Wednesday, April 26, 2017

Sale Langsir 4 hari

Hari ni dtg kerja , kaki mcm cramp sebab 3 hari ni mmg berjalan jalan je kat lvl 7 tu . Org yg kerja nya banyak duduk kat opis , bila kena jalan jalan ni mmg la anjer anjer sket kan . Denyut denyut tapak kaki .

Tq semua yang dtg yg sempat sembang2 dan amik gamba. Tq semua . Hope semua puas hati , kalau ada sebarang kekurangan harap maafkan ya. Do please let me know so that Moon boleh sampaikan pada pihak Sarah Hughes Globe. Moga dari komen anda , we can improve more and make our customer more happy and enjoy the moment everytime they visit Lvl 7 .

Ramai yg dtg pada hari Jumaat dan Sabtu . Ahad pun ramai tapi manageable ..duk ada je org non stop. Isnin lebih santai mungkin sebab hujan lebat but still ada org dtg n pusing2 dlm tu pilih kain dgn tenang 2 3 jam .


Moon ada kat sana Sabtu hingga Isnin. Tapi, sale langsir dah bermula dr hari Jumaat. Staff bgtau, Jumaat penuh org dtg borong langsir . Lagi ramai dr hari Sabtu ....wowww semua pun nak dtg cepat cepat beli sebab takut disambar org. Sebab konsep kat sini siapa cepat dia dapat 

Setiap design pun tak banyak roll so kalau habis mmg habis terus . Tak ada nak simpan sampai bertahun . Sebab tu kain kat sini sentiasa ada yg baru sebab cycle dia pendek. 


Kali ni top seller adalah kain day curtain bidang 110 sebab tgk la harga tu . Ni harga masa VIP sale shj tau. Jgn pelak besok besok u ols dtg nak harga ni mmg tak dpt. According pada owner ....harga ni dpt diberi kalau Moon ada sahaja. Harga ni boleh bg pada jemputan Moonpunyerblog shj ....gitew

 
 
 
 


Kat atas ni selesa dan luas. Boleh pusing 4 5 6 kali nak tgk kain. Pilih sampai berkenan betul betul. Staff mmg takkan kacau u ols n ikut ke sana kemari. Once dah decide just panggil utk potong n dia org akan potongkan atau nak mintak tolong kirakan pun boleh. 

 
 

Upholstery Fabric pun menjadi star of the day. Semua ni adalah baru masuk . Kain ni sangat mahal tau sebab tgk la kualiti dia . Harga RM 114 semeter u olsssssss tp harga VIP Kak Moon harus la sangat special . Sebab bos kasik harga borong aje ....tak kisah la u ols nak beli 1 meter ke ....2 3 meter ke harga tetap harga kasih sayang peluk ketat ketat. Ramai sangat beli kain upholstery ....dia org punya berkenan, siap beli buat langsir. Curlassss sangat . Mmg meletop rumah korang time raya nanti. Semua berebut nak selfie berlatar belakangkan langsir cantik 


ada light refreshment juga disediakan. Tapi Isnin tak ada sebab caterer tak dpt buat on that day .

 
 
 
 
 Moon pergi sorang je kali ni . So tak ada org nak amikkan gamba . So bila org ramai , mmg Moon bz pergi jumpa dia org sembang2 n tolong dia org pilihkan kain. Bila dah lega sket baru dpt snap gambo hahaha

 
 Mmg semua org sangat bz pada hari tu . Ada dalam 7 org staff bantu potong kain ....semua pun fully occupied . Teringat zaman dulu masa Moon pernah buat 1 hari aje . Sian , sebab besoknya staff ramai mc ....boleh demam urat kalau Moonpunyerblog buat sale. Bayangkan dia org nak kena lipat kain langsir puluh2 meter ....kalau yang ringan tak apa. Buat kena yg berat ....mmg tertarik urat bahu semua.

Tapi ni sekarang dah tarik jadi 3 atau 4 hari lega la sikit kan. So org boleh plan nak dtg hari apa ....so tak sekali gus

 
 
 
 gamba adalah random ye sebab ni adalah campo campo dari hari Sabtu ke Isnin.

Geram betul la kat baby tu ....sedap je dukung n peluk dia . Patut la masa dukung dia ....dia melekat je ngan Moon ....rupanya .... muahahhahahah . Tu adalah yg pikir macam macam tu ....rupanya sebab sama montel ...ala bantal empuk je auntie Moon ni kan adik ...

dengan ini tempahan RAYA DITUTUP sebab masa Moon buat sale aje pun berlambak order sampai melimpah ruah ...tu pun ada yg frust sebab kami dah tak mampu nak amik dah . Kalau nak kira untung mmg amik je apa apa tempahan masuk tapi kalau nanti lambat atau tak elok mcm mana. Betul tak ....so Moon mohon maaf sangat pada mereka yg tak dpt nak tempah dah utk 1 umah. 

 Banyak rail yang gondol gondol sebab mmg semua sapu bersih . Kain banyak yang habis ....even dlm stok pun licin

 
 
 Tq dear, sudi dtg awal awal n borong kain kat Sarah Hughes Globe 

 Hari Isnin , banyak kain nak kena top up kan balik . Mostly adalah kain blackout n kain upholstery n velvet


Akhir kata , TQ buat semua yg datang selama sale langsir 4 hari ni .


Moon mohon maaf jika ada sebarang kekurangan . Tapi kalau suka n puas hati boleh share ngan kawan kawan ya .

Moga kita berjumpa lagi next sale yang tak tahu bila lagi hahahhaha. Rajin rajin jenguk blog ni k

FACEBOOK PAGE : miera301 at Sarah Hughes Globe
INSTAGRAM : www.instagram.com/moonpunyerblog

TQ semuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


1 comment:

Julia Johari said...

Wowww meriahnya....tak pernah tak meriah kalau kak moon buat sale...boleh runtuhhhhhh napsuuu hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...