Showing posts with label sarah hughes globe. Show all posts
Showing posts with label sarah hughes globe. Show all posts

Monday, March 02, 2015

Jualan Langsir di Sarah Hughes Globe

Jualan langsir murah di Sarah Hughes GLOBE kembali lagi u ols . Rasa baru aje Moon buat sale bulan lepas tapi ramai plak request nak lagi sebab dalam ramai ramai yg pergi ari tuh ramai lagi yg tak dapat dtg pastuh email ngadu domba kat Moon sebab sedih tak dpt dtg




Pandai ek korang pandai tarik perhatian ai tau

Terus sebab korang, Moon call owner ngadu jugaks hahhahaha

U know , alot of people been asking me about the sale ...when is the next sale 

Yeah I know Moon since we also received alot of request and people keep coming to Lvl 7 and said im from Moonpunyerblog and can i get discount . 

So can we do another event ..

Sure , anything for your blog Moon 

Nampak tak ....nampak tak akak berusaha gigih utk kalian tau . Walaupun Moon dah bgtau tahun lepas kat Globe .. tahun 2015 ai nak buat 2 kali sale je , sebab kerap2 tak ekslusif la ....tapi akak tewas u olsssssss sebab korang pandai sangat pujuk n ai kesian la kat korang . Sebab Moon pun hantu n kaki beli benda murah , maka ai pun nak la korang dapat harga murah

Ada yg email ...akak saya nak masuk umah nih ...

akak mak saya nak jugak langsir

akak umah saya nak kenduri bulan 6 ni mak suh saya belanja langsir baru utk dia

akak ...saya geram n frust sebab slalu je terlepas sale

Akak tolong la bgtau bila next sale please please

So dengan ini setelah diperkenan kan maka 8 hb nih akan ada sale . Make sure dtg tau jangan plak lepas nih nak ngadu domba sebab terlepas plak ekekekkekek

Ok make sure jangan terlepas u olsssssssssssss hahahhaha


 Kain katun nih harga asal RM 50 cam tu . Bidang 110' so sangat besar ...

Last sale pun murah je jadinya RM 15 semeter tapi kali nih bos mahu kasik clear RM10 je semeter . 

Yer nih adalah kain baru n mmg tak lama kain duduk dlm nih sebab mmg nak rotate kain baru plak masuk . Sebab tuh kadang kain tahun lepas kalau nasib baik atau tapi kadang ada jugak yg licin .

Pat pat siku lipat
sapa cepat dia yg dapat

Kain langsir lain bidang 60 = RM 10 
Kain langsir bidang 110 = RM 15
Kain katun bidang 110 = RM 10 semeter
Kain kusyen n upholstery = RM 15
Kain black out = RM 15 


 

Sebab ramai jugaks yg masih new to this blog maka sebelum org tanya ...Moon akan jawab dulu hahahha

Bila ?
8 Mac ni , hari Ahad  . Pukul 11 am sampai 4 ptg sahaja tau . Kalau rasa rasa takut kain habis sila datang awal hiksssssssss .


Sarah Hughes Globe neh kat mana nih ?

Kat Jalan TAR opposite SOGO ...depan sana sikit . Kalau berdiri depan tangga Sogo mengadap jalan ...toleh kanan dah nampak dah Sarah Hughes GLOBE kat deret bangunan depan tu ..

Kalau lalu kat blakang ...betul2 tepi Semua House tu

  
Macam mana nak dpt harga murah ?
Moon bukan pekerja Globe tau . Ramai yg ingat cam tuh . Globe n Moonpunyerblog dah collaborate nearly 4 years dah n offer nih mmg di beri khas utk pembaca blog moon / followers n readers . So kalau anda tahu pasal event 8 hb nih maknanya u ols follow ai la kan .

Tak kira la kat FB ke kat IG ke kat Blog ke . Sebab offer nih mmg takder dlm media cetak cam paper atau pamplet ke apa . Mmg Moon je yang akan canang pasal sale nih ...ngertik?

So bila dtg kat Sarah Hughes Globe 8 hb tuh , make sure naik lvl 7 ngan lift ...nak naik escalator pun boleh . So bila dah naik sila cari Moon dulu n perkenalkan diri . So Moon akan bagi korang badge ...badge ni utk ai kenalpasti siapa dr blog moon n yg pakai badge je dpt harga murah ..

punya la ramai yg like n yg comment pun ramai ..yg PM lagi ramai ...mmg tak berenti2 la bunyi notofication kat phone 



 so sambutan mmg memberangsangkan n ramai yg nak dtg ..


VIP badge ?
VIP Badge nih ada sket aje lagi ...Moon tak sempat nak order n kalau order pun mmg tak sempat siap kan ...so mana yg sempat dpt dapat la ya . Mana yg tak dapat takpa nanti moon tampal sticker ke atau apa yer ...so jgn sedih plak kalau tak dapat badge ...rasa nya 30-40 yg terawal je dapat badge . Sale 1 feb ari tuh dah habiskan 100 VIP badge moon . Alaaaa jgn la glabah ....tak pakai badge pun dapat sale tapi kena la jumpa ai dulu tauuuu



1 hari je ke ?
Yer 1 hari sahaja sayang sayang ku ...............kalau buat tiap2 hari tutup kang globe tuh ahaksssssssssss. So rebut peluang keemasan nih ..jgn plak besok2 nya dtg jual nama Moonpunyerblog ...mmg tak laku dah hari hari lain hiksssss

Boleh beli online tak ?
Harga nih hanya special utk yg walk in sahaja . Yup i know ramai yg sedih yg frust sebab duduk jauh kan . Tapi tuh la kalau nak beli online mmg tak dapat harga nih sebab nih mmg utk org walk in . Nanti la ...moon tanya kan bos ek kalau lepas sale ley buat online ...so harap bersabar ya korang .

Mcm mana nak jumpa kak Moon ?
Insyaallah akak mmg ada kat lvl 7 tuh je ( kecuali time ke tandas atau gie solat ) tanya je staff globe ...kak moon mana ....

tugas ai hari tuh adalah la utk layan tetamu ai ...auwwwww cam open house nko sendiri plak bunyi nyer kan .... owner Globe pun dah bgtau ...Moon u just go n meet ur readers ...make them happy . Gituuuuuuuuuu


Ha ni la Moon ( yg fotogenik di dlm gamba tapi burok kat luar hahahah harap korang ley cam nanti ) bila dah berkenalan , ley la kita bergamba sedas dua hahahah ( cam bunyi tembakan plak )


Jumpa korang di sana ya .....refreshment juga di sediakan ....yer la bini nak beli langsir , suruh la suami makan makan n minum dulu hahahha . Kalau tak misti suami masing2 bosan ....lama lagi keeeeeeeeeeee so kita isi perut dia org dulu ( alamak mati la kalau suami korang yg intai blog neh hahahha . )

Friday, February 06, 2015

Laporan jualan langsir murah di Sarah Hughes Globe 1 feb 2015

Tq tq semer yang dtg , ok nih nak up entry pasal kisah di hari kejadian .

Moon bawak skali my MIL sebab kebetulan mama dtg dari Taiping . So dia mmg teringin la sangat nak ke globe neh . Sebab biasanya dia duk dengar kita org duk bercerita je pasal jualan langsir nih .



So pagi2 dah bersiap sebab ramai yg bagi feedback akan tunggu pintu Globe bukak hahahha . So akak pun wisau la kan hahahahah . My FIL duk gelak je tgk MIL moon ..

Awat la hang nak pi sibuk2 kat sana ..u nak pi sana u nak buat apa 

Biaq la abg , i nak tgk anak anak i buat kija apa kat sana . I pun nak jugak tgk tgk kain langsir 

haaaaaaaa gitu siap ada dialog lagi . Mertua ai sporting hokey siap cakap u i u i lagik ....ekekekek


Kami sampai sangat awal ...sebab mmg kuar awal pun . Sebab tgk kat FB ada pasal KL walk ke apa ...n sogo pun sale . Kita org pun takut la jugak jalan jam . Sekali, kl lengang je tak jam sangat . Sebab tu la Moon suka buat hari Ahad , sebab kalau Sabtu nak berebut ngan pasar malam lagi . Pastuh parking pun susah kan

So pukul 10.30 am dah ada dah readers yg dtg utk beli langsir ...n 10.30 jugaks start dah potong kain hahah

 yer ...akak pakai baju merah hitam lagi u ols sebab takut org tak kenal hahahhaha . Nasib la semer yg masuk terus cam kak moon . Ingat kan tak cam la ( sebab akak dah tembam u ols ) hahahhaha ...so semer yg dtg perkenal diri dulu , terus dapat badge n terus ley usha n pilih kain



 semua pun duk teruja tgk harga harga special yg mmg khas utk pemakai badge VIP Moonpunyerblog . Terus semer pun laju laju call mak kat kampung mintak ukuran tingkap

 Moon ada bagitau yg kain designer nih akan jadi Rm 15 per meter kan . Tapi pagi tuh Bos kata , takpa ....bagi je harga special RM 10 for your reader . Apa lagi , terus rail nih jadi kegemaran semua org

Mmg penuh yer  ....sampai kan bos kena panggil staf dari floor lain naik utk assist potong kain . Semer mmg tak sempat berehat langsung ...n crowd mmg dari kol 11 sampai ke petang mmg duk  masuk ...yg dah setel beli kuar , yang nak membeli plak masuk

 
 Masa nih turun lvl 2 kejap utk tgk kain heavy chiffon n dull satin yg di beri potongan utk my blog reader n pemakai badge . Masa nih owner dia pegi oversea so Ketan la tolong call dia n buat arrangement semer . Lvl 2 n 3 nih adalah milik Gio Fabric n tauke dia adalah anak Mr Kamdar . Masa mula mula Gautam bg card ai dah mcm ...eh your father is Mr Kamdar ....yes moon yesssss ...
 
 Naik naik dah ramai duk tunggu n cari Moon sebab nak badge ...

 Semer pun bz ....moon baru nak mkn . Dah org globe jerit ....kak moon ada org cari . Dah , terus bersalam ngan org sambil mulut penuh ngan makanan ....hahahahha bz betol la ari tuh

 
 
 
 Ha tu dia ...pemilihan kain sedang berlangsung ekekekke
 
 
Bergamba kenang kenangan ngan readers ...gituuuu

 Ni la Madam Sarah Hughes ...so Sarah Hughes at The Globe di ambil sempena nama dia ya . Kebetulan plak nama anak Moon pun Maisarah n kita org panggil Sarah ..

Dia nih baiknya laaa haii ...lembut je org nya . Kalau cakap ngan dia misti dia akan bagi banyak nasihat yg berguna mengenaik parenting n bisnes .


Bila duduk plak ngan mama ...semua cerita kuar la ....macam mana beza nya zaman dulu n sekarang . Macam mana cara besarkan anak n etc ...but Moon tertarik ngan 1 nasihat Madam Sarah

I told my kids , we might not be the best parent ...we make mistake . So when u have children of your own ...raised them well and be better parent than us ....everythig u do , be better than us .

Yer , saya suka sembang ngan org yg berusia sebab apa , kata kata dia org bukan kosong . Dia org ada banyak pengalaman yg boleh di kongsikan .

Tq so much Madam Sarah sebab treat me like a family ...

 dengan hasil rembatan masing2

 Kak Ita , dah tunggu masa utk bersalin je tuh ...tapi sempat jugaks dtg . Kak Ita kata dia ke pasar pudu pagi tuh pastuh nampak status moon kat FB . Terus dia drive ke jln tar hahahah .

Moon harap semua yg dtg berpuas hati ...Insyaallah , sebab ramai yg request ...moon akan try mintak utk buat sale lagi sekalik ya . Tapi korang kena la bgtau nak dtg berapa ramai ...

More photo Kat Sini 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...