Showing posts with label Tanamera. Show all posts
Showing posts with label Tanamera. Show all posts

Tuesday, November 27, 2012

Set Bersalin Tanamera

 Sticky Post 
24 Hours

Bila ai tgk stat blog nih kemain ramai la hit yg masuk sini ...org cari set bersalin Tanamera . Wahhh ramai ek skrg yg tgh bunting ek .

So kalau sapa nak cari set pantang yg bukan jamu n tak panas maka ley la try Tanamera . Si Redmummy yg super glam tew pun pakai set Tanamera  nih masa bersalin kan Redbaby pastuh si Serina anak chef Wan pun pakai set bersalin nih

So sapa yg tak suka jamu n takut baby panas ke apa . Tapi nak jaga kesihatan dalam masa yg sama maka Tanamera nih adalah yg the best sebab ia nya 100% semulajadi


teruja baca testimoni nih

Meet Happy TANAMERA mum Nor Khusna Talib (Khusna), yang
baru melahirkan anak keduanya Wan Nur Daliela Wan Ab. Halim.

“Walau saya mula menggunakan rangkaian produk dalam set bersalin ini agak terlambat namun saya tetap dapat nikmati khasiat sepenuhnya. Saya mula menggunakan Minyak Kelapa Dara yang terdapat dalam Set Bersalin TANAMERA pada minggu ke-39 untuk sapu pada bahagian faraj dan minum sebagai minyak selusuh. Walhal ia sepatutnya bermula seawal usia kandungan 30 minggu. Mulanya, saya agak ralat kerana terlambat. Tetapi pengalaman yang saya lalui sangat menakjubkan.

Saya melahirkan anak kedua tanpa sebarang kesan koyakkan difaraj, padahal berat bayi 3.2kg .
Oleh kerana tiada luka dan jahitan, pada minggu kedua lepas bersalin saya sudah kembali bertenaga dan mampu menguruskan sendiri rutin harian, menjaga bayi yang baru dilahirkan dan juga anak sulung yang berusia dua tahun tanpa bantuan sesiapa .

Penggunaan rangkaian produk dalam Set Bersalin TANAMERA juga banyak membantu saya kembali bertenaga dan cergas dalam tempoh yang singkat.Pengalaman berpantang kali ini dirasakan sangat berbeza
berbanding anak pertama dulu. Saya alergi teruk ketikamenggunakan set bersalin ketika berpantang anak pertama dulu.Saya demam dan bayi mengalami ruam.

Dengan Set Bersalin TANAMERA, saya tidak menghadapi sebarang masalah, malah rasa sehat dan lebih bertenaga. Pengaliran keluar darah nifas juga lancar. Lebih menyeronokkan proses penyusuan susu ibu juga mudah hasil khasiat Teh Herba TANAMERA.

Pada saya Set Bersalin TANAMERA amat praktikal bagi ibu-ibu moden kerana senang digunakan dan sangat berkesan. Sebagai contoh Feminine Herbal Wash hanya perlu direndam dalam air panas seketika sebelum digunakan sebagai cebok . Selain membersihkan bahagian intim dengan berkesan, memulihkan, ia juga berfungsi sebagai perapat.

Paling disukai baru 33 hari berpantang saya sudah hampir pada berat badan asal sebelum mengandung. Pemakaian tapel dan bengkung serta Teh Herba dari Set Bersalin TANAMERA secara konsisten melancarkan penghadaman dan meningkatkan metabolisme tanpa mengganggu kesejahteraan bayi."

Patut la si Redmummy tew kemain la slim lepas pakai set nih .........Dynas nih pun


 dr keratan majalah


Set Tanamera 11 item 

 
 
1.HERBA PEMBERSIH WANITA
2.HERBA MANDIAN
3.MINYAK URUT HERBA
4.TAPEL
5.BENGKUNG
6.TEH HERBA
7.PILIS
8.LULUR BADAN HERBA
9.MINYAK KELAPA DARA
10.SABUN MANDI HERBA
11.AIR BUNGA LAVENDAR

Set bersalin Tanamera dirumus khas untuk ibu-ibu yang mencari set bersalin tanpa jamu kerana jamu mungkin terlalu panas dan boleh membahayakan baby.Dalam set bersalin Tanamera terdapat Teh Herba yang mengandungi ramuan dan bahan yang merangsangkan susu ibu.Set bersalin Tanamera lengkap dengan produk-produk untuk penjagaan semasa mengandung, untuk mengelak stretch marks, memudahkan bersalin dan penjagaan & rawatan dalam pantang, untuk pulih sepenuhnya dan segar semula.Set bersalin Tanamera mengandungi 11 produk yang dibuat daripada 100% ramuan semulajadi, berasaskan tumbuhan dan minyak, tanpa bahan kimia dan pengawet untuk membantu ibu-ibu yang mengandung dan yang baru bersalin pulih sepenuhnya, dalaman dan luaran, seimbang dari segi hormon dan fizikal

set tanamera mengamalkan "MESRA PENYUSUAN IBU" yang mana tidak mengandungi jamu dan juga tidak panas untuk ibu dan juga baby.set tanamera boleh digunakan semasa hamil hingga berpantang. Set Tanamera lengkap untuk luaran dan juga dalaman. set ini tidak mengandungi kapsul untuk ditelan oleh ibu2.teh herba sesuai untuk diminum bagi memperbanyakkan susu ibu dan juga untuk mengecutkan rahim kita dan untuk kesihatan dalaman.

Sila tanya Yaya kalau nak beli loose item

Harga : MALAYSIA RM360.00..
SABAH SARAWAk RM375.00
incl postage

email: singgahselalu_azie@yahoo.com
Mobile : 0177291287

cara pembelian: boleh ke Facebook dan tinggalkan mesej or leh pm kat wall dan leh add YAYA

Wednesday, July 25, 2012

Set bersalin TANAMERA

 Sticky post 
scroll down for new entry



Bagi para ibu ibu sekalian ....mana yg tengah mencari2 set lepas bersalin ...i nak perkenalkan u ols dengan Tanamera nih ....semer bahan adalah 100% semulajadi n NO JAMU

Cam ai sendiri kan mmg cukup tak tahan jamu2 neh sebab kiter nyusu badan kan ...kadang beli mahal2 sekali sempat minum sekali dua je pastuh letak tepi pastuh tak pakai pastuh dah tak elok terus buang ....so bila ada yg mmg 100% natural n safe cam Tanamera nih ....so mmg sesuai sangat la kan . Kalau sapa tak breastfeed tak pa la kan ....tp kalau breastfeed sian kat baby kalau panas kan ...kiter yg yo yo ooo bagai nak kurus nak sihat anak plak tak dapat susu ....so no no no ya u olsssss . Susu kiter adalah hak anak so kiter kena buat something so that kita pun sihat anak pun sihat .

Hari tew ai pun ada baca Redmummy yg berjaya kurus n dia pun pakai Tanamera nih ....terus ai pun masa tew teruja cari pasal produk nih ....siap berangan nanti kalau pregnant mmg nak beli set nih utk masa dlm pantang ...pastuh ramai yg cakap Tanamera nih bagus ....wah lagi teruja kan

so sapa yg tgh preggy ley usha2 Tanamera ....sapa yg lom atau akan pregnant ley masukkan Tanamera dalam list kowang .......






Set Tanamera terddapat 11 produk iaitu

1.HERBA PEMBERSIH WANITA
2.HERBA MANDIAN
3.MINYAK URUT HERBA
4.TAPEL
5.BENGKUNG
6.TEH HERBA
7.PILIS
8.LULUR BADAN HERBA
9.MINYAK KELAPA DARA
10.SABUN MANDI HERBA
11.AIR BUNGA LAVENDAR





1. Virgin coconut oil (VCO): utk melembabkan kulit supaya elak stretch marks, sapu kay perineum dr masa 24 minggu pregnany utk melembabkan kulit dan senang buka (dilate) waktu bersalin supaya kurangkan pengoyakan, minum 1 sudu makan 4 minggu sblm EDD sbg selusuh.


2. Brown soap : utk mencerahkan kulit sbb ia macam scrub, boleh kurangkan tompok2 hitam/pigmentation yg disebabkan hormon...selalunya kat ketiak, leher, kelengkang, perut. Utk effect paling bagus, sapu VCO kat badan selepas mandi dgn Brown soap, utk kulit yg lembut, halus dan cerah...




3. herbal massage oil : utk kurangkan water retention/sembab, esp kat kaki. utk kurangkan sakit2 kat pinggang, bahu esp bila badan semakin besar...



4- lavendar spray: utk menyegarkan badan secara natural, menenangkan fikiran, kurangkan stress dan membantu ibu2 mengandung tidur dgn lebih lena....

VCO kaya dgn lauric acid. Susu ibu kaya dgn Lauric acid. Lauric acid membantu memperkuatkan sistem imun. Kami sarankan ibu2 mengandung minum VCO 2 -3 minggu sblm EDD utk improve quality susu ibu.Oleh itu, kami menggalakkan semua ibu2 minum VCO sblm bersalin tak kira delivery secara normal ataupun caesar.Utk effect paling bagus, mandi dgn sabun brown soap yg terdapat dlm set bersalin Tanamera dan selepas lap kering bada, apply VCO kat whole body, esp kat perut, pinggang, peha dan breasts,

uniknya set tanamera ialah kami sediakan set mandian yg kebiasaanya tidak terdapat dalam sesetengah set berpantang lain. Set Tanamera juga bukan sejenis JAMU dan juga tidak panas serta sesuai untuk baby dan ibu2 tidak perlu menelan kapsul bagi mengelakkan baby terkene kuning atau penyakit2 lain .

Set bersalin Tanamera kami ada produk2 yang puan boleh guna dari 3mth iaitu coconut oil untuk mengelakkan stretch mark , masuk 6 bulan nanti puan boleh guna utk perineum massage supaya mudah bersalin . Kami ada sabun herba yg u boleh guna sekarang utk hilangkan hitam2 dilehe/perut dan sebagainya , dan lavendar spray utk destress puan.Minyak herba pun puan boleh guna utk sapu dikaki sebagainya utk hilangkan lenguh2

3.Set bersalin Tanamera dirumus khas untuk ibu-ibu yang mencari set bersalin tanpa jamu kerana jamu mungkin terlalu panas dan boleh membahayakan baby.

Dalam set bersalin Tanamera terdapat Teh Herba yang mengandungi ramuan dan bahan yang merangsangkan susu ibu.Set bersalin Tanamera lengkap dengan produk-produk untuk penjagaan semasa mengandung, untuk mengelak stretch marks, memudahkan bersalin dan penjagaan & rawatan dalam pantang, untuk pulih sepenuhnya dan segar semula.Set bersalin Tanamera mengandungi 11 produk yang dibuat daripada 100% ramuan semulajadi, berasaskan tumbuhan dan minyak, tanpa bahan kimia dan pengawet untuk membantu ibu-ibu yang mengandung dan yang baru bersalin pulih sepenuhnya, dalaman dan luaran, seimbang dari segi hormon dan fizikal

Set tanamera mengamalkan "MESRA PENYUSUAN IBU" yang mana tidak mengandungi jamu dan juga tidak panas untuk ibu dan juga baby.set tanamera boleh digunakan semasa hamil hingga berpantang. Set Tanamera lengkap untuk luaran dan juga dalaman. set ini tidak mengandungi kapsul untuk ditelan oleh ibu2.teh herba sesuai untuk diminum bagi memperbanyakkan susu ibu dan juga untuk mengecutkan rahim kita dan untuk kesihatan dalaman.

Nak share kan ngan ibu2 pengalaman sis serina :- mengunakkan set bersalin Tanamera sepanjang tempoh berpantang,



Kebetulan i adalah duta kpd produk ni rasa sgt berbeza dr anak pertama, krn dulu i guna set jamu, kesian my son cirit sbb panas dan kena demam kuning, but for Isabella dia sihat sgt, dan bertuah sbb susu badan pun melimpah limpah sbb i minum herbal tea dlm set ni, yg menggantikan jamu, mempercepatkan rahim kecut, bengkung nya selesa, bila badan rasa penat dan lesu serina mandi dgn herbal bath dan herbal soap, terus rasa badan segar, yg penting tapel ny hebat! Sapu di perut sebelum bengkung, cpt perut i kempis! minyak kelapa dara dlm set ni bantu serina mudah melahirkan baby, i minum mcm selusuh bila dah sakit2, dan sapukan di kws private part,syukur senang je licin keluar baby,Tq so much Tanamera, manjakan lah diri anda ibu2 setelah penat bwk perut 9 bulan.


 Ini adalah cara penggunaan nya utk rujukkan kowang . waaaaahhh bagus kan ada cam nih atleast tahu nak buat apa kan




Harga : MALAYSIA RM360.00..
SABAH SARAWAk RM375.00
incl postage 

email: singgahselalu_azie@yahoo.com
cara pembelian: boleh ke https://www.facebook.com/pages/Set-berpantang/249720121740555 dan tinggalkan mesej or leh pm kat wall dan leh add YAYA

 telefon: 0197683958 (rozita) 



* picture credit to Tanamera secret garden