Showing posts with label sarah hughes globe. Show all posts
Showing posts with label sarah hughes globe. Show all posts

Friday, January 30, 2015

Langsir Murah lagi

sticky post 
please scroll down for new entry


Assalamualaikum korang .....amboi amboi amboooooiii tak bagi can langsung kat akak utk rehat kan ..keletung keletang bunyi phone ( ada ke bunyi cam tuh , cam bunyi sudip je ) masuk whats app la masuk notification facebook semer . Kemain ek korang ....semer nak langsir murah kan . Tuh la sebelum nih duk tgk tgk je kan ....kali nih harus la kena dtg . Rugi kalau tak dtg .

ha bapokkkk poster bagi korang tgk ...

ONE DAY ONLY tau ...jgn duk tanya kalau dtg besok nye ley dapat harga special tak ....jawapan nya TAK BOLEH ...

ala ibarat korang pegi sogo card member sale ...atau AEON card day punya sale la . Maknanya hari yg di bagitau saja yg sale ...hari lain yilek ppochi ....so ini hanya la utk pembaca blog Moon sahaja . Kalau korang tahu pasal sale nih harus la korang mmg reader ai kan ...kalau korang tak kenal jugaks sapa moon 1 hb nanti harus la akak lari nyorok belakang langsir huk huk .....kalau tak kenal takmo bagi badge takmo bagi diskaun ( aiiik tetiba emo plak  makcik neh )



1 FEBRUARY 2015 ONLY
SUNDAY 
11 am - 4 pm 
Lvl 7 
Sarah Hughes GLOBE Jalan TAR 


Sapa yg dah familiar ngan blog akak misti dah tahu punya kan . Sapa yg baru kat blog ni ...ai nak say hiiii ( sambil lambai2 tangan )

So nanti bila dah naik atas sana please make sure utk cari Moon ..jumpa dulu kenalkan diri sambil laga laga pipi sket pastuh nanti moon bagi badge utk korang pakai tau . Bila pakai badge nih baru la senang nak tahu sapa under moon punyer blog atau org yg walk in aje ...ada paham u olsssssssssssss

-------------------------------------------------------- > FOLLOW DULU K 

ni la badge korang kena pakai ..........sorang 1 je ek ...( harap cukup laaaaaaaa ....sebab kemain ramai yg reply status nak badge ...gulpppppp ) kalau tak cukup kita tepek sticker je la ek ekekek

ok jom tgk sebahagian gamba kat sini kay . Nih snap semalam masa pegi jumpa owner utk diskus pasal sale ... n nih adalah kain baru masuk . Katun katun yg cute la sangat


 ni tebal ...sesuai buat sarung bantal besar ...bantal besar campak depan tv tuh ....sambil baring2 hahah

ada jugaks day curtain yg match ngan night curtain ...alahao nomey nomey laaaaaaaa . Semer nih bidang 110 ya

Harga RM 50++ cam tuh ....moonpunyerblog price RM 15
penjimatan sebanyak 70% 


ha hamekkkkkkkkkkkk percayalahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh hiksssssssss terus laju korang cop nak yg tuh n yang nih kan ....hiksssssss mana nak dapat korang .

 
 moon letak gambo katun katun neh lebih sket sebab ramai yg duk request kain katun utk anak anak ..

  ni adalah contoh kain kain yg moon beli dari globe ...sebab kain nya tebal maka mmg sedap la n tahan lasak n klik link nih utk tgk cam na moon jahit bakul ikea tuh dan jugak sarung bantal


untung betol la kalau sapa sapa pandai jahit kan ...harus bertukar je manjang sarung tilam anak ....cute kan


ni pun jadi RM 10 semeter

 Harga asal RM 53 ..... moonpunyerblog price RM 15 
penjimatan sebanyak 71%

 ni Moon ya  ...yg baju belang belang cam nyamuk aedes obes tuh la aiiii ...so sila jumpa moon dulu utk amik badge ya ...

Nanti designer fabric akan jadi murah giler ....dari RM 89 jadi RM 15 penjimatan sebanyak 83% 

 . Last time pun bos bagi kurang sampai RM 20 je tapi kali nih dia mark down lagi ke RM 15 .

Designer Fabric , harga asal RM 89 per meter . BMP is RM 15 ....see lagi murah dari last time

contoh designer fabric ...mmg lawa kain neh hokey

Kain RM 3 pun ada ...RM 5 pun ada ....n yg paling mahal hari tuh hanya la RM 25

So dtg ramai ramai ya ...

1 day only







 nampak mcm banyak kan ...tapi according to owner ada 1 hosp akan dtg tgk kain kain ni utk projek wad kanak kanak so harap harap pihak hosp tuh tak licin kan semua neh ya




for those yg try add moon kat FB ...sorry sangat sangat sebab my acc dah nearly full la korang ....


cam na la akak nak approve kan semer nih .....korang ley follow tau n tgk kat blog neh hokey

baca semua entry label Sarah Hughes GLOBE


Friday, December 05, 2014

Get together at Sarah Hughes GLOBE - Day 2

Baru nak wat sambungan ya ....sebab semalam mc la u ols . Demam plak tetiba ...Isk sakit mata ...Sarah plak duk demam n selsema sumbat idong plak tuh ...pastuh dia reject botol susu ...amboooi sangat demand ya masa sakit

Tingkat 7 nih besar ya . Sapa sapa yg belum pernah dtg sini ley la tgk yer . Atas nih selesa n tak crowded . Kain pun di susun kemas n senang korang nak pilih n tgk tgk . Nak bawak anak pun ok , selesa n tak panas .

Bergamba dulu ngan buk Pilla .. sebab semalam Pilla tak der . Pilla join day 2 

 Kami pada hari jualan ke 2 .Masa nih kaki Moon dah sakit dah hahahh yer la semalam tuh berdiri je jalan jalan jumpa n sembang2 ngan org beli langsir

 Masa nih Pilla duk siap siap kan shawl dia ..
 Mr Ketan is so happy sebab Atie buatkan eggless tat utk dia .


Sungguh tekun Atie mendengar . Bos punya la suka siap suh letak kat desert table . Berapa yg habis bil kan aje kat dia ....gitu . 2 thumbs up bos

 sessi mencuba BB Cream ....hooooo comel slalu mung paka BB Cream nih  Moon oooiii . Yer nama kita org sama n dua dua adalah org Terengganu . Hoooo ader geng ar nok cakak ganung

 Macam mana la org tak ckp yg kita org ada share kat kedai neh . Korang tgk je la laki mak , lebey kurang je kan muka nya hahahahah cam perniagaan sedara mara je .

Tapi percayalah kita org tak der share hahahhaha . Globe hanya guna khidmat Moon utk promo kan aje n benefit harga murah nih hanya boleh korang dpt kalau korang follow blog nih ....atau dtg time sale . Haaa masa tuh mmg dapat murah hokey

 
 

 Tu dia Pak Radie ..pakai kat tengah2 baju ....pun boleh ...baru la 4 org tuh tak berebut ...yer dak

Kali nih mmg kena ngan shopping langsir n meet your fav blogger . Memula jumpa Moon ...pastuh jumpa n bergamba ngan blogger lain ...n most of them mmg banyak baca  blog kita org semer ....tq korang

 bergamba lagi hahhaha . Mmg masa nih kije beramah mesra n amik amik gamba je yer . Jgn kacau org lain tgh pilih kain hahahah

 Tu dia model Seqy Beuty dah sampai ....alahai putih sungguh la kamu nih Sepet


Sempat la dukung si hero neh ...alahai sangat handsome kay . Bila ckp kat Sepet ...nanti besar ni handsome hokey ...kalah apak dia ....

terus si Qery jeling je hahahahha

 
 Semua kuar main seret je la plastik bag .

Ada Abg n Akak dr Terengganu ni siap beli utk 1 umah bangalow dia org ....Moon ada snap gamba plastik dia org guna phone  ....mmg banyak hokey

Si isteri siap bgtau ...mcm mana nak wat balik semer nih ....kalau ikut hati mmg nak beli banyak lagi sebab katanya murah sangat n kat Terengganu tak der kain lawa n murah cam nih

Betol akak , my sister pun mmg kirim Moon beli je ...n ramai la mmg kirim sebab baru puas hati

 Kak Lang n Koleksi Pin tudung nya

N Sepet ngan keluaran BB Cream nya

 Korang pun boley beli BB Cream ni dari Sepet , Ceera , Zaimah n adik beradik dia org ...nih agent terkuat neh hahahah
Dah siap siap nak balik dah

Overall mmg puas hati . Walaupun org tak la ramai giler sebab dah bahagi 2 hari kan ...I mmg puas hati sebab semua dapat pilih ngan selesa n ada yg dtg kol 11 am kol 2 cam tuh baru setel ....so mmg amik their own sweet time . Plus dapat kenal semer yg dtg ngan lebih dekat ..

Yg penting sale meletoppppp

Tq sebab sudi dtg ya

For those yg email n pm me tanya bila plak sale ...nanti ai tanya owner ya . Kalau tanya Moon weeekend nih pun ley buat hahahhahahah . Rupanya ada lagi yg tak sempat dtg n terlupa pasal sale nih . Its ok ...kalau ada rezeki korang mana tahu next sale lagi murah ...sapa tahu kan ...hanya pihak globe sahaja yg tahu hahahha

So rajin rajin la intai blog neh ...n my FB ya ...apa apa pun Moon mmg akan annouce

TQ semer


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...