Showing posts with label sarah hughes globe. Show all posts
Showing posts with label sarah hughes globe. Show all posts

Monday, February 08, 2016

Beli Langsir murah dan cantik di Sarah Hughes Globe

Assalamualaikum n Hai semua.

Jualan kembali lagi. For those yang mmg tengah mencari langsir utk Raya, untuk kenduri, untuk masuk rumah baru atau just untuk tukar langsir lama yg dah berubah warna n dah ada koyak koyak....ini la masa nya utk membeli u ols


Moon mmg selalu dapat email n pm tanya pasal bila sale langsir

Ok ni akak nak share ngan anda semua. Sebenarnya sale ni bermula akhir bulan Jan hari tu. Tapi di sebab kan ada hal hal yg tak dapat dielakkan, Moon tak sempat nak share kat blog. Sebenarnya ada banyak sangat benda nak share ni. I will try my very best utk update waktu cuti panjang ni.


Jualan ni mmg khas sempena cuti panjang dan juga sambutan Tahun Baru Cina. Kita bagi lama sket kali ni sampai 28 Feb 2016 tau. So anda semua boleh plan bila nak dtg ke Jalan Tar


Tunjuk entry ni pun boleh

nak save siap siap dalam phone pun boleh ( just tekan lama lama imej ni n save k ). dah sampai kat lvl 7 just bukak gallery n tunjuk pada staff.



Ni adalah antara harga harga nya u olsssssss. Siapa yg pernah pergi n mmg selalu pergi repeat beli kat Lvl 7 Sarah Hughes Globe ni mmg tahu dah kan. Kain langsir kat atas ni memang murah n cantik serta berkualiti.

Kadang kain yg anda nampak 2 3 bulan lepas mungkin tak ada kali ni sebab sold out. So kalau ada yg berkenan tu mmg kena cepat cepat grab...kalau tak melepas u


Ada juga yang berkenan kat kain yg dah habis hahahhahah tapi jgn risau sebab ada few fabric masih boleh di order. Tiada charge tambahan, cuma anda kena sabar sket utk tunggu kain sampai sebab kain ni bukan dari Malaysia.

Kalau ada penjual kain....u ols pun boleh dtg n amik kain kat Globe. Ada diskaun juga utk designer n pembelian pukal ( kenyit mata sket )

Anda seorang interior designer...boleh juga beli kain dari kami

Baru2 nih ada arkitek yg bina rumah rumah bangalow pun amik kain dari kami. Yes, kami pun boleh pergi utk amik ukuran n pasang ( ada charges mengikut lokasi ) . Last week arkitek tu msg bagitau langsir dah siap pasang kat umah client dia . Client suka sangat n Sarah Hughes Globe did such a good job.  Mmg seronok bila dengar feedback mcm ni. Moon pun seronok sebab blog yg merapu ni berguna juga utk org lain. It makes me feel so good .

Sesiapa yg mmg biasa tgk tgk kain misti tahu kain kat sini mmg cantik2 dan berkualiti.

So sekarang anda tak perlu nak tgk je n makan hati sebab sekarang u ols pun boleh memiliki langsir yang cantik n meletop kebabom...

 
Moon mmg sangat sangat rekemenkan kain kain kusyen atau upholstery. Sebab kualiti kain nya sangat bagus. Jenis baldu rapat2 yg takkan tercabut punya. Boleh refer gambar di atas. Moon mmg sengaja zoom in rapat supaya anda boleh nampak

Kain baldu ni mmg mahal kalau nak beli kat lain. Tapi kalau time sale mmg u ols patut beli sebab kami akan jual only at RM25 per meter. Kain ni sebenarnya RM 80 per meter n ada juga yg RM100 per meter.

Kalau kita pergi hotel2 n rasa sofa2 kat hotel, kain kain mcm ni la dia org pakai.

Ada reader Moon beli kain ni n dia pergi tempah balut kusyen kat area umah dia. Org kedai tuh siap tanya u beli kat mana ni....harga berapa nih ...berapa ratus semeter ni. Sebab org balut kusyen mmg dia tahu la mutu n kualiti kain kain ni semua kan.

So kalau plan nak balut kusyen yg lama atau sofa lama...u ols boleh consider kain upholstery ni semua. Ada juga upholstery fabric yg kita nak clear and selling at RM10 per meter. Ada juga yg buat langsir...semua pun boleh

Ada plain

Ada corak bunga n belang2 n abstrak

Ada yg tebal n nipis

Ada yg baldu n ada yg tak baldu

So pendek kata semuanya ada. Boleh dtg ke lvl 7 n tgk tgk kalau berkenan boleh beli...


Pasti nya ada banyak pilihan untuk memenuhi citarasa semua

Anda minat abstrak

Anda minat bunga bunga

Anda minat ala vintage

pun ada 

 

Ramai yg dah nikmati diskaun yg best n beli langsir murah murah....anda bila lagi . Jom dtg ke Lvl 7 Sarah Hughes Globe n tunjukkan VIP Pass kat atas tu ya

Ada juga yg dtg n nak jumpa Moon. Moon tak kije kat sana tau. Globe mmg bagi special offer nih khas untuk pembaca n follower blog Moon sahaja.

 Boleh baca entry mengenai langsir Globe di Blog Julia Johari. Entry 1, di Lvl 7Entry 2, langsir yg di pilih dan Entry 3, hasil tukar day curtain 

Blog Fillanie hasil langsir Globe

Blog Peej hasil sopink langsir

 Dia org pun dah dtg sopink juga... Neena Anuar, Ina Achik, Dya PinkMomma n Mimy

 With  Kak Ai Entry kunjungan dia di sini  

 with adik manis Yaya Natsumi yg masa ni 1st time dtg ...lepas tuh next sale Moon buat dia pun dtg juga ngan mak dia hahah nanti kalau akak buat sale lagi Yaya datang k

Langsir murah, Langsir murah, Langsir murah, langsir murah



Thursday, December 24, 2015

Langsir murah di Sarah Hughes Globe

Pin Pin ....Pon Pon...

Sale VIP khas utk pembaca blog Moon dan juga follower blog Moon akan di adakan 26 n 27 hb ni u ols.

2 hari, Sabtu dan Ahad ini. 26 n 27 Dec 2015

Ini kiranya penutup utk thn 2015 la. Kemain ya u ols siap pergi tanya kat kedai bila Kak Moon akan buat sale....hiksssssssssss

Utk kesayangan kesayangan semua...maka adalah sale buat kali terakhir buat tahun 2015 yg penuh warna warni ini.




Soalan lain

Upah jahit :

 Ada juga perkhidmatan jahitan. Jahit kat Globe di kira per kaki

French pleat RM9 sekaki(ralat, sebelum ni akak kata 7. My mistake sorry )
Eyelet RM18 sekaki

Biasanya amik masa 1 to 2 weeks utk siap.


Berapa % diskaun hebat sangat tu

ni kita tak main % dah ...kita main flat price terus hahah. Ada kain dari RM135 diskaun sampai jadi RM30 aje. So dah dalam 78% kan. 

Pada YES sale selama sebulan mmg harga member card jadi sgt murah. Normally itu adalah harga bagi sale VIP Moon. But to make VIP Moon more special, akan ada mark down price juga on selected curtain. So mmg berbaloi2. Harga yg Moon paparkan adalah harga yg tengah ada kat kedai sekarang ni . Hari VIP pasti nya kita akan refer harga lain yg Moon tak boleh bgtau skrg. Skrg ni blog Moon dah banyak org skodeng. So Moon akan explain pada anda yg datang nanti as usual. 




Make sure u ols datang dulu naik ke lvl 7. Jumpa Moon dulu...kita bersalam salaman n selfie sket hahah. Moon akan beri anda VIP badge ni utk di pakai

Bila dah pakai badge, baru la senang staff nak kenal pasti para jemputan VIP kita yg boleh dapat diskaun kebabom hebatnya.

Meh nak share sikit gamba yg best.


Bila datang nanti...Moon akan explain apa harga VIP yg korang akan dapat ya. Sekarang kat Globe mmg tengah berlangsung YES sale utk card member. But according to owner...akan ada kain yg akan di markdown lagi. Plus ada kain baru akan turun on that day...khas utk u anda semua



 





Moon letak a few aje kay sebab kat atas ni banyak sangat kain . Kalau letak semua mmg panjang la entry nih. Yang penting , anda kena dtg n rasa n pegang sendiri kain kain kat sini

Mmg terbaik hokey. Ramai tak tahu kat atas nih ada kedai langsir. Those yg 1st time dtg mmg terkejut n letas tuh akan repeat datang lagi hahahha

Ni nak share langsir Peej n Filla yg dah siap. Dia org join masa sale Nov hari tuh...langsir pun dah selamat gantung. Kemain cantek lagi



Entry Peej -  Shopping di Sarah Hughes GLOBE


Peej, Me n Fillanie


ni adalah before n after langsir Peej. FYI kain pattern ni dah habis tau. Moon rasa nih sebab Peej la ni ...semua pun pm moon cakap saya nak langsir cam umah Peej hahahah


Peej ...berbunga bunga yer hati kau kan. Tetiba sweet sweet plak dalam bilik. Penat Moon ngan Filla paksa dia suh amik bunga hahahhahah 





Filla plak mmg nak pilih bercorak sebab dah lama pakai yg plain. Kiranya mmg pecah tradisi la nih..dah la corak , bunga bunga plak tuh hahahha. Tapi bunga2 nih sweet tau

 me n Fillanie..


Alahai terus sweet sweet je bilik nko Filla. Nampak cam labuh sket kan filla...kalau nko rajin nko duduk la bersimpun kat bawah tuh jelujur sket halus2 hahahha tak pun naikkan rail sket. Filla kata tak apa...dia ok je.  sangat sweet kan 

Ada banyak lagi tau kain kain kat lvl 7 ni. Mmg rambang mata nak pilih nanti. So sesiapa berkelapangan jemput dtg ya.........

26 n 27 Dec 2015 ni 


Instagram : Moonpunyerblog

Sale Nov lepas : VIP Sale Nov 2015 
Sale March lepas : VIP Sale March 2015 
Sale Feb lepas : VIP Sale Feb 2015 

Gambar ni Moon snap dari area SOGO masa nak melintas jalan hahahha
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...