Showing posts with label sarah hughes globe. Show all posts
Showing posts with label sarah hughes globe. Show all posts

Wednesday, July 01, 2015

Sarah Hughes Globe Latest Offer

1) Langsir dah siap

Last weekend Moon pergi ambil langsir yg dah siap. Sebenarnya dah siap lama tapi last week baru berkesempatan nak gie ambil.


kali ni lari dari warna coklat ...warna kelabu. Kalau tak mmg warna tuh je la yg menarik perhatian mata ini. So Ketan rekemen kan koleksi terbaru yg baru sampai dari Spain hahahhahaha.

 
ni la contoh nya. So kita amik la yg sejebon cam ni ...cuma utk bantal kecik tuh masa sale ari tuh kain tuh belum sampai. So moon tukarkan ke kain plain hijau pucuk pisang. 



untuk bilik isk pun moon tempah jugak sebab cam dah lama pakai yg tuh hahahah. Persis tauke sungguh kan every year tukar langsir...yer la dah murahs kan la la la la.

So masa gie ambil tuh sempat la jumpa Madam Sarah n jugak Ketan. Ketan kata ramai yg datang n inform dia org pembaca blog moon n tanya ley dapat BMP tak ( BMP= Blog Moon Price yg hanya di beri pada hari jualan VIP sahaja. Biasa nya 1 hari sahaja) so dia kata ramai yg cam frust la sebab tak dapat beli harga tuh n tak dapat dtg masa hari sale....olo shian sangat. Mostly yg tak tahu adalah yg dapat tahu dari kawan kawan atau sedara mara yg pernah dtg VIP sale.

Sempat la Ketan explainkan apa offer yg tengah on masa bulan puasa ni. Jualan kain sahaja sebab sah sah tempahan mmg dah tak ambil. Last 16 June dah close order dah...Ketan kata your reader punya order saja dah berlambak.



2) Offer during Ramadhan


Ok sempena Ramadhan nih ada offer sampai la penghujung Ramadhan. Kain nih baru baru ya u ols. Sebab ramai yg request nak printed bunga bunga ala english style...maka dia org keluarkan banyak printed. So kain nih selling pada RM 89 tapi sempena Ramadhan yg tinggal dlm 2 minggu lebih ni, dia org mark down kan lagi


RM 25 semeter BUY 1 mtr Free 1 mtr


ha gituuuuuuuuu tak ke pitam u olssssss kain baru lak tuh. Hari tuh sale blog Moon pun harga tak cam ni utk range printed neh

  
 

ni antara nya ya u olssssssss



Yang di bawah nih plak adalah printed yg harga RM89 semeter

RM 89.90  semeter BUY 1 mtr Free 1 mtr

 

 

nanti kalau free2 atau ke Jalan Tar jemput la ke Sarah Hughes GLOBE n naik ke lvl 7. Ada banyak kain kain yg lawa lawa n murah yg pasti nya sangat selesa kat atas tuh hahahha 

Kain paling murah adalah RM 5 , RM 8 n RM10 




3) Utk pembaca blog Moon sempena Ramadhan

Bos dah bagitau sebab ramai yg naik mention nama Moon, maka korang boleh berbuat demikian. Tersedak la ai 2 minggu nih nanti hahahha 


Every Sabtu n Ahad 
4 n 5 July 2015
11 n 12 July 2015


Korang akan dapat flat price. Kain akan di jual pada flat price RM 10, RM 15 n RM 25
Tak kesah la kain apa...yg paling mahal RM25 u olssssssss

So just mention I FOLLOW BLOG MOON

nanti dia org akan slash kan harga. Tapi hanya pada tarikh tuh aje tauuuuuuuuuuuuuuuuu


Nanti bila Moon dah gantung langsir baru n salin sarung kusyen semer Moon share kat sini kay. Tetiba sayang plak nak gantung awal awal sebab sekarang Mek Sarah tuh suka jalan jalan bawak biskut. Kang lepas makan dia pergi lap tangan kat langsir baru ai camnerrrrrrrrr hahahha







Saturday, May 30, 2015

Jualan VIP utk Raya

STICKY POST UNTIL 30 MAY 2015
please scroll down for latest entry

Ramai yg ternanti nanti nih kan




Sorry la sebab Moon pun tak boleh nak bagitau awal awal . Sebab discussion utk sale nih pun baru di buat minggu lepas . Lagi pun ada special preview utk kain kain yg baru sampai dari Spain . So sapa yg dtg nanti boleh beli kain pada harga murah kat Lvl 7 dan masa yg sama dapat menjadi org pertama utk tgk koleksi kain baru yg lebih ekslusif


Moon pun di beri peluang utk tgk kain kain yg akan sampai . Menurut Ketan , kain nih sangat ekslusif  n Moonpunyerblog's reader akan menjadi group pertama utk tgk kain kain nih ...wah sonok sangat kan ..

Moon pun tgh nak siap kan poster nih so get ready ya korang . Untuk mengelakkan kesesakan n acara berebut kain cam last time ...maka kita buat 2 hari kay .

 

Nih sale last time ...mmg penuh lvl 7 nih . Semer pun main angkut pakai roll terus




Tarikh : 30 n 31 May / Sabtu n Ahad 

Watu : 11 am - 4 pm 

Venue : Sarah Hughes Globe Jalan TAR KL 

Lvl : Lvl 7 


Sila naik ke Lvl 7 n cari Moon utk dapatkan VIP badge . Tapi utk hari Sabtu tuh Moon akan sampai lambat sket sebab pagi Sabtu tu Moon ada sessi photoshoot kejap ..lepas siap photoshoot Moon akan terus ke Globe kay . So sapa yg sampai awal sabtu tuh ley mintak ngan Ani k . Moon akan pass kan VIP badge utk Ani dulu sementara Moon sampai . Tuh la mmg takley nak adjust dah schedule ...so mmg rush sket la but Insyaallah hope semua berjalan lancar ...kalau u ols rajin sila la tunggu ai dtg muehehehhe ( kenapa tetiba ayat bunyi retis sangat ....wekkkk )



Nanti Moon akan apdate on price range nya kay ..

So sila la jenguk entry nih selalu




Bos globe baru inform ...sempena org nak Raya kan ...so semua misti nak tuka langsir baru kan tapi kadang budget tak der ..so dengan itu kita akan buat happy hour . Ingat tak tahun lepas dia org bagi Moon slash harga pada RM 1 . Dalam masa sejam lebih , 9000 meter kain licin . So nak bagi hint kat korang ....kali nih pun ada ok . Tapi bila moon tanya berapa banyak n berapa harga dia org kata suprise . So ...Moon pun sama teruja tau .

video

Happy hour dan potongan harga istimewa .. so nih akan di buat anytime kay



so ...semoga korang setia menanti kay . Happy hour akan di buat pada hari sabtu dan ahad kay ....so dont worry


FAQ

1 - Bagaimana nak dapatkan pass VIP nih 

Korang kena datang masa hari sale iaitu 30 n 31 hb ( 2 hari sebab nak elak kesesakan kat lvl 7 lol ) . Bila dah naik lvl 7 sila cari Moon . Moon akan bagi korang vip badge cam kat atas tuh ...so sila pakai ya . Nanti sale assistant atas tuh akan tahu korang dari blog Moon n korang akan dapat la special price yg murah nak pitam tuh


2 - Kalau silent reader je boleh ke 

Boleh ....sebab kalau tahu pasal sale nih misti baca blog Moon kan . Tak kisah la tahu dari FB ke ...IG ke atau blog . Semua boleh dapat


3- Kalau pegi hari lain boleh dapat murah jugak ke 

Tak boleh . VIP invitation hanya pada 30 n 31 hb saja ya darling


4 - Boleh ke bawak kawan bawak sedara semua . 

Boleh .....mmg di alu alukan . But make sure sila dtg cari moon dulu tau

MOon akan ada kat globe sepanjang sale berjalan . Cuma hari SAbtu 30 hb tuh Moon akan sampai dlm pukul 12 - 1 pm cam tuh

5 - Globe nih kat mana ya 

Sarah Hughes Globe nih terletak kat Jalan Utama Jalan Tuanku Abdul Rahman KL . . Kalau korang tahu SOGO kat mana misti tahu punya ...berdiri depan tangga SOGO tuh mengadap jalan ...intai sebelah kanan korang ..mmg nampak punya

Tahu Semua House tak ...pintu belakang Sarah Hughes Globe ley nampak dah ...tepi Semua House nih

6 - Nih ley dapat discount utk semua floor ke 

Tak ...nih hanya utk KAIN LANGSIR sahaja .

7 - Terima tempahan jahitan tak?

Terima . Make sure bawak ukuran yg tepat ya . Tarikh last terima tempahan adalah pada 
6 Jun 2015  Bulan poser tak der terima tempahan dah ya



NI adalah beberapa contoh kain ya . Moon tak sempat nak amik semua roll .




nih keadaan kat lvl 7 kay . Basically

Bidang 54 atau 60 akan di jual pada harga RM 10 per meter

Bidang 110 akan di jual pada harga RM 15 per meter

upholstery fabric bidang 60 di jual pada harga RM 15 per meter

Kain blackout di jual pada harga RM 25 per meter


Apa maksud FLAT PRICE ? maksudnya tak kira la kain tuh harga RM 80 per meter atau RM50 per meter ....ianya akan di jual pada flat price RM 10 u ols ( kecuali kain ekslusif yg baru sampai )



SNEAK PEAK utk KAIN EKSLUSIF 




Kain terbaru nih selling price adalah RM 80 per meter . But on 30 n 31 hb nih harga kain nih adalah RM 40 per meter 







# moonpunyerblog  #shglobe

Wednesday, April 22, 2015

Hasil kain katun

Tq Ayien sebab share kan gambo nih . Bagus betul la Ayien n parents lain gotong royong cantek kan kelas anak .

Masa sale kat Globe ari tu , Ayien mmg dah bagitau dia mmg nak beli banyak . So sempat la dia beli sekayu kain katun tuh ..

So bila dah siap Ayien up kat FB and hasilnya sangat gorjes




cantek kan . Bahaya nih kalau tunjuk dekat Isk ngan Yaya . Kang dia org suh jugaks buat cam nih hahhahaha pitam .



 ha tu dia ...mmg laku cam pisang goreng la kain kain katun nih semua . Ikan celup tepung pun dok selaku nih hahahahahha . Skrg kain katun nih tinggal amat la sikit sebab most of em dah di borong masa sale last month

Moon siap ckp ke tauke

Ala , tak sempat I nak beli utk bilik anak I

Tak pa Moon nanti akan dtg lagi yg lagi cantik . Masa tu u choose ok

terus  hati berbunga2 bila tgk sample kain katun yg bakal sampai . Sangat comey .....bila sampai ? Yg tuh I tak beberapa sure ekekeke


ni org punya order ...lepas 1st June 2015  dah tak boleh buat tempahan jahit dah tau 


So untuk sesiapa yg berada di luar KL n selalu sangat terlepas time Moon buat sale . Korang ley beli jugak kain kain nih sekarang . Kalau kebetulan free n boleh dtg , korang ley pakai kupon nih utk dapat potongan harga sebanyak 50%

tunjuk je dlm phone ke ...tab ke ...i pad ke ...atau print out pun boleh


tunjuk je kat staff n nanti dia org akan bagi potongan harga .

offer nih sampai 30 May 2015 ya semua


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...