Showing posts with label sarah hughes globe. Show all posts
Showing posts with label sarah hughes globe. Show all posts

Saturday, June 04, 2016

Beli langsir di Sarah Hughes Globe

Sticky Post
Please scroll down for new entry, TQ!

Ok nak remindkan semua....sale langsir adalah weekend ni bermula dari 3 hb - 5 hb . Ini adalah jualan terakhir dari Moonpunyerblog utk raya.


Kalau anda nak kain langsir yg cantik cantik dan jadi tetamu VIP Moon utk dapat diskaun yg hebat, please come over ya pada 3 tarikh di atas.

Just naik ke Lvl 7 dan cari Moon. Kalau Moon tak ada just tunjuk poster kat atas ni pada staff ya

Kain kartun bidang 110'...sesuai buat langsir dan cadar.


 
 Kain katun katun nih mmg laju je habis tau. So kalau nak kena dtg beli cepat cepat tau

Selling price is RM49 per meter. Harga VIP RM35 ( 3 days only )

Kain ni baru sampai tau n mmg bau kontena lagi hahahhahaha. Kain ni jugak la yg jadi buruan semua org sebab sangat best n comel comel. Plus ianya bidang 110 sangat besar so sgt menjimatkan

 Ada banyak choice utk bilik anak lelaki 



Untuk girls lagi la kan. Kebetulan bawak Yaya sekali masa dtg tgk kain ni. Memang semua kain dia berkenan. Memula suka belang2 ni lepas tu dia nampak katun2 pompuan pulak....aiyarrrk pening mummy kejap Yaya ooi




 Cam utk kain kat atas ni...sila tgk harga tu. Yang pastinya u ols akan dapat lagi murah...ada velvet yg serendah RM10



 


 Antara beberapa gambar kain velvet yang sesuai buat langsir, sarung sofa, sarung kusyen


black out curtain yang boleh halang cahaya matahari. Kain ni mmg top seller k. Bidang 110

Kalau bilik tidur atau tingkap rumah mengadap matahari n mmg panas....sesuai pakai blackout sebab ia boleh block cahaya. Tapi jgn terbabas tido dah la  sebab bilik gelap je kan. Tak perasan hari dah siang.

Harga asal blackout adalah RM39, Harga VIP adalah RM15

Mana nak dapat blackout yg cantik n tebal cam ni pada harga RM15. Memang tak la kan...

Antara printed curtain. Harga bermula dari RM 15


 
 Bagi yg minat bunga bunga pun banyak kain baru masuk tau

ok nanti Moon sambung balik k. Nak tidokan semek Sarah ni jap ...besok sila jenguk banyak kali k ...hahha cam ni la kalau buat post di malam hari, anak dah merengek rengek ajak tido


Sila ke link di bawah ya

Mcm mana nak jadi VIP Moonpunyerblog
Jemputan Sale langsir

Friday, April 01, 2016

Next VIP Sale

Sticky post until 1 April 2016
Please scroll down for new entry , TQ






Ok , bagi mereka yang tgh tunggu kak Moon bagi tarikh sale tu...ni  akak nak bagitau. Next sale adalah 2 dan 3 April.

Kalau ada sesiapa yg mmg tengah duk cari langsir rumah baru, atau langsir utk raya...atau untuk dihadiakan pada mak...maka boleh la jemput datang ya

Nak datang cuci cuci mata pun boleh ya


Bagi mereka yang dtg, pihak Globe akan ada buat cabutan bertuah buat 5 pemenang cabutan bertuah. Sambil membeli tu mana tahu ada rezeki boleh dapat cash voucher




LUCKY DRAW 
3 cash voucher bernilai RM100 each
2 cash voucher bernilai RM50 each

1 Ephyra Premium 30 sachet + 1 Inteemor
utk 5 pemenang 

1 FAME Matte Lip Cream utk 5 pemenang 

( walk in customer )


SHARE AND WIN
1 Set Towel 
1 Inteemor + 1 SkinBar
1 ELLFIE Gold Serum 
1 FAME Matte Lip Cream
( Share n win start 29 March 2016 - 3 April 2016 )


TOP SPENDER
For 5 top spender ( 2 and 3 April 2016 )
RM5000 and above

3D 2N at Rainbow Paradise Penang
in Deluxe Family Suite with 2 bedroom




Pada hari sale just naik ke Lvl 7 dan cari Kak Moon ya. Kak Moon akan bagi tau harga special k .



Bagaimana nak jadi VIP Kak Moon




Make sure anda ukur semua tingkap kat rumah siap siap ya. Nanti dah dtg sini senang nak tempah atau nak kira berapa meter kain nak pakai ekekkeke


Sila ukur panjang dan lebar k . 





Thursday, March 24, 2016

Macam mana nak jadi VIP Kak Moon


Tetiba mail akak banjir u ols sebab semua duk tanya macam mana nak jadi VIP guest Kak Moon

Macam mana nak dapat harga best 

saya perlu buat apa 

Saya nak beli langsir raya ni 

Harap bersabar ya semua. Akak akan jawab petang dan malam nanti. 


Biasanya Kak Moon akan announce kan tarikh sale di Blog ni, di Facebook Miera301 at Sarah Hughes Globe dan juga di Instagram Moonpunyerblog. Jadi kalau anda mmg follow kesemua atau salah satu medium di atas, misti tak terlepas punya kecuali anda diluar kawasan dan tak ada internet atau data ehhehehe 

So bila Kak Moon upkan poster umum tarikh VIP sale, maka anda boleh datang pada tarikh tersebut. Kak Moon akan ada di sana dari pukul 11 am sampai la ke pukul 4 petang utk assist anda. So jangan risau kalau tak ada pengalaman tukar langsir atau tak tahu nak pilih kain dan sebagainya sebab akak akan bantu.

Poster akan muncul malam nanti ya. So kalau anda mmg tengah cari langsir raya, langsir kawen atau nak tukar langsir yang dah koyak...boleh follow ketat ketat blog akak ni tau ehheheh


Ada minimum purchase ke kalau nak dapat harga vip? Jawapannya TAK ADA sebab anda boleh beli banyak mana pun anda nak pada harga VIP tu. Kalau beli semeter pun akak tetap kasik harga diskaun 


Kat mana kedai ni ...Sarah Hughes Globe ni kat mana ? Sarah Hughes Globe adalah Globe Silk Store dulu. Kalau anda org KL tanya mak ayah misti dia org tahu la hahahha. U ols tahu SOGO tak. Berdiri depan tangga SOGO menghadap ke jalan raya ...toleh je kanan . Maybe terlindung ngan pokok tapi ke sebelah kanan...bangunan 10 tingkat n sign mmg besar. Naik ke lvl 7 utk bahagian kain langsir ya. Kat atas nih mmg luas dan selesa. 

 
Kalau lalu kat belakang pun boleh. Moon biasa park dalam Campbell atau parking2 depan Campbell tu. Kadang park sebelah Semua House atau dalam Semua House.

Kalau saya silent reader je atau baru hari ni masuk blog akak, boleh ke pergi juga ? Boleh....as long as anda nampak poster n tahu pasal sale ni pun dah cukup memadai. Boleh ajak mak atau sedara atau jiran jiran datang tak ada masalah. 



Memang ramai yg dtg n tak lepas kan peluang utk dapat diskaun yg best 


Ala kenapa sebelum ni saya tak pernah tahu pun ? Tak apa hari ni baru u ols tahu kan ...hiksssssss  . Disebab kan sale ni khas utk jemputan maka jemputan itu hanya datang dari blog Kak Moon sahaja. Kak Moon adalah blogger tunggal yg host acara ini dan menjemput bagi jualan VIP ni. Masuk thn ni dah hampir 4 tahun Globe bekerjasama rapat dengan Moonpunyerblog.


 

Akak ni staff Sarah Hughes Globe ke ...akak kije kat sana ke ? Tak. Akak tak ada kat sana dan tak kerja sana. Akak hanya akan ada sana bila ada hari VIP Sale Moonpunyerblog sahaja.

Kadang ada org PM bgtau nak dtg. Nak jumpa Kak Moon boleh...nak dapat harga kak Moon boleh?
Jawapannya akak tak ada kat sana...dan harga VIP hanya valid pada harga sale sahaja. Jgn u ols pergi hari hari biasa tapi request nak harga Kak Moon mmg tak dapat ahhahah.

Tapi kalau u ols pergi hari biasa kadang pun ada sale yg store buat. So boleh beli juga. Ibarat mcm ni la amik contoh Aeon Jaya Jusco tu. Kadang ada je hari sale n discount dia...cuma bila card member day, haaa masa tuh mmg sale kaw kaw. So sale VIP ni sama mcm sale member card tu la .

Store discount : Discount yg diberi pada customer ..offer kain contohnya ...offer pada minggu tu atau bulan tu contohnya. Clearance and etc

Member Card : Mmg customer yg ada member card akan dapat notofication mengenai sale dan juga latest offer utk keseluruhan Sarah Hughes Globe...bahagian children , gents, ladies dan termasuk curtain.

VIP Moonpunyerblog : Diskaun yg diberi khas utk reader dan follower Kak Moon sahaja. Diskaun pula valid pada tarikh yg kak Moon bagitau sahaja.

Kalau saya ada member card dan saya pembaca blog Kak Moon mcm mana ? Maknanya bagus la sebab u ada 2 2 betul tak. Time offer member card u boleh membeli jugak....bila Kak Moon buat sale , u boleh datang jugak....hikssss

Saya duduk jauh, nak kirim atau beli online boleh tak thru Kak Moon ? Offer VIP day adalah khas utk walk in sahaja.  Apa sahaja harga yg di display masa VIP Day adalah valid pada masa itu sahaja. Ada reader Kak Moon dari Sabah n Sarawak datang khas utk beli langsir...dari JB dari Kedah n Penang semua pun ada . Yg paling jauh adalah dari Australia...kebetulan balik cuti n kena tarikh sale...terus 1 umah Australia dia buat .

Namun demikian kalau u ols ada nak beli online boleh deal ngan Mida atau ke page Globe. Boleh deal ngan Mida...tapi takley la mintak harga Kak Moon. Kak Moon tulis situ RM10 saya nak RM10 jugak ....maaf mmg tak boleh. Bak Moon kata harga VIP hanya utk walk in dan tarikh itu sahaja. Tapi kalau kebetulan store buat discount ok la kan .

Nak beli borong mcm mana ? Boleh. tu bisa di runding n di nasihatkan utk dtg ke kedai sebab utk memudahkan kita diskus dan pemilihan kain. Mmg ramai ID dan kontraktor serta pengusaha hotel amik kain dari SH Globe...termasukla house developer.



Jom tgk apa kata mereka 
1      Filla 
       Peej Burhan 
3     Neena Anuar 
   Dya Pinkymomma 
      Mimy Hamid 
         Kak Ai





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...