi badan mmg kejap n mantop.. klu makan is gelebeh dak?

Miss Moon said...

hahah bagus soklan tew

so far ok je kemas je badan .,..cam kak moon berat tak banyak turun but badan jadi kemas n tak lembek ...terus ayam daging jadi ayam kampung ....wahhhhhhhhhh

tang perut yg ala pouch bag nih pun slowly mengempis ...

sebab ia bukan ubat kurus ...ia adalah makanan . Jadi at the same time dia akan cr lemak lemak kita utk di bakar di jadikan tenaga ...

so far ok je dear ekekkek

Haris Zuhaina said...

\0/, ayam kampung, blh jadi ayam dara lah lps nih.. huhuuu kak, mmg wajib saya amik nih.. huhuu blh promote kat memember, tp kena try sendiri dulu.
possible dak badan naik balik bila dah stop consume?

Miss Moon said...

insyaallah tak naik

kecuali kiter makan balik cam tak hengat dunia so mmg akan naik LOL .......

kalau nak just email me ya ...nanti bisa di pos kan aje ......

Lenny said...

ahhahaha.. menyampuk lg...

one good thing yg i perasan about this product, is dier mmg kan fit kan badan kita... elok je nanti..

takyah cakap org lain... myself sendiri... perut nieh dah kuar anak 3 (eh alasan org kuar anak 10 pon elok je kempis kan) harus la bonjol2 kan.. bukan tuh jer.. ni kat belakang ada love handle kiri kanan... tak cukup tuh... perasan tak bila pakai bra... line belakang tuh mcm ada tersembul2 la lelemak.. itu org cakap water retention... I punya teruk.. haish kalau pakai baju confirm nampak lekuk2 yg tak indah tuuu..


alhamdulillah... with ALSDII, badan belakang dah jadik smooth... nak kene tarik2 skit baru lah jumpa lelemak or water retention tuh... love handle dah susut sangat2... perut pon.. pouch tuh makin naik dier dah kurang buncit.. satu lg.. kaki mmg ramai org tegur dah mengecil... hehehhe... pompuan kan.. bab kalau org cakap "eh nampak awak dah kurus lah.." saper tak gembira ye tak???

so apa lagik.. cepat2 email kak moon... kalau ada apa2 masalah nak tanya ke apa ke.. tanya je.. kak moon akan guide all the way... sampai lah capai target idaman..

we're here as your personal consultant... fhheeewwwiiiittt!

Min said...

lepas raya aku nk kurus....nt aku roger ko ya

Ayu Safieza @ Humaira' said...

Assalamualaykumwbh muny...

waaaaaaaa....cousin, both images, u still my comel cousin yg berhati tauhu kan:). Mmg susut sgt2 dah.

Selamat Berpuasa & Aidilfitri..

Really wish to see u, if possible....
Take care muny....


Owh, Mas guna herbalife...not bad too:)

Haris Zuhaina said...

As Salam.
Kak, sy di Hulu selangor. Total up +penghantaran brapa ya? ni nak bank in...
*penah try herbalife, tp mahal n tak mampu nak maintain stok + ada 3 item nk kena concentrate...

Miss Moon said...

salam dear ...

kak moon ley posto kan tapi lepas raya sebab skrg kalau pos pun semer pas raya baru dia anta kan ...

u dah email ke kak moon tak

tak pa u terai dulu 1 tin ...kalau 1 tin ley turun kan 3 4 kg ok la kan . kalau u rasa nak turun lagi u order la lagi sampai la dpt berat n ukuran yg u selesa ....so u ley control berapa tin u nak beli .

tew la ari tew kak moon pun nak beli HL tew tapi pas yg jual tew ckp hishhhhhhhhhhh u nih ebes dah berat giler nih ...ngan muka muka dia kan terus ai ban ...padahal HL tew bagus je tp sebab org tew la terus ai sentap ...ai tahu la ai gemuk sebab tew la ai tanya u ...u nak kata ai gemuk ke hapa tapis la ....sentap tauuuuuuuuuu kan ai dah banned u hahahhah tetiba emo plak ai .......

Haris Zuhaina said...

dah mail. tapi lom mail notification bayaran.. total rm180+7(penghantaran),kan?

Haris Zuhaina said...

Kak, mai no.akaun...

Fadz Lyana said...

kak moon, saye pun mcm kak moon.. turun sket jer.. tapi saye nie cepat putus asa laa.. time raya makan sakan .. xtau la berapa naik dah nie.. huhuhu... mcm ner nak bg kita bersemangat nak kurus ... huhuhu.. ari tu timbang berat 83kg... lepas 1 tin 80.5 jer... budget nak turun banyak kan..sbb mmber pun makan jugak tp dia turun 5kg.. huhuhu jelesssss...

zurulizam said...

salam,
nak tanye...saya baru nk try minum AL SDII..kak moon kata "kalau anda bendera jepun ...tak yah minum susu nih" betul ke kak moon..mmg xleh minum ke kalu ngah period??