Tuesday, August 28, 2012

who's among us tutorial

Ada org tanya cam na nak letak benda merah yg tahu berapa ramai org tgh online tew


ha cam merah cinonet tew ....so u ols cara nya mudah aje ekekkekeke

mula mula sila ke link nih WHO's AMONG US then pilih mana yg sesuai ngan blog korang

dan tekan utk copy html code nya ..

Sekarang sila login blogspot kowang n pegi ke layout  dan Add a Gadjet ..

pilih HTML / Java Script tew ...

pastuh paste kan ..........n save .....

taraaaaaaaaaaa ia akan berada di blog kowang dah .........

So selamat mencuba ya u olssssssssssssssss

8 comments:

peusmemey said...

yayyy dh jd.. tq kak moon

linalucx said...

kak moon,
nape saya try nak copy xdapat yer..

Wawa Tasliman said...

Thank you for sharing kak moon.. :)

ibh_sue said...

Tq juga..Heee..ilmu baru..

qasehqaleef said...

thanx kak moon. leh apply kt blog.

Miss Moon said...

Lina ,

kalau tak ley copy ....klik kat coding tew ....

Ctrl + A utk select all

Ctrl + C utk copy

Ctrl + V utk paste

sofea said...

assalamualaikum. terima kasih, moon. di atas ilmu yang berguna ini. nanti ajar yang lain pulak k. saya share ilmu ni untuk blog sofea jugak k. gambar print scrn sdr..:-)


sofea Jali

syiela said...

nak letak segan la.. kang tgk takde pengunjung nanti :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...