Monday, July 30, 2012

ada org nak kueh raya

ada org tew kan ...org tew kan dah sibuk sibuk tanya ....bila nak wat kueh raya . Ingat kan anak dulu yg akan tanya sekali apak nya yg tanya dulu ...



 lor asal awal bebenor nak wat kueh nih pak sutan oooiii .........

tak pa ......awak buat la dulu ley la saya mkn dulu pas berbuka poser

oooo rupanya nak mkn ek .....patut la duk asek tanya asek tanya . Sabar ya Pak Sutan nanti saya buat kan kueh2 nya . Buku resepi ilangggg aduuuuuuuuu . Misti masa Kak Yan ada kat umah hari tew dia kemas2 dia ada simpan kat mana mana ...jenuh nak mencari .........buku resepi bertahun2 lama nya tew ...alamak mana nak cari resepi biskut chocolate rice yg awak suka tew .........huk hukkkkkkkkk ...

Termasuk la resepi biskut dahlia yg best nih ....My dear Cousin ...nak resepi biskut dahlia Mama Che Yah lagi skalik vley tak .........







 gamba thn lepas .....penuh kueh raya tew ekekekek . Acctually my Sis la tew dia buat sampai 20 jenis kueh ...so adik nya pun dapat la 20 jenis balang2 kecik .........suka sangatttttttttttt

so nanti la ya saya buat acara Uli uli Aidilfitri ......sapa ada resepi biskut dahlia aka semperit yg best plz share ngan sayaaaaaaaaaa

Saya dah cuba resepi biskut cornflake Kak Rima n mmg best sangat .. sampai kan kena sorok dr Pak Sutan n bebudak nih ....sangat ranggup n senang nak wat . 


coconut coco crunchy nih pun nampak sedap

6 comments:

hafiza ayshah said...

untung btul pak sutan dpt isteri cam kak mun ni.. dah la pndi masak.. pandai jahit.. pndi mengait.. tgk sume serba bole.. kdg2 jeles gak sbb teringin nak wat kueh nak jait.. tp xreti :(..

Miss Moon said...

hafiza ....

tew yg tak best tew sebab akak la fenatttttt nak melayan semer ekekkekeke

azdra-azdra said...

owh larlink.. akuleh imejin lipas kudung ko tuh sewaktu duduk kat umah ko.. auww i can imejin tau... biskut dahlia tuh feveret aku.. leh try resipi kak hanieliza.. tak pernah kecundang... every yr mmg aku buat.. tahun nih insyaAllah buat lagi.. tart nenas nak buat gaks.. tapi aku x daya nak tolak acuan tuh.. sbb semuanya aku buat sorang.. no helper.. T_T

ain nazathul said...

slm kak moon...share la resepi biskut cornflake yg sedap tu..hehehe..

kak,sy ain dr temerloh yg beli langsir 3 kayu tu..follow sy ye..hehe..(br berjinak dlm dunia blogger ni.. hehe)

Welcome said...

nak resepi biskut cornflakes kak rima tuh... plzzzz share moon.. :)

Welcome said...

moon nak resepi biskut cornflakes kak rima tu... plzzz share :)