Sunday, August 05, 2012

Mimpi Arwah

Nak share kat sini ....mimpi baik tak pa di kongsi kan ...tp kalau mimpi buruk tak yah di kongsi ...so this one adalah mimpi yg bg Moon adalah mimpi yg sangat indah .

Moon terlelap pas Subuh ..biasa nya pas sahur pas subuh mmg tak tido sebab kalau tido mmg bangun tew rasa nak muntah rasa loya rasa bergelodak perut ...semer la . Tapi tadi terlelap jugaks ..

Masa tew Moon ada kat umah ( tp tak nampak cam my house pun ) pastuh Isk n Yaya bgtau ...mummy Auntie dtg .......me pun cam eh cam na dia dtg ..dia kan sakit ...ai pun cepat2 turun n nampak dia ...

Eh dtg ngan sapa ..meh la masuk ....wahhhhh dah sihat . Eh lain benar la ...hish asal tak bgtau akak Noma nak dtg ...and she just smile n hug me ...mmg beza sangat muka dia ..wajah nya bersih ...putih je . Mata dia bundar ngan bibir yg kemerah merahan but Moon tak ingat pakaian dia ..

Jom masuk bilik baring ...sebab kalau dia dtg mmg slalu dia baring kat bilik bawah . But dia duduk je ...n senyum je ...nampak dia sangat happy ..Sutan pun dtg n ckp eh awak dah call Talib ke lom bgtau Norma dtg ...ha ha lupa ...jap ek Norma akak call Talib ......then dia tunduk . Eh asal Norma ......norma nak jumpa dia tak ...then dia angguk laju2 ....Norma windu dia kan ....then dia angguk lagi ..

Norma tak ley ckp lagi ek ....jap ek akak kasik pen . Norma ley pegang pen kan .

Masa tew ai pun cam happy sangat sebab dia ley jalan dia ley senyum semer cam org tak sakit langsung ...and Moon pun cam happy sangat sebab dah lama tak jumpa dia ...

Moon jenguk dlm bilik n nampak dia duduk diam je ..bila nampak Moon pandang dia ...dia senyum balik ...

Then lagi sekalik Moon jenguk dia dah tak der ...eh Norma dah balik ke .......

Terus Moon terjaga dr tido the terus cari phone nak call Talib bgtau norma dtg ........tetiba baru Moon sedar ...Ya Allah , dia kan dah tak der ....terus laju je air mata nih mengalir ...siap nangis teresak2 Moon tak tahu kenapa . Terus terbayang2 muka dia n senyuman dia ...cepat2 moon tutup mata balik konon nak sambung balik mimpi tapi tak ley ........i cried n then terus tadahkan tangan n bacakan Al Fatihah untuk nya ...

seungguhnya mimpi dan melihat dia dalam keadaan yg sihat cam tew pun rasanya dah cukup sangat n membuatkan hati nih gembira . .


Tulis pasal mimpi pagi tadik , moon teringat mimpi beberapa bulan sudah . Moon ada kakak yg sama ayah tp lain mak n kami tak rapat pun . Dia sakit leukimia n pernah dtg umah kita org dulu ...

dia dah meninggal lama dah ... sebab kan tak rapat jujur Moon katakan Moon mmg terlupa langsung pasal dia . Then one night Moon mimpi dia dtg n just peluk Moon je . Moon terjaga n cam terkejut ...Ya Allah kenapa aku ley lupa yg aku ada sorang kakak lagi .....

Start hr tew mmg Moon lepas solat sedekah kan Al Fatihah utk Mak , untuk kakak dan sekarang utk Norma juga ..

But Moon nak sangat sangat mimpi jumpa ngan Mak ......

sambil menulis nih Moon pun  baca jugaks pasal mimpi2 nih ...so just nak share ngan kowang ley baca lebih lanjut kat sini


15 comments:

Liza said...

Sedeynya akak. InsyaAllah, Norma ditempatkan bersama2 dgn org yg beriman. Saya baru je tau dia ngajar satu sek ngan kawan masa kat U dulu... Norma sgt baik katanya... :)

che'pi said...

Orang kata... kalau dia datang dalam mimpi tu.. dia jenguk kita... sy pun de pengalaman gitu... memang mengalir.

lovelyaramis said...

alhamdulillah..at least moon masih diberi kesempatan jumpa norma walaupun hanya dalam mimpi..semoga Allah menempatkan arwah bersama org2 beriman..amin..
mimpi moon menggambarkan yang arwah tenang di sana..dan mungkin juga di bulan yang mulia ni arwah berkesempatan utk menjenguk kaum keluarga yg banyak membantu dia especially masa dia sakit..
sedihkan bila teringatkan org tersayang yang pergi meninggalkan kita..al-fatihah

cikeyrah said...

touching :( , keyrah pun kadang mimpi arwah ibu & arwah abah . . kadang mereka mcm tau kite rindu kat dia.

Sya Kiffli said...

sis moon...hukhuk...sedihnya baca...

hafiza ayshah said...

maybe kak mun rindu sgt kat dia.. so dia dtg dlm mimpi kak mun.. al-fatihah..

edaleeja said...

subhanallah, Allahu Akbar...kuasa Allah moon..jgn sedih2 ye. sama2 kita sedekahkan pada yang dah pergi. Semoga roh mereka ditempatkan di kalangan orang yang beriman. Amiinn...

ummisofea... said...

org kata kalau dia dtg n xckp...memang arwh dtg utk jmp kita... Alhamdulillah akak diberi kelebihan utk berjumpa dgn dia... InsyaAllah berkat kesabaran dia menanggung kesakitan...dia kini tlh tenang disana... Amin

ummisofea... said...

org kata kalau dia dtg n xckp...memang arwh dtg utk jmp kita... Alhamdulillah akak diberi kelebihan utk berjumpa dgn dia... InsyaAllah berkat kesabaran dia menanggung kesakitan...dia kini tlh tenang disana... Amin

ashamami said...

Dia tersenyum menggambarkan dia aman di sana dan moga ditempatkan bersama2 dgn org2 yang beriman...Al Fatihah. Mmg sedey kan tambah2 bulan yang mulia nih. Namun ramai diantara kita yang panjatkan doa...moga arwah tenang dan damai di SANA.

syalinda johari said...

sedihnya kak, huhuhu.. semoga arwah Norma ditempat dikalangan orang2 beriman..al fatihah...

Anggun said...

owg cakap bulan2 puase nih,memang roh akan balik kew umah tgk kaum keluarga die..tapi kalau kite rindu sangat pn,die akan dtg dalam mimpi kite...sedihnyew bace mimpi akak nih...

Yatie said...

Semoga Norma ditempatkan dikalangan orang yang beriman. Saya juga pernah bermimpi sebegitu, arwah kawan. She looks so pretty and tenang. Pesan dia jangan lupakan dia. Memang takkan lupakan dia. setiap kali teringat kat dia, akan sedekah kan Alfatihah...

Pinkjambu said...

alahai mengalir air mata baca.. alfatihah utk arwah, semoga tenang disana, org kata bulan puasa nih semua dtg melawat ye.. wallahualam..

saya pon teringin nak mimpi arwah mak, tak pernah lagi mak dtg jumpa saya dlm mimpi :(

Fadz Lyana said...

Kak moon, fadz memang follow citer arwah ni kat blog kak moon... skrg dah jarang buka blog sampai lupa dah nak tau perkembangan. Innalillah.. akhirny arwah pergi juga yer.. al-fatihah unt arwah.. so anak dia sape yg jaga kak..mesti dah besar dah kan.. cian dia..