Friday, April 14, 2017

Print Online di Gogoprint Malaysia

Next week Moon akan ada event kat Globe. Lepas tuh baru teringat name card semer dah habis. Gelabah jugak la memikirkannya. Pastu ada nampak Gogoprint ni. Apa lagi terus la gie usha . Lepas tgk tgk terus terplace order hahahhaha.

Gogoprint Malaysia 

Ada macam macam u ols boleh tempah utk di print kat sini . Antaranya adalahseperti kat bawah dan banyak lagi. U ols boleh refer di laman web Gogoprint ya

  • Bussiness Card 
  • Leaflets 
  • Presentation Folder
  • Gift Voucher
  • Tags
  • Flyers
  • Digital Booklets
  • Table Tents
  • Sticker
  • Greeting Cards


Dlm masa 48 jam kita akan dapat kad yang kita tempah. Ni Moon sendiri test n mmg cepat hokey. Pagi pagi lagi dah ada org call bgtau your card is on the way . Kagums hokey

Moon tempah ni last week sebab nak pakai utk event ni kan. So just nice je ia sampai. Sebab ni barui 1st time placed order ngan gogoprint, Moon tak letak hight expectation sangat. Tapi bila sampai akak sangat kagums ....wow not bad. Nanti kalau name card akak habis....mmg akak akan tempah kat sini je. Takyah pening pening.

 

Cara nak place your order 

 

1- Choose your Option

Format 

nak size apa . Standard bussiness card adalah 9cm  x 5.4cm

Print 1 side atau 2 side


Yang ni Moon pilih both side . Nampak comey sket depan belakang kan hiksss

Paper Type

260 g ArtCard
310 g Art Card

Finishing

  • None
  • Round corner
  • Laminate Matte
  • Laminate Glossy 
  • Laminate Matte with round corner
  • Laminate Glossy with round corner

 2- Choose Quantity and delivery Speed


masukkan poskod kita. Sebab ia akan kira delivery semua tu


 Ni adalah my actual order . Name card, 310 g Art Card , Print depan belakang , Lamination Matte & round corner.

Moon pilih utk deliver dlm masa 48 jam.

RM 40.59 utk 100 pcs ok la kan. Terus sampai pada anda

* kalau yg biasa dlm RM20 something aje utk 100 pcs

3- Finalise your option




Design card ni Moon reka sendiri kat photoshop . Save kan sebagai jpeg semua n convert pada pdf and upload ke gogoprint.


Moon ada buat 2 jenis sebenarnya ni. So total RM 81.18 utk 200pcs

Kat sini juga anda boleh download quotation quotation semer jika anda dari company kan.


Pastikan delivery address anda betul semua . Total bayaran n proceed payment ya




selesai ...n tgu sahaja utk kad u ols sampai


amik template dr internet sahaja n edit accordingly hahahha

yg paling simple muahahha

Apa pendapat Moon tentang print online di Gogoprint 

Ia nya mudah dan user friendly

Nak order pun senang . Kita nak pilih pun senang

Sangat mudah kalau kita dah ada design sendiri. Kalau tak ada just get one sama ada hire someone atau buat sendiri macam Moon buat. Make sure design dah cantek cantek utk printing terus . Sebab bila dah ada design n soft copy, kita boleh print anytime .

Penghantaran pun cepat. Sama seperti apa yang dia org nyatakan kat web. If its 48 hour mmg 2 hari sampai kat u ols .

So Moon sangat puas hati dan boleh repeat lagi print kat gogoprint ni. Lepas ni nak test benda lain plak .







5 comments:

Siti S said...

Sangat berguna....tq for sharing cikmoon...

Yusrina said...

Waaah... Bagus betul.
Tq CikMoon for sharing!

marketemail said...

Nice blog. Thanks for sharing that look awesome.
Print Malaysia

new project said...

Good Blog, very usefull
Thank for shearing
Online Printing Malaysia

ramakrishna pothuri said...

Impressive. It’s a nice blog. Keep update information.
Online Printing Malaysia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...