Wednesday, July 25, 2012

Set bersalin TANAMERA

 Sticky post 
scroll down for new entry



Bagi para ibu ibu sekalian ....mana yg tengah mencari2 set lepas bersalin ...i nak perkenalkan u ols dengan Tanamera nih ....semer bahan adalah 100% semulajadi n NO JAMU

Cam ai sendiri kan mmg cukup tak tahan jamu2 neh sebab kiter nyusu badan kan ...kadang beli mahal2 sekali sempat minum sekali dua je pastuh letak tepi pastuh tak pakai pastuh dah tak elok terus buang ....so bila ada yg mmg 100% natural n safe cam Tanamera nih ....so mmg sesuai sangat la kan . Kalau sapa tak breastfeed tak pa la kan ....tp kalau breastfeed sian kat baby kalau panas kan ...kiter yg yo yo ooo bagai nak kurus nak sihat anak plak tak dapat susu ....so no no no ya u olsssss . Susu kiter adalah hak anak so kiter kena buat something so that kita pun sihat anak pun sihat .

Hari tew ai pun ada baca Redmummy yg berjaya kurus n dia pun pakai Tanamera nih ....terus ai pun masa tew teruja cari pasal produk nih ....siap berangan nanti kalau pregnant mmg nak beli set nih utk masa dlm pantang ...pastuh ramai yg cakap Tanamera nih bagus ....wah lagi teruja kan

so sapa yg tgh preggy ley usha2 Tanamera ....sapa yg lom atau akan pregnant ley masukkan Tanamera dalam list kowang .......






Set Tanamera terddapat 11 produk iaitu

1.HERBA PEMBERSIH WANITA
2.HERBA MANDIAN
3.MINYAK URUT HERBA
4.TAPEL
5.BENGKUNG
6.TEH HERBA
7.PILIS
8.LULUR BADAN HERBA
9.MINYAK KELAPA DARA
10.SABUN MANDI HERBA
11.AIR BUNGA LAVENDAR





1. Virgin coconut oil (VCO): utk melembabkan kulit supaya elak stretch marks, sapu kay perineum dr masa 24 minggu pregnany utk melembabkan kulit dan senang buka (dilate) waktu bersalin supaya kurangkan pengoyakan, minum 1 sudu makan 4 minggu sblm EDD sbg selusuh.


2. Brown soap : utk mencerahkan kulit sbb ia macam scrub, boleh kurangkan tompok2 hitam/pigmentation yg disebabkan hormon...selalunya kat ketiak, leher, kelengkang, perut. Utk effect paling bagus, sapu VCO kat badan selepas mandi dgn Brown soap, utk kulit yg lembut, halus dan cerah...




3. herbal massage oil : utk kurangkan water retention/sembab, esp kat kaki. utk kurangkan sakit2 kat pinggang, bahu esp bila badan semakin besar...



4- lavendar spray: utk menyegarkan badan secara natural, menenangkan fikiran, kurangkan stress dan membantu ibu2 mengandung tidur dgn lebih lena....

VCO kaya dgn lauric acid. Susu ibu kaya dgn Lauric acid. Lauric acid membantu memperkuatkan sistem imun. Kami sarankan ibu2 mengandung minum VCO 2 -3 minggu sblm EDD utk improve quality susu ibu.Oleh itu, kami menggalakkan semua ibu2 minum VCO sblm bersalin tak kira delivery secara normal ataupun caesar.Utk effect paling bagus, mandi dgn sabun brown soap yg terdapat dlm set bersalin Tanamera dan selepas lap kering bada, apply VCO kat whole body, esp kat perut, pinggang, peha dan breasts,

uniknya set tanamera ialah kami sediakan set mandian yg kebiasaanya tidak terdapat dalam sesetengah set berpantang lain. Set Tanamera juga bukan sejenis JAMU dan juga tidak panas serta sesuai untuk baby dan ibu2 tidak perlu menelan kapsul bagi mengelakkan baby terkene kuning atau penyakit2 lain .

Set bersalin Tanamera kami ada produk2 yang puan boleh guna dari 3mth iaitu coconut oil untuk mengelakkan stretch mark , masuk 6 bulan nanti puan boleh guna utk perineum massage supaya mudah bersalin . Kami ada sabun herba yg u boleh guna sekarang utk hilangkan hitam2 dilehe/perut dan sebagainya , dan lavendar spray utk destress puan.Minyak herba pun puan boleh guna utk sapu dikaki sebagainya utk hilangkan lenguh2

3.Set bersalin Tanamera dirumus khas untuk ibu-ibu yang mencari set bersalin tanpa jamu kerana jamu mungkin terlalu panas dan boleh membahayakan baby.

Dalam set bersalin Tanamera terdapat Teh Herba yang mengandungi ramuan dan bahan yang merangsangkan susu ibu.Set bersalin Tanamera lengkap dengan produk-produk untuk penjagaan semasa mengandung, untuk mengelak stretch marks, memudahkan bersalin dan penjagaan & rawatan dalam pantang, untuk pulih sepenuhnya dan segar semula.Set bersalin Tanamera mengandungi 11 produk yang dibuat daripada 100% ramuan semulajadi, berasaskan tumbuhan dan minyak, tanpa bahan kimia dan pengawet untuk membantu ibu-ibu yang mengandung dan yang baru bersalin pulih sepenuhnya, dalaman dan luaran, seimbang dari segi hormon dan fizikal

Set tanamera mengamalkan "MESRA PENYUSUAN IBU" yang mana tidak mengandungi jamu dan juga tidak panas untuk ibu dan juga baby.set tanamera boleh digunakan semasa hamil hingga berpantang. Set Tanamera lengkap untuk luaran dan juga dalaman. set ini tidak mengandungi kapsul untuk ditelan oleh ibu2.teh herba sesuai untuk diminum bagi memperbanyakkan susu ibu dan juga untuk mengecutkan rahim kita dan untuk kesihatan dalaman.

Nak share kan ngan ibu2 pengalaman sis serina :- mengunakkan set bersalin Tanamera sepanjang tempoh berpantang,



Kebetulan i adalah duta kpd produk ni rasa sgt berbeza dr anak pertama, krn dulu i guna set jamu, kesian my son cirit sbb panas dan kena demam kuning, but for Isabella dia sihat sgt, dan bertuah sbb susu badan pun melimpah limpah sbb i minum herbal tea dlm set ni, yg menggantikan jamu, mempercepatkan rahim kecut, bengkung nya selesa, bila badan rasa penat dan lesu serina mandi dgn herbal bath dan herbal soap, terus rasa badan segar, yg penting tapel ny hebat! Sapu di perut sebelum bengkung, cpt perut i kempis! minyak kelapa dara dlm set ni bantu serina mudah melahirkan baby, i minum mcm selusuh bila dah sakit2, dan sapukan di kws private part,syukur senang je licin keluar baby,Tq so much Tanamera, manjakan lah diri anda ibu2 setelah penat bwk perut 9 bulan.


 Ini adalah cara penggunaan nya utk rujukkan kowang . waaaaahhh bagus kan ada cam nih atleast tahu nak buat apa kan




Harga : MALAYSIA RM360.00..
SABAH SARAWAk RM375.00
incl postage 

email: singgahselalu_azie@yahoo.com
cara pembelian: boleh ke https://www.facebook.com/pages/Set-berpantang/249720121740555 dan tinggalkan mesej or leh pm kat wall dan leh add YAYA

 telefon: 0197683958 (rozita) 



* picture credit to Tanamera secret garden

10 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

SIL yg preggy baru jer amik set bersalin nieh .. dia nak pakai time deliver lps raya nantie ;-)

ratna said...

Bagus ya produk ni. Ingat dulu masa saya lps bsalin. Dah la anak x cukup bulan..lps tu kena kuning.. Terus x jd nak mkn jamu2 yg dah beli. Takut effect pd baby. Rasa mcm mmbazir jer.

Pn Usmi Hikma said...

i baru berangan nak amik set bersalin ni...

~adeQ~ said...

saya dah standby dah, sekarang tgh pakai VCO, harap2 berkesan masa bersalin nanti...takmo jahit2...=) Selamat berpuasa kak!

hijabsufi said...

Assalam kak moon,sy ada masg akak psl blog hijabsufi.baca ea..thanks kak..

NOORULMALIS SAMAT said...

betoi ke produk nih bleh elakkan kite dr bsalin susah n boleh bsalin tanpa kena "gunting n jahit"???

utk pgthn admin..sy sedang mencari produk bsalin.. ini peknen yg ke3.. nk cuba cari kelainan la sket..sblm nih pake jamu.. dua jamu sy dh penah try... ms ank kedua jer rs puas hati ngan jamu tuh.. ingt nk truskn aje la ngan jamu tuh... tp, bile tbukak blog tanamera nih..tkejut sgt...

btoi ke boleh bantu bsalin tanpa gunting2 nih..??

sy dh serik sgt2 kena gunting n jahit nih.. ank ptama smpe bentan2.. sakit yg amaaattttt sgt... kena gunting n jahit..tp xpanjang sgt.. tp disebabkn bentan tu..luka lambat la sembuh..sbln merana..

ank kedua lak, bukaan 2cm smpe bminggu2..tp, ble hr nk bsalin tuh..xdan2 ler plak.. tp ttp frust.. pase kena gak gunting n jahit.. panjang lak tuh.. nurse yg handle..doktor xde ms tuh..pase koi 12mlm... 2mggu lebih gak la merana...xleh duduk btoi2..huhhuuhuh..

jd, kali nih sy nk sgt la try produk nih..klo btoi2 boleh mbantu sy n dpt dielakkn kena gunting n jahit lg..huuhhuuhhu...

sy ttanye2 slama nih..kenapa ramai org cina bsalin xkena jahit pun...?? ape rahsia dema..???

.. Bicara Puan eta.. said...

mcm bagus je set bersalin tanamera ni.saya tgh preggy 6 month..rase cam nak try yg ni jgk.

.. Bicara Puan eta.. said...

sy tgh preggy 6 month..rase cam nk try yg ni jgk sbb cam ok jer dr yg lain..

supermommapots said...

Saya tgh berpantang n gunakan produk ni.. Ade few item yg saya tak tahan nak pakai tp penggunaan tu dah disalahbuat oleh bidan yg urut saya .. Ade ke dia pakaikAn param tu satu badan patut pakai kat perut.. Betapa rimas nya saya dgn gatal2.. Naik rashes satu badan..pilis plak dia pakai kan tak sampai 5 hari dah tinggal satu paket.. Bukan ke pilis boleh tahan at least 2 wks or ngam2 utk abis berpantang? Correct me if wrong la..but pilis dia sgt membantu rasa berangin je kepala..

supermommapots said...

Tea dia saya belum minum coz 1st wks bb dah kena jaundis segala ubat mmg saya blom amek.. But esok utk day 16 baru akan cuba tea nya..vco mmg guna since preggy 7 month siap minum..but for me atas masing2 kita berusaha..utk urutan perenium tu but allah tentukan.. Bb lahir ikut tingkap coz jalan buka 6cm je pastu low progress..:).. Overall saya suka sabun tanamera rasa halus je kulit.. Hehe